Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.06.2007, 17:42:52
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ancah
Citat:
În prealabil postat de calator
unii cred ca daca ar gasi scris si pe un gard ca mitropolitul x e mason ar face o poza si ar trimite-o pe forum pretinzand ca e "dovada"
Iar altii cred, ca minimalizand problema, ea va disparea din preocuparile celor ingrijorati.
Nu, dar daca o prezentan obiectiv o putem rezolva corespunzator.
Reply With Quote
Vechi 20.06.2007, 21:54:53
jenica
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56
Citat:
În prealabil postat de Mirean
Am vazut ca pe acest forum pericolele pentru Biserica sunt identificate, in special, cu "exteriorul" (secte, ecumenism, globalizare, UE etc).

Vreau sa aduc in discutie si pericolele din interior: ignoranta, incultura, "gruparile religioase" din interiorul Bisericii si, nu in ultimul rand, neascultarea fata de ierarhi.

In stilul-mi caracteristicv va rog scrieti argumentat. Eventual fara atacuri la persoana (prietenii stiu de ce...). :D
Va dau un exemplu la care sa meditati putin. Frati de ai nostri de pe acest forum au crezut ca este mai bine sa-si faca propriul forum crestin. Si-au facut forumul, improscind cu noroi acest forum cu bune si relele lui. Nu a fost de ajuns si au inceput sa racoleze membri de aici pentru a se inscrie in noul forum. Cei ce au savirsit asta fapta erau membri de baza aici , dar au decazut in "intuneric"prin tradarea lor. Metodele lor sint cel putin de neinteles pentru un crestin convins !
Bine te-am regasit Cristiboss:):)
Cred ca am regasit Lumina...nu??? ce spui??:D:D
pace si bucurie jenica
Reply With Quote
Vechi 21.06.2007, 12:08:10
Sebastiana Sebastiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Religia: Ortodox
Implicit

:)Jenica,lumina e si aici,dar si la celalalt forum,de asemenea,este iar lumina,doua forumuri prea luminate :D,dar bine ai revenit la o alta lumina,cea de aici;)
Reply With Quote
Vechi 21.06.2007, 12:20:51
jenica
Guest

Implicit

Multumesc sebastiana,:)
cu dragsote frateasca jenica
Reply With Quote
Vechi 29.06.2007, 12:07:09
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia
Cine-si pastraza curatia nu are nevoie de dovezi.
Este ilogic ce afirmi.... Nu cred ca trebuie sa si argumentez...
Reply With Quote
Vechi 29.06.2007, 12:48:41
Senior Member

Implicit

Mirean,eu ii dau dreptate Coziei,si nu este ilogic ceea ce afirma,intrucat Dumnezeu,de cele mai multe ori,actioneaza prin cei curati la trup si suflet dar si la inima,nu numai prin cei pacatosi sau foarte pacatosi(mult prea pacatosi),asadar mai mult prin cei drepti,caci rugaciunea dreptilor poate face multe...minuni;poate face mult prea mult inaintea Lui Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2007, 13:04:00
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sebastiana
Mirean,eu ii dau dreptate Coziei,si nu este ilogic ceea ce afirma,intrucat Dumnezeu,de cele mai multe ori,actioneaza prin cei curati la trup si suflet dar si la inima,nu numai prin cei pacatosi sau foarte pacatosi(mult prea pacatosi),asadar mai mult prin cei drepti,caci rugaciunea dreptilor poate face multe...minuni;poate face mult prea mult inaintea Lui Dumnezeu.
De ce soro? Dumnezeu are "linie directa" cu cei curati? Cine evalueaza criteriile de "curatie"? Esti curat in fata propriei constiinte sau in fata celorlalti? Sigur "curatia" pe care crezi ca o ai nu este o ilusie, o amagire, o ispit?

De aceea cred ca tu si Cozia nu aveti dreptate. Hristos se accepta prin credinta. Cele omenesti, in relatiile interumane trebuie dovedite.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2007, 13:16:13
Senior Member

Implicit

Papusel,(caci avem voie sa ne adresam si asa,cum zice si ne da voie CNCD),a fi curat inseamna a fi curat in fata Lui Dumnezeu fie prin despatimire,fie prin f.mari eforturi de traire si simtire curata din partea noastra,de a nu se intina atat trupul,cat si sufletul nostru.Bine ca exista Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie,dar si Sfantul Maslu,Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie mai ales,si nu numai acestea,pt.curatirea de pacate si asa deci,despatimirea noastra,a tuturor.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2007, 13:20:17
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sebastiana
Papusel,(caci avem voie sa ne adresam si asa,cum zice si ne da voie CNCD),a fi curat inseamna a fi curat in fata Lui Dumnezeu fie prin despatimire,fie prin f.mari eforturi de traire si simtire curata din partea noastra,de a nu se intina atat trupul,cat si sufletul nostru.Bine ca exista Sfanta Spovedanie si Sfanta Impartasanie,dar si Sfantul Maslu,Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie mai ales,si nu numai acestea,pt.curatirea de pacate si asa deci,despatimirea noastra,a tuturor.
Pasarica (asta e formula acceptata de CNCD, nu papusica :) ) cunosc si eu aceste aspecte. Eu intrebam: Cum te "autoevaluezi"? Adica stii ca esti "curata" si nu mai ai nevoie de dovezi? Adica esti luminata, le stii pe toate?

Plus de asta ma refeream, asa cum am spus, strict la relatiile interumane. Din perspectiva propus de tine este evident samburele anarhiei (adica: nu respectam legile pentru ca suntem "curati" si stim noi mai bine ce e de facut).
Reply With Quote
Vechi 29.06.2007, 13:32:30
Senior Member

Implicit

Papuselule(o alta forma acceptata de CNCD,o a doua din multe altele),nu sunt luminata sau prea luminata,poate asa cum te crezi "Maria ta" sau"Imparatia ta",dar numai Dumnezeu ne evalueaza,noi ne autoevaluam ca pacatosi,foarte pacatosi sau mult prea pacatosi,atat si nimic mai mult,caci in asta consta adevarata smerenie,sa iti vezi pacatele personale,proprii asadar,si nu pe ale altora,dar poate ca tu nu esti pacatos,sa inteleg?:dozingoff::dontgetit: ???Toti,Papuselule,suntem pacatosi,sa nu uiti acest aspect,dar numai Dumnezeu ne cunoaste inima si sufletul,caci El nu cauta la fata oamenilor dupa cum f.bine stii aceasta,dar eu nu contest,nu am contestat si nu voi contesta vreodata valoarea f.mare a Ierarhilor,nu ma voi opune ascultarii de acestia care au Sfantul Duh si prin care Dumnezeu lucreaza,asta iti spun ca sa nu ma intelegi gresit,dar oricum,nu conteaza prea tare ce crezi tu despre mine,caci nu e problema si treaba ta,ci ceea ce considera Dumnezeu despre mine ma intereseaza direct si personal.:)
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ochiul interior Florin-Ionut Teologie si Stiinta 23 21.05.2018 14:27:49
Adevarul interior sau exterior omului; Realitate sau falsitate interioara a oamenilor Tangun Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 90 05.08.2011 20:33:11
Blasfemia unor adventiști la adresa Bisericii lui Hristos: un cult antropofagic doctor_faustus Secte si culte 5 28.11.2010 23:47:42
Nu mai imi gaseam linistea si echilibrul interior Ioan_Ciobota Generalitati 1 12.05.2007 01:58:05