Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Umanitare
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.05.2010, 23:32:16
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
Mi te-ai adresat mie, deci nu era vorba de "Auzi fato, cine te crezi" pentru ca eu nu era postarea mea. Pentru mine si pentru multi este un Sfant Parinte si poate unul din ultimii de pe la noi....
Nu, am spus trist de doua ori, pentru doua motive diferite. Unul pentru tine, unul pentru mishi55. In fine, daca doresti sa persisti in greseala...

Citat:
De ce nu-l intrebi? Ti-ar da cea mai buna solutie pentru tine....
1. Fiindca nu sunt in dilema. Intrebarea a fost mai mult retorica, sau pentru altii.

2. Are adresa de e-mail? Nu? Ma gandeam eu...e cam departe de aici.
Vechi 14.05.2010, 00:41:42
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lacrimi Vezi mesajul
A ne compara noi cu niste Parinti Sfinti si cu unul dintre ultimii adevarati duhovnici ai ortodoxiei, cred ca este.... nici macar nu stiu cum sa ma exprim...
Cred ca inainte sa scrii, trebuia sa te informezi cin este de fapt Sfantul Parinte si apoi sa-ti compari ticalosia ta cu Sfintenia Sa...
Iarta-ma
Draga mea, stiu cine este Parintele Iustin Parvu si nu m-am comparat nici pe departe cu dansul, asa ca faci remarci eronate. Iar, in al doilea rand, nu stiu daca este deja canonizat de sfant, de vreme ce se face apel inca, pentru sanatatea dansului.
Sa porti respect unui duhovnic este un lucru bun, sa-i urmezi sfaturile duhovnicesti, iarasi este un lucru bun, dar de aici pana la a lovi un simplu om care-si afiseaza neputintele si care incearca sa le arate intr-un mod obiectiv si conform vremurilor noastre...este o cale care nu prea mai are de-a face cu credinta.
Nu cred ca L-am contestat pe acest parinte...insa, hai sa nu exageram, caci riscam sa deraiem de la adevarata piosenie si respectul pentru toti ceilalti.
Stii de ce-ti este greu sa te exprimi, fiindca nu ai inteles nimic din ceea ce am vrut sa spun, asa ca, daca-ti este atat de greu sa intelegi si sa te exprimi, atunci iti sugerez sa nu intervii, este mai simplu si...mai smerit din partea unui om " fara cuvinte ".
Uneori este greu de identificat mandria si rautatea, mai ales cand isi pune asa un val de consideratie si credinta limitata.
Dupa cum spunea Noessisa ; " ...hai sa scoatem, totusi, capul din nisip ! "
Aha, acum am citit si postarea plina de revolta a lui mishi 55, astfel inteleg atitudinea lui Noessisa.
Mai femeie, sau barbat, ce esti...mishi draga, vezi ca sperii duhul acela sfant din sufletelul tau de crestin care debordeaza de atata evlavie....cu atitudinea asta atat de revoltata. I-a-o ma usor daca vrei sa te rogi cu toata inima in aceasta seara, altfel, HALAL aparatori ai unui duhovnic atat de bun, sa inteleg ca degeaba il aparati daca nu-i ascultati si intelegeti duiosia si cuvintele intelepte. Asa se apara credinta si respectul ? Cu ura si dispret ? Cu dispretul si habotnicia, cu cearta si adrenalina se intretin tocmai lucrurile si starile care le nasc.
In consecinta, in pofida zbuciumului vostru inutil si absolut nemotivat si penibil ( vorba lui dorina ), continui sa-mi sustin cele afirmate despre sanatatea tuturor, mai ales a tinerilor, fie ei credinciosi sau nu, nu l-am denigrat nicidecum pe parintele...parca suntem toti copii ai Lui Dumnezeu si nu fac partinire si parca, in psaltire spune ca ; '...viata omului este de 70 de ani, iar de vor fi 80 sau mai mult decat acestia, nu este decat osteneala si durere...". Nu excelez eu in credinta, dar ceva-ceva imi amintesc despre catismele Sfantului David.
Deci, parintele are 91 de ani...oho-ho, pai daca vreti sanatate vesnica inseamna ca fortati Mana Domnului intr-un mod nedrept. Si-atunci, chiar ca aberati ! si, va mai si agitati ca o coca-cola, degeaba, voi cei care tot bateti apa in piua cu cele ovare. Am amintit si de articulatii...pe-alea de ce le-ati ignorat ? De rautaciosi ce sunteti ! si, poftim, pentru ovare mi-am luat astazi tratament si o sa fie bine si o sa ma ajute rugaciunile spuse sau nespuse ale Parintelui Parvu, caci, mai degraba am eu nevoie de ele, sufleteste, decat dansul...

