![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
multumesc parinte pt sustinerea opiniei mele.Sunt confrati care nu inteleg ce inseamna viata de familie
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Va multumesc din suflet pentru sfaturi. Cum pot sa vorbesc cu dvs? |
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc pentru mesaje.
Last edited by adri-ionela; 23.01.2010 at 20:34:39. |
|
|||
|
|||
![]()
Talharul de pe cruce era botezat?...Luca 23:42. Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta. 43. Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai. (Botezul nu te mantuieste...nu vreau sa zic ca sa nu te botezi...)...cat despre un suflet care a plecat in vesnicie nu mai putem face nimic ,putem sa ne rugam sa aprindem lumanari etc. ..este scris : Luca 5:24. Iar ca să știți că Fiul Omului are pe pământ putere să ierte păcatele, a zis slăbănogului: Ție îți zic: Scoală-te, ia patul tău și mergi la casa ta. (adica aici alegem pe pamant sa fim iertati ,acolo sus nu va fii decat judecata pt cei care nu au crezut din inima ) Dumnezeu sa ne ajute ....ca plecarea noastra de pe pamant sa fie cu pacatele iertate si spalate in Sangele Sfant al Domnului Iisus Hristos,altceva nu mantuie: 1Petru 1:18. Știind că nu cu lucruri stricăcioase, cu argint sau cu aur, ați fost răscumpărați din viața voastră deșartă, lăsată de la părinți,19.Ci cu scumpul sânge al lui Hristos, ca al unui miel nevinovat și neprihănit, Efeseni 1:7. Întru El avem răscumpărarea prin sângele Lui și iertarea păcatelor, după bogăția harului Lui, Romani 10:9. Că de vei mărturisi cu gura ta că Iisus este Domnul și vei crede în inima ta că Dumnezeu L-a înviat pe El din morți, te vei mântui.
10. Căci cu inima se crede spre dreptate, iar cu gura se mărturisește spre mântuire. AMIN |
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc mult pentru sfaturi.
|
|
||||
|
||||
![]()
D-zeu sa il odihneasca in pace ! imi pare rau
![]()
"Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea." Corinteni 5. Pune-ți nădejdea în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe priceperea ta. 15. Omul simplu crede toate vorbele; omul înțelept veghează pașii săi. 33. Frica de Dumnezeu este învățătură și înțelepciune, iar smerenia trece înaintea măririi. www.bajotierra.ro |
|
|||
|
|||
![]()
Hristos a inviat!
Consulta un preot mai bine, ca sa stii daca il poti pomeni la rugaciunea ta particulara, desi nu are nume. (De ex: Doamne miluieste pe pruncul meu care a murit nebotezat! - intreaba preotul daca este bine sa-l pomenesti). Nu sunt eu sigur, dar cred ca se poate. Intreaba totusi ca sa stii sigur. Biserica nu il poate pomeni in rugaciunile ei, nefiind botezat, adica nu este membru al Bisericii. Intreaba de asemenea despre milostenia pentru sufletul lui. Nu cred ca e rau sa dai de pomana pentru el. Eu din cate am citit la Pr. Cleopa si stiu din canoanele Bisericii, parintii poarta o parte din vina ca a murit nebotezat. Ce pot face? Pai spovedanie la duhovnic si sa faca apoi canonul randuit de acesta. Sa ceara ei canon, daca Pr. nu le da. Asta e calea. Sa faca voia Domnului, ca sa se mantuiasca ei si copilul lor odata cu ei. Cat despre soarta acestor prunci care au murit nebotezati, in vesnicie, iata ce spune tot Pr. Cleopa: http://www.provitatargujiu.ro/archives/24 Sfaturile unora pot fi de folos, dar e atat de delicata aceasta problema, incat e vital pentru mantuire sa FIE DISCUTATA CU DUHOVNICUL! Radu |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am gasit cite ceva aici,la sfirsitul articolului,Despre copii: http://www.calauzaortodoxa.ro/mari-d...-fost-ortodox/ .... - Ce se întâmpla cu sufletele copiilor morti înainte de a se naste? Copiii morti, daca sunt botezati, devin ingeri. Cei care sunt nebotezati, cei avortati sau morti fără botez, exista si ei! O parere relativa a unor Sfinti Părinti spune ca pruncul avortat “nu ar fi la bine, pentru nebotez, nici la rau, pentru nevinovatie”. Nu ma amestec, noi ii pomenim la proscomidie, stiti, pe “pruncii înainte de vreme”, căci “pruncii înainte de vreme” sunt copiii acestia avortati. Proscomidia e pregatirea liturghiei, unde se transforma painea în trup. Si, înainte de asta, facem o pomenire acolo, vii si morti, toate categoriile de morti… - Iar sufletele acelor copii unde sunt, intre rai si iad? Asta nu putem spune. Dar, pentru ca nu sunt botezati, si Mântuitorul spune: “Numai cine va fi botezat…”, nu sunt în Raiul Raiurilor, dar si pentru nevinovatie – nu sunt în chinuri. Asta ar fi o judecata a noastra, a oamenilor. Pentru ca fără discutie ca sunt nevinovati, dar exista! Si nu pot fi în chin! - Se mai pot ruga părintii pentru sufletele acestor copii? Se pot ruga, sigur! Ei ne vad! Pentru ca acesti copii exista, .... Eu cred ca tot ce ai facut tu este bine si bineprimit de Dumnezeu,si mai cred ca cel mai frumos lucru pe care poti sa-l faci in continuare....este sa ramii in comuniune cu copilul tau prin rugaciune...poate seara,inainte de culcare,sau oricind simti tu nevoia in timpul zilei,sa te rogi Domnului pentru sufletul lui....si intr-o buna zi,cu siguranta....o sa simti ca o sa te mingiie si imbratiseaza...chiar daca altfel! Domnul sa va ajute!
