![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu vad cu ce am putut jigni eu sau Mirela pe cei care nu vor decit sa exagereze in intelegerea lor despre abstinenta...este treaba lor... eu unul asta am auzit direct de la femei echilibrate, care mergeau si la biserica, erau insarcinate si doreau foarte mult si intimitate, probabil din reactii hormonale, care tot din Creatie vin...deci unde sunt acele reguli crestine de care vorbesti?...in afara de cele pe care le stim ca se pot avea relatii intime: Marti, Joi, si Simbata dimineata parca intre 6-12 am, nu?...cind nu este post
Eu doar am mentionat ca aceste exagerari in a face ca la carte duc foarte des la despartiri. Sa ne ridicam privirea din carti pentru o clipa si sa ne uitam in jur. Blocuri PLINE de femei si barbati despartiti, iar dintre femei, cele norocoase au si cite un plod dupa ele...in rest singuratate si izolare. Deci Anca daca faci referire la regulile inventate de extremisti/fundamentalisti si habotnici, nu cred ca este potrivit sa le amintim, ca doar acesta este un forum de oameni echilibrati intre lume si credinta, nu de monahii. |
|
|||
|
|||
![]()
Nici nu era vorba de asa ceva, Andrei...
|
|
|||
|
|||
![]()
Poate am plasat in locul gresit "Speranta" mea. Nu are decat tangential legatura cu relatiile intime din timpul sarcinii, ci mai ales cu modul in care sunt privite de anumite persoane cei care se tin de regulile bisericesti in general si le respecta. Expresii ca "crestin ortodox" de mucava nu-si au rostul pe acest forum, daca ne respectam pe noi insine. Am dat doar un exemplu din multele.
Am apreciat si retragerea unei postari de catre Mirela. Sper ca a realizat in sfarsit ca nu putem scrie tot ce ne trece rau prin cap, daca avem putin respect fata de noi insine. Iar mania, draga Andrei de la tine am invatat si voi tine minte acest lucru, trebuie stapanita inainte de a iesi pe gat, ca altfel pune ea stapanire pe noi si preia comanda. La asta m-am referit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Respingerea oricarei regului e boala curata fara leac. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
PS: imi pare rau sa constat ca nu te dezici de obiceiul de despica firul in patru inutil, si pana la urma nu ajungi nicaieri, in ceea ce ma priveste. am mai spus unui user ca, sfaturile super personale, sa fie date cui le cere. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am retras acea postare pentru ca am aplicat regula englezeasca a scrierilor succinte: taie orice cuvant care, daca este eliminat, nu schimba sensul celor scrise.
Da, Anca, iar mie mi-ar fi placut daca si tu ti-ai fi retras acea postare in bataie de joc, chipurile scrisa moldoveneste, la adresa colegei noastre Ory. Ar fi fost un gest frumos din partea ta sa arati o cat de mica parere de rau! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ti-am dat si pasajul lui ory la care faceam referinta, de aceea nu e nimic de retractat, mai ales ca si-a dat si ea seama ca e penibilŽce a scris. Acesta este rolul citatelor cateodata. |
|
|||
|
|||
![]()
Dumnezeu a creat omul cu de toate, ca sa ii foloseasca la mantuire. Daca noi folosim cele pe care le avem de la El ca sa pacatuim, asta nu mai e de la Dumnezeu, ci de la diavol si nu are nici o legatura cu dreapta socoteala. Dreapta socoteala o invatam prin credinta, nu din imboldurile trupului nostru. Dar, in cazul pomenit de tine, daca o femeie il refuza pe sotul ei si el pacatuieste, se incarca si ea de pacatul lui. Totusi nu, in cazul in care femeia gravida sau bolnava.
|
|
|||
|
|||
![]()
Este bine sa purtam discutii aici pe forum, sa intrebam despre unele lucruri pe care nu le cunoastem, sa cerem un sfat, sa intrebam de o rugaciune/acatist despre care am auzit si nu il avem, etc. dar sa nu uitam de DUHOVNIC. Numai el ne poate da raspunsurile cele mai bune la intrebarile si framantarile noastre, chiar daca ele tin si de viata noastra intima. Fiecare om este diferit, are organismul lui, etc. Sa nu uitam ca femeile insarcinate sunt si labie emotional si doar o mica respingere, un cuvant cat de mic si de neinsemnat, le pot face sa se creada respinse, neatragatoare,....asa ca si in privinta vietii sexuale, chiar daca multora le este jena sa discute cu duhovnicul fata in fata, si mai bine intreaba aici, eu nu cred ca vor gasi raspunsul.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu,nu mai sunt suparata,dar iti spun sincer,nu ma deranjeaza opiniile in sine,cat ma deranjeaza deraderea si scarba omeneasca cu care acestea sunt impartasite,uneori. Eu nu-mi retrag acea postare,nici pe departe,este realista,face parte din mine...ca si ale tale,de altfel.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! | cosminelu2006 | Umanitare | 2 | 11.06.2009 13:37:54 |
Copilas in cuplu mixt. | toma_nec | Generalitati | 53 | 28.08.2008 17:34:59 |
|