Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 13.11.2012, 23:12:02
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Lasă că nu e mai sexi ca Nuti Udrea... Ca cea mai mare admiratoare a președintelui norvegian.
Nu cred ca una o scuza pe cealalta.
Reply With Quote
Vechi 14.11.2012, 08:46:33
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Desigur că nu. Dar dacă despre aia cu președintele Norvegiei cred că s-a lămurit toată lumea, despre asta "proaspătă" e cumva cu păcat s-o judecăm apriori, nu? Că e simplu să arunci cu dejecții într-un om tot așa cum, pe de altă parte, e simplu să-l "albești".
Reply With Quote
Vechi 14.11.2012, 15:09:42
Miha-anca
Guest

Implicit

Sa ne concentram asupra pacatului, nu asupra persoanei. Daca au facut acelasi pacat, merita acelasi "tratament"; iar ragazul doar strica in situatia aceasta.
E bine ca Media s-a sesizat...
Reply With Quote
Vechi 14.11.2012, 16:56:28
gheorghie's Avatar
gheorghie gheorghie is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.07.2010
Locație: Basarabia/Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
26 ianuarie 1918 se naste cea mai controversata figura a ultimilor 200 de ani.dupa cum se vede inca mai curg lacrimi la mormantul lui,au inceput din ce in ce mai multi tineri sa-l vada pe ceausescu ca un salvator al tarii.la extrema cealalta,inca este vie ura si groaza fata de sistemul cazut in 1989 prin lovitura de stat(sau ce-a fost).lacrimi sau ura.sunt doua romanii care inca discuta aprig acei ani sub conducerea lui nicolae ceausescu.in care dintre romanii sunteti?
Dan Puric povestea intr-o conferinta ca cica un mosneag statea sprijinit in toiag undeva la un colt de tara, la un moment dat vine un jurnalist si intreaba - domnule uitati-va ca am scapat de comunism si acuma intram in uniunea europeana, ce parere aveti despre asta? La care mosul zice- heei taica am scapat de comunisti, acuma tre sa vedem cum scapam si de astia!
Eu nu-s de partea nici uneia din ideologii- comuniste sau europene- insa cred ca Ceausescu nu trebuia impuscat, e si el om la randul lui, avea dreptul la viata.
Sunt duhul ei pe-o lume de vane desfătări.
Prin înfrînări și chinuri asceții-ating extazul..."
Vasile Voiculescu, Sonetul CLXXI

http://blogulugicu.blogspot.com/
Reply With Quote
Vechi 14.11.2012, 22:25:26
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ce inseamna "multi"? Raportat la ce?
Ai niste cifre sa comparam rata somajului de atunci si cea de acum?
Sau cum putem judeca obiectiv acesta afirmatie?
-Scriptic nu existau șomeriașa cum nu existau multe altele în statistici. Se pracica pe scară largă minciuna.

Cat era, daca stiti, atunci ajutorul de somaj si pe ce perioada se acorda?
-Nu exista protecție social pentru ceva ce nu figura în scripte.

Angajati unde? In aparatul de Stat al birocratiei, ingreunand bugetul doar pentru a creste popularitatea FSN?
-În fabrici și uzine. Da, pentru a crește popularitatea FSN-ului și pentru a dezechilibra economia care urma să fie spun ei restructurată (adică distrusă)

Si cati au ajuns dupa aceea someri, fata de cati erau inainte?
-Unii au rămas, dar au fost făcuți șomeri mulți alții.

Sa vedem cum s-au schimbat dupa '89 lucrurile:
1. oamenii erau convinsi ca vor avea salarii ca in Occident - marea majoritatea le au mai mici ca inainte raportate la preturi si inflatie
-Da ai dreptate dar și oamenii au dorit să trăiască ca în Occident cu muncă a la România.

