Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2008, 22:57:19
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

sa ma abtin in ce sens? oare nu e necesar sa luam o atitudin mai ales atunci cand suntem intrebati ce parere avem despre o propunere de scindare a bisericii din care pana una alta fac parte? Pe cine am atacat? Am convingerea ca dezinformarea ( ca Sindoul este eretic etc) si manipularea vor fi tehnici de baza utilizate de aceasta asa zisa organizatie

In ce a consta atacul meu la persoana?
Reply With Quote
Vechi 07.02.2008, 23:20:16
ancah
Guest

Implicit

In ce a consta atacul meu la persoana?

In numirea unei persoane. Toti vrem sa aparam Biserica.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2008, 01:18:05
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de olivian
Fratilor, noi am decis sa facem o organizatie in Romnia, totala separata de ecumenisti, adica si de ierarhii care fac parte din miscarea ecumenica. Cu alte cuvinte, implinim amenintarea Sfantului Munte fata de Patriarhia de Constantinopol, care a amenintat patriarhia ecumenica, ca de nu va iesi Biserica din Ecumenism, Athosul va excomunica ierarhia lor. Ei bine, initiativele noastre vor fi publicate pe un site si, chiar si pe acest forum, dar, nu inainte sa stabilim structura, sa facem o ierarhie (3 Arhierei).
- Sunteti de acord cu aceasta initiativa a noastra?
NU
Reply With Quote
Vechi 08.02.2008, 01:19:06
seminaristul seminaristul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Locație: buricu' pamantului ARAD
Implicit

Citat:
În prealabil postat de olivian
INTREBAREA TA ARATA CA TE INTERESEAZA ACEASTA INITIATIVA. Ei bine, ca sa pot sa-ti dau un raspuns concret, ar fi o bucurie pentru mine, si pentru multi; insa, nu pot sa il dau, din motivul urmator: EPISCOPUL SE ALEGE DE CATRE POPOR, bineinteles hirotonidnu-se de catre arhierei (Laudicia). Deci, cum crediciosii nostri nu s-au pronuntat, nu pot da un raspuns concret. Dar, parerea mea este ca, inainte sa ne facem arhiereu, sau arhierei (Sinod), trebuie sa facem Biserica (din credinciosi) precum in primele veacuri, ca arhiereii cand vor fi sa aiba ce pastori. Deocamdata avem un singur arhiereu care ne pastoreste, adica PS. OLIVIAN, vicarul Mitropoliei Bisericii Ortodoxe autonome din Ucraina, Sfantul Sinod al Bisericii fiind infiintat de Sf. Ier. TIHON, canonizat de catre Patriarhia Moscovei in frunte cu Pf. Patriarh Alexei, bineinteles si de catre Bisericile care se bucura sa aib pastori pe arhiereii din acest Sfant Sinod. Deci, mai de folos ne este sa ramanem pastoriti o vreme de un singur arhiereu, ca apoi, dupa ce ne facem un statut, o comunitate bogata in numarul de credinciosi, sa facem apel la Sfantul Sinod, sa ne mai hirotoneasca inca 2 Arhierei, bineinteles partasi ai poporului desavarsit ortodox romanesc.
iar o alta biserica fantoma
Reply With Quote
Vechi 08.02.2008, 13:35:37
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator
cred ca acum s-au mai limpezit lucrurile Nu degeaba i se tot cerea lui marius daniel sa dea raspunsuri concrete Iata unde duce dezinformarea si manipularea "noi am hotarat sa ne facem organizatie cu ierarhi" Sa fiti sanatosi!
Si ce insinuezi?Ca eu as sprijini sau as face parte din acea structura?Visati voi cai verzi pe pereti.Eu am atras si atrag atentia ca B.O.R. se va autodistruge din cauza ecumenismului care implicit o va catoliciza.Stiam de Silviu Alupei si sunt de acord cu el,dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu actiunile B.O.R.Am mai spus eu ca voi si B.O.R. sunteti precum Basescu si Boc,cum zice Basescu hau,Boc zice bau.Prin aceasta atitudine nu veti ajunge decat niste slugi ale antihristului,care vrea sa distruga ortodoxia.Dracul a divizat biserica si acum tot el vrea s-o uneasca.
Reply With Quote
Vechi 08.02.2008, 19:59:47
Senior Member

Implicit

ancah nu prea cred ca toti chiar vrem sa ne aparam Biserica Numirea unei persoane poate fi o exemplificare nu neaparat un atac la persoana.

