![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Iaca , consensul . . . !
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Bun, dar ce rost are, daca acest respect te indeparteaza decat de apropie? Nu este idealul unui crestin unirea cu Hristos? Cum te unesti cu Hristos daca tu mai tot timpul simti ca "nu ai o stare sufleteasca anume" ? Cat despre post...de cand se tine post lunea? Cel putin pentru noi, mirenii? De cand se tine post sambata? Cred ca ce vrei sa spui (Sophia), dar pentru un motiv sau altul de feresti sa spui, este ca impartasirea deasa este incorecta, imposibila si de ne-incercat pentru omul obisnuit. Tot intrebi cum anume fac altii, vrei "solutii concrete" si cand ti se raspunde, apoi o iei de la inceput cum ca e greu, de neimaginat, ca suntem oameni, ca suntem femei, ca avem soti, ca trebuie sa mancam. Si sigur, daca iti impui conditii de neindeplinit, nici ca poti. Si sigur, cum sa te impartasesti saptamanal si la fiecare sarbatoare daca zici ca trebuie sa postesti practic toata saptamana, in afara de marti si joi, si poate si atunci? Dar asta nu e viata de om normal. Pe de alta parte Hristos nu a venit pentru cei care stau in pustiu si se hranesc cu muschi de copaci in apa de ploaie, ci pentru oamenii obisnuiti. Si sigur, Hristos vrea sa devenim sfinti, si nu numai ca El vrea, ci noi trebuie sa incercam sa devenim sfinti, sau perfecti, asa cum Tatal nostru este. Dar asta nu se face prin ne-mancare. Se face prin trairea in concordanta cu spiritul Evangheliei, prin incercarea sincera si continua de a fi bun crestin in toate domeniile, si prin Comuniunea fizica cu Hristos.
„Mare ești tu, Doamne, și preavrednic de laudă (…) Căci pentru tine ne‑ai creat și neliniștită este inima noastră până sa-si afle odihna in tine.” (Sfântul Augustin). Last edited by Noesisaa; 28.04.2010 at 22:18:18. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
||||
|
||||
![]()
...da, dar cred ca nemancarea este undeva pe ultimul loc. Note bene: nu spun post. Postul nu este doar nemancarea de carne si lapte.
|
||||
|
||||
![]()
Corect , dar le luam treptat , caci , nimeni nu s-a nascut cu postul pe buze , deci : nemancare de dulce , infranare generala , curatirea mintii , a gandurilor , rugaciune . . . treapta cu treapta , fara a topai sau a sari aiurea !
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Da, dar daca o iei de la inceput cu ceva care in mod obisnuit este foarte greu (post 80% din saptamana), cam cand crezi ca ajungi la celelalte? Pe la 90 de ani?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ar mai fi de adaugat si scrierile parintelui Alexandru Schmemann. Dar am mai scris asta si alte dati ..
|
||||
|
||||
![]()
Tu câți ani ai ? 90, nu cred ! E cineva p'aci de 90 ? Nu cred ! Chiar de nu suntem toți precum ar fi firesc până la urmă, socoteala ta e trasă mult de păr . Tu personal cum procedezi ? Te întreb căci de mică ești în credință după cum am dedus eu .
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa ne impartasim saptamanal | Daniel777 | Impartasania (Taina Euharistiei) | 433 | 23.05.2015 02:12:04 |
Cum sa ne impartasim? | Adriana-Simona | Impartasania (Taina Euharistiei) | 21 | 09.01.2014 14:17:16 |
|