![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
sigur ca da, insa pentru a fi in Cristos, trebuie sa parasim lumea si faptele lumesti !
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
D-voastra ati citit vietile domnitorilor pt a vedea partile rele? Ei erau oameni si nu sfinti. Dar Dumnezeu i-a ascultat si i-a ajutat ,v-am mai spus dar nu ati fost atent sa cititi. Daca nu erau vrednici nu primeau ajutor. Ce carti romantate ati citit despre vietile domnitorilor? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am insa o incurajare pentru tine: multi dintre cei cu care discuti sunt ortodocsi decat cu numele.(no offence, asta e), asa ca nu sunt reprezentativi pentru ortodoxie. Ortodocsii adevarati ii vei cunoaste si pe acest forum dupa caracter; caci ei se aseamana lui Hristos. Si pe unii i-ai si cunoscut, cred. Un ortodox adevarat va sti ca ortodoxia fara ortopraxie este ca si credinta fara fapte, adica moarta. Caci, dragii mei, scumpii mei ortodocsi, credinta adevarata nu se apara cu pumnul, ci cu trairea. Daca vreti sa aparati ortodoxia, traiti-o. Aratati lumii ca ea v-a facut bine. Oamenii se uita la voi si trag concluzii. Iar uitandu-se la voi pot spune: "Ce fain e sa fii ortodox! Uite ce om minunat facut ortodoxia din omul asta..." , sau pot spune: "Ma lipsesc de credinta care a facut din omul acesta asa un monstru". Dvs sunteti responsabili de imaginea ortodoxiei in lume. Asumati-va responsabilitatea si purtati-va ca niste oameni maturi. Asa sa ne-ajute Dumnezeu!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pentru cultura dmv., daca nu stiati, Mihai Viteazul stia Psaltirea pe de rost. Ceea ce a facut dinsul pentru tara noastra nu cred ca are rost sa vorbim (gasiti pe google), apoi va astept la un comentariu pertinent si nu aruncat asa in vant. Last edited by ovidiu b.; 31.01.2012 at 14:29:12. |
|
||||
|
||||
![]()
Mda, mai ales bătălia de la Călugăreni.
|
|||
|
|||
![]()
Că martirul Brâncoveanu a fost canonizat înțelegem, dar canonizarea lui Constantin cel Mare este chiar un mister. Faptul că un imperator păgân pune capăt prigoanei și legiferează tolerarea religiei creștine nu justifică sanctificarea lui.
|
|
||||
|
||||
![]()
Chiar așa! Du-te și protestează, fă o petiție onlain, un feisbuc, ceva!
|
|||
|
|||
![]() Citat:
imi pare rau, dar crestinii nu omoara pe nimeni nici pe pagani, ci ii atrag la Cristos, ori Mihai a omorat si nu a propovaduit pe Cristos. |
|
|||
|
|||
![]()
N-am niciun motiv, că doar nu biserica mea l-a canonizat. Îmi exprimam doar nedumerirea față de întrebarea pusă. Nu știu dacă cineva ar putea da un răspuns pertinent la această întrebare.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incepand cu sec. X si cu influenta Imperiului bulgar sub tarul Ioan Alexandru? Atunci a intrat Biserica Rasariteana pe meleagurile noastre. De atunci se poate spune ca domnitorii ce s-au succedat (initial in proviinciile Moldova si tara Romaneasca) au pastrat in fata invaziilor tatare si barbare constiinta poporului si credinta in Iisus Hristos. Au fost nenumarati ctitori de asezaminte monahale precum si, unii dintrei ei, canonizati de Biserica Ortodoxa... Cei din Transilvania se cuvine sa ii mentionam si pe ei daca au fost pana la o vreme sub influenta Bisericii Apusene?... Draga "Ovidiu b", sunt pasionat de studiu. Citesc si ma informez bine. Dar nu am facut aceasta alegere cu manualul de istorie in fata nici cu "Istoria religiilor" a lui Eliade in brate. Nu am privit la inaintasi, ci la Acela care si-a dat viata pentru mine. Am ales sa Il urmez pe Hristos in aceasta confesiune din motive pe care nu le voi expune aici. Inima mea am predat-o in mainile Lui. Nu vreau sa stiu in viata mea decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? | lareine | Secte si culte | 812 | 25.03.2014 17:26:18 |
Atitudinea fata de atei | anisoara | Generalitati | 7 | 07.11.2013 10:17:23 |
Atitudinea fata de homosexuali | coralina | Generalitati | 218 | 14.08.2011 21:05:09 |
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism | Mihai. | Generalitati | 15 | 09.03.2007 19:37:18 |
|