![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuget deci exist... deci cugetarea este faptul cel mai sigur al existentei noastre. Intrebarea este , catre ce cugetam? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
pai te iarta, daca iti vezi pacatul si iti ceri iertare
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca eu stau la casa si-mi fac o fosa , si un nebun vine si sare in ea si moare, sunt vinovat eu? |
|
||||
|
||||
![]()
Cum ar putea cineva (oricine!) care in timpul vietii sale nu (prea) a tinut cont de poruncile lui Dumnezeu, nu s-a rugat,nu stie ce inseamna rugaciunea, nu intelege cat de importanta este, nu (prea) stie nici cum e cu postul, aplecare spre aproapele - si ma opresc aici, nu mai zic de altele - sa considere ca Dumnezeu, in marea Lui mila, trebuie sa-l primeasca in Rai? Pai acolo exista in primul rand rugaciune, iubire, smerenie....
Dumnezeu nu are NICI CEA MAI MICA LEGATURA cu budha, allah, zeus, zei indieni etc.Cei care se inchina lui allah sau budha (cum sunt indienii, spre ex.) cred in ceva fals - ideea conform careia toate religiile sunt bune (fals), ca fiecare detine un o parte din adevar prinde foarte bine ,din nefericire, tocmai pentru ca NU se cunoaste cu adevarat si nu se intelege ortodoxia : un dram de credinta, informarea atenta - ca sunt atatea scrieri ale Sfintilor Parinti - pot ajuta enorm : daca era adevarata reincarnarea ce rost ar mai fi avut Nasterea, Patimirea si Invierea Domnului? I s-ar fi pus omului la dispozitie ''reincarnarea '' de cate ori era nevoie ca acesta sa ''progreseze'' spiritual |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca Dumnezeu exista, atunci este o mare probabilitate ca sa Se fi intersectat cu lumea noastra, nu numai dandu-i impulsul initial si retragandu-Se apoi undeva in Ceruri - cum credea Descartes. Deci noi credem ca S-a revelat oamenilor. Acum, daca ni S-a descoperit (pe cat posibil noua de inteles), atunci una dintre marile religii trebuie sa fie cea corecta. Adevarul este unul singur si cat mai multi oameni trebuie sa aiba acces la adevar. Nu putem sa credem ca un zeu a facut caca si asa a aparut Universul - cum cred unele triburi africane de prin jungla... Deci se pune problema: care mare religie e cea adevarata? Iar aici ai de ales intre putine variante. Deci cauta si vei afla! :)
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sa inteleg ca tu ai cautat si ai aflat ca ortodoxismul e cea adevarata?....ce argumente ai?...biblia?...ca in vechiul testament numa lucruri divine nu se intampla acolo |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ortodoxia e alegerea mea dintre marile religii. Stiu in mare ce sustin budistii, hinduistii si musulmanii si nu subscriu la filosofia/teologia lor. Este vorba de credinta aici, iar despre VT ti-am scris cate ceva la topicul celalalt.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu asa am procedat cu ani în urma. O sa zici ca la fel procedeaza si musulmanii etc si ramân musulmani. Nu cred. Fa tu însuti acest lucru, roaga-te, fi gata sa accepti orice si o sa vezi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-un moment de (oare cum sa-l numesc,caci nici eu nu stiu),haidem sa scriu si eu citeva rinduri vizavi de subiect,poate ma simt mai bine,dar in prealabil am citit citeva din raspunsurile postate aici.Cu credinta ca nu scriu ceva rau,emit o parere personala. Exista UN SINGUR DUMNEZEU care datorita,diferentelor de exprimare lingvistice ce apartin fiecarui