Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2009, 14:09:20
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasidank Vezi mesajul
Am citit azi pe ziare.com un articol interesant. Il redau integral aici si astept comentarii.
Sursa exacta:

http://www.ziare.com/Incalcarea_poli...ii-725760.html

O premiera exceptionala pentru credinciosii ortodocsi din Romania a fost maculata printr-o nepermisa implicare politica.

Este greu de inteles si de justificat dorinta presedintelui Consiliului Judetean Suceava de a-l concura pe Patriarhul Daniel, aducand pe cont propriu, cu sponsorizarea parlamentarilor din judet, Lumina Sfanta de la Ierusalim.

Am asistat in Sambata Mare la o penibila intrecere: care avion ajunge primul, care lumina se raspandeste mai repede in teritoriu si, deci, cine O da cel dintai, Patriarhul Daniel sau Flutur Suceveanul.

Omul obisnuit n-a inteles de ce era nevoie de doua delegatii si doua avioane, de ce in unele locuri, precum Constanta, Lumina a ajuns si de la Suceava si de la Bucuresti.

Pana la urma Patriarhia a comunicat ca actiunea lui Gheorghe Flutur nu a avut binecuvantarea Patriarhului Daniel. Raspunsul politicianului fruntas in competitia "lampasul sfant" a fost uluitor: "noi am avut bincuvantarea IPS Pimen si delegatia Bucovinei a fost prima primita de catre Patriarhul Ierusalimului". Sac!

Daca Patriarhia nu ar fi adus Lumina de la Ierusalim, gestul lui Gheorghe Flutur ar fi fost binevenit. Dar avand in vedere actiunea BOR, el apare ca o sfidare a autoritatii bisericesti.

Sfidarea pioasa

Indiferent ce crede dl. Flutur, BOR este o institutie care are un conducator indrituit sa ia deciziile si caruia ii este subordonat intreg clerul din tara, inclusiv IPS Pimen. In materie religioasa nu poti sa-l ignori pe Patriarh, asa cum in treburile CJ Suceava nu poti sa-l ignori pe Gheorghe Flutur.

Politizarea a fost evidenta si prin pozitia de vedeta a "sfantului lampas" pe care si-a rezervat-o liderul PD-L. El a coborat din avion, cu Lumina in mana, el a vorbit transfigurat despre ea in fata microfoanelor. Daca gestul sau ar fi fost curat si nu electoral, ar fi lasat exclusiv preotilor misiunea aducerii flacarii si partea cu reflectoarele, rezervandu-si, discret, doar partea organizatorica si financiara.

Politicul a incalcat brutal teritoriul Bisericii, pe criterii electorale, cu sponsorizare politica, ceea ce umbreste chiar curatenia Luminii adusa de la Ierusalim. Din pacate insa, chiar BOR a deschis larg portile unei asemena incalcari.

Mereu inaltii prelati, mai ales, au fost gata sa bata palma cu politicienii pentru a-si vedea satisfacute interese mai mult sau mai putin personale.

Usa larg deschisa Diavolului

In toate campaniile electorale, prin biserici s-a facut propaganda fara perdea si s-au impartit chiar materiale electorale, de exemplu inconite avand pe verso indemnuri electorale.

La localele de anul trecut, preotii au candidat nestingheriti, inclusiv sub sigle de partid, desi, teoretic, nu le este permisa o astfel de apartenenta, amestecand copios campania cu cele sfinte.

Mai tineti minte decorarea lui George Becali cu "Crucea Andrei Saguna" contra, se pare, a unui milion de euro? Dar pe cea a lui Virgil Ardeleanu de catre Bartolomeu Anania, acelasi care ba il afurisea, ba il tamaia pe Adrian Nastase dupa cum primea sau nu pamanturile vizate?

Povestea Catedralei Mantuirii Neamului este o alta exemplificare perfecta a felului in care interesele politice si ale Bisericii se pot impleti armonios. Invitarea Papei Ioan Paul al II-lea nu a fost straina de aceasta minunata impletire.

Inainte de 1989, capii Bisericii au fost foarte bine controlati de regim, iar corpul preotesc bine impanat cu securisti.