|
||||
|
||||
![]()
Cat despre pomenitul la Liturghie, eu stiu ca atata timp cat particip atent la Liturghie, la un moment dat preotul se roaga cam asa:
Pe cei dintr-o rudenie cu noi: parinti, stramosi, mosi, frati, surori, fii si fiice, pe fiecare dupa numele lor, sa-i pomeneasca Domnul Dumnezeu intru Imparatia Sa! Deci eu, pacatosul si ticalosul, pentru simplul fapt ca particip la Sfanta Liturghie, prin simpla prezenta acolo, intermediez rugaciunile Bisericii pentru o multime de oameni care au nevoie de aceste rugaciuni, oameni pe care nu i-am cunoscut, pomeniti fara nume inaintea lui Dumnezeu. Amin. Asa ca, tine aproape de Biserica si Dumnezeu va mantui pe cei din familia ta. Eu inca cred ca bebelusul tau te priveste de sus cu dragoste... Eu am o teorie: exista Imparatia Cerurilor unde numai cei desavarsiti ajung, accesibila numai pentru Sfintii lui Dumnezeu care au biruit lumea. Este cel mai "aproape" "loc" de Dumnezeu. Apoi mai este Raiul, care este impartit in "locasuri", functie de gradul de curatire al fiecaruia. De exemplu, stiti dialogul dintre talharul care a omorat si a jefuit saracii samd si Hristos pe Cruce: Și zicea lui Iisus: Pomenește-mă, Doamne, când vei veni în împărăția Ta. Și Iisus i-a zis: Adevărat grăiesc ție, astăzi vei fi cu Mine în rai. Era talharul botezat? Nu. L-a primit Hristos in Imparatia Sa? Nu. Dar cu toate astea, talharul s-a mantuit, ajungand in Rai. Cele cateva zeci de miliarde de oameni care au murit necrestini, nebotezati, dar care au fost gasiti drepti dupa legea firii - unde au ajuns? In iad cu totii? Doamne fereste de asa gand! Langa Ioan Botezatorul? Nici asta nu cred. Dar unde? In Rai, bineinteles. Deci Ionela draga, ai credinta in mila si dreptatea lui Dumnezeu, ca este bun si in veac este mila Lui.
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. Last edited by Florin-Ionut; 07.03.2010 at 22:37:51. |
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie sa aveti curaj si multa credinta in Dumnezeu,este foarte greu sa pierzi pe cineva drag,mai ales pt o mama,care poarta in pantece fiul,sa-si piarda pruncul iubit.Este un moment greu dar referitor la cele necesare sufletuui celeui mic sunt de parere ca unii dintre confratii nostri nu au tactul necesar de a mangaia pe cineva aflat in atare situatie, stiu nu a fost botezat,dar nu poti face pe cineva sa se simta vinovat de o astfel de tragedie, cand in realitate a avut alte cauze.Doamna sunteti o mama eroina caci v-ati purtat in pantece fiul,pastrati-va credinta nezdruncinata si impreuna cu sotul rugati-va neincetat ca Dumnezeu sa va lumineze casa cu un tinere vlastare de care sa va bucurati pana la batranete. Cred ca este necesar sa va aminti din cand in cand si de ingerasul care este la Dumnezeu si sa-l pomeniti in rugaciunile dumneavoastra cu un nume(poate cel pe care voiati sa il puneti),chiar daca nu a fost botezat.Fratilor nu uitati nu este mai mare necaz decat ca un parinte sa-si piarda fiul.
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce se intampla cu sufletul nebotezat? | serb_crina | Generalitati | 25 | 20.01.2013 20:06:31 |
Ea ortodoxa - el nebotezat in nici un fel | tinutza | Nunta | 13 | 26.09.2011 23:19:57 |
Copilul nebotezat poate fi inmormantat in cimitir? | Mada1ina | Intrebari utilizatori | 20 | 11.02.2011 20:29:05 |
Nebotezat si necununati | roman2010 | Generalitati | 14 | 15.01.2011 23:01:29 |
Mama mea a murit | ichim | Generalitati | 15 | 08.08.2008 02:26:13 |
|