Marius- daniel nu insinuez ca faci neaparat parte din structura x sau y ci ca atitudine Poti sa nu apartii de nici o structura
Reply With Quote
Vechi 08.02.2008, 20:26:15
ancah
Guest

Implicit

calator, ma refeream la cei care participam la aceste discutii.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2008, 08:58:21
Senior Member

Implicit

da, cred ca intr-un fel toti dorim sa aparam ortodoxia Numai ca Biserica este pana la urma si o institutie, o forma de putere in care vor aparea si interese....
Reply With Quote
Vechi 09.02.2008, 10:50:18
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Dragilor, adevarata unire nu se realizeaza decat in Hristos. Deci, nu forme de unitate trebuie cautate, ci cai de a-L redescoperi pe Hristos. In concluzie, nu unitatea trebuie cautata ci Hristos. Altfel, unitatea in ce? In cine?
Reply With Quote
Vechi 09.02.2008, 12:16:49
iosif iosif is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL

Si ce insinuezi?Ca eu as sprijini sau as face parte din acea structura?Visati voi cai verzi pe pereti.Eu am atras si atrag atentia ca B.O.R. se va autodistruge din cauza ecumenismului care implicit o va catoliciza.Stiam de Silviu Alupei si sunt de acord cu el,dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu actiunile B.O.R.Am mai spus eu ca voi si B.O.R. sunteti precum Basescu si Boc,cum zice Basescu hau,Boc zice bau.Prin aceasta atitudine nu veti ajunge decat niste slugi ale antihristului,care vrea sa distruga ortodoxia.Dracul a divizat biserica si acum tot el vrea s-o uneasca.
Ce viziune apocaliptica!! Eu cred ca va face o deosebita placere sa visati atat de dramatic! Poate e o chestiune asa senzationala! BOR nu se va autodistruge prin ecumenism! Ecumenismul nu va reusi niciodata sa distruga Ortodoxia, pentru ca Ortodoxia e puternica prin ea insasi, prin dragostea de adevar, prin fermitatea in propovaduire, prin toata traditia liturgica, prin tot ceea ce are mai frumos si mia bun! Din acest punct de vedere, Ortodoxia e o comoara infinita si o forta imbatabila!

Dracul vrea sa uneasca Biserica? Exagerezi teribil...si ma gandesc daca tu L-ai rugat pe Dumnezeu vreodata sa iti descopere aceste ganduri sau le ai de la tine insuti? Iti recomand, daca tot vrei sa iti rezolvi aceasta problema, in cazul in care, din prea multa mandrie o consideri deja rezolvata, sa dedici intreg Postul Mare acestei probleme si sa te rogi lui Dumnezeu sa te invete El, sa iti arate El ce este ecumenismul si ce atitudine trebuie sa ai!!!!

Cred ca Dumnezeu are nevoei de aparatori ai credintei purtati si instruiti de Duhul Sfant, nu de propriul lor duh!

Cu drag,
Iosif
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ortodoxia si ecumenismul Eugen7 Dogmatica 234 02.02.2017 23:49:09
Ecumenismul ancah Despre Biserica Ortodoxa in general 43 15.04.2014 21:26:13
Ortodoxia și ecumenismul monoteist doctor_faustus Despre Biserica Ortodoxa in general 2 04.10.2010 22:48:14
Ecumenismul IonelaCristina Biserica Ortodoxa si Massmedia 10 03.04.2007 17:46:17