2. oamenii spera, in fiecare an, ca gigacaloria va ramane subventionata, altfel nu-si vor putea plati caldura - deocamdata a ramas, in contul datoriei externe substantiale si in crestere, dar treaba e pe muchie de cutit iar lucrurile se anunta si mai sumbre din moment ce FMI a cerut scumpirea gazelor cu 300% in urmatorii 5 ani.
-Era mai bine când stăteam în frig la bloc și în beznă cu apă rece câteva ore iar caldă scoteam din calorifer să facem uneori câte o baie?

3. Acum rafturile sunt pline si sperantele sunt la credite, ca altfel din salariu nu-ti poti permite mare lucru.
-Știu mulți tineri care nu au casă dar au fost în concedii prin toată Europa.

In schimb au acum TV 2400 ore din 24 (cele 100+ canale cu difuzare nonstop).
Si ghici ce, asta nu i-a facut mai destepti ba dimpotriva, dupa cum vezi cat de creduli sunt vizavi de ce le pune in fatza televizorul, poti zice ca e prostie contra cost.
-Da, ai dreptate se citește din ce în ce mai puțin.

De construit nu cred ca se construia cu altceva decat muncitori si eventual puscariasi si asta era chiar un lucru bun pentru ei.
Acum doar freaca menta pe banii publici.
-Nu ai de unde ști cu cine se construia!

Agricultura era altceva - acum nu mai avem agricultura, ceea ce, e un progres, nu?
-Era agricultură. Știi oare cum erau plătiți țăranii sau agronomii de câte ori pe an primeau salariu? Acum sunt fonduri europene dar e anevoie să le accesezi nu?

De curiozitate, unde ai lucrat acei 40 ani inainte sa iesi la pensie (la ce varsta?) si pentru ce salariu?
Sa vedem cum se suprapune situatia peste ce este acum, dupa 20+ ani de "liberate".
-Nu simt nevoia să-mi fac autobiografia publică. Din nefericire nu am lucrat 40 de ani.

Fata de ce se fura acum, era o nimica toata. Nici nu se observa de unde.
-Marile averi s-au făcut și în comunism.

Sa zicem ca s-au descurcat.
Senatorii sunt

Unul imaginar.
Adevarul se pierde in zgomotul de fond al "libertatii de exprimare".
-Nu este imaginar. Ai uitat ce teamă aveam când spuneam un banc politic? Atunci și pereții aveau urechi.

Atunci ti se punea pumnul in gura, acum esti lasat sa te pierzi in marea de dezinformare.
Vremuri noi, tehnici noi, ideea e aceeasiDin .
-*Nu sunt vremile sub om, ci bietul om sub vremi*

Depinde probabil ce fel de carte.
Dar erai publicat gratuit. Acum, daca n-ai cateva zeci de milioane, nu prea poti sa scoti nimic.
-Nu este o regulă. Dacă vrei poți!

Un lucru e cert, erau mult mai multe carti in scoli si biblioteci decat sunt acum si erau mai accesibile.
-Până și cărțile bune se luau pe sub mână , cu relații. În 88 am plătit triplu ca să obțin cărțile lui A.Toffler

Aha, deci contraceptia zici tu ca e solutia la avort..
-Nu toți oamenii sunt de acord cu părerea bisericii despre nașterea de prunci.

Serios, cam cat de multe crezi tu ca au fost?
Foarte multe drame și multe decese cauzate de avorturi provocate.

Acum, in circa 20 ani de libertate avem peste 20 milioane de drame - ale copiilor ucisi, si iarasi cateva milioane ale sufletelor pierdute care trebuiau sa fie mame.

Cum ti se pare comparatia?
fewq
-E cumplit.

Iar mai multi bani decat fac acum doctorii ginecologici din consultatii (care ar fi trebuit sa fie gratuite), avorturi si chiar nasteri, n-au facut niciodata.
-Nu cunosc.

Doar daca parintii sunt credinciosi (autentici). Dar deviem de la topic.

