Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2012, 13:24:22
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Multi martiri erau pagani, chiar talhari, dar cand si-au dat sangele pentru Hristos au devenit martiri. Multi mari sfinti au fost ostasi, apoi si-au dat viata pentru Hristos.
sigur ca da, insa pentru a fi in Cristos, trebuie sa parasim lumea si faptele lumesti !
Reply With Quote
Vechi 31.01.2012, 13:37:46
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
sigur ca da, insa pentru a fi in Cristos, trebuie sa parasim lumea si faptele lumesti !
Va contrazic ,trebuie sa parasim duhul lumesc ,doar calugarii parasesc lumea.
D-voastra ati citit vietile domnitorilor pt a vedea partile rele?
Ei erau oameni si nu sfinti.
Dar Dumnezeu i-a ascultat si i-a ajutat ,v-am mai spus dar nu ati fost atent sa cititi.
Daca nu erau vrednici nu primeau ajutor.
Ce carti romantate ati citit despre vietile domnitorilor?
Reply With Quote
Vechi 31.01.2012, 13:39:30
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Una peste alta, in a cincea zi de dezbateri pe tema "Atitudinea ortodoxa fata de oamenii de alte culte" -topic deschis de tanarul frate PetruD- se poate spune ca se distinge clar atitudinea dumneavoastra, fratilor si surorilor in Hristos. Pastrez pentru mine concluziile. Sper ca mai tanarului nostru frate si coleg pe forum sa ii foloseasca aceasta experienta. Pe mine unul m-a tulburat foarte mult,
Draga ucenicule, bine ai venit pe forumul ortodox! La randul nostru am primit si noi botezul pe care l-ai primit tu aici. De la apelative gen: "sectari eretici", "demonizati", "tremurici", "draci", si pana la repetate intrebari de: " Ce cautati voi aici?", citate savuroase din pr Cleopa si nesfarsite acuzatii de prozelitism, pe toate le-am trait.

Am insa o incurajare pentru tine: multi dintre cei cu care discuti sunt ortodocsi decat cu numele.(no offence, asta e), asa ca nu sunt reprezentativi pentru ortodoxie. Ortodocsii adevarati ii vei cunoaste si pe acest forum dupa caracter; caci ei se aseamana lui Hristos. Si pe unii i-ai si cunoscut, cred.

Un ortodox adevarat va sti ca ortodoxia fara ortopraxie este ca si credinta fara fapte, adica moarta. Caci, dragii mei, scumpii mei ortodocsi, credinta adevarata nu se apara cu pumnul, ci cu trairea. Daca vreti sa aparati ortodoxia, traiti-o. Aratati lumii ca ea v-a facut bine. Oamenii se uita la voi si trag concluzii. Iar uitandu-se la voi pot spune: "Ce fain e sa fii ortodox! Uite ce om minunat facut ortodoxia din omul asta..." , sau pot spune: "Ma lipsesc de credinta care a facut din omul acesta asa un monstru".
Dvs sunteti responsabili de imaginea ortodoxiei in lume. Asumati-va responsabilitatea si purtati-va ca niste oameni maturi.

Asa sa ne-ajute Dumnezeu!
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 31.01.2012, 14:15:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Profetul de carton Vezi mesajul
Domnitorii tarii noastre? totusi apostolii lui Isus sunt modelele demne de urmat si nu niste personaje istorice despre care nu stim mare lucru, e foarte posibil ca majoritatea sa fi trait in pacat (preacurvie, betie). Faptul ca au aparat tara, nu inseamna nimic. Si-au aparat propriile interese latifundiare.
Am precizat "domnitori de cinste". Vad ca va aruncati foarte usor in comentarii, fara a fi in cunostinta de cauza. Eu am vrut sa sublinniez cu totul alt ceva - insa vad ca va plac provocarile lipsite de sens. Astept totusi un raspuns din parte celui caruia i-am adresat intrebarea.
Pentru cultura dmv., daca nu stiati, Mihai Viteazul stia Psaltirea pe de rost. Ceea ce a facut dinsul pentru tara noastra nu cred ca are rost sa vorbim (gasiti pe google), apoi va astept la un comentariu pertinent si nu aruncat asa in vant.

