![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
nu mi-a cerut nici decum sa am cununia civila facuta a intrebat doar daca am stabilit cununia religioasa si daca e mai mult de un an pana atunci .Logodna este doar o promisiune in fata lui Dumnezeu ca ne vom casatori din cate stiu eu si se mai practica am vb cu dascalul de la biserica si a zis ca se fac cateva pe an si se bucura ca tinerii inca nu au uitat obiceiurile si oranduirile bisericii .Stiu ca multi preoti nu fac pt ca nu vor intr-adevar sa incurajeze concubinajul , sunt multi tineri care au considerat ca daca au logodna nu mai e nevoie de cununie .Dar noi am stabilit si cununia pe 14 mai la anu deci nici macar nu mai e un an pana atunci
|
|
|||
|
|||
![]()
si inca ceva ...preotul ne-a zis destul de clar ca nu avem voie sa ne consumam casnicia pana la cununia religioasa ...nu este crestineste .Chiar a repetat ca logodna nu ne permite sa locuim impreuna
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar fi bine daca v-ati cauta un parinte duhovnic. Doamne ajuta |
|
|||
|
|||
![]()
apropo stie cineva daca parintii unui fin de-al meu ma pot cununa?
|
|
|||
|
|||
![]()
Am si eu o problema si caut niste sfaturi. Sunt impreuna cu cineva de 1 an si 8 luni, il iubesc, ma iubeste, vrem sa fim impreuna pentru tot restul vietii, avem planuri de nunta deja. Problema este ca el vrea ca atunci cand o sa ne casatorim sa avem deja o stare financiara decenta ca sa putem trai dar este peste putinta ca sa asteptam inca 3-4 ani pentru a avea legaturi trupesti. I-am zis ca putem face logodna mai inainte ca sa putem avea viata conjugala si sa locuim impreuna, desi stiam ca asa ceva nu este permis. Nu stiu ce sa fac, nu vreau ca acest lucru sa ne afecteze, nu vreau sa il ranesc sau sa il pierd. Multumesc. Astept raspunsuri cat mai devreme cu putinta.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca faceti logodna,asta nu inseamna ca puteti avea legaturi trupesti.Logodna e doar o pomisiune in fata lui Dumnezeu,ca va veti uni destinele,insa cea care da legitimitate unirii este cununia.
|
|
|||
|
|||
![]()
Stiu, cum pot sa il conving? Spune ca trebuie sa traim si noi din ceva. Nu inteleg cu ce ar impiedica casatoria asta?
|
|
|||
|
|||
![]()
Daca nu este aproape de Biserica nu poate intelege sensul spiritual al unirii dintre barbat si femeie.Trebuie pus mai inainte Dumnezeu,si apoi grijile omenesti pentru ziua de maine.
|
|
||||
|
||||
![]()
Voi credeti ca rezolvarea acestor probleme de viata , sunt rezolvabile prin raspunsurile date aic ? Mergeti fratilor la biserica , vorbiti cu preotii , alegeti-va un Duhovnic , participati la viata Bisericii , la Sf. Slujbe , si nu mai cautati portite in a va justifica pacatul ! Hristos nu obliga pe nimeni sa-L urmeze ! Credinta ori este , ori nu este !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
intai dumnezeu a unit omul,nu statul
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
inelul de logodna | madalinutza | Nunta | 25 | 09.10.2017 15:39:55 |
Logodna-urgent | ioana26 | Nunta | 15 | 12.09.2010 17:27:17 |
logodna | yulik_4_u | Nunta | 22 | 27.12.2008 02:15:20 |