Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.09.2010, 21:15:39
Jamaica Jamaica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de luminita- Vezi mesajul
Eu nu stiu daca e bine sa fii casatorita sau nu.
La mine pe primul loc este cariera pt ca locul de munca iti aduce hrana si toate de cele ce ai nevoie,insa dragostea aduce doar lacrimi.Pana la urma ca femeie nu as avea niciun avantaj in casatorie pt ca serviciu voi avea si eu(deci nu am nevoie de un barbat care sa munceasca in locul meu),de gospodarie tot eu ma voi ocupa chiar daca as fi casatorita chiar daca nu,copii pot avea si fara un barbat(adica as putea infia).Necasatorita pot avea si copii si casa si cariera+parinti/prieteni care sa ma ajute si sa ma sprijine....casatorita insa voi avea un sot care sa se dea sef si caruia sa ma supun,o casa care va fi a sotului si nu a mea+niciun ajutor.
Asta e parerea mea cel putin.
din pacate cam asta e parerea generala + (prea) multe exemple in jurul nostru...
Vechi 30.09.2010, 21:29:27
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit foarte frumos !

Citat:
La mine pe primul loc este cariera pt ca locul de munca iti aduce hrana si toate de cele ce ai nevoie,insa dragostea aduce doar lacrimi.Pana la urma ca femeie nu as avea niciun avantaj in casatorie pt ca serviciu voi avea si eu(deci nu am nevoie de un barbat care sa munceasca in locul meu),de gospodarie tot eu ma voi ocupa chiar daca as fi casatorita chiar daca nu,copii pot avea si fara un barbat(adica as putea infia).Necasatorita pot avea si copii si casa si cariera+parinti/prieteni care sa ma ajute si sa ma sprijine....casatorita insa voi avea un sot care sa se dea sef si caruia sa ma supun,o casa care va fi a sotului si nu a mea+niciun ajutor.
O parere sincera si f. frumoasa ! O parere de om matur si in concordanta cu trairea duhovniceasca ortodoxa . Merita apreciata si recompensata o asemenea parere ! Exact asa spunea si Hristos : daca o fapta a noastra nu se termina cu un avantaj este semn ca acea fapta nu este dreapta si buna ! (cred ca in evanghelia lui matei...corvin se spune asta !)

Sa citim cu totii aceasta parere, ne poate fi de mult folos !
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 22:08:43
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
O parere sincera si f. frumoasa ! O parere de om matur si in concordanta cu trairea duhovniceasca ortodoxa . Merita apreciata si recompensata o asemenea parere ! Exact asa spunea si Hristos : daca o fapta a noastra nu se termina cu un avantaj este semn ca acea fapta nu este dreapta si buna ! (cred ca in evanghelia lui matei...corvin se spune asta !)

Nu vad ce ar fi atat de laudat in aceasta parere, si cu atat mai mult de luat drept model...sincer!
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 22:09:52
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Nu vad ce ar fi atat de laudat in aceasta parere, si cu atat mai mult de luat drept model...sincer!
Era o ironie...Doar il cunosti pe Zaharia... :)
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 22:13:18
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
E parerea ta si cred ca ai ajuns cumva sa ti-o conturezi in modul asta, dar eu te vad vorbind despre casatorie fara a o intelege, limitandu-te doar la bunuri lumesti...si protejandu-te de frica/scepticismul pe care ai ajuns sa o/il ai atunci cand te gandesti la ideea de casatorie.

Cu toate astea cred ca daca ai intalni un om potrivit tie, toate aceste idei ale tale de acum s-ar risipi fara sa iti dai seama.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 22:15:32
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Doriana Vezi mesajul
Era o ironie...Doar il cunosti pe Zaharia... :)
Stiu eu daca il cunosc...dar daca spui tu!?

Edit: da...as zice ca am vazut ulterior un indiciu...:)

Last edited by AndruscaCIM; 30.09.2010 at 22:17:39.
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 22:24:41
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb indiciu

Citat:
În prealabil postat de AndruscaCIM Vezi mesajul
Stiu eu daca il cunosc...dar daca spui tu!?

Edit: da...as zice ca am vazut ulterior un indiciu...:)
"matei ... corvin"
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 22:40:35
AndruscaCIM's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
"matei ... corvin"
.........
Reply With Quote
Vechi 30.09.2010, 22:46:45
Iubirea's Avatar
Iubirea Iubirea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.06.2010
Locație: Bucuresti in C.I
Implicit

Citat:
O parere sincera si f. frumoasa ! O parere de om matur!
Pana aici corect si din punctul meu de vedere...
Citat:
in concordanta cu trairea duhovniceasca ortodoxa...Exact asa spunea si Hristos : daca o fapta a noastra nu se termina cu un avantaj este semn ca acea fapta nu este dreapta si buna ! (cred ca in evanghelia lui matei...corvin se spune asta !)
Aici ma indoiesc profund si sunt sigura ca nici tu nu vorbesti serios :)

Citat:
Asta doar in cazul in care il excudem pe Hristos din viata noastra si ne rezumam la ce traim si vedem zilnic in jurul nostru.
Vechi 01.10.2010, 15:26:59
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit ,, Fara mine nimic nu puteti " - Ev. Ioan -XV

Citat:
În prealabil postat de Iubirea Vezi mesajul
Pana aici corect si din punctul meu de vedere...

