Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2010, 23:50:34
Higinia Higinia is offline
Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Higinia, fii linistita, inocentul a deviat intr-adevar subiectul, dar cred ca se luase de sophia, nu de tine...
Nu conteaza de cine s-a luat,din cate vad Sophia este intr-o situatie asemanatoare,deci daca s-ar fi luat de ea tot ar fi fost valabil ce i-am spus.
Reply With Quote
Vechi 30.05.2010, 23:54:22
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Aproape intotdeauna se abate de la subiect pe forumul acesta.

Eu zic sa ne intrebuintam de verbul "a ignora" mai mult si sa revenim la subiectul care este "Slabirea in credinta".

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 00:05:15
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Implicit

Si de tot veni vorba despre slabanogire duhovniceasca, ce imi puteti recomanda pentru partea mai rebela si rationala a creierului meu? Cum pot sa o asupresc?

Acea parte care nu tace si scuipa "argumente" impotriva credintei, caruia vreau sa ii pun lacat la gura si sa arunc cheia.

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 00:53:42
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul
Si de tot veni vorba despre slabanogire duhovniceasca, ce imi puteti recomanda pentru partea mai rebela si rationala a creierului meu? Cum pot sa o asupresc?

Acea parte care nu tace si scuipa "argumente" impotriva credintei, caruia vreau sa ii pun lacat la gura si sa arunc cheia.
Mareșale, ordonați contraofensiva !

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 02:20:27
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Implicit

Rugaciune pentru citirea cu folos a Sfintei Scripturi:
Straluceste in inimile noastre de oameni Doamne,lumina cea neinserata a cunostintei dumnezeirii Tale si deschide ochii cugetului nostru spre cunoasterea evanghelicelor Tale propovaduiriune intru noi si frica de fericitele Tale porunci ca poftele trupesti cu totul calcandu-le,viata duhovniceasca sa petrecem,toate cele ce sunt spre placerea Ta cugetandu-le si facandu-le.Ca Tu esti luminarea si sfintirea si mantuirea sufletelor noastre si Tie slava inaltam:Tatalui si Fiului si Sfantului Duh,acum si pururea si in vecii vecilor.Amin.
Iti recomand ca inainte de a incepe sa citesti Sfanta Scriptura,sa te spovedesti si nu pentru ca as crede eu ca esti pacatoasa,ci pentru faptul ca spovedindu-te ii faci loc Domnului Nostru Iisus Hristos in inima ta sa lucreze.Apoi sa citesti aceasta rugaciune de fiecare data inainte de a incepe sa citesti din Sfanta Scriptura.Mai poti sa citesti de pe forum subiectul"de dragul Lui".Sunt multe poezii minunate care o sa-ti mearga la suflet.Doamne ajuta!
Vechi 31.05.2010, 02:27:37
beliver's Avatar
beliver beliver is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.10.2008
Locație: Ardeal
Implicit

Si inca ceva,cand vrei sa faci un lucru placut Lui Dumnezeu,ai ispite.Trebuie sa fii foarte hotarata cand vrei ceva si sa nu le bagi in seama.Inafara de sfatul de a te spovedi as mai adauga roaga-te si mergi la biserica.Doamne ajuta!
Vechi 31.05.2010, 12:28:49
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
Te doare ca femeia sta la temelia caderii ? A? Nu poti sa te inpaci cu gandul ? Ei ce sa-i faci, lasa ca vine vremea sa accepti si tu ce e evident...
Sunt si oameni carora le place starea de confuzie.

Ca pana la urma au in felul asta un motiv sa renunte la orice sfat, fie el si bun si sa considere ca tot ce stiu ei e mai bine si cel mai sanatos pentru viata lor spirituala este sa nu schimbe nimic.

Asta se cheama "furatul propriei caciuli".
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 14:52:14
innocentul
Guest

