![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
De va fi baiat, va fi numit Ioan. De va fi fata, va fi numita Teodora.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu nu stiu cum o sa fac ca nu ma pot hotari la unul singur nici cum...nu e inca cazul, dar sper si ma rog sa fie cat mai curand :) Am citit si vietile sfintilor ce poarta numele la care m-am gandit... n-am putut sa folosesc asta ca un criteriu pt ca toate m-au impresionat.
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
||||
|
||||
![]()
Sa nu uitam ca aceste nume vor fi purtate toata viata de copii nostri.
Ar trebui sa le dam nume frumoase care sa le placa si lor cand vor creste. Dar nu am inteles niciodata de ce alegem, uneori, nume oarecum straine de numele noastre romanesti. La inceput erau nume ca Fernando, Vanessa, Flavius, Ronald, etc. Acum sunt la moda numele de sfinti. Foarte frumos. Dar nu am inteles de ce trebuie sa alegem variantele grecesti ale acestor nume. Un prieten de-al meu si-a numit baietelul Nectarius ... de ce nu Nectarie? Si il striga prin casa Nectarut :) Cum ar fi acum sa apara doar nume ca Dimitrios sau Dimitrov? Si asta cand Dumitru este un nume foarte frumos. |
|
|||
|
|||
![]()
Noi avem o fetita de 2 ani. Numele pe care ne gandisem sa i-l dam a fost Elena. Ne-am inspirat dupa numele uneia dintre strabunicile mele, dar ne-a si placut, fiind un nume deosebit de frumos ca sunet si semnificatie ortodoxa. Al doilea nume pe care l-a primit, Casiana, i-a fost daruit de duhovnicul nostru care este staret la manstirea Sf. Ioan Casian din jud. Constanta. A iesit un nume superb, fara sa planuim prea mult: Elena-Casiana.
Doamne ajuta. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu se mai pun nume de sfinti, pentru ca nu mai avem legaturi cu ei. Nu ne mai rugam lor, ni se par ca tin de domeniul trecutului. Cand am vazut ca niste prieteni i-au pus fetitei lor numele de Ecaterina, mi-am zis ca nu i se potriveste. De fapt ce inseamna sa i se potriveasca? Sa-mi sune bine in ureche, sa-mi fie foarte cunoscut. Iar in momentul in care am vazut cat de bine cunoasteau acei prieteni viata sfintei, mi-am schimbat parerea. Mi-am dat seama ca sunt niste rugatori.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa va traiasca, si sa va aduca numai bucurii! Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
![]()
Iar eu m-am gandit ca nume a copiilor mei cand va fii sa fie : SEBASTIAN si TEODORA-MARIA
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am un baietel care e Marian iar fetita care, cu ajutorul Domnului se va naste in 7 saptamani se va numi Macrina...imi mai placea si Mateea iar daca ar fi fost baietel Teofan..dar Dumnezeu le randuieste pe toate, asa ca nu se stie daca nu voi avea ocazia sa pun si aceste nume ...
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
credeti ca e ok sa faci camera copilului in bucatarie? | fallen | Generalitati | 51 | 22.10.2011 13:08:44 |
Cand trebuie sa punem numele copilului? | Elllma | Intrebari utilizatori | 8 | 07.11.2010 18:21:24 |
Impartasirea copilului mic | DariaFlor | Generalitati | 95 | 08.09.2010 20:12:34 |
Educatia copilului-replici incuietoare | clementia | Generalitati | 46 | 13.11.2009 14:19:15 |
1 Iunie - Ziua copilului | costel | Generalitati | 10 | 03.06.2008 23:04:02 |
|