Last edited by ory; 14.05.2010 at 01:07:37.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 01:14:47
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mishi55 Vezi mesajul
Auzi, fato? tu chiar ce te crezi de te compari, aici?
Tu nu stii cati ani are "acest parinte"... Stii tu cine este acest parinte? Stii tu cat inseamna el pentru neamul romanesc si pentru Ortodoxia romaneasca? Si tu vorbesti de articulatiile tale... de crizele de fiere (vaaaaiiii.... ce-o sa ne mai facem? crestinilor! opriti-va din mers la sfinti parinti, la marturisitori din inchisori, la stalpi ai Ortodoxiei: nu va mai rugati pentru toti batranii de peste tot, ca ei deja si-au trait traiul, opriti-va, si vedeti: ORY ARE DURERI LA INCHEIETURI, LA FIERE, LA OVARE... si inca nu avem analizele complete...
Vietuitoare oarecare ce esti, STII TU CINE ESTE PARINTELE IUSTIN PARVU, cu care ai nesimtirea sa te alaturi? pai te-or durea incheieturile, de prea mult umblat in pacate: si fierea, de prea multa barfa si venin varsat... sau poate nu, dar esti sigura ca NU ???
Indraznesti tu sa glasuiesti de "batranii la varsta acestora" ? Stii tu ce viata de jertfa au avut ei? Te trezesti tu, ca gaina-n boane si-n balegar, sa te cainezi, ca nu se gandeste nimeni la fierea ta! Ei, auzi! cum or putea oamenii din tara asta sa se gandeasca la parintele Iustin Parvu, la sanatatea sfintiei sale, in loc sa se uite la articulatiile tale, la ovarele si la fierea ta? alte probleme nu ai? banuiesc ca grosimea obrazului nu te jeneaza, si nici saracia de gandire. Astea sunt chestii nesemnificative, nu? Altfel, esti tare milostiva: "Sa dea Dumnezeu sanatate la toata lumea, dar..." Adica e mai de folos sa ne rugam pentru ovarele tale, pentru fierea ta, pentru toate organele tale, pentru - apropo, cu scaunul cum stai? alte simptome, ceva?
Vai de capul tau, vai de tine!
Draga, esti o persoana chiar PENIBILA, pacat ca in nestiinta ta ai impresia ca-l aperi pe acest parinte duhovnic, dar nu faci decat sa-l rusinezi prin faptul ca nu ai inteles nimic din intelepciunea acestuia, prin aceasta atitudine a ta, nu doar lipsita de orice consideratie crestineasca, dar si de civilizatie si etica.
Ai nevoie de cateva lectii de educatie sociala si morala, astfel vei putea sa treci la urmatoarea etapa, si cea superioara, respectiv a intelegerii spirituale.
Gata, nu ma mai injosesc explicandu-ti tie ceea ce nu poti filtra cu mintea si cu inima.
Constat ca in unii oameni " aparatori ai credintei " imaginare, zace atata rautate incat, acaparati de ea nici macar nu mai reusesc sa o sesizeze si uite-asa isi dau drumul la gura, caci, virtual nu au cum sa-ti dea un pumn in cap, dar , prin cuvinte si prostie , rautatea-si defineste cel mai bine suprematia.
Chiar ma socheaza mesajul dumitale....de prost gust, de proasta crestere, de prost inteles al credintei.