Implicit

mai , tu crezi in diavol? el exista! el este cel ce iti aduce aceste "intrebari" si nelinisti.. sunt cazuri de oameni care vomita cand cietsc biblia.. pe mine ma lovea somnul si cascatul.. o stare care se intampla si la demonizati.. noi traind in aceasta lume impatimita si nestiind decat patimi si mandrie diavoleasca , ca peste tot vedem sia auzim,increde-te in tine, gandeste liber si alte sloganuri anti umilinta, anticriste , asadar e normal sa ai aceste stari, dar evita-le si ia medicamentul potrivit.. si anume indrumarile sfintilor! biblia iti va sparge dintii tu prunca fiind acum.. ai nevoie de lapte.. Sfintii parinti au scris atatea carti repet mai stralucitoare ca soarele.. citeste patericul egiptea, citeste filocalia, volumul 1 ,2 3, 4, 5, etcetera.. citeste Sfantul Paisie Aghioritul, cauta pe google astea si salveaza-ti sufletul.. ajuta-te de sfinti, smereste-te putin.. vezi ca nu poti singura... stii cati au fost ca tine inaintea ta? si s-au pierdut majoritatea.. numai cei ce accepta sa intre in arca si nu inoata de capul lor scapa.. asculta sfatulmeu asculta sfaturile sfintilor,oftim, nu pe al meu.. biblia spune asa" caile nebunilor sunt drepte inaintea lor iar inteleptul asculta sfaturile".. un sfant parinte vroia sa afle ce inseamna un cuvant greu din scriptura si a postit 7 saptamani sa-i arate Dumnezeu.. nimic.. cand s-a zmerit si a pus mana pe clanta sa iasa si sa intrebe pe un frate, a coborat un inger si i-a sus.. 7 saptamai sunt de cand te mandresti si ai stat in intuneric, iar acum iata caci te-ai smerit si ai vrut sa intrebi(ai incetat sa te mai increzi in propia minte) iti aduc talcuirea..Doamne ajuta
Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 15:23:25
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de innocentul Vezi mesajul
mai , tu crezi in diavol? el exista! el este cel ce iti aduce aceste "intrebari" si nelinisti.. sunt cazuri de oameni care vomita cand cietsc biblia.. pe mine ma lovea somnul si cascatul.. o stare care se intampla si la demonizati.. noi traind in aceasta lume impatimita si nestiind decat patimi si mandrie diavoleasca , ca peste tot vedem sia auzim,increde-te in tine, gandeste liber si alte sloganuri anti umilinta, anticriste , asadar e normal sa ai aceste stari, dar evita-le si ia medicamentul potrivit.. si anume indrumarile sfintilor! biblia iti va sparge dintii tu prunca fiind acum.. ai nevoie de lapte.. Sfintii parinti au scris atatea carti repet mai stralucitoare ca soarele.. citeste patericul egiptea, citeste filocalia, volumul 1 ,2 3, 4, 5, etcetera.. citeste Sfantul Paisie Aghioritul, cauta pe google astea si salveaza-ti sufletul.. ajuta-te de sfinti, smereste-te putin.. vezi ca nu poti singura... stii cati au fost ca tine inaintea ta? si s-au pierdut majoritatea.. numai cei ce accepta sa intre in arca si nu inoata de capul lor scapa.. asculta sfatulmeu asculta sfaturile sfintilor,oftim, nu pe al meu.. biblia spune asa" caile nebunilor sunt drepte inaintea lor iar inteleptul asculta sfaturile".. un sfant parinte vroia sa afle ce inseamna un cuvant greu din scriptura si a postit 7 saptamani sa-i arate Dumnezeu.. nimic.. cand s-a zmerit si a pus mana pe clanta sa iasa si sa intrebe pe un frate, a coborat un inger si i-a sus.. 7 saptamai sunt de cand te mandresti si ai stat in intuneric, iar acum iata caci te-ai smerit si ai vrut sa intrebi(ai incetat sa te mai increzi in propia minte) iti aduc talcuirea..Doamne ajuta
Insa Satan are multa experiente, doar este imparatul intunericului de mii de ani. Stie el cum sa ne faca sa deznadajduim si sa avem dubii. Chiar daca noi vorbim acum la modul obiectiv despre ignorarea gandurilor trimise de drac, ganduri antihristice, cand ne aflam noi in cuptorul acestor ganduri ti se va parea mult mai greu de facut.

Dracu persista, persevereaza, vine si vine si niciodata nu ne lasa, stie cum sa strecoare firisoare de indoiala printre crapaturile zidului nostru duhovnicesc.
Trebuie sa taiem firisoarele de indoiala cat mai repede, pentru a nu se afunda adanc in suflet, caci crapatura se largeste, si firul ajuns gros va fi mult mai greu de taiat.

Intelege insa, chiar si cu tactica ta, sunt multi oameni care sunt greu chinuiti de drac cu asemenea ganduri, pe care nu usor le biruiesc, mai ales cand vin mana-n-mana cu aliatul lor, ratiunea.

Personal imi place mult acest articol despre Biblie: http://regenerarea.wordpress.com/201...itatea-biblie/ S-ar putea sa nu fie ortodox, dar din cate vad tot e bun pentru a ne indrepta sufletele.

Doamne ajuta!

Reply With Quote
Vechi 31.05.2010, 16:08:29
adrian010155 adrian010155 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de colaps Vezi mesajul

Elibereaz-o, draga Colaps! Daca este in lanturi se zbate sa scape si te sacaie mereu, dar daca este libera intra in dialog cu inima si glasul i se va estompa treptat pana la disparitie. Numai prin libertate se ajunge la valoarea autentica.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Credinta ioana_ema Generalitati 32 27.06.2013 15:14:27
Credinta Guru inc. Generalitati 32 30.06.2011 01:13:22
credinta daniel7 Resurse ortodoxe on-line 6 26.06.2008 23:52:09
credinta erzbet Generalitati 35 13.03.2007 18:33:23