![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Sufletul nu exista inaintea trupului, ci deodata cu acesta. Asadar, sufletul nu poate fi conceput ca spirit pur, ci de la inceput tre*buie inteles ca spirit intrupat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre natura sufletului. Sufletul (Sinele)este suflarea de viata...este VIATA.Prezenta sa inseamna VIU iar absenta inseamna INERT.Extraordinarul este ca sufletul ARE CAPACITATEA DE A EVOLUA.Cand evolutia sa atinge maturitatea,nu mai traieste omul ci CRISTOS (constiinta lui CRISTOS). Acel om este MORT pentru lume (placerile materiei/lumii) Fiind bucatica din Dumnezeu (suflarea Lui de viata) NU POSEDA decit 2 calitati : iubirea si inocenta.Acea calitate din care ESTE facut,numita iubire,creaza nesfirsita cautare a fericirii si prin distorsionarea mintii,este cautata mereu in exterior. Cealalta structura a sa ,INOCENTA,este tot timpul inselata de aceasta distorsiune mentala. Singura sa arma de aparare este CONSTIENTA. Structura sa NU STIE de ratiune,calcule,nu POATE sa incorporeze FORMA (tot ce este materie este forma) pentru ca forma este INCOMPATIBILA cu structura sufletului. Singura cale/drum pentru evolutie este corpul uman,si-anume,creierul care este singura trambulina ce poate sa-l propulseze pe CALEA/ADEVARUL si VIATA.Creierul superior ofera sansa (invat,incorporez,evoluez,daruiesc,ajut,etc) iar creierul inferior (cerebel/instincte/pierdere/cistig/acumulare etc) se opune,cu alte cuvinte,omul vechi contra omul nou.Sufletul,prin indentificare cu aceste calitati FARA FORMA ,incepe evolutia spirituala si prin mentinerea constanta a acestei directii,la vremea rinduita de Dumnezeu,survine maturitatea sa,spontan. (Tot ce ESTE viata,este de la Dumnezeu pentru ca Dumnezeu...ESTE...viata...'' EU SINT CALEA,ADEVARUL SI VIATA'') Restul ''sint desertaciuni'' Amin. Last edited by archanghel; 09.08.2009 at 21:39:45. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru ca tot timpul,mintea este preocupata sa diferentieze binele de rau,sorteaza,alege,calculeaza...si toate astea vin din cauza lui ''EU STIU''.In momentul in care NU MAI STI,ochiul tau devine curat si toate devin curate in jurul tau.Iar cele postate de mine aici pe forum,nu fac altceva decit sa intareasca credinta si nicidecum sa o clinteasca.Si daca nu iti este cu suparare,am sa postez si o scurta rugaciune compusa si rostita in tandem cu Tatal nostru de nenumarate ori : Doamne Dumnezeul meu,pe genunchi vin ,in fata Ta smerit,si din nou I-ti cer sa-mi dai in aceasta zi,dorinta si chemarea de a merge pe Calea ta.Vreau sa-mi dai dorinta Doamne,vreau sa-mi dai chemare.Vreau sa-mi dai seninatate si liniste Doamne,sa ma bucur de dorinta pe care TU m-ai dat-o si de lucrurile Tale.Doamne mareste-mi credinta,Doamne da-mi intelegere si intelepciune,Doamne da-mi putere si ajutor pe calea ta.Doamne,vreau sa fiu atent la gura mea,vreau sa fiu atent la gindul meu,vreau sa fiu atent la tot ceia ce fac,vreau sa-mi ingrijesc trupul.Doamne vreau sa fiu constient de atentia pe care TU mi-a dai. Amin Ps: cind simt ca devin dependent de ARCHANGHEL parasesc forumul.Adevarul nu are nevoie de sprijin.Se releva singur prin INTELEGERE.Nu este o pozitie ce TREBUIE aparata. Last edited by archanghel; 10.08.2009 at 00:00:07. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Si mie mi se par aici niste influente yoghine sau radiestezie cumva.
