![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
@Simona-Marilena: "nu vreau sa il pierd" este unul din cele mai stupide motive pentru a face dragoste cu cineva, mai ales daca e pentru prima oara si simti ca nu esti pregatita. |
|
|||
|
|||
![]()
Simona, te rog, te implor, nu face aceeasi greseala pe care am facut-o si eu. Si eu am fost pusa in aceeasi situatie si am facut alegerea gresita. Din teama de a nu-l pierde , am facut ce mi-a cerut el. Rezultatul a fost ca pana la urma tot l-am pierdut. Sa nu crezi ca daca o sa ai relatii intime cu el l-ai legat in vreun fel de tine. Daca vreti sa fecti totul asa cum trebuie si sa fiti corecti unul cu celalalt, fixati data casatoriei cat de curand si asteptati pana atunci. Nu e corect nici din partea ta sa ii ceri sa astepte 2-3 ani, dar nici din partea lui sa te conditioneze astfel.
Crede-ma, nu iti vorbesc din carti sau din teorii, ci din experienta personala. Daca vrei sa iti povestesc mai multe amanunte, vorbim pe privat. |
|
||||
|
||||
![]()
Personal, nu sunt de acord cu ideea de astepta pana dupa casatorie, pentru ca ataseaza ideii de sex o anumita vinovatie, de parca ar fi o treaba ilegal, pe care ai voie sa o faci doar dupa ce ai dat cu subsemnatul la popa.
Pe de alta parte, consecintele sexului pot fi serioase, dar exista metode sa te protejezi, si te sfatuiesc sa o faci, daca te decizi sa iti incepi viata sexuala. Sexul dupa casatorie mai implica si riscul unei incompatibilitati sexuale. Exista oameni care pur si simplu nu sunt compatibili din punctele astea de vedere. Si ar fi bine sa afli asta inainte de casatorie, nu dupa. Asta pentru ca, dupa parerea mea, o casnicie in care viata sexuala nu merge exact cum ar trebui se loveste de probleme, pana la urma. La fel ca si o casnicie in care nu exista comunicare, respect reciproc, etc.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ideii de sex in afara casatoriei i se ataseaza o mare vinovatie, nu celei din timpul casatoriei. Iar legat de partea cu protejatul nu mai zic nimic pentru ca nu vreau sa intru in polemica. Cine nu stie perspectiva crestina asupra 'protejatului' sa caute pe google. Cu subsemnatul dai in fata lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Insa trebuie sa fii si tu sigura de ce nu vrei sa faci acest act de daruire totala inainte de casatorie, si siguranta ta sa fie molipsitoare.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca sa nu mai zic despre parerile conform carora sexul trebuie luat in considerare doar cand vrei sa faci copii, si aia sa fie asa, fara numar, cat o vrea dumnezeu. Citat:
Sa inteleg ca e pacat mai mare sa folosesti un prezervativ, decat sa aduci pe lume un copil pe care nu il poti creste, si care ajunge intr-un orfelinat, sperand la o adoptie? Sa iti aduc aminte de incidenta HIV din Africa, unde Papa a spus ca nu e crestin sa se foloseasca prezervative? Intr-o tara in care 1 din 3 (sau 4, nu mai tin minte exact) sunt infectati cu HIV? Deci nu, nu e nevoie sa dau search pe google. Stiu bine ce zice crestinismul legat de protectie.
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Intr-o relatie trebuie ca amandoi sa jertfeasca. Tu acum vrei sa jertfesti ceva important, ca sa nu-l pierzi. In general, cum iti asterni, asa dormi. Relatia se va constitui pe aceasta schema. Si mai tarziu, el va astepta de la tine sa faci lucruri ca sa nu-l pierzi. Iar el nu va face neaparat sacrificii pentru tine, pentru ca simte ca tu vei ceda pana la urma. O parere...
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citeste si la alti autori crestini ortodocsi, cum ar fi Paul Evdokimov, Taina Iubirii. As prefera sa nu se intinda iar aici discutia pe aceasta tema... Vrei sa creezi alt topic sau sa te duci la unul deja deschis? Ca sa nu fim prea off topic cu problemele Simonei.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
http://en.wikipedia.org/wiki/No_true_scotsman Citat:
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Barbatul/femeia inainte si dupa casatorie | caty_deea | Nunta | 76 | 21.01.2013 11:57:04 |
Consecintele abuzurilor sexuale | AGabriela | Generalitati | 16 | 24.01.2012 12:24:00 |
Ceva legat de sex (mai ales inainte de casatorie) | StefanS | Generalitati | 65 | 23.02.2010 11:31:30 |
Relatiile sexuale inainte de casatorie | PISICUTA35 | Generalitati | 186 | 03.03.2009 11:46:18 |
sex inainte de casatorie | dumitrucelmare2000 | Generalitati | 87 | 09.05.2007 11:38:59 |
|