Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.08.2010, 10:49:00
mirela_monica mirela_monica is offline
Junior Member

Data înregistrării: 11.08.2010
Implicit

nu mi-a cerut nici decum sa am cununia civila facuta a intrebat doar daca am stabilit cununia religioasa si daca e mai mult de un an pana atunci .Logodna este doar o promisiune in fata lui Dumnezeu ca ne vom casatori din cate stiu eu si se mai practica am vb cu dascalul de la biserica si a zis ca se fac cateva pe an si se bucura ca tinerii inca nu au uitat obiceiurile si oranduirile bisericii .Stiu ca multi preoti nu fac pt ca nu vor intr-adevar sa incurajeze concubinajul , sunt multi tineri care au considerat ca daca au logodna nu mai e nevoie de cununie .Dar noi am stabilit si cununia pe 14 mai la anu deci nici macar nu mai e un an pana atunci
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 10:51:17
Junior Member

Implicit

si inca ceva ...preotul ne-a zis destul de clar ca nu avem voie sa ne consumam casnicia pana la cununia religioasa ...nu este crestineste .Chiar a repetat ca logodna nu ne permite sa locuim impreuna
Reply With Quote
Vechi 13.08.2010, 15:29:50
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela_monica Vezi mesajul
si inca ceva ...preotul ne-a zis destul de clar ca nu avem voie sa ne consumam casnicia pana la cununia religioasa ...nu este crestineste .Chiar a repetat ca logodna nu ne permite sa locuim impreuna
Am facut logodna in biserica, acum doi ani, cu nasi, verighete si lumanari. Pe atunci nu aveam duhovnic. Dar in mom in care mi-am gasit duhovnic, m-a certat, nu tb sa fac logodna, ci direct cununia religioasa. Apropos, postul e post.
Ar fi bine daca v-ati cauta un parinte duhovnic.

Doamne ajuta
Reply With Quote
Vechi 17.08.2010, 16:38:56
Junior Member

Implicit

apropo stie cineva daca parintii unui fin de-al meu ma pot cununa?
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 23:21:24
bbkgirl bbkgirl is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.09.2010
Implicit

Am si eu o problema si caut niste sfaturi. Sunt impreuna cu cineva de 1 an si 8 luni, il iubesc, ma iubeste, vrem sa fim impreuna pentru tot restul vietii, avem planuri de nunta deja. Problema este ca el vrea ca atunci cand o sa ne casatorim sa avem deja o stare financiara decenta ca sa putem trai dar este peste putinta ca sa asteptam inca 3-4 ani pentru a avea legaturi trupesti. I-am zis ca putem face logodna mai inainte ca sa putem avea viata conjugala si sa locuim impreuna, desi stiam ca asa ceva nu este permis. Nu stiu ce sa fac, nu vreau ca acest lucru sa ne afecteze, nu vreau sa il ranesc sau sa il pierd. Multumesc. Astept raspunsuri cat mai devreme cu putinta.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 23:23:20
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Daca faceti logodna,asta nu inseamna ca puteti avea legaturi trupesti.Logodna e doar o pomisiune in fata lui Dumnezeu,ca va veti uni destinele,insa cea care da legitimitate unirii este cununia.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 23:38:58
bbkgirl bbkgirl is offline
Junior Member

Data înregistrării: 18.09.2010
Implicit

Stiu, cum pot sa il conving? Spune ca trebuie sa traim si noi din ceva. Nu inteleg cu ce ar impiedica casatoria asta?
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 23:41:46
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Implicit

Daca nu este aproape de Biserica nu poate intelege sensul spiritual al unirii dintre barbat si femeie.Trebuie pus mai inainte Dumnezeu,si apoi grijile omenesti pentru ziua de maine.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2010, 23:48:26
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bbkgirl Vezi mesajul
Stiu, cum pot sa il conving? Spune ca trebuie sa traim si noi din ceva. Nu inteleg cu ce ar impiedica casatoria asta?
Voi credeti ca rezolvarea acestor probleme de viata , sunt rezolvabile prin raspunsurile date aic ? Mergeti fratilor la biserica , vorbiti cu preotii , alegeti-va un Duhovnic , participati la viata Bisericii , la Sf. Slujbe , si nu mai cautati portite in a va justifica pacatul ! Hristos nu obliga pe nimeni sa-L urmeze ! Credinta ori este , ori nu este !
Vechi 19.09.2010, 09:46:27
codana's Avatar
codana codana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.06.2008
Locație: Botosani
Implicit salut,mihnea dragomir

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Acuma, presupunând că preotul a înțeles că intenția însurățeilor este coabitarea după logodnă, ceea ce este normal să facă e să le aducă aminte că relațiile sexuale înainte de căsătorie sunt păcate capitale, care duc la pierderea stării de grație fără de care mântuirea nu este cu putință. Dar, dacă ei înțeleg lucrul acesta, pentru ce să-i priveze de binecuvântarea logodnei ? Eu aș spune că logodna are sens NUMAI dacă este decalată față de căsătorie. Dacă nu există decalaj, atunci pentru ce să faci logodnă ?

Mâine plec pe front. Nu știu dacă mă voi întoarce. Nici nu am timp să mă pregătesc pentru nuntă, nici nu vreau ca în urma mea să fie o tânără văduvă ori, Doamne ferește, vreun copil care nu și-a cunoscut tatăl. Dar soția mea și cu mine dorim să ne angajăm solemn, în fața lui Dumnezeu și a oamenilor, că, dacă va fi să mă întorc, vom fi uniți prin taina căsătoriei. Dorim binecuvântarea Lui pentru angajamentul nostru și tărie pentru a aștepta cu credință, în castitate. Iată un caz perfect în care logodna se impune.

Este chiar Constituția. Totuși, preoții catolici nu se socotesc legați de legile făcute de stat în materie eclezială. Dacă nu există un impediment canonic, nici un preot nu condiționează căsătoria religioasă de preexistența celei civile. Asta înseamnă separarea Statului de Biserică. Să luăm și cele bune de la acest principiu, nu numai cele rele.
da,corect.
intai dumnezeu a unit omul,nu statul

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
inelul de logodna madalinutza Nunta 25 09.10.2017 15:39:55
Logodna-urgent ioana26 Nunta 15 12.09.2010 17:27:17
logodna yulik_4_u Nunta 22 27.12.2008 02:15:20
Logodna misherban Nunta 23 15.02.2008 12:51:36
Logodna amadeus2 Nunta 26 06.06.2007 11:39:31