Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 01.09.2010, 15:03:00
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de valentin.viliga Vezi mesajul
cocacoc...faptul ca in romania sunt 1,9 medici la mia de locuitori si ca sunt 18900 de biserici si 400 si ceva de spitale nu are a face cu faptul ca sunt 86,7% de ortodocsi, pentru ca nu e vina BOR pt asta, astia 86,7% ortodocsi sunt platitori de taxe si impozite
Marea majoritate a taxelor sunt platite de un numar infim de oameni care lucreaza intr-un numar iarasi foarte mic de companii. Gogorita cu crestinii care platesc taxe e inca un argument ilogic made in BOR.
Daca tot vorbim de taxe intr-o tara eminamente ortodoxa, de ce evaziunea fiscala este atat de mare? De ce crestinu' roman nu-si plateste taxele din care s-ar contrui si alte biserici?
Si daca 86% sunteti ortodocsi, de ce nu dati direct bani la biserica? Sumele ar fi considerabil mai mari. Bunica-mea a fost pradata de mai bine de jumatate din pensie de catre preotul din sat la ultima vizita.
Clar lucrurile nu stau cum spui si de aceea BOR cauta tot felul de subterfugii pentru a-si umfla buzunarele.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 15:07:41
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de TreciLaRugaciune Vezi mesajul
Oare ai auzit de indemn prietene? Tu zici personal ca esti ateu nu ai ce cauta pe forumul asta, ai musca dintr-o felie de pizza dar ai muscat doar din blat, din coca, nu ai avut rabdare sa se raceasca si ai zis ca nu-ti place, dar nu ai gustat deloc ceea ce era bun. asa ai facut tu cu credinta si acum vi si te dai intelept....fugi prietene de aici ca ne apuca rasu cand vedem oameni ca tine..
Ce-mi plac crestinii care desi habar n-au despre ce vorbesc cred ca le stiu pe toate.

PS: ca fapt divers indemnul si ordinul sunt chestii diferite.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 15:08:36
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Oare ai auzit de indemn prietene? Tu zici personal ca esti ateu nu ai ce cauta pe forumul asta, ai musca dintr-o felie de pizza dar ai muscat doar din blat, din coca, nu ai avut rabdare sa se raceasca si ai zis ca nu-ti place, dar nu ai gustat deloc ceea ce era bun. asa ai facut tu cu credinta si acum vi si te dai intelept....fugi prietene de aici ca ne apuca rasu cand vedem oameni ca tine..
esti praf ...
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 15:08:40
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Parinte ... devii cam agresiv ...
Iarta-ma, fiule, de te-am mahnit cu ceva. Eu am pe Dumnezeu de tata si Biserica de mama. Si daca cineva imi batjocoreste fara simt si fara dovezi, doar cu rautate, mama, nu cred ca sunt atat de tare incat sa pot rabda la nesfarsit. Ma gandesc cu spaima ce as face daca aceasta s-ar intampla "fata catre fata". Sunt slab, asa e! Dar mama tot mama ramane.
Sa ai parte doar de prieteni! Sau mai bine nu... sa fii crestin adevarat si sa fii tare sa faci fata dusmanilor lui Hristos! Amin!
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 15:13:35
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Iarta-ma, fiule, de te-am mahnit cu ceva. Eu am pe Dumnezeu de tata si Biserica de mama. Si daca cineva imi batjocoreste fara simt si fara dovezi, doar cu rautate, mama, nu cred ca sunt atat de tare incat sa pot rabda la nesfarsit. Ma gandesc cu spaima ce as face daca aceasta s-ar intampla "fata catre fata". Sunt slab, asa e! Dar mama tot mama ramane.
Sa ai parte doar de prieteni! Sau mai bine nu... sa fii crestin adevarat si sa fii tare sa faci fata dusmanilor lui Hristos! Amin!
Parinte, acum depinde fiecare ce intelege prin batjocura.
Vis-a-vis de biserica, acest concept a mai evoluat.
Sa nu uitam ca pana nu de mult, erai ucis pentru lucruri care acum ne starnesc rasul, iar atunci erau considerate pacate imense, de neiertat.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 15:21:08
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Parinte, acum depinde fiecare ce intelege prin batjocura.
Sa nu uitam ca pana nu de mult, erai ucis pentru lucruri care acum ne starnesc rasul, iar atunci erau considerate pacate imense, de neiertat.
In contextul celor discutate pana acum, batjocura la adresa Bisericii am considerat acuzatia ca Biserica este vinovata de crima sociala ce se petrece acum in Romania. Dar poate sunt eu prea sensibil, fireste!
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 15:22:17
The_Fallen The_Fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.06.2009
Implicit

Citat:
Nu ma refer sa se face asemenea lucru, ci pur si simplu voiam sa scot in evidenta evlavia si iubirea de Dumnezeu a crestinilor de pe acea vreme... Acum daca il huleste cineva pe Dumnezeu in toate felurile nu are tupeu sa scoata un cuvant, ca na, e la casa lui nu are el nevoie de probleme.
Cum poti sa Il iubesti pe Dumnezeu si sa urasti omul asa de mult?Nu a fost creat in imaginea Lui?
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 15:23:10
larisa maria's Avatar
larisa maria larisa maria is offline
Member

Data înregistrării: 18.08.2010
Locație: M-Ciuc, Targu Mures
Religia: Ortodox
Implicit

"Apropo, de ce nu zici "HaiLaRugaciune" si spui poruncitor "Treci..."????
Spune multe despre tine, doar si acest lucru ... "

da...asa se intampla cand nu avem argumente solide..ne luam de alte lucruri nesemnificative...
scuza-ma..dar si despre tine spune multe faptul ca esti ateu..Dumnezeu sa ne ierte :)
Vechi 01.09.2010, 15:23:21
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
In contextul celor discutate pana acum, batjocura la adresa Bisericii am considerat acuzatia ca Biserica este vinovata de crima sociala ce se petrece acum in Romania. Dar poate sunt eu prea sensibil, fireste!
Eu nu am afirmat asa ceva ...
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 15:30:44
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:

Iar afirmatia asta este gresita. Ce stii dumneata despre Biserica? Probabil doar ceea ce ai apucat sa vezi in mod aleatoriu pe cine stie ce canale (nu de TV, ci la modul figurat) improprii unei analize duhovnicesti. Cine a "gustat" Biserica nu uita gustul sfant nici chiar daca dispare din el si cea mai mica urma de credinta in Dumnezeu. Este deja atins de Aripa Invierii. Poate nu mai crede dar nici nu huleste sau sta impotriva!

Cred ca este suficient aici. Daca vreti sa mai "discutam" pe teme duhovnicesti (nu pe tema spital vs. biserica) fie deschideti un topic nou cu propunerea dumneavoastra fie ma contactati in privat. Despre tema topicului de fata, eu nu mai sunt prezent, iertati!

Last edited by Pr.Gheorghe; 01.09.2010 at 15:33:39.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Copiii din spitale Adriana Cluj Umanitare 0 11.04.2012 08:30:57
Biserici din Romania cu moaste 1 Bucurie Moaste 10 09.07.2011 00:21:12
taxele in biserica si in spitale Mirela0110 Generalitati 53 18.02.2011 20:19:40
Biserici Ortodoxe si Biserici Schismatice adelin Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 4 27.01.2010 22:34:48
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28