Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2010, 23:34:50
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit Alimentatia, sufletul si trupul omului

Ma stradui de mai mult timp sa-mi schimb niste obisnuinte mai putin sanatoase.
Am inteles ca postul, o alimentatie mai sanatoasa, fac bine omului si chiar impiedica/vindeca niste boli.
Am citit si multe articole/studii care arata influenta alimentelor asupra corpului si sufletului.
Si am citit cum si starea sufleteasca si hormonii influenteaza necesitatea de alimentatie a noastra.
De ex. oamenii depresivi, frustrati, cu traume psihice, tind sa se ingrase (prin anumite procese chimice din organism), au nevoie sa manance dulciuri mai multe, mai ales ciocolata. Ciocolata face mult bine, la fel vinul, cafeaua (in cantitati moderate), etc.
Cei stresati, la fel, citeam chiar zilele aste un articol, consuma multe glucide si au nevoie de dulciuri mai multe.
Tiroidienii cauta mai mult alimente mai sarate (unul din simptome).
Tot in anumite de stres, sarcina, crestere, alaptare se consuma mult calciu si magneziu si trebuie sa se refaca aceste pierderi.
Femeile au nevoie periodic de fier mai mult.

Voi in post ati observat ca aveti nevoie de mai mult somn? Eu da.

Cum se impaca atunci aceste cerinte ale corpului cu modul nostru de alimentatie?
Am vrea sa manancam mai sanatos, cautam diete, post, dar corpul cere anumite lucruri de care are nevoie.
Cum le impacam?
Am vazut oameni (si multi copii din pacate) care din motive sufletesti mai ales ajung ori anorexici si scheletici, ori dimpotriva obezi.
Intre suflet si alimentatie exista o relatie biunivoca, ele se influenteaza reciproc.

In alta ordine de idei am vazut sfinti si calugari slabi, f.slabi chiar, nici unul gras. Am vazut insa multi preoti (de mir) grasi, cu tendinta de ingrasare. Care este diferenta, explicatia?
Se spune de asemenea ca sfintii, chiar unii monahi sunt in ciuda vietii aspre,ascetice, f.calmi, linistiti, fericiti.
Este asa? Atunci este adevarat ca au o forta in plus si sanatate buna.
Si traiesc mult.
Daca am putea avea toti aceasta forta, ce bine ar fi...

Eu nu sunt de acord cu ideea ca oamenii grasi mananca mult si de aceea au probleme si sunt lascivi si puturosi si ghiftuiti si mai stiu eu cum le spuneti voi.
Sunt oameni grasi care nu mananca mai nimic...
Si slabi care mananca enorm...
Nu numai mancarea influenteaza greutatea corporala a omului.
Si sunt si grasi sanatosi si dinamici si slabi bolnavi si fara vlaga.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Postul si alimentatia pentru sportivi elcipo Postul 39 14.04.2016 09:32:16
ECUMENISMUL rupe din trupul ORTODOXIEI? caesar Biserica Ortodoxa Romana 70 16.06.2010 17:42:07
Hiper si super marketurile instrumentele Satanei de omorat sufletul si trupul mihailt Generalitati 26 13.03.2010 23:01:16
alimentatia in functie de grupa sanguina nicoletajuravle Generalitati 47 19.06.2009 03:32:31
UE si alimentatia naturala nicoletajuravle Generalitati 9 21.04.2007 11:42:44