Dupa revolutie a inceput o oarecare primenire, insa dosarele prelatilor au fost bagate la secret, un secret de care BOR tine cu dintii desi, in felul acesta, devine, in ansamblu, vulnerabila la santaj, fara a vorbi despre faptul ca astfel este zadarnicita asanarea morala a acestei institutii.

Si cum la vremuri noi metehnele sunt aceleasi, incalcarea Bisericii de catre politic nu este nici ea o noutate, ci doar perpetuarea unei traditii.
Articolul se vrea obiectiv dar nu este,oricine a facut macar un curs de comunicare isi poate da seama de mesajul anti-bisericesc transmis aici, tipic pt jurnalistii romani

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 14:13:04
emanuel2007
Guest

Implicit

Ai doua incercari sa ma aduci pe calea ortodoxiei. La a treia poti deja sa ma anatemizezi. Insa ce se intampla oare daca nu reusesti? O sa arzi in iadul ereticilor alaturi de mine?

raspuns : nu o sa ard io ... + ca numarul de doua se poate extinde la mai multe daca e nevoie ...
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 14:51:34
vasidank vasidank is offline
Banned

Data înregistrării: 09.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Articolul se vrea obiectiv dar nu este,oricine a facut macar un curs de comunicare isi poate da seama de mesajul anti-bisericesc transmis aici, tipic pt jurnalistii romani
Toti jurnalistii sunt impotriva bisericii (nu numai in Romania) pt ca este un subiect de care pana nu demult nu se putea atinge nimeni. Vezi Doamne...o sa arda in iad. Si acuma parca a disparut regula asta. Si fiecare rezolva problemele cum poate. In vest catolicii asteapta ani de zile pana sa dea un raspuns vreunei acuzari publice (vezi treaba cu prezervativele), in Rusia jurnalistii de genul asta dispar pur si simplu ca asa e traditia la ei iar la noi intra pe o ureche si iese pe alta. Problema e atunci cand un articol de genul acesta se verifica. Uite, de exemplu Emanuel2007 se bucura deja de mantuirea lui si de scasnitul dintilor mei. Sper sa nu il deranjeze noaptea in somn! :)
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 15:35:43
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Decat sa ma duc la Ierusalim si sa asist la isteria generala care are loc in fiecare an, mai bine ma lipsesc de focul respectiv.

Oamenii au facut din Paste o sarbatoare a mancarii si a bauturii, seara Invierii a devenit o traditie frumoasa ca e din batrani, cand lumea merge la biserica sa ia lumina si sa o duca acasa ca asa e bine... Si au facut din Lumina Invierii un idol, da, au transformat sensul ei intr-o superstitie... Pun pariu ca majoritatea nu stiu care e sensul lumanarilor aprinse.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 16:01:29
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Decat sa ma duc la Ierusalim si sa asist la isteria generala care are loc in fiecare an, mai bine ma lipsesc de focul respectiv.

Oamenii au facut din Paste o sarbatoare a mancarii si a bauturii, seara Invierii a devenit o traditie frumoasa ca e din batrani, cand lumea merge la biserica sa ia lumina si sa o duca acasa ca asa e bine... Si au facut din Lumina Invierii un idol, da, au transformat sensul ei intr-o superstitie... Pun pariu ca majoritatea nu stiu care e sensul lumanarilor aprinse.
Cam multe acuzații, pariuri și bănuieli ! Departe , mult prea departe mergem Florine . Hai să ne vedem bârnele noastre frate !
Vechi 21.04.2009, 16:07:32
emanuel2007
Guest