Last edited by ovidiu b.; 31.01.2012 at 14:29:12.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2012, 14:22:34
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Mda, mai ales bătălia de la Călugăreni.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2012, 14:37:41
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
De ce credeti ca Biserica Ortodoxa i-a canonizat pe imparatul Constantin cel Mare si pe domnitorul Constantin Brancoveanu?
Că martirul Brâncoveanu a fost canonizat înțelegem, dar canonizarea lui Constantin cel Mare este chiar un mister. Faptul că un imperator păgân pune capăt prigoanei și legiferează tolerarea religiei creștine nu justifică sanctificarea lui.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2012, 14:42:15
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Chiar așa! Du-te și protestează, fă o petiție onlain, un feisbuc, ceva!
Reply With Quote
Vechi 31.01.2012, 14:47:29
Profetul de carton Profetul de carton is offline
Banned

Data înregistrării: 13.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Am precizat "domnitori de cinste". Vad ca va aruncati foarte usor in comentarii, fara a fi in cunostinta de cauza. Eu am vrut sa sublinniez cu totul alt ceva - insa vad ca va plac provocarile lipsite de sens. Astept totusi un raspuns din parte celui caruia i-am adresat intrebarea.
Pentru cultura dmv., daca nu stiati, Mihai Viteazul stia Psaltirea pe de rost. Ceea ce a facut dinsul pentru tara noastra nu cred ca are rost sa vorbim (gasiti pe google), apoi va astept la un comentariu pertinent si nu aruncat asa in vant.

imi pare rau, dar crestinii nu omoara pe nimeni nici pe pagani, ci ii atrag la Cristos, ori Mihai a omorat si nu a propovaduit pe Cristos.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2012, 14:49:25
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Chiar așa! Du-te și protestează, fă o petiție onlain, un feisbuc, ceva!
N-am niciun motiv, că doar nu biserica mea l-a canonizat. Îmi exprimam doar nedumerirea față de întrebarea pusă. Nu știu dacă cineva ar putea da un răspuns pertinent la această întrebare.
Reply With Quote
Vechi 31.01.2012, 15:02:37
ucenic ucenic is offline
Banned

Data înregistrării: 07.05.2010
Locație: Ploiesti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru ucenic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Am o intebare pentru tine: Domnitorii tarii noastre - cei de cinste - ce au fost protestanti, neoprotestanti?
Care domnitori? De la Sf.Andrei pana in sec. IX? Au fost foarte multe influente crestine amestecate cu cele locale, pagane.
Incepand cu sec. X si cu influenta Imperiului bulgar sub tarul Ioan Alexandru? Atunci a intrat Biserica Rasariteana pe meleagurile noastre. De atunci se poate spune ca domnitorii ce s-au succedat (initial in proviinciile Moldova si tara Romaneasca) au pastrat in fata invaziilor tatare si barbare constiinta poporului si credinta in Iisus Hristos. Au fost nenumarati ctitori de asezaminte monahale precum si, unii dintrei ei, canonizati de Biserica Ortodoxa... Cei din Transilvania se cuvine sa ii mentionam si pe ei daca au fost pana la o vreme sub influenta Bisericii Apusene?...

Draga "Ovidiu b", sunt pasionat de studiu. Citesc si ma informez bine. Dar nu am facut aceasta alegere cu manualul de istorie in fata nici cu "Istoria religiilor" a lui Eliade in brate.

Nu am privit la inaintasi, ci la Acela care si-a dat viata pentru mine. Am ales sa Il urmez pe Hristos in aceasta confesiune din motive pe care nu le voi expune aici. Inima mea am predat-o in mainile Lui. Nu vreau sa stiu in viata mea decat pe Iisus Hristos si pe El rastignit.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Celor din alte secte si culte - De ce v-ati [re]botezat? lareine Secte si culte 812 25.03.2014 17:26:18
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Atitudinea fata de homosexuali coralina Generalitati 218 14.08.2011 21:05:09
Despre atitudinea oamenilor fata de crestinism Mihai. Generalitati 15 09.03.2007 19:37:18