![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Dumnezeu a binecuvantat ziua a saptea si a sfintit-o"(Facerea 2:3). Era o sarbatoare a creatiei si nu era pentru evrei (pe atunci existau doar Adam si Eva). PORUNCA A PATRA: "Adu-ti aminte de ziua odihnei, ca sã o sfintesti. Lucreazã sase zile si-ti fã în acelea toate treburile tale, Iar ziua a saptea este odihna Domnului Dumnezeului tãu: sã nu faci în acea zi nici un lucru: nici tu, nici fiul tãu, nici fiica ta, nici sluga ta, nici slujnica ta, nici boul tãu, nici asinul tãu, nici orice dobitoc al tãu, nici strãinul care rãmâne la tine, Cã în sase zile a fãcut Domnul cerul si pãmântul, marea si toate cele ce sunt într-însele, iar în ziua a saptea S-a odihnit. DE ACEEA A BINECUVANTAT DOMNUL ZIUA A SAPTEA SI A SFINTIT-O."(Iesirea 20:8-11). Porunca scrisa pe piatra de insusi Dumnezeu, ca o sarbatoare a creatiei. "SI PE STRAINII alipiti de Domnul ca sã slujeascã si sã iubeascã numele Domnului si sã fie slujitorii Sãi, TOTI CATI PAZESC ZIUA DE ODIHNA CA SA NU FIE PANGARITA si stãruie în legãmântul Meu, Pe acestia îi voi aduce în muntele cel sfânt al Meu si îi voi bucura în locasul Meu de rugãciune."(Isaia 56:6-7). Ziua de odihna (ziua a saptea) era pentru toti. "Si le zicea lor: Sâmbãta a fost fãcuta PENTRU OM, iar nu omul pentru sâmbãtã."(Marcu 2:27). Pentru om, nu pentru evreu. Faptul ca Dumnezeu a facut un legamant cu poporul ales (poporul evreu), in jurul acestei zile sfinte, nu-i exclude pe ceilalti. Circumcizia a fost desfiintata de botez. Numai ca circumcizia se facea la copiii de evrei pentru ca acestia, vrand -nevrand, se nasteau evrei (adica faceau parte din poporul ales). In cazul botezului, acesta necesita o marturie matura de credinta: "BOTEZUL, care nu este o curatire de intinaciunile trupesti, CI MARTURIA UNUI CUGET CURAT INAINTEA LUI DUMNEZEU, PRIN INVIEREA LUI IISUