![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca undeva se face o mare confuzie intre Dumnezeu-intrupat - adica Fiul, Mantuitorul Iisus - si Dumnezeu... persoana! Dumnezeu nu este materie si NU poate fi vazut. Mantuitorul, Sfanta Fecioara, Sfantul Ilie, arhangheli, heruvimi, etc, da. Pe Dumnezeu a-L vedea, nu este cu putinta. Cred ca un preot poate lamuri mult mai clar, fiindca presupun ca a fost una dintre temele teologice. Eu vorbesc din ascultarea predicilor si cititul din ce ne-au lasat Sfintii Parinti!
|
|
|||
|
|||
![]()
"Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal,si nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine"
Dumnezeu a lasat pe Fiul,ca sa fie oglinda chipului Sau. Nici ingerii macar nu au vazut pe Dumnezeu ,si au dat slava intruparii Sale Poate vom vedea vreodata pe Dumnezeu,dar ,pina atunci,tre buie sa fim cu ochii atintiti pe Hristos,cel trimis pe ntru asta,ca sa ne pregateasc pen tru vederea Lui |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da ! E adevărat că sunt mule case în împărăția cerului ! Mai e asemănată împărăția această cu o masă de ospăț la care sunt multe locuri. Nu toate de același rang, dar vițelul gras este mult și ajunge pentru toți, ca să se bucure de el mai mult decât pot să gândească cu gândul. Noi nu știm după ce dumnezeiești criterii se face împărțeala pe locuri la masă. Părerea mea personală e că nu după "vechime", ci după sfințenie. Adică, cei care L-au iubit și din iubire Lui I-au slujit și la picioarele Lui au așezat viața lor vor sta mai aproape de el și chiar vor co-adminsitra împărăția Lui și cu El vor împărți moștenirea Tatălui Ceresc. Cei care vor îndeplini criteriile minimale pentru mântuire, care nu vor încălca Decalogul din teamă de iazul cel de foc, se vor mântui și ei și vor ședea la masa Lui, dar așa, mai de-o parte. Cu toții, însă, se vor bucura de lumina Lui și de vederea feței Lui. Această "viziune beatifică" este darul tuturor celor din Împărăția Cerului, chiar dacă unii vor avea un grad de slujire, alții altul. Să se îndure Dumnezeu de noi, măcar un loc în tinda ospățului veșnic să prindem ! Citat:
Last edited by Mihnea Dragomir; 23.02.2010 at 22:31:08. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar avand "la dispozitie" vesnicia, in acest ospat dumnezeiesc, si dat fiind faptul ca am citit undeva ca si Ingerii cresc in intelepciune si sfintenie, cei care ajung in tinda, sau ultimul om mantuit, dupa care se va inchide usa, mantuit si el la coada, are sansa sa se apropie si mai mult de Dumnezeu pe parcursul vesniciei?
Sau starea in care ne gasim in clipa mortii, aia ne e definitiv?
|
||||
|
||||
![]()
In Rai, omul se va face subiect al harului lui Dumnezeu, nu vom mai participa prin cele create la cel Necreat- aceasta este "odihna" despre care ne vorbeste sfantul Maxim Marturisitorul sau cum spune Parintele Staniloae "progresul pe care il face omul dincolo de limita puterilor sale naturale, dincolo de marginile naturii sale, in planul dumnezeiesc mai presus de fire"
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru mine, si poate si pentru altii exista intr-adevar o deosebire sau o confuzie: Exista Dumnezeu Fiul, intrupat, care poarta chipul/firea Tatalui si exista Tatal, o persoana fara trup, spre care tindem, pe care o putem sti/vedea in Fiul. Si mai exista si Duhul Sfant, plutitor si invaluitor in toate, Binele cumva. Tatal l-a creat pe om, la trimis pe Fiul in lume si pe Duh. Chiar daca toate formeaza Unul, noi ii percepem separat.
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Mihnea Dragomir;215850]
Eu cred că Dumnezeu este o persoană. Ascultă, Israele!" ? E o persoană. :)))HAI CA ESTI HAIOS. INTR-O FRAZA TE CONTRAZICI DE TREI ORI Atâta doar, că nu are chip. Normal, e spirit. :)) mAI INTII ESTE O PERSOANA"ASCULTA iZRAELE!" DUPA CARE NU MAI E OM ESTE SPIRIT :)... De văzut Îl vom vedea. Nu Îl vom putea cunoaște nici atunci, dar ne vom bucura de vederea "feței" Lui. Să sperăm ![/QUOT dUPA CARE IAR IL VOM VEDEA LA FATA:))) Hotaraste-te Mihnea! :))) ia o margareta( ca acum le gasesti si iarna) si incepe cu: Ma iubeste, nu ma iubeste...si vezi poate cazi la pace!:))) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu am ajuns inca asa departe. Fii buna si lamureste-ma si pe mine! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acum nu punem la indoiala existenta lui omeneasca insa nici discutia in termenii folositi de tine nu are un fundament clar al regulilor de joc aici pe pamint, deci ca urmare avem amindoi dreptate la EGALITATE Eu pe partea mea cind spun ca Hristos se poate simti NUMAI prin inima iar tu ,exclusiv prin CREDINTA, cind zici ca el a fost atins de oameni si a fost palpabil dupa care totul s-a continuat sub forma de religie prin Apostoli. Daca a fost un asa scandal monstru la Sinedriu cind Hristos s-a declarat Fiul lui Dumnezeu, Mesia, de ce NU a fost consemnat de cei mai mari CONTABILI ai lumii, de evrei? evrei care dupa cum bine stii consemnau TOATE maruntisurile ce se petreceau in comunitatea lor...cine murea cine se nastea, cine avea o indigestie... Last edited by andreicozia; 23.02.2010 at 23:32:59. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! | cristiboss56 | Pocainta | 478 | 28.09.2024 22:37:42 |
e oare diavolul, sau Dumnezeu? | Mtcrysty17 | Intamplari adevarate | 28 | 27.01.2011 22:32:46 |
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? | andreicozia | Din Vechiul Testament | 73 | 30.06.2010 18:28:39 |
Dumnezeu cel bun -oare? | evolution | Rugaciuni | 292 | 18.05.2009 22:38:42 |
Noi toti suntem fiii lui Dumnezeu | danyel | Generalitati | 9 | 04.01.2007 15:16:42 |
|