![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Mai oameni buni, ca tot ati insirat 3 pagini certandu-va pe baza rimelulul...hai sa va spun o poveste 100% adevarata sa va vad cat va certati pe tema asta si pe cine mai invinovatiti...
Locuiam acum vreo doi ani in Amsterdam si mergeam la o biserica ortodoxa, rusa din cartierul meu. Eram un grup de aproximativ 10 romani care ne vedeam duminica la biserica si mai stateam sa povestim dupa slujba. Dupa legea crestina, am zis sa ma duc imbracata decent la slujba: fusta lunga, batic negru, nemachiata. neparfumata...Dupa slujba, ca de obicei grupusorul nostru statea la taclale si isi bea cafeaua...dar in acea duminica era un tanar pe care eu nu-l cunosteam inca si care a fost tare stupefiat cand m-a auzit vb romaneste. Omul putea jura ca sunt vreo musulmanca ratacita prin biserica si ma privea cam in scarba SINCER. Dupa ce ne-au facut ceilalti cunostiiinta si ne-am bagat putin in vb nu s-a putut abtine sa nu-mi reproseze ca nu ma pot deosebi de cele cu jihab...:-( Mi-a spus ca arat cumplit si ca exagerez, ca nici o alta femeie din biserica nu era imbracata ca mine etc etc. Acum prin smerenie l-am ispitit pe om sa pacatuiasca...nu sminteala, dar mai grav, sper ca intelegeti dvs.... Ideea e ca tre sa ne incadram in multime. Smerenie inseamna sa nu atragi atentia celorlati, sa nu atragi barfa, nici invidia...Smerenia asta simulata si fortata Stiti dvs ce e....si mai bine vames decat fariseu...Vrei sa fi pe placul lui Dumnezeu, atunci nu merge pe extreme... Si spre nemultumirea multora, traim cu totii intr-o societate care ne forteaza la compromis si ne impune anumite tipare. Si serviciul meu imi impune o tinuta eleganta, de multe ori cocheta, ceva retusari ale ochilor si buzelor, fond de ten(ca doar mai apar cosuri nedorite) etc. Oameni te judeca dupa haine...si mi s-a intamplat sa merg la banca sa ridic o anumita suma de bani, dar eram mai prafuita...si m-au tinut 2 ore sa controleze toate actele, cu toate ca tot eu comandasem banii cu 2 zile inainte, dar in costum, cu tocuri, etc..... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cred ca fiecare este ispitit in felul lui: barbatii prin cele trupesti, iar femeile prin mandrie (parerea mea). Pentru mine, o mare ispita din partea unui barbat crestin este lipsa de respect fata de femei. (Nu cum se imbraca, cum arata, cat stie etc... ci LIPSA DE RESPECT!) Pentru ca oricat de mult m-as stradui sa fac binele, un barbat crestin care are dispret fata de femei (misogin sau poate doar prea critic, mandru, lipsit de iubire), ma dezamageste profund... adesea evit si sa-i privesc. Cunosc barbati necredinciosi care sunt fustangii sau misogini, plini de mandrie.. ii accept fara probleme. Dar nu pe crestini! Pentru ca macar primii sunt lipsiti de ipocrizie. Sper ca nu am suparat pe nimeni. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
nu cred ca e cazul sa generalizezi. si pentru mine e valabil chestia cu generalizatul. mai da-le o sansa crestinilor. nu cred ca un tanar crestin care vrea sa se casatoreasca se uita cum spui tu. doar daca e la inceput de drum si e prea aprins si putin habotnic. insa, sunt sigur ca apreciaza ce trebuie la o fata. daca nu... ghinion pentru el. Sper ca nu am suparat pe nimeni. :)) Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu am prietene necredincioase care umbla cu barbati, care poarta fuste scurte sau pantaloni skinny (apropo, pantaloni skinny port si eu, puteti sa ma catalogati daca vreti) cu tocuri inalte... etc. Cand sunt etichetate de crestini drept femei usoare sunt fffff indignata! Multe dintre ele au dat dovada de multa bunatate, generozitate si compasiune. In special o prietena, fosta manechina... extraordinar de receptiva la suferinta altora (de ex. am vazut-o cum a luat de mana si a mangaiat un cersetor handicapat pe strada! Mai mult decat a-i da doar bani). Mi-a fost rusine de lipsa mea de mila. Pai cum ar fi sa le judec dupa lungimea fustei si culoarea unghiilor cand ele sunt mai bune decat mine? Cred ca orice femeie are vocatia sacrificiului, pe care nu va ezita sa-l manifeste atunci cand situatia o cere. Puteti sa va ganditi daca asa este sau puteti sa va opriti la cercetarea hainelor, desigur. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
din punctul meu de vedere nu trebuie decat sa te imbraci decent. chiar daca si simtul masurii la acest "decent" e variabil in ziua de azi. si asta cand e vorba ca mergi pe strada, la serviciu sau la cumparaturi. insa, cand te duci la biserica, trebuie sa ai mai multa grija. nu trebuie sa atragi atentia. nu trebuie sa faci parada modei. nu trebuie sa te vinzi. acolo, asa cum inainte mergeai in uniforma la scoala, trebuie sa ai o tinuta conform cu locul. n-are sens sa descriu pentru ca se stie foarte bine. ca sa-ti dau un alt exemplu: cand te duci la un interviu (serios), nu te duci cu pantaloni skinny sau in fusta de-o palma. repet: interviu serios. te imbraci intr-un costumas, ma rog, stii tu mai bine. asa si la biserica, te duci ca in fata lui Hristos. si daca stii ca Lui ii place sa fii imbracata intr-un fel, atunci, ca rugaciunile sa-ti fie ascultate, arati si tu putin respect. si toate vor fi dupa masura credintei tale. si aici ma refer doar la tinuta si nu la ganduri sau atitudine, cu care trebuie sa te "imbraci" mai intai. Doamne ajuta Ano!
|
|||
|
|||
|
Citat:
(Dar nu incerc sa ma indreptatesc, ma imbrac cu grija pt biserica sau doar pt rugaciune. ) Mi-am exprimat doar durerea si indignarea pentru usurinta cu care sunt judecate femeile (credincioase sau nu, nu conteaza!) dupa aparente. Ispita este pentru cel stapanit de patimi. Daca vad o fata in blugi la biserica, ma gandesc ca este nou venita si ma bucur ca i-a indreptat Dumnezeu pasii unde trebuie! Are cine sa-i numere pacatele, nu trebuie sa o fac eu! Daca vad o fata vulgar imbracata imi pare rau pentru lipsa ei de discernamant, dar nu as cataloga-o ca usuratica. Dar barbatii care proiecteaza propriile patimi asupra femeilor m-au suparat intotdeauna! Si exemplele curg pe multe topicuri. Pai fiecare are o mama care s-a dedicat in intregime ingrijirii copiilor. Numai pentru acest simplu fapt ar trebui sa existe un respect generalizat pentru femei (asa cum sunt ele: slabe, nevolnice, "furate" de lucruri frumoase, amagite de barbati.. etc.). Nici nu indraznesc sa repet ultima intrebare a Sophiei! (militez un pic pt respectul cuvenit femeilor ca sunt inca uimita de judecatile emise de unii pe topicurile cu prietene ne-virgine! sau la inceputul acestui thread. De pacatele noastre suntem noi vinovati! Fiecare in parte. Curvim (cu gandul, desigur), nu este vina acelei femei. Judecam aproapele, la fel, vina e a noastra! Aaa, ca are si el pacatele lui?! Nu ne priveste, cat timp nu-l putem iubi si ajuta!) |
|
|
|||
|
|||
|
