![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tu consideri deci că o mare parte din materialul perceptibil este o „păcăleală”, o aparență care să îl facă pe om să caute răspunsuri în alte părți decît într-o carte sfîntă? Dacă susții cu convingere această poziție, mă tem că dacă vom continua nu vom putea ajunge la un consens. (Ține doar de optica individului: unii zic că doar ceea ce poate fi observat – nu neapărat explicat – științific și empiric e adevărat, alții zic că totul e doar aparență și amăgire, alții zic că ei sînt Napoleon etc. Nu-i poți demonstra epistemologic unui om că percepția lui este bună sau nu.) Citat:
Citat:
„Evoluționismul” ține de domeniul științific, iar în acest domeniu nu acoperă decît intervalul cuprins între „prima formațiune chimică în stare de auto-replicare” și „acum”. (Fără a se implica, repet, originea universului, formarea planetelor etc.) Să vrei să lărgești spectrul evoluționismului la părerile gînditorilor neștiințifici (pe care îi respect, pentru că nu am vreo opacitate în fața fenomenului cultural) este o abordare incorectă a științei. (În privința definiției din DEX pentru evoluționism ca teorie, am aceleași obiecții pe care le are comunitatea științifică internațională: în dicționarele normale – chiar și în unele mai tehnice – termenul este definit incorect.) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
19. Pentru că ceea ce se poate cunoaște despre Dumnezeu este cunoscut de către ei; fiindcă Dumnezeu le-a arătat lor. 20. Cele nevăzute ale Lui se văd de la facerea lumii, înțelegându-se din făpturi, adică veșnica Lui putere și dumnezeire... Citat:
In the modern scientific community the term is an anachronism and is considered redundant as all biologists accept evolution, and so it is not used. http://en.wikipedia.org/wiki/Evolutionism
Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide Last edited by Traditie1; 21.10.2009 at 08:36:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
p.s. Acum am inteles unele postari in care se spunea despre evolutionism ca ar avea legatura cu noumenul si alte chestiuni de genul filozofic, nu mi-am dat seama ca romanii inteleg altceva prin evolutionism. Ma intreb cum ar putea BB reprezenta ceva evolutiv, evolutie din ce? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
post dublu
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci te încapatânezi sa crezi ca evolutia se refera doar la biologie. Asta e interesant fiindca înseamna ca tu consideri lumea vie ca fiind dferita de lumea anorganica ceea ce, hopa, e cam nematerialist. E drept ca termenul e folosit cu precadere în biologie dar cuvântul în sine înseamna dezvoltare, curs, desfasurare deci transformare si ce s-a întâmpla dupa marele bang asta e. Ce s-a întâmplat înainte de el e problema ta, adica a ateilor. Citat:
Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma incapatinez deloc, termenul poate fi extins, doar ca nu e folosit. E aberant chiar sa folosesti cuvintul evolutie la modelul de univers, de exemplu. Probabil ca termenul e folosit in mod extins de creationisti, pentru a pune pe picior de egalitate cele doua tipuri de teorii. Mai potrivit ar fi termenul de materialist. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Mai exista si alte teorii
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1. Tu ziceai că e urît să respingi. Apreciez onestitatea însă. (Știința respinge pe baze obiective = lipsa dovezilor) 2. Terminologie, din nou. Faptul că „evoluție” s-a împins în limbajul curent mai departe de accepțiunea științifică a termenului înseamnă o pervertire a sensurilor pe care acest domeniu științific le implică. „Cosmologia materialistă” sau orice alt fel de cosmologie e un termen mult mai puțin ambiguu și mai corect. Aici era obiecția mea. |
![]() |
Tags |
evolutionism |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre ereziarhi, erezii si combaterea acestora la Sfintele Sinoade Ecumenice | tot-Laurentiu | Dogmatica | 15 | 11.04.2014 00:40:59 |
Puncte comune intre catolicism si ortodoxie | PadreCory | Biserica Romano-Catolica | 17 | 12.04.2008 01:35:49 |
|