popor,are diferite denumiri. '' TOTI SINT AI MEI,INDIFERENT SUB CE NUME MA CHEAMA '' Daca globul pamintesc ar putea fi pus intr-o balanta,iar in cealalta ar sta Domnul si Mintuitorul nostru CRISTOS,cele 2 balante ar fi in echilibru. EL,CRISTOS este ADEVARUL,ca atare afirmatia : EU SINT DUMNEZEU...este adevarata. S-a pomenit de Budha aici,vizavi de subiect. Budha este ADEVARUL ca urmare,desele sale referiri din timpul vietii,la intelesul ca NU ESTE DUMNEZEU...este de asemenea adevarat. Mahomed a spus CLAR ca este trimisul lui DUMNEZEU (Allah ). etc,etc,etc,etc... ACESTIA TOTI ERAU (SINT) MAI PRESUS DE INGUSTIMEA MINTII UMANE,CA ATARE......RETINETI....NU PUTEAU SA MINTA ( ei ERAU ADEVARUL). Deci ISUS CRISTOS a fost,este si va fi DUMNEZEU coborit intre oameni,intrupat de la Duhul Sfint si din Fecioara MARIA. Este simplu de inteles ca ceilalti,ce nu puteau marturisi ca sint ceia ce nu erau...functie de INVATATURILE lor,pot fi recunoscuti daca sint trimisii lui Dumnezeu intre oameni sau nu. Dupa roade pot fi cunoscuti,adica dupa invataturile lor (pilda cu roadele pomului) Invataturile noastre au TOATA PUTEREA numai daca sint puse in practica...daca intelectul este multumit cu achizitionarea informatiei necesare,fara a o transpune in practica,nu pot fi intelese (de exemplu ) cuvintele...Dumnezeu se descopera pe masura implinirii poruncilor sale. Exista in volumul '' Mari duhovnici romani despre rugaciune'' un capitol numit :TEHNICA RUGACIUNII...si trateaza pe larg rugaciunea inimii,cum se executa,etc. Citind despre ea,apare multumirea CA STI si omul crede ca este suficient..dar este ca de la cer la pamint intre A STI si A INTELEGE (a intelege=a deveni cele citite) Cele postate aici SINT credinta mea,si au prins radacini in mine,in urma intrebarii: Cum pot sa-mi maresc credinta ? (Apostolii s-au rugat pentru acest lucru)...si in urma cautarilor a aparut ceia ce am scris aici,o mica parte din ea. Totul tine de gindire...nu mai stiu in care epistolie este scris '' si sa va mai invat INCA o cale care le intrece pe toate (asa,parca corinteni).Dupa cele spuse de apostol,se pare ca sint 2: prima este DRAGOSTEA. a doua este :IMPARATIA LUI DUMNEZEU,ESTE IN VOI. Deci 1 : Dragostea. 2 Cautare interioara sau altfel spus...prima CALE se axeaza pe sentiment (in fiecare Duminica este spus in Biserica CARE sentimente) A doua pare sa fie CALEA ratiunii ( combinare a rugaciunii inimii plus sentiment...plus ritmarea respiratiei) Si inca un lucru important...Biblia graieste astfel :In chemarea in care ai fost aflat in aceia sa ramai. Deci,nu este mai bun sau mai deosebit hinduismul decit ortodoxia...sau budismul decit noi.A-ti schimba religia se aseamana celui care alearga dupa mai multi iepuri si nu prinde nici unul.Faptul ca nu ''simti'' pe Dumnezeu nu se datoreaza decit neintelegerii aplicarii corecte a invataturilor sau executarii lor. Si ma gindesc...sa postez sau sa nu postez ? Daca voi avea probleme ? si...postez...Doamne iarta-ma .......calea interioara... "Doamne, Doamne, cat te-am cautat si nu Te-am gasit! Tu erai in mine, dar eu eram in afara mea!" (Fericitul Augustin) Last edited by archanghel; 07.08.2009 at 12:22:39. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Adevarata Pocainta | alecsandru | Pocainta | 27 | 19.10.2011 00:57:11 |
Ortodoxia,adevarata credinta | strajeru | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 26.11.2007 02:34:21 |
Adevarata credinta | Agatha | Generalitati | 69 | 28.02.2007 23:08:35 |
|