Iubita mea sora in Domnul Hristos dac a faci referire la caderea in pacat a primei femei ,adica Eva spunind din ce pot eu sa inteleg cu putina mea minte si intelepciune ca te revolta aceste ca se spune ca a venit caderea prin ea , atunci te superi pe adevar si adevaru este Biblia : Ce este asa de greu sa citim biblia ? Eu am facut referire ca da avenit pacatul printro femeie, dar prin alta femeie de data aceasta una ce nu sa mai nascut In lume inainte de nasterea ei si dupa nastrea ei mai S F I N T A si mai C U R A T A si aceasta fiid Prea SfInta Fecioara maria FECIOARA INAINTE DE ZAMISLIREA DOMNULUI SI DUPA NASTEREA LUI RAMININD FECIOARA ; eu am spus si repet ca atIt aiubit Dumnezeu lumea in cIt parIndui rau de alungarea Parintilor nostri Adam si Eva din gradina raiului a Ingaduit ca HRISTOS sa se intrupeze de la DUHUL SfInt si din FECIOARA MARIA si sa se faca OMsa vina sa ne deslege de pacatul si osInda M O R T I I . sa ridice pe cei drepti din iad si sa-i duca In rai prin Ingroparea lui cea de treii zile care a Inchipuit dupa putina mea minte si Intelepciune ingroparea pacatelor noasre iar prin I N V I E R E A LUI ridicarea omului din caderea in care eram inainte de venirea lui In lume ca sa ne M I T U I A S C A NU ?? .
Iar acum la vinovatia femei sau a barbatului nu este de inteles nimic mai mult de cIt a zis MIntuitoru si anume cal ce voieste sa vina dupa mine sase lepede de sine sa ia crucea si sa urmeze mie .Si ce se intelege prin aceasta cruce pazirea de cadere si aunuia si a altuia nu este scuza ca ea ma Indemnat prin Purterile ei sau ale lui nu nu spune HRISTOS daca unul din Ochi tai te face sa cazi in pacat S C O A T E L si iar daca unul din madularele tale (picior ,mIna sau ori care altul te face sa pacatuiest i scoatel si aruncal de la tine ) ca este mai bine tie sa intri Imparatia cerurilor fara un madular de cit cu toate si in focul iadului Last edited by ioan_strainul; 25.10.2009 at 21:03:51. Motiv: pt. SOPHIA |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Dara ca sa fiu mai explicit.....eu cred ca noi,barbatii suntem mai slabi decat femeile in a lupta cu ispitele..asa cum se spune ca un barbat nu ar rezista durerilor nasterii(dar iata ca femeia rezista si nu cred ca e vb numai de o durere fizica),tot asa si in aceasta lupta a ispitelor..
Aceasta este porunca Mea: sa va iubiti unul pe altul, precum v-am iubit Eu. Mai mare dragoste decat aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui sa si-l puna pentru prietenii sai. (Ioan 15:12-13) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu cred ca sunt femeile mai puternice in fata ispitelor.. deloc!! Dar multumiri pentru incredere! Ma gandesc la mine... de ex. sotul meu pleaca la lucru f devreme si inainte sa iasa din casa ma saruta. De multe ori nu ma trezesc, dar stiu ca m-a sarutat ca ramane parfumul lui in parul meu.. asa ca nici macar nu-l vad si ma gandesc la el toata dimineata (da, am mintit pe alt topic.. primul meu gand nu este cafeaua).. (si iaca asa, in fiecare dimineata ma lupt sa-mi adun gandurile inainte de rugaciune... ispite...) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Barbatul, capul femeii? | Traditie | Nunta | 426 | 07.11.2011 20:45:03 |
| Ispitele postului | heaven | Postul | 17 | 11.03.2011 11:46:50 |
| De asta ce ziceti? Vor sa schimbe si data Pastelui :( | BogdanF2 | Generalitati | 41 | 10.10.2010 23:43:21 |
| Ispitele dupa spovedanie | Elena78 | Pocainta | 8 | 29.10.2009 18:40:59 |
|
|