Aici ma indoiesc profund si sunt sigura ca nici tu nu vorbesti serios :)

Asta doar in cazul in care il excudem pe Hristos din viata noastra si ne rezumam la ce traim si vedem zilnic in jurul nostru.
Cum ar arata oare viata fara Hristos , adica daca l-am exclude pe El din viata noastra . Asa ceva nu se poate , este asemanator cu matematica in care impartirea unui numar la zero nu are sens ! Operatia aritmetica de impartire a lui ,,zero" la un impartitor , oricare dar diferit de ,,zero" , se poate face matematic si are ca rezultat tot cifra ,,zero" dar invers este o operatie care nu are sens real si logic.
Nu putem gindi nici o clipa cum ar fi viata fara Hristos ; plecarea lui Hristos din noi si luarea cu sine a harului sau cit si a duhului sfint ne face mortal de vulnerabili la atacurile satanei , a stihiilor naturi si a mai cine stie ce dumnezeu !

Chiar daca suntem lenesi si delasatori si trindavi si fara chef , si oricum am mai fi dar macar sa citim in fiecare zi capitolul XV. din Ev. lui Ioan si va fi destul ca sa intelegem cum ar fi fara Hristos !

Revenind la postarea mea pe care o fragmentati si despre care spuneti ca prima bucatica, afirmatie, este corecta ,,O parere sincera si f. frumoasa ! O parere de om matur!". Chiar daca din complezenta fraternizati cu mine fara a sta prea mult pe ginduri , o asemenea afirmatie poate fi cel mult sincera dar nu si frumoasa sau cu atit mai mult ,,de om matur" care se autodeclara ortodox ! Luminita vorbind astfel despre locul ei de munca sublim lasa sa se inteleaga ca nu este spalatoreasa la chioscul de spalat autoturisme ci ca din contra ar fi o tinara instruita, scolita , educata dar nu si ... induhovnicita . De ce asa ? Pai simplu ! Toata scoala ei si instructia si educatia au ridicat ce fel de personalitate , de caracter , de nu a auzit cu adevarat pina astazi cine este si ce vrea sa fie D.zeu ? La ce i-a folosit toata cartea si stiinta daca ea defapt se indeparteaza de D.zeu ? Iata, acesta este un exemplu al faptului ca stinta nu este sublima etern ; ca exista stinta si de la diavol (dovedita cu certitudine in ultimii 2.000 de ani) sau si mai mult ca invatamintul institutional (organizat sau ,,de stat", atunci cind a aparut institutia statului) de la renastere incoace si de la revolutia franceza nu face altceva decit sa indeparteze pe om de D.zeu . Daca la botezul ortodox se cinta neofitului ,,Citi in Hristos v-ati botezat , in Hristos v-ati si imbracat " scoala institutionala cinta , pt. cei ce doresc sa vada si sa auda ,, Citi in scoala ati intrat , de Hristos v-ati desbracat".
Lucrul acesta nu vrea sa insemne cum ca scoala ar fi rea sau ca invatamintul este un rau pt. om , nici pe departe ci doar ca omul trebuie sa faca continuu efortul de a fi si a ramine imbisericit si induhovnicit real si nu doar aparent, inafara scolilor pe care le urmeaza.
Daca de la scoala aflam ca ne tragem din maimuta (probabil ca profesorii care predau asa ceva se si trag din urangutani ...) cum de nu luam seama si nu raminem inmarmuriti cind la fizica , la termodinamica , din cele 2 legi si trei principii ale sale,D.zeu se lasa vazut extraordinar de bine ?!?!
Asta pt. ca vorbim de mult ingimfata stiinta deoarece credinta in D.zeu nu trebuie sa o probam prin stiinta, sa o adeverim astfel ci trebuie sa credem fericirea a X-a a lui Hristos spusa lui Toma dupa inviere, si-anume : ,, fericiti cei ce nu au vazut si au crezut " ! Si cu atit mai mult ca avem martori oculari pe apostolii care chiar asa au scris despre ce ei cu ochii lor au vazut ... si inca marturia tuturor sfintilor din vechime si pina in ziua de astazi care au meritat sa vada pe Hristos si pe sfintii sai ! Ce coincidenta, chiar astazi este evanghelia fericirilor ... desi sunt valabile doar pt. cei care vor sa fie fericiti in Hristos, doar atit !

Este mult de vorbit,oricum... ! Iata ce importanta poate avea pt dumnezeire si pt. viata noastra o singura vorba spusa necugetat .
O sora (cred ca Miha-Anca) chiar are trecut la ,,semnatura" parerea sfintului Serafim Rose despre cit de atenti trebuie sa fim cind vorbim deoarece la fiecare cuvint se pune in joc Adevarul !V-o recomand, cititi-o !
Cit de frumosi suntem si ce bine ne sta sa fim tineri, frumosi, educati, manierati, scoliti ... dar de obicei in credinta suntem mai rau decit trestia in vint . Iar la judecata particulara Hristos nu intreaba pe nimeni de cit de filosof este sau de cit de multe clase absolvite are , daca a avut servici bun , prieteni , ajutoare sau daca a stiut multe limbi straine ! Ci il intreaba doar cit a inmultit talantul primit la botez, atit ! Si fiecare vom raspunde dupa puteri ! dar fereasca D.Zeu sa auzim ,,favoarea" sau sentinta : ,,...plecati de la mine caci nu va cunosc pe voi, plecati in focul cel vesnic !" caci de atunci totul se va schimba pt. vecie !

Last edited by zaharia_2009; 01.10.2010 at 16:06:47.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Paralela intre Cruciada si Jihad ioanna Religia Islamica 6 23.01.2012 10:44:37
A trai in Hristos costel Generalitati 22 12.04.2011 14:48:01
Diferenta intre spovedanie si discutie cu preotul sophia Impartasania (Taina Euharistiei) 37 06.03.2010 15:46:44
Ce inseamna pentru voi a trai in strainatate? Fani71 Generalitati 250 01.12.2009 22:53:20
Fuge de lumina, dar nu poate trai fara ea. Ce-i? amatyyy Generalitati 5 20.11.2009 00:34:06