Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.06.2024, 19:27:51
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.08.2016
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALARIC Vezi mesajul
Politica e pe voturi, la locale avea nevoie si de votul tau, acum ca sef USR nu se mai bazeaza pe votul tau. E ca in matematicile alea liniare, minim din maxim si maxim din minim ca sa gasesti drumul optim. Probabil peste vre-o 4 ani, inainte de locale iar va deveni o familista convinsa. Mie mi se pare asta cu ideologia la politiceni o frectie, personal nici nu ma intereseaza, la mine cel putin in oras m-as mira sa fie vre-unul care toata viata a fost intr-un singur partid.
Lasconi se remarcase doar cu schimbatul yalei la casa de cultură, de un țățism feroce

https://www.antena3.ro/actualitate/e...ti-593450.html

Un primar mediocru, cu ieșiri provinciale, la o primărie care nu are nici măcar rangul unei comune medievale la nivelul Europei, Sibiul lui Iohannis era de calibrul unei comune /burg medieval la scara E.U., Câmpulung nu e nici măcar acolo.

Cred că va lua sub voturile lui Dan Barna din 2019, fie-i țărâna ușoară usereului.

Sper să avem iarăși bucuria ca usr să fie sub AUR și la prezidențiale și la parlamentare.
Vechi 28.06.2024, 08:56:51
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Podcast Claudiu Tarziu - Mihai Neamtu

Mentori, prieteni & dușmani: Claudiu Târziu despre lecția luptătorilor anticomuniști
Vechi 28.06.2024, 11:02:54
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
prietene, vad ca esti un infocat sustinator al AUR. Nu cumva pentru a intra in Grupul Conservatorilor si Reformatorilor Europeni (Parlamentul European), Simion a semnat un angajament de sustinere neconditionata a Ucrainei? Daca a facut acest lucru, ce fel de patriot este?
Vechi 28.06.2024, 13:31:01
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Nu cumva pentru a intra in Grupul Conservatorilor si Reformatorilor Europeni (Parlamentul European), Simion a semnat un angajament de sustinere neconditionata a Ucrainei?
Am pus declarația lui Simion pe pagina anterioară, nu am văzut nicăieri confirmat acest zvon despre vreo „susținere necondiționată” sau „unilaterală”. De fapt, ce pare că s-a întâmplat este că ECR au avut nevoie de parlamentarii AUR pentru a deveni al 3-lea cel mai mare grup din parlamentul european, iar AUR a profitat de situație să intre fără să se compromită, căci declarația aia nu zice mare lucru. Astfel, au pârghii în interiorul parlamentului, și nu au cine știe ce obligații față de ECR.

Rămâne de văzut activitatea propriu-zisă, nu zvonurile astea.
Vechi 28.06.2024, 13:58:57
cozia cozia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Rămâne de văzut activitatea propriu-zisă, nu zvonurile astea.
Problema cu gasca de politicieni este ca dezamăgirea vine după ce deja sunt intronati bine pe felie.
Ce bine ar fi fost dacă am putea sa I obligam printr o declarație oficiala sa se tina de cuvânt cu ce promit, nu sa asteptam alți 4 ani pina le tragi un șut în cur.
Vechi 28.06.2024, 14:14:16
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prietene, vad ca esti un infocat sustinator al AUR. Nu cumva pentru a intra in Grupul Conservatorilor si Reformatorilor Europeni (Parlamentul European), Simion a semnat un angajament de sustinere neconditionata a Ucrainei? Daca a facut acest lucru, ce fel de patriot este?
Pe mine nu declarația aceea m-a deranjat la ECR era ceva de genul că actualele granițe ale Ucrainei din Tratatele Internaționale sunt recunoscute, cum nu avem noi forța militară să schimbăm prin revizionism granițele, nu văd cu ce ne angajează.

Dacă va fi contextul să preluăm Bucovina prin Unire, oricum AUR va ieși din grupul ECR.

Pe mine mai mult m-a deranjat o eventuală susținere pentru Ursula vond de Leyen, dar a spus Simion că nu vor vota pt ea.

Nu văd altă alternativă la vot în acest moment în afară de AUR, mai sunt partide mici care nu sunt relevante, Șoșoacă e compromisă și nu va trece de 5% niciodată, în condițiile în care a trecut pragul foarte la limită.

În Pandemie Andrei Caramitru motiva talibanii USR cu mesaje viscerale anti-BOR - că BOR e o organizație criminală:

Andrei Caramitru: 'Mă dezic de Biserica Ortodoxă! Este o organizație criminală! O sectă demonică'

”Eu de azi ma dezic oficial de Organizația BOR. Am fost botezat ortodox. Nu sunt ateu, sunt un om spiritual. Dar toată chestia asta numita BOR este doar o organizatie criminală, retrograda, retardata, corupta. Și ortodoxia ca rit creștin a devenit un coșmar rusofon criminal. Care ne tine in afara civilizației. Și nu are NICI o legătura cu Biblia și cu credința. NICI UNA. E un ISIS. O sectă demonică.

Așa ca de azi oameni buni - EU NU O SA MAI CALC NICIODATĂ IN VREO BISERICA ORTODOXA. Oricine isi face nunta botez etc acolo - eu nu o să vin. Și nu voi mai interacționa vreodată cu vreun angajat al acestei organizații. Punct.”, scrie Andrei Caramitru, conform stiripesurse.ro

Nu pot să las astfel de indivizi și talibanii care stau în spatele lui sute de mii de voturi să câștige acces la resursele muncite de mine cu greu când guvernează și să instaureze o dictatură a progresismului ca în Canada.

