Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Noul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2010, 23:12:12
sergiu's Avatar
sergiu sergiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.06.2007
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nici eu nu inteleg de ce te agiti din moment ce singura dovada a existentei divine si tot ce ai enumerat acolo TRECE PRIN INIMA, acolo unde-i Hristos, deci subiectiv.
Altceva nu avem!
Deci ce comfirmari vrei tu de fapt? Materiale? nu avem si nu vom avea niciodata
Acum intradevar percepem cu mintea si inima. Dar au fost vremuri cand oamenii chiar au putut sa-l atinga pe Iisus Hristos. Pentru asta au existat Apostolii. A spune acum ca dovada existentei divine trece doar prin inima si e subiectiva inseamna de fapt a nega rolul si existenta Apostolilor. Intradevar a trecut ceva timp, dar candva era un Dumnezeu intrupat numit Iisus care mergea si cerceta lumea si invata ucenicii, si facea minuni foarte palpabile. Deci e foarte ok sa se agite Sophia pentru ca unii intradevar au luat-o pe aratura cu "Dumnezeu e in tine". Atunci cum ramane cu "doar prin mine puteti merge la Tatal meu". Daca e in tine Dumnezeu de ce ti-ar mai trebui Iisus ca sa mergi la Tatal. Si de ce sa mergi la Tatal daca L-ai avea in tine? Ce vreti voi sa spuneti de fapt e ca aveti intradevar un pic de Duh Sfant care este insasi Viata, inclusiv in forma ei materiala.
Vechi 22.02.2010, 23:22:06
OmuBun
Guest

Implicit

Cred ca undeva se face o mare confuzie intre Dumnezeu-intrupat - adica Fiul, Mantuitorul Iisus - si Dumnezeu... persoana! Dumnezeu nu este materie si NU poate fi vazut. Mantuitorul, Sfanta Fecioara, Sfantul Ilie, arhangheli, heruvimi, etc, da. Pe Dumnezeu a-L vedea, nu este cu putinta. Cred ca un preot poate lamuri mult mai clar, fiindca presupun ca a fost una dintre temele teologice. Eu vorbesc din ascultarea predicilor si cititul din ce ne-au lasat Sfintii Parinti!
Reply With Quote
Vechi 22.02.2010, 23:28:32
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

"Cine M-a vazut pe Mine a vazut pe Tatal,si nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine"
Dumnezeu a lasat pe Fiul,ca sa fie oglinda chipului Sau.
Nici ingerii macar nu au vazut pe Dumnezeu ,si au dat slava intruparii Sale
Poate vom vedea vreodata pe Dumnezeu,dar ,pina atunci,tre buie sa fim cu ochii atintiti pe Hristos,cel trimis pe ntru asta,ca sa ne pregateasc pen tru vederea Lui
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 22:24:26
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de OmuBun Vezi mesajul
E foarte greu de acceptat, in mod logic, ca un mirean pacatos, dar care se pocaieste in ultimii ani de viata, sau poate chiar mai putin, poate sa "imparta" Raiul cu cei care si-au pus toata viata la picioarele Lui Iisus.
În mod logic, da. Numai că cele ale Domnului nu sunt în întregime logice. Nici ilogice nu sunt. Sunt a-logice. Cum e posibil ca un lucrător puturos care vine la cașcaval în ceasul al unsprezecelea să ia aceeași plată cu cei care lucrează de mult acolo ? Este ilogic. Aproape revoltător ! Așa a gândit și fratele cel mare al fiului risipitor: va să zică vine ăsta care a pierdut banii lui tata cu femei ușoare și a ajuns să mânce roșcove și tata pune de taie bunătate de vițel gras ??? E ilogic ! E revoltător ! Refuz să mai stau la aceeași masă cu un astfel de om și chiar cu tata ! Și uite-așa, din cauză că nu citise parabola ceasurilor, fratele cel mare a ajuns mult mai jos decât fiul cel risipitor. Și, dacă citim Cartea până la sfârșit, vedem că atât de mult a ajuns să își urască tatăl fiindcă a dat și altora ce credea că i se cuvine lui, încât l-a omorât.

