Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Preotul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.04.2009, 18:59:41
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Sa nu incurcam borcanele.
Femeia-actrita pe vremea lui Shakespeare si-ar fi pierdut imediat nevinovatia in ochii societatii si posibilitatea de a se marita find considerata automat ultima tirfa. Deci nu se poate folosi ca termen de comparatie cu slujirea in Biserica
D'le aici nu s-au încurcat borcanele, ci doar sexele, dar ori cum ar fi, minunată este Creația lui Dumnezeu și ca drept dovadă , este și Femeia .
Vechi 25.04.2009, 20:30:33
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Este o dovada clara ca hirotonia femeii este o fata ascunsa a miscarii feministe, care nu intelege complementaritatea. Trebuie sa intelegem ca sunt anumite caracteristici specifice unui gen, nu pot sa schimb insusirea de mama cu cea de tata, sau cel putin sa o imprumut.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2013, 18:30:04
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de patinina34 Vezi mesajul
[COLOR=#993366]Patriarhul Kirill considera hirotonia femeilor drept o inselaciune periculoasa[/COLOR]
[COLOR=#800000]Moscova, 7 aprilie, Interfax - Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii considera hirotonia femeilor, larg raspandita in unele Biserici Protestante din Vest, drept o inselaciune periculoasa.[/COLOR]
[COLOR=#800000]„O inselaciune periculoasa, in incercarea de a obtine drepturi egale, a produs revendicari pentru o pozitie speciala a femeii in Biserica si pentru cereri de hirotonie a lor” - a spus Patriarhul Kirill marti, la slujba din catedrala Adormirii Maicii Domnului din Kremlin.[/COLOR]
[COLOR=#800000]A mentionat faptul ca nu intamplator astfel de cereri provin de la comunitatile crestine din Vest, care „nu venereaza pe Sfanta Fecioara”.[/COLOR]
[COLOR=#800000]Conform spuselor patriarhului, Biserica crestina tot timpul a venerat taina mamei, cinstind mereu nasterea. “Biserica tot timpul a incurajat si intarit femeia” - a spus Patriarhul kirill.[/COLOR]
[COLOR=#800000]“Viata nu a fost niciodata simpla in Rusia si toata experienta istorica terifianta a secolului 20 a afectat in principal femeia”, a continuat Patriarhul.[/COLOR]
[COLOR=#800000]“Cu toate acestea, slabita de natura, femeia a aparut puternica sufleteste si a reusit sa-si pastreze credinta” - a spus Primatul Bisericii Ortodoxe Ruse. [/COLOR]
[COLOR=#800000]Conform lui, femeile s-au dovedit a fi mai puternice in lupta impotriva viciilor sociale, precum alcoolismul si consumului de droguri; multumita lor, sanatatea societatii in general este pastrata.[/COLOR]
[COLOR=#800000]trad. dan.camen.[/COLOR]
[COLOR=#993300]~~~+~~~[/COLOR]
[COLOR=#993300][/COLOR]
Femeia are misiunea sa nasca preoti si crestini in general, apoi sa-i educe, nu sa intre in altar eventual vopsita si fardata, ca sa arate si bine in fata publicului. Ce face cand ii vine ciclul? Cum se atinge de cele sfinte?

Daca reusim sa o imitam in smerenie pe Maica Domnului, asta inseamna mai mult decat daca am fi preoti. In trecut, calugarii cu viata sfanta, dar sfanta, preferau pustia in locul preotiei, din smerenie.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2013, 19:22:44
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Femeia are misiunea sa nasca preoti si crestini in general, apoi sa-i educe, nu sa intre in altar eventual vopsita si fardata, ca sa arate si bine in fata publicului. Ce face cand ii vine ciclul? Cum se atinge de cele sfinte?

Daca reusim sa o imitam in smerenie pe Maica Domnului, asta inseamna mai mult decat daca am fi preoti. In trecut, calugarii cu viata sfanta, dar sfanta, preferau pustia in locul preotiei, din smerenie.
aici sunt de acord cu tine. In plus, nu scrie NICAIERI ca Maica Domnului ar fi fost preot sau episcop in Biserica crestina primara, Ea care este mai cinstita decat heruvimii si mai marita fara de asemanare decat serafimii (asta ca exemplu)
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 08:49:06
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Theo,voi fi scurt ca sa nu abate topicul mai mult decat este cazul.Eu cu Mihai am stat de vorba si in iarna,cand se lupta cu idei dureroase,care pe toti ne tulbura.Este un om cu suflet bun si ii multumesc lui Dumnezeu ca i-a dat puterea si credinta sa treaca peste framantarile care il macinau.Asta este ceea ce conteaza,restul va trece ca nisipul luat de valurile marii.Am un respect pt oamenii care macar se framanta pentru ceva,dincolo de ipocrizia in care toti vrem sa parem sihastrii neatinsi de lume,sfatosi si gata sa inchidem viata,cu tot miracolul ei,in vorbe de pseudo duh.Banarea lui o consider nedreapta din perspectiva numarului mare de trolli de pe acest forum care niciodata,dar niciodata,nu au adus nimic bun,nimic ziditor din credinta lor,ci doar ura,duh de cearta,rautate,tot ce-i mai imbraca pe ei duhul carnii.O mai consider nedreapta din perspectiva numarului incalculabil de postari efectiv idioate si inculte,din perspectiva ortodoxa,la care nimeni aproape nu a zis nimic si care s-au lafait timp indelungat spre deliciul general al patimii,care au nascut polemici in timp ce topic-uri cuminti,postate de ortodocsi,au fost cvasi-ignorate.O consider dreapta din perspectiva la ce-si doresc oamenii si cred ca i s-a facut un bine excluzandu-l de aici pt ca nu vad nici un motiv pt care ar fi putut avea parte decat de altceva decat de polemica inutila,ispita de a raspunde,framantare fara sfarsit si tristete.Am tot crezut ca acest loc,dincolo de mantia citatelor si articolelor,poate cumva rezona cu ele,poate fi un prilej,pt cei ca mine,de a afla mai multe despre oameni diferiti de mine,de a-i intelege mai bine.Sunt multi oameni minunati pe acest site dar parca prea putini pe zi ce trece.In fine,nu port lumea pe umeri mei,nu o schimb eu,eu stiu credinta mea cum sa o traiesc,nu stiu sa dau altora sfaturi si fie ca fiecare,cu sinceritate,sa faca ce-i spune constiinta si Dumnezeu cu judecata.Numai bine.

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 28.05.2013 at 12:48:56.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
hirotonia intru diacon ioanhodean Preotia (Hirotonia) 29 25.02.2017 21:10:09
Hirotonia si parohia pe bani? pacatosul Despre Biserica Ortodoxa in general 123 29.09.2012 19:36:34
Hirotonia intru arhiereu a Parintelui Arhim. Dr. Mihail Filimon tanaseva Intrebari utilizatori 0 05.01.2011 19:01:35
hirotonia nicolaee Preotia (Hirotonia) 15 15.01.2009 16:52:17
Hirotonia alecsandru Preotia (Hirotonia) 14 17.05.2008 09:50:25