Când văd haștagimea ticăloasă și radicalizată anti-bor că se mobilizează să-și facă flotant să se înscrie la biroul electoral unde s-au mutat și cum știu fiecare detaliu electoral în contrapondere cu, delăsarea, habarnismul, lenea, lâncezeala și nesimțirea creștinilor ortodocși practicanți, eu nu pot să stau indiferent.

Nu vreau să dublez ponderea USR la vot prin stat acasă, anulat votul, fragmentat votul pe Șoșoacă și alte petarde care la alegerile locale au risipit mii de voturi utile la Consilii Locale și Județene.

Până în 2020 doar Mihail Neamțu cu Noua Republică, Iulian Capsali în 2014 independent la europarlamentare și Peter Costea au fost real conservatori, restul PSD-ul lui Dragnea și Peneleul cică conservator dar care are adulători progresiști erau minciuni electorale

Am votat în 2014 Iulian Capsali, am semnat pentru candidatura dumnealui, am tot așteptat în 2019 am avut de ales între Simion și Peter Costea ca independenți la europarlamentare în rest nu au fost oameni care să fie pe filonul patriotic, național, conservator.

Last edited by Iorest; 28.06.2024 at 14:41:52.
Reply With Quote
Vechi 28.06.2024, 16:51:30
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iorest Vezi mesajul
... în rest nu au fost oameni care să fie pe filonul patriotic, național, conservator.
Sa facem o mic rezumat extrem de concis pe intelesul tuturor cititorilor:

1. Romania este iin prezent o tara capitalista.
2. Capitalismul foloseste capital, corect?
3. Capitalul circula pe tot globul, injectat din afara, si ca urmare nu este sub nici o forma suveran, national, sau patriotic si acest fapt defineste sistemul nostru socio-economic si evident si politic.

In concluzie:
Despre ce filon suveran, national, si patriotic vorbim?
Oare pe ce lume ne aflam?
Vechi 28.06.2024, 19:40:15
Iorest Iorest is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul

3. Capitalul circula pe tot globul, injectat din afara, si ca urmare nu este sub nici o forma suveran, national, sau patriotic si acest fapt defineste sistemul nostru socio-economic si evident si politic.

In concluzie:
Da prietene în numele capitalismului și vânzarea trupului e eficientă economic, eventual vânzarea de organe, de ovocite, de orice că doar dacă e comerț poți descompune ființa umană ca un șacal.
De aia și suntem patria videochatului, a jocurilor de noroc, a drogangismelor și văd că paradele lgbt sunt din ce în ce mai mari de la câțiva zeci de amețiți la mii.

Nu poți să fii creștin ortodox și să fii și un capitalist rapace, naționalismul e dragostea pentru semenii tăi, îmi place că Gheorghe Calciu a avut o viziune clară:

Sunt naționalist în sensul creștin al cuvântului - Părintele Gheorghe Calciu

Naționalismul este convingerea că neamul tău are o misiune sfântă dată de Dumnezeu, acesta e naționalismul, că neamul tău are o misiune în această lume și că dacă-și împlinește misiunea, se salvează și tu cu el și dacă nu-și îndeplinește misiunea piere și tu poți să pieri o dată cu el, sau în orice caz mântuirea ta nu este completă.

Sfântul Apostol Pavel spune că la judecată ne prezentăm ca neamuri, nu ca indivizi, Mântuitorul spune așa iar când va suna trâmbița se vor aduna neamurile din toate părțile pământului. Neamurile, putea să spună indivizi.
Vechi 29.06.2024, 09:27:59
RappY's Avatar
RappY RappY is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.10.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cozia Vezi mesajul

In concluzie:
Acest mic rezumat pică încă de la premiză care confundă ideologia cu realitatea. Nu există „țară capitalistă” cu atât mai puțin în România care moștenește încă vizibil bizantinism, fanariotism, monarhism, comunism, și doar de puțin timp democrație. Capitalismul este o ideologie introdusă de germanici/protestanți și dezvoltată de anglo-americani, noi nu am adoptat-o niciodată firesc și substanțial, doar am primit niște influențe destul de mute.

E mai degrabă cum zice Iorest că națiunea română are o misiune sfântă, fiind un neam născut creștin cum nu a mai fost alt neam de pe pământ. Mănăstirile noastre nu s-au transformat în muzee la aderarea UE cum și-ar fi dorit Europa modernă, democrația nu a înflorit odată cu schimbarea unor legi, și Biserica nu a dispărut din politică odată cu „separația între biserică și stat”. Aceste lucruri („capitalism”) sunt doar aparențe, schițe mentale, suprapuneri ideologice, dar nu realitatea în sine.

Last edited by RappY; 29.06.2024 at 09:45:43.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2024, 10:16:13
cozia cozia is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de RappY Vezi mesajul
Acest mic rezumat pică încă de la premiză care confundă ideologia cu realitatea. Nu există „țară capitalistă” cu atât mai puțin în România care moștenește .....și Biserica nu a dispărut din politică odată cu „separația între biserică și stat”. Aceste lucruri („capitalism”) sunt doar aparențe, schițe mentale, suprapuneri ideologice, dar nu realitatea în sine.
Serios?
...cu atat mai putin in Romania?
Da, biserica nu a disparut din politica ci s a adaptat.
Se cere 2000+ lei pentru o cununie, intr o tara unde asta i salariul lunar al unui amarat.
Dar de fapt nu este capitalism....incredibil!
Răspunde