Da ! E adevărat că sunt mule case în împărăția cerului ! Mai e asemănată împărăția această cu o masă de ospăț la care sunt multe locuri. Nu toate de același rang, dar vițelul gras este mult și ajunge pentru toți, ca să se bucure de el mai mult decât pot să gândească cu gândul. Noi nu știm după ce dumnezeiești criterii se face împărțeala pe locuri la masă. Părerea mea personală e că nu după "vechime", ci după sfințenie. Adică, cei care L-au iubit și din iubire Lui I-au slujit și la picioarele Lui au așezat viața lor vor sta mai aproape de el și chiar vor co-adminsitra împărăția Lui și cu El vor împărți moștenirea Tatălui Ceresc. Cei care vor îndeplini criteriile minimale pentru mântuire, care nu vor încălca Decalogul din teamă de iazul cel de foc, se vor mântui și ei și vor ședea la masa Lui, dar așa, mai de-o parte. Cu toții, însă, se vor bucura de lumina Lui și de vederea feței Lui. Această "viziune beatifică" este darul tuturor celor din Împărăția Cerului, chiar dacă unii vor avea un grad de slujire, alții altul.

Să se îndure Dumnezeu de noi, măcar un loc în tinda ospățului veșnic să prindem !

Citat:
Cat despre ideea de a-L vedea pe Dumnezeu, din cate stiu eu, asta este cu neputinta. Dumnezeu este o stare, este "absolutul"
Eu cred că Dumnezeu este o persoană. Nu este El persoana aceea care pe primul nostru părinte îl întreabă "Ce-ai făcut ?" Mai târziu, nu spune el așa, ca de la om la om: "Ascultă, Israele!" ? E o persoană. Are voință, are iubire. Și încă ce voință și ce iubire ! Atâta doar, că nu are chip. Normal, e spirit. De văzut Îl vom vedea. Nu Îl vom putea cunoaște nici atunci, dar ne vom bucura de vederea "feței" Lui. Să sperăm !

Last edited by Mihnea Dragomir; 23.02.2010 at 22:31:08.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 22:28:20
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Dar avand "la dispozitie" vesnicia, in acest ospat dumnezeiesc, si dat fiind faptul ca am citit undeva ca si Ingerii cresc in intelepciune si sfintenie, cei care ajung in tinda, sau ultimul om mantuit, dupa care se va inchide usa, mantuit si el la coada, are sansa sa se apropie si mai mult de Dumnezeu pe parcursul vesniciei?
Sau starea in care ne gasim in clipa mortii, aia ne e definitiv?
Vechi 23.02.2010, 22:33:29
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

In Rai, omul se va face subiect al harului lui Dumnezeu, nu vom mai participa prin cele create la cel Necreat- aceasta este "odihna" despre care ne vorbeste sfantul Maxim Marturisitorul sau cum spune Parintele Staniloae "progresul pe care il face omul dincolo de limita puterilor sale naturale, dincolo de marginile naturii sale, in planul dumnezeiesc mai presus de fire"
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 23:03:51
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Cel ajuns in Rai il are pe Dumnezeu in sine. Dumnezeu nu mai este undeva. Asa ca nu mai este cazul sa inlature obiecte, persoane, sa urce precum Zaheu intr-un loc inalt pentru a-L vedea pe Dumnezeu. E de ajuns sa se uite in sine.
Asta este ceea ce eu nu inteleg - ceea ce spune Costel.

Pentru mine, si poate si pentru altii exista intr-adevar o deosebire sau o confuzie:
Exista Dumnezeu Fiul, intrupat, care poarta chipul/firea Tatalui si exista Tatal, o persoana fara trup, spre care tindem, pe care o putem sti/vedea in Fiul.
Si mai exista si Duhul Sfant, plutitor si invaluitor in toate, Binele cumva.
Tatal l-a creat pe om, la trimis pe Fiul in lume si pe Duh. Chiar daca toate formeaza Unul, noi ii percepem separat.
Vechi 23.02.2010, 23:12:59
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Implicit

[quote=Mihnea Dragomir;215850]

Eu cred că Dumnezeu este o persoană. Ascultă, Israele!" ? E o persoană.

:)))HAI CA ESTI HAIOS. INTR-O FRAZA TE CONTRAZICI DE TREI ORI

Atâta doar, că nu are chip. Normal, e spirit.

