Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.03.2010, 09:41:07
clementia's Avatar
clementia clementia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.01.2009
Locație: Transilvania
Religia: Ortodox
Exclamation Fiica mea fura

Fiica mea in varsta de 11 ani a inceput in urma cu 1 an doi initial cu lucrusoare mai marunte am considerat eu sa care diverse obiecte din casa ptr a arata ce are (ca sa atraga) sau ptr a-si cumpara prietenele. Are nevoie de recunoastere , ofera afectiune si ca sa primeasca acelas lucru in schimb,ofera diverse obiecte .Stand de vorba cu psihologul mi-a explicat ca este imatura emotional si nu fapta in sine este grava ci premeditarea ei.

Deci a inceput prin a lua fara stirea noastra banuti (2,3 lei)din pusculita proprie. A urmat incercarea de asi insusi o piesa de lego in vizita fiind la niste prieteni apropiati. Apoi a incercat sa-i ofere doamnei invatatoare 2 inele luate din caseta mea de bijuterii. Si ultima fapta , a cerut 20 de lei ptr scoala din care de fapt doar 10 erau destinati nevoilor clasei, restul i-a folosit in scopuri personale.
Jucarii pufeleti si alte snaks-uri, nu am realizat la momentul respectiv de ce doreste sa le duca cu ea afara in parc.

Incercand sa-i dau o educatie corecta (din pc. de vedere social), am discutat si cu o doamna psiholog care m-a indrumat si mi-a spus cum sa reactionez in astfel de situatii.
Educatia religioasa este la fel de importanta in familia noastra.
Mergem la biserica, ne spovedim si i-am explicat care sunt urmarile unui astfel de comportament in viitor din ambele puncte de vedere.

Daca considerati ca ma puteti ajuta cu vreun sfat duhovnicesc referitor la problema mea, va ascult cu mare atentie.

PS Fiica mea este adoptata de la varsta de 7 ani si sufera de ADHD (deficit de atentie+ hiperkinezie) aparut pe fond emotional ca urmare a traumei suferite. Copii acestia in general sunt respinsi mai mult sau mai putin de ceilalti, unul dintre motive este faptul ca intelectul lor nu este in concordanta cu varsta biologica, sunt mai putin maturi comparativ cu cei de aceeasi varsta.
Sagetile perechilor de ochi ,ca de-obicei, Ah ! Ochii Lui cum semanau cu ochii mei!
Pe scara sufletului meu , M-am intalnit din nou cu Dumnezeu-
El cobora solemn din constiinta mea, Iar eu urcam surazator spre ea."(Minulescu)
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
cum s-o scap pe fiica mea de fumat luminita40 Intrebari utilizatori 19 16.12.2011 17:13:25
eu fur, el fura. voi furati? dianadi Din Vechiul Testament 24 17.06.2011 22:01:40
pot sa ma casatoresc cu fiica nasului de botez? rogabrielus Nunta 14 04.08.2010 22:20:26
Masonii din Comunitatea Europeana ne fura padurile mihailt Generalitati 21 01.06.2010 16:10:42
PACATOSII FURA IMPARATIA CERURILOR!!! sergiub Preotul 6 11.05.2008 23:50:11