Apropierea de biserica lui Hristos se face numai prin ascultarea de parintii bisericii ,duhovnici , nu prin formarea unei pareri personale. Este aici si multa mandrie ,trebuie si asta vindecata ca altfel la o doza prea mare de mandrie putem cadea in ratacire ,ne inchipuim sfinti. |
|
|||
|
|||
![]()
Arhanghel:
"Ps: cind simt ca devin dependent de ARCHANGHEL parasesc forumul.Adevarul nu are nevoie de sprijin.Se releva singur prin INTELEGERE.Nu este o pozitie ce TREBUIE aparata. " Mi se pare ciudat ,e chiar ceea ce spuneam mai inainte ,o inselare de mari proportii. Ai grija cum stai ,mergi la un duhovnic incercat si spune-i ce gandesti sa iti spuna ce sa faci. Citeste in cartea "Despre inselare" chiar capitolul "Despre inselare" unde spune cam in ce stadiu te afli. Si ascultare neaparat ,de aici vin toate relele .cel rau ne joaca cum vrea el din prea multa parere de sine a noastra. Cartea "Despre inselare" am descarcat-o de pe net ,e scrisa de sf.Ignatie Briancianinov. O carte de referinta ,foarte de folos. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar ne-am departat de la titlul topicului ,ce gandim ne influenteaza sufletul.
Sfintii parinti numesc iubirea de argint o patima foarte daunatoare pentru suflet. Doamne ajuta ! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tot timpul ,acolo exista ''EU''.In mod subtil,Dumnezeu este substituit cu acest ''EU''. Scris este in Biblie ''Sa nu va potriviti veacului acestuia ci sa va schimbati prin innoirea mintii''.Minunatilor,Sf.apostol Pavel vorbeste de MULTE ori de legea mintii ''Deci,dar,eu insumi,cu MINTEA mea slujesc legii lui Dumnezeu,iar cu trupul,legii pacatului''. Napoleon,nu ar fi fost Napoleon daca angaja o batalie FARA SA-SI CUNOASCA INAMICII. In mod clar, prin cunoastere,MINTEA poate fi orientata spre Dumnezeu,si ma refer la CUNOASTEREA MINTII.Exista MULTE institutii care studiaza structura mintii.A-ti cunoaste inamicul inseamna a-i slabi puterea.Iar noi nu avem capacitatea Sf.apostol Pavel de stapinire a mintii asa cum o facea el.Dar cunoscind MINTEA,putem sa intelegem ce anume ne impiedica sa devenim mai buni,mai iertatori,mai blinzi etc,etc. |
|
|||
|
|||
![]()
Sf.apostol Pavel spunea ca in neputintele noastre si slabiciunile noastra se vede ajutorul primit de la Dumnezeu.
Vom fi puternici atunci cand vom da vointa ,dai vointa iei putere ,adica sa te nevoiesti pe calea lui Dumnezeu. Deci trebuie sa postim ,sa ne rugam ,sa ne spovedim sa participam la sf.slujbe ,sa ne taiem voia cum s-ar spune. Nu e nevoie sa studiem structura mintii ,Dumnezeu ne incearca in diferite situatii si ies atunci la iveala toate patimile care ne stapinesc ,de ex.mania sau mandria. Dumnezeu nu poate fi cunoscut decat prin revelatie ,nu eu am spus-o. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului | mihailt | Generalitati | 11 | 16.04.2012 00:10:35 |
Obiceiul omenesc cu painea si vinul carora le este atribuita calitatea de "Pasti" | doctor_faustus | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 27 | 31.03.2011 11:11:44 |
Despre sufletul nostru | patinina34 | Generalitati | 31 | 10.03.2009 21:32:57 |
Va rog din tot sufletul... | quasar | Generalitati | 4 | 04.10.2007 19:20:28 |
|