Last edited by ory; 14.05.2010 at 01:24:17.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 01:22:08
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Deci, parintele are 91 de ani...oho-ho, pai daca vreti sanatate vesnica inseamna ca fortati Mana Domnului intr-un mod nedrept. Si-atunci, chiar ca aberati ! si, va mai si agitati ca o coca-cola, degeaba, voi cei care tot bateti apa in piua cu cele ovare. Am amintit si de articulatii...pe-alea de ce le-ati ignorat ? De rautaciosi ce sunteti ! si, poftim, pentru ovare mi-am luat astazi tratament si o sa fie bine si o sa ma ajute rugaciunile spuse sau nespuse ale Parintelui Parvu, caci, mai degraba am eu nevoie de ele, sufleteste, decat dansul...
Chiar m-am amuzat.
Vechi 14.05.2010, 01:27:41
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Imi pare bine, noessisa !...mai degraba ne amuzam, decat sa facem spume la gura pe ideea dizgratioasa ca prin prostie si neinfranare verbala, aparam credinta.
Iar mishi 55 si lacrimi de crocodail ar trebui sa stie ca, mai degraba o netrebnica asa ca mine, o pacatoasa, o neputincioasa bolnava sufleteste si trupeste, o neroada, o anonima si toate cate cele am fost ponegrita de dansele...are nevoie de rugaciune , de milostivire si interes crestinesc, decat un " Mare Duhovnic " . Ar fi trebuit, bietele de ele, sa stie ca pentru oameni ca mine a venit Domnul pe pamant, sa ne salveze si sa ne mantuiasca, nu pentru drepti.
Dar, ce sa le ceri, dom'le ! Sunt prea avansate in " credinta ", ca sa-i mai inteleaga rostul !

Last edited by ory; 14.05.2010 at 01:36:38.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 01:32:35
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi pare bine, noessisa !...mai degraba ne amuzam, decat sa facem spume la gura pe ideea dizgratioasa ca prin prostie si neinfranare verbala, aparam credinta.

Stii de ce imi aduce aminte tot topicul asta? De postarea aia a lui Inorog (RIP ) cu cafeneaua pravoslavnica online. Ah. Poate ma trezesc si eu banata ca si el. Ca deh, nu-s cu cultul personalitatii, si mai ceva, ma impartasesc cu catolicii, si, si, si....
Vechi 14.05.2010, 01:41:02
ory ory is offline
Senior Member

Implicit

Stai fara griji, n-ai sa te trezesti banata, Adrian nu este cu capul " in nisip ", ba, mai mult decat atat, am constatat ca majoritatea celor banati, nu sunt cei care nu sunt ortodocsi, atata timp cat au o atitudine civilizata, ci mai degraba credinciosii care fac excel de zel si incep sa improste cu noroi in jur,de atatea impresii cuvioase ce se deduc despre sine.
Vechi 14.05.2010, 01:44:27
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nu dau cu shuturi. Am spus doar ca e trist. In primul rand ca cineva care spune ca e ortodox vorbeste despre un preot, oricare ar fi el, ca fiind "Sfantul Parinte." Sigur, sunt eu tendentioasa, persoana in cauza nu stie ca in ortodoxie nu exista asa ceva. Teoretic, cel putin. Apoi am spus ca e trist mesajul de dinainte cu "Auzi, fato, cine te crezi?" Eu nu vorbesc asa nici cu pisica mea. Dar cu o alta fiinta umana. Unde-i shutul?