Pai f. putini au fost comunisti din convingere.
Carnetul de membru era cvasi-obligatoriu pentru toata lumea asa cum toti prescolarii trebuiau sa fie "soimii patriei", scolarii "pioneri" si liceenii "utecisti".
-Incorect. Nici 30 % dintre cei care munceau nu erau membri de partid. Intelectulaii își doreau să fie în partid deoarece altfel nu puteau avea funcții. Nu te obliga nimeni să fii membru de partid dar aveai unele avantaje.

Cine s-ar fi laudat dupa '89 cu carnetul de partid si pentru ce?
-Poate se vor lăuda de acum dacă mai elogiați acele vremuri.

De ce? Tocmai acum..

-Ne depărtăm de tema topicului.

As putea zice la fel..
-Merci! Eu am fost în înșelare mulți ani. Mulțumesc lui Iisus Hristos că m-a vindecat de orbire.

Cred că mă voi retrage din discuție. Nu duce nicăieri.
Post cu pace.

Last edited by dorinastoica14; 18.11.2012 at 13:58:53.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 09:36:34
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

nu a spus nimeni pana acum un lucru: economia de piata e de la Dumnezeu daca comunismul e de la satana?
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 09:47:13
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Care e legătura între ele amice? "China" îți spune ceva?
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 11:41:41
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Care e legătura între ele amice? "China" îți spune ceva?
care este legatura? Am pus acesta intrebare celor care demonizau comunismul (care e de la diavol, dupa ei) si ridicau in slavi actualul sistem de conducere
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 12:05:35
DragosP's Avatar
Senior Member

Implicit

Cei care făceau asta sunt, dacă-mi este permisă o părere, la fel de mult în eroare ca și cei care elogiază doar una dintre orânduiri.
Reply With Quote
Vechi 19.11.2012, 12:16:14
TunsDiana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iulyaan Vezi mesajul
26 ianuarie 1918 se naste cea mai controversata figura a ultimilor 200 de ani.dupa cum se vede inca mai curg lacrimi la mormantul lui,au inceput din ce in ce mai multi tineri sa-l vada pe ceausescu ca un salvator al tarii.la extrema cealalta,inca este vie ura si groaza fata de sistemul cazut in 1989 prin lovitura de stat(sau ce-a fost).lacrimi sau ura.sunt doua romanii care inca discuta aprig acei ani sub conducerea lui nicolae ceausescu.in care dintre romanii sunteti?
Sunt nascuta in 1983, deci nu am prins prea mult din comunism.

Cu toate acestea imi amintesc cozile imense si mai imi amintesc un lucru: cum muream de frig in apartamentul de bloc, parintii ma puneau sa dorm intr-un sac de dormit, atat de mare era frigul.
Ma speria intunericul, duceam groaza cand se lua curentul, si atunci trebuia sa se faca rost urgent de o lumanare ca sa nu tip.

Mi-a placut in schimb la nebunie uniforma de soim al patriei (dupa 1989 cand nu am mai avut uniforma de soim am plans) si manifestarile cand venea Ceausescu in oras, era asa o forfota si o bucurie, toata lumea flutura steagurile si mie imi parea cu mintea de copil ca lumea este entuziasmata de venirea lui.

La TV imi placea sa il vad pe Ceausescu cum viziteaza abatoarele, eram uimita de cata mancare aparea in magazine, desi realitatea era alta, imi placea cand se construia ceva, din nou, Ceausescu in prim plan imi era simpatic.

Am prins si revolutia, nu pot sa uit imaginea impuscarii lui care m-a marcat ca un film de groaza la fel si imaginea mortilor de la Revolutie.

Last edited by TunsDiana; 19.11.2012 at 12:18:24.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... eodor nastasa Generalitati 15 12.09.2014 11:35:56
Nicolae Ceausescu si Muntele Athos Marius22 Generalitati 16 22.02.2014 16:03:38
L-au deshumat pe Ceausescu sergiu Generalitati 37 27.07.2010 20:01:13
15 IANUARIE.Se naste o stea iulyaan Generalitati 50 15.01.2009 09:08:54