![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Ca teoria "monstrilor datatori de sperante" a aparut tocmai pentru ca in natura sunt o gramada de mecanisme care se opun evolutiei, asa cum a definit-o Darwin. In fine, cred ca astea au fost discutate si ras-discutate aici, n-are rost sa insistam. In Hristos, Lavrentiu |
|
|||
|
|||
![]()
Ati citit articolul asta de pe acest sit?
http://www.crestinortodox.ro/sanatat...m-evolutionism Eu tocmai l-am gasit si mi se pare interesant. Haideti sa-l citim toti cei interesati de aceasta discutie si sa discutam cu elemente noi, bine? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine ca a pus Fani link la articolul domnului costache...o sa continuam odiseea,desi mi-a schimabt sotia parola la computer,cu hintul ajutator ( go to sleeeeep ) ...doar prin minune dumnezeiasca sa mai scriu ceva mesaje.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Din pacate nu cred ca va face valuri, desi parerea mea este ca daca biserica ortodoxa doreste sa supravietuiasca in timp trebuie sa accepte si sa inglobeze descoperirile stiintifice, chiar daca astfel locul ocupat se Dzeu se va micsora (cel putin aparent, pentru ca se pot gasi mijloace, cum de altfel le gaseste si preotul in cauza, ca dzeu sa ramina peste tot, datorita ambiguitatilor din religie). Biserica trebuie sa inteleaga ca evolutia functioneaza, inclusiv in cazul religii-stiinta. Va supravietui religia care este cea mai adaptata vremurilor, adica stiintei, pentru ea reprezinta vremurile. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Important este ca religia prin sfintele taine sa aduca cat mai multe suflete la mantuire. Religia ortodoxa nu este in competitie cu nici o religie. |
|
|||
|
|||
![]()
Glumesti, banuiesc
|
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pai tu spui ca este important sa duca cit mai multe suflete nustiuunde.
De unde ia acesti cit mai multi? Nu (si) de la alte religii? De ce se construiesc mai multe biserici, de ce se lupta cu biserica nustiucare pentru bisericile vechi, nu ca sa cistige lupta cu celelalte religii? Cum o face? Incercind sa convinga cit mai multi oameni ca ea aduce adevarata mintuire. Pur evolutionism |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Povestea cu retrocedarile nu trebuie sa ne preocupe pe noi. Asta gresiti multi ca nu cautati sa vedeti inlauntrul vostru ,va legati de evenimente si nu vedeti care este scopul final. Ai o gandire superficiala ,vezi forma ,nu continutul. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ai zis ca ai motive, ca te simti marginalizat in Romania de Biserica. Asa o fi. Dar uite, aici in occident crestinii practicanti sunt in minoritate, mai ales ortodocsii, nu au voce publica practic, sunt vazuti cu condescendenta. Iar eu nu sunt suparata pe atei. Ii inteleg si accept sistemul in care suntem. Atata timp cat nu sunt persecutata si pot sa imi vad de ce cred, si mai pot si sa predau la elevii care aleg religia, eu sunt multumita. Cred ca ar trebui sa avem relatii de pace si respect unii fata de altii. Cat despre articol (pe care nu l-am terminat dar imi place), nu stiu de ce ti se pare asa de unic. Eu de cand tot citesc am dat mereu de chestii asemanatoare. Fundamentalistii sunt in minoroitate, e adevarat ca au gura mai mare si ei sunt citati poate mai des in cercurile atee, sau apar pe forumuri, dar vocea lor se aude mai putin decat a noastra, daca stai sa asculti, a celor care gandim cam cum scrie la inceputul articolului de care e vorba. Tot ce am scris pana acum mergea in acest sens, si te asigur ca nu le-am sos numai din capul meu. Asa ca, sa stam stramb si sa judecam drept! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crezi în semne? | metafora | Generalitati | 30 | 21.01.2012 13:37:39 |
Este mai tarziu decat crezi... | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 14:15:46 |
Sa vezi si sa nu crezi | Mara2009 | Nunta | 11 | 15.09.2009 09:34:10 |
De ce crezi in Dumnezeu ? | Tiberiu_Rusu | Generalitati | 145 | 04.05.2009 10:58:31 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|