Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.10.2012, 10:42:35
N.Priceputu
Guest

Implicit

Intervenția e binevenită. Ne-ai oferit niște detalii utile, legate de ambele mânăstiri. Mulțumim.
Reply With Quote
Vechi 12.10.2012, 16:34:48
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Smile

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Va rog sa ma iertati pt. graba mea nejustificata si incercati sa dati uitarii sila pe care vi-am facut-o intervenind cu neatentie in acest joc !

Iertare !
Nu-i nicio problema! Si eu iti multumesc pentru interventia interesanta (chiar daca a fost cauzata de o usoara confuzie la inceput).

Am rugamintea, draga Zaharia, sa mai intervii pe topic atunci cand poti sa aduci mai multe lamuriri sau amanunte caracteristice despre bisericile si manastirile postate. Multumesc frumos!
Reply With Quote
Vechi 12.10.2012, 21:05:36
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Reply With Quote
Vechi 12.10.2012, 21:06:41
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul

Ce coincidență !! Exact poza asta mă pregăteam și eu să postez :)
Imi pare rau ca am uitat sa mai adaug un amanunt frumos legat de obstea de la Min. Namaiesti . O fac acum , cu intirziere , cu speranta ca poate exista macar un frate care sa se bucure de o asemenea informatie .

Obstea minastirii a fost intotdeauna de 33 de maicute . Asa se face ca ori de cite ori vine cineva nou ca sa ramina in minastire atit maicile batrine cit si cele tine se intreaba : care dintre noi va pleca ?
Cele batrine , gindindu-se care dintre ele vor adormi in Domnul , iar cele tinere la care va parasi minastirea nemaisuportind viata monahala sau tipul de minastire .
Si chiar daca in minastire au venit si au plecat mereu maici , numarul lor a fost mereu de 33 .
Vechi 12.10.2012, 21:09:14
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de myself00 Vezi mesajul
Sora , te rog sa imi ierti gindul nastrusnic , dar zic : era suficient sa ne arati doar sfintii de deasupra pridvorului (de regula hramul) si ne dadeam noi seama imediat despre cine este vorba !
Vechi 13.10.2012, 01:13:33
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Sora , te rog sa imi ierti gindul nastrusnic , dar zic : era suficient sa ne arati doar sfintii de deasupra pridvorului (de regula hramul) si ne dadeam noi seama imediat despre cine este vorba !
Pe "myself" îl cheamă Mircea, și este un frățior mai tânăr. :)

Eu n-aș fi ghicit dacă nu ne-ar fi spus chiar el pe alt topic : o biserică din Băile Felix !
Reply With Quote
Vechi 13.10.2012, 19:39:55
myself00 myself00 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2012
Locație: Câmpulung muscel
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru myself00
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Pe "myself" îl cheamă Mircea, și este un frățior mai tânăr. :)

Eu n-aș fi ghicit dacă nu ne-ar fi spus chiar el pe alt topic : o biserică din Băile Felix !
Felicitări!

ghiciți-o și pe aceasta:

Se află în secțiunea imagini minunate. Căutați și veți găsi
Reply With Quote
Vechi 13.10.2012, 19:53:11
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de myself00 Vezi mesajul
Felicitări!

ghiciți-o și pe aceasta:

Se află în secțiunea imagini minunate. Căutați și veți găsi
O să mă străduiesc ! :) Dar să știi că regula jocului este ca cel care a ghicit să posteze o nouă imagine !

Oricum ar fi însă, eu mă bucur de joc "as is" - adică așa ca atare. :)

Edit : am găsit-o ! :) Mănăstirea "Sfânta Troiță" din Dealul Feleacului. A fost reînființată în 1991.
Interesant că Biserica Arhiepiscopală din Feleac este ctitorie a lui Ștefan cel Mare !
Mai multe date se găsesc aici :
http://www.manastirea-feleacu.ro/asezare_si_oameni.html

post scriptum : E foarte frumos brâul de sfinți care împodobește biserica la exterior, mulțumim de poză Mircea dragă !

... și in interior pictura este foarte frumoasă:

Last edited by mirela.t; 13.10.2012 at 22:50:50.
Reply With Quote
Vechi 14.10.2012, 07:29:34
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi pare rau ca am uitat sa mai adaug un amanunt frumos legat de obstea de la Min. Namaiesti . O fac acum , cu intirziere , cu speranta ca poate exista macar un frate care sa se bucure de o asemenea informatie .

Obstea minastirii a fost intotdeauna de 33 de maicute . Asa se face ca ori de cite ori vine cineva nou ca sa ramina in minastire atit maicile batrine cit si cele tine se intreaba : care dintre noi va pleca ?
Cele batrine , gindindu-se care dintre ele vor adormi in Domnul , iar cele tinere la care va parasi minastirea nemaisuportind viata monahala sau tipul de minastire .
Si chiar daca in minastire au venit si au plecat mereu maici , numarul lor a fost mereu de 33 .
Ce amănunt interesant ! Oare măicuțele noi or fi știind de treaba asta când sunt trimise acolo la mănăstire ? Că sărăcuțele cred că se simt prost știind că cineva va părăsi mănăstirea din cauza lor, în vreun fel sau altul.

Dar toate sunt în mâna lui Dumnezeu până la urmă, știe El mai bine să aranjeze toate la vremea potrivită. Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 14.10.2012, 07:52:21
tabitha's Avatar
Senior Member

Implicit

Vă las un quiz pentru mâine, când vă mai odihniți puțin după sărbătoarea Sfintei Parascheva. :)
Attached Images
File Type: jpg 55_jpg.jpg (40,0 KB, 9 views)
File Type: jpg 41.jpg (82,3 KB, 44 views)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Onestitatea in vorba si in gand NECTARIE Generalitati 0 07.01.2011 13:24:56
Întrebare despre revelionul la mănăstire camy_d Despre Biserica Ortodoxa in general 18 28.12.2010 00:06:13
Biserica Poporului/Manastire vs Camin/Ajutoare/Azile/Locuinte Unomoarecare Generalitati 11 15.07.2010 15:51:35
De vorba cu Parintele Gh. Calciu Pannihis Mari Duhovnici si predicile lor 3 03.12.2008 18:47:18
Urgent...nu e vorba de bani pacatoasa Umanitare 3 29.11.2007 01:17:12