:)) mAI INTII ESTE O PERSOANA"ASCULTA iZRAELE!" DUPA CARE NU MAI E OM ESTE SPIRIT :)...

De văzut Îl vom vedea. Nu Îl vom putea cunoaște nici atunci, dar ne vom bucura de vederea "feței" Lui. Să sperăm ![/QUOT

dUPA CARE IAR IL VOM VEDEA LA FATA:)))

Hotaraste-te Mihnea! :)))
ia o margareta( ca acum le gasesti si iarna) si incepe cu: Ma iubeste, nu ma iubeste...si vezi poate cazi la pace!:)))
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 23:16:27
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sophia Vezi mesajul
Tatal l-a creat pe om, la trimis pe Fiul in lume si pe Duh. Chiar daca toate formeaza Unul, noi ii percepem separat.
..si cum ii percepi tu asa separat, cum ii identifici cind este unul si cind ti se adreseaza ceilalti doi?
Eu nu am ajuns inca asa departe.
Fii buna si lamureste-ma si pe mine!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2010, 23:30:47
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de sergiu Vezi mesajul
Acum intradevar percepem cu mintea si inima. Dar au fost vremuri cand oamenii chiar au putut sa-l atinga pe Iisus Hristos. Pentru asta au existat Apostolii. A spune acum ca dovada existentei divine trece doar prin inima si e subiectiva inseamna de fapt a nega rolul si existenta Apostolilor. Intradevar a trecut ceva timp, dar candva era un Dumnezeu intrupat numit Iisus care mergea si cerceta lumea si invata ucenicii, si facea minuni foarte palpabile. Deci e foarte ok sa se agite Sophia pentru ca unii intradevar au luat-o pe aratura cu "Dumnezeu e in tine". Atunci cum ramane cu "doar prin mine puteti merge la Tatal meu". Daca e in tine Dumnezeu de ce ti-ar mai trebui Iisus ca sa mergi la Tatal. Si de ce sa mergi la Tatal daca L-ai avea in tine? Ce vreti voi sa spuneti de fapt e ca aveti intradevar un pic de Duh Sfant care este insasi Viata, inclusiv in forma ei materiala.
Bun, tu zici PALPABIL. Stiu ca esti un baiat trecut prin scoala si intelegi ca palpabil in termenii investigatiei istorice presupune argumentarea clara si minutiosa folosind IZVOARE ISTORICE, dovezi palpabile, caramizi, documente scrise de istorici NEUTRII. Sper ca nu trebuie sa definim ce inseamna ele. Ele in schimb, cind vine vorba de existenta materiala a Mintuitorului lipsesc cu desavirsire.
Acum nu punem la indoiala existenta lui omeneasca insa nici discutia in termenii folositi de tine nu are un fundament clar al regulilor de joc aici pe pamint, deci ca urmare avem amindoi dreptate la EGALITATE
Eu pe partea mea cind spun ca Hristos se poate simti NUMAI prin inima iar tu ,exclusiv prin CREDINTA, cind zici ca el a fost atins de oameni si a fost palpabil dupa care totul s-a continuat sub forma de religie prin Apostoli.

Daca a fost un asa scandal monstru la Sinedriu cind Hristos s-a declarat Fiul lui Dumnezeu, Mesia, de ce NU a fost consemnat de cei mai mari CONTABILI ai lumii, de evrei? evrei care dupa cum bine stii consemnau TOATE maruntisurile ce se petreceau in comunitatea lor...cine murea cine se nastea, cine avea o indigestie...

Last edited by andreicozia; 23.02.2010 at 23:32:59.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Maica Domnului ajutorul nostru nemijlocit pe drumul Pocaintei ! cristiboss56 Pocainta 478 28.09.2024 22:37:42
e oare diavolul, sau Dumnezeu? Mtcrysty17 Intamplari adevarate 28 27.01.2011 22:32:46
Oare ce voia dumnezeu sa faca din adam? andreicozia Din Vechiul Testament 73 30.06.2010 18:28:39
Dumnezeu cel bun -oare? evolution Rugaciuni 292 18.05.2009 22:38:42
Noi toti suntem fiii lui Dumnezeu danyel Generalitati 9 04.01.2007 15:16:42