Ah, touche. Si solutia alternativa pe care mi-ai da-o cam care ar fi? Sa duc o viata paralela cu Hristos cum o fac alti tineri de varsta mea din prezent si trecut (wink-wink), si apoi sa-L descoper pe la 50-60 de ani si sa spun ca e perfect asa? Nu stiu cam ce ar spune Pr Iustin la problema asta.
De multe ori tonul tau e mult mai rau decat un sut; ne-ai obisnuit cu acest stil plin de superioritate afisata.
Sa nu il judecam pe Dumnezeu, pentru ca ne aduce la credinta la o varsta sau alta.
Iar Pr. Iustin Parvu cu siguranta nu e de acord cu mersul la catolici. Mi-a spus-o chiar mie: sa ma feresc de cei, care nu au nimic comun cu Biserica Ortodoxa si sa citesc din Sfintii Parinti. Sper sa-ti foloseasca si tie asta, Noesis.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 01:53:27
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Stai fara griji, n-ai sa te trezesti banata, Adrian nu este cu capul " in nisip ", ba, mai mult decat atat, am constatat ca majoritatea celor banati, nu sunt cei care nu sunt ortodocsi, atata timp cat au o atitudine civilizata, ci mai degraba credinciosii care fac excel de zel si incep sa improste cu noroi in jur,de atatea impresii cuvioase ce se deduc despre sine.
Da, ai dreptate, ory: cei banati sunt de multe ori cei ortodocsi. Asta nu te nelinisteste deloc?!?
In cazul in care nu ai inteles, iti spun acum: ortodocsii nu vorbesc despre sine, ci despre ce cere Dumnezeu de la noi, caci Lui ii datoram cea mai mare dragoste, si abia apoi apoapelui.
Reply With Quote
Vechi 14.05.2010, 01:58:25
Noesisaa's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
De multe ori tonul tau e mult mai rau decat un sut; ne-ai obisnuit cu acest stil plin de superioritate afisata.
Nu stiu. Dar mie "Auzi, fato, cine te crezi?" mi se pare un shut major. N-o fi spus cu superioritate, dar e shut. Imi pare rau daca afisez superioritate. Nu asta imi e intentia.

Citat:
Iar Pr. Iustin Parvu cu siguranta nu e de acord cu mersul la catolici. Mi-a spus-o chiar mie: sa ma feresc de cei, care nu au nimic comun cu Biserica Ortodoxa si sa citesc din Sfintii Parinti. Sper sa-ti foloseasca si tie asta, Noesis.
Pai eu nu sunt Anca-miha. Tie poate iti e de ajuns sa stai in brate cu o carte de Sfintii Parinti duminica dimineata, mie nu. Deci asta este. Plus, ma intreb cu cati catolici a vorbit parintele. Oare ce-ar fi zis daca mergea la o Sf Liturghie a Sf Ioan Gura de Aur tinuta de catolici. Si singurul lucru dupa care iti dai seama ca sunt romano-catolici este ca il pomenesc pe papa si pe episcopul r-catolic al locului. Hmmm. Sau icoane foarte bizantine pe pereti. Se prefac, mincinosii. Au statui si chestii renascentiste in spatele lor, sa te uiti bine, bine. Alea-s tablouri, nu icoane, ai grija. Sau mai vezi unul mai traditionalist atat de corect cu viata lui si atat de fidel Bisericii si aproapelui, cum nu-s foarte multi ortodocsi. Ah, dar e papist, ce conteaza! Mai bine ortodox si mai slobod la gura si la morala, ca se iarta, ca-i cu Sfintii Parinti, decat papistas, cu filioque....Ah, dar stai ca si ei citesc pe Sfintii Parinti, pe Sf Ioan Chrisostom, si pe Sf Grigorie de Nazians, si pe... Oh, si se intampla sa citeasca si Acatistul Maicii Domnului. Ah, dar sunt catolici. N-au NIMIC in comun cu Biserica Ortodoxa. Nici sa nu ii bagi in seama. Toate le fac ca sa atraga pe ortodocsii pierduti in mreaja lor foarte periculoasa....Etc. Etc. Etc. Sper ca ironia nu doare. Ts, iar am dat-o pe tonul ala care nu place.

Last edited by Noesisaa; 14.05.2010 at 02:53:20.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Iustin Parvu operat Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 11 17.06.2013 00:29:15
Despre Parintele Iustin Parvu !!! bodo1222 Generalitati 6 29.11.2010 20:06:17
parintele iustin parvu dana-v Diverse Sarbatori 0 04.04.2010 23:00:15
Parintele Iustin Parvu implineste azi 90 de ani! tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 15 13.02.2009 12:00:47