Implicit

nu ma bucur ca ai sa arzi daca asta ai sa faci ...
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 16:17:17
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Dom-le astea cu Suceava sunt aiureli.
De fapt se stiu relatiile foarte bune intre IPS Pimen si PF Daniel desi IPS Pimen mai glumeste uneori pe seama PF Daniel.
De aceea s-a adus Sfantul Foc si la Suceava.
Dar oricum si IPS Pimen si PF Daniel sunt regalisti si traditionalisti.
Cine nu stie cand Mihai de Hohenzolern a fost invitat in Romania de IPS Pimen la masa festiva de la mrea Putna au fost doi ierarhi IPS Pimen si IPS Daniel .
Si nu a putut cineva sa nu remarce prezenta a ceva membri a familiei de Hohenzolern in noapte de Inviere la Patriarhie si faptul ca PF Daniel li s-a adresat cu "altele voastre regale".
Eu sincer sa fiu nu prea sunt de acord cu familia de Hohenzolern si e clar ca nu o sa existe vreodata sprijin popular ca sa fie adus inapoi regele.
IPS Pimen si PF Daniel sunt niste idealisti.
(puteti sa vedeti la patriarhie ca e plin de acvila bicefala aia care e si pe stema de la Sfantul Munte Athos - PF Daniel a dat dispozitie sa se faca asa.)
Oricum marii Sfinti Parinti nu s-au amestecat cu Imperiul Bizantin pentru ca se stie Domnul nostru Iisus Hristos a zis:
"Imparatia mea nu e din lumea aceasta".

Iar "Imnele iubirii dumnezeiesti" unde zice ca vorbeste Domnul nostru Iisus Hristos cu Sfantul Simeon Noul Teolog si ii zice de profesiile care le primeste omul de la nastere si mentioneaza si soldatul nu e decat o inventie a Sfantului Simeon Noul Teolog care se vede ca de fapt nu cunoscuse pe Duhul Sfant si inventa dupa cum i se parea lui ca cica sa aduca pe credinciosi la unirea cu Dumnezeu.

Pentru ca nu mai exista vreun Sfant Parinte mare care sa justifice razboaiele de cucerire ba ca Sfantul Ioan Gura de Aur si Sfantul Vasile cel Mare nu erau de acord cu niciun fel de razboaie.

Sfantul Simeon Noul Teolog si cuvantarile sale din Filocalia 6 sunt patetice si emotive si e clar ca nu Duhul Sfant ii zisese asemenea chestii care nu erau deloc in traditia Sfintilor Parinti de pana la El.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 16:26:40
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Se adauga aci ca Sfantul Antonie cel Mare a fost chemat la Constantinopol de imparat dar nu a vrut sa mearga acolo.

Asemenea Sfantul Ioan Damaschinul un alt mare Sfant parinte pustnic nu a avut vreo treaba cu imperiul bizantin afara ca a fost prigonit de imparatul inselat de diavoli de atunci Leon Isaurul care era iconoclast fiind inselat de diavoli.
(dealtfel Sfantul Ioan Damaschinul traia in Siria care era sub stapanirea musulmanilor adica arienilor).
Sfantul Maxim Marturisitorul iar a fost prigonit de Imperiul Bizantin adica de cei de ii inselasera diavolii sa il prigoneasca.
Sfantul Imparat Constantin cel Mare a organizat Sfantul Sinod Ecumenic si pentru aceasta a primit plata de la Dumnezeu si e Sfant.
Sfantul Ioan Gura de Aur a fost exilat de imparateasa imperiului bizantin, tot inselata de diavoli.
Sfantul Grigorie Palama a fost tinut foarte mult in puscarie de Imparatul Imperiului Bizantin de atunci inselat de diavoli.

Da au fost si imparati Sfinti ai imperiului bizantin da cativa.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 16:40:45
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Cam multe acuzații, pariuri și bănuieli ! Departe , mult prea departe mergem Florine . Hai să ne vedem bârnele noastre frate !
Zi ca nu-i asa. Tare as vrea sa n-am dreptate! Si tare ma tem ca am...

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2009, 17:06:20
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Zi ca nu-i asa. Tare as vrea sa n-am dreptate! Si tare ma tem ca am...
Nu suntem noi atât de vrednici , încât să tragem niște concluzii atât de categorice.
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Catedrala Sfantul Ilie din Bucuresti Eros10 Stiri, actualitati, anunturi 4 26.07.2013 15:36:54
Sfantul Maslu - Biserici in Bucuresti elenan Maslul 21 04.09.2012 20:24:56
Ilie, sfantul care aduce ploaia Iordache Adrian Intrebari utilizatori 7 21.07.2011 13:17:45
Ce dar vom aduce lui Hristos? Marius22 Generalitati 17 23.12.2009 15:50:32
Hram maine la Biserica Sfantul Grigorie Palama din Bucuresti mihailt Stiri, actualitati, anunturi 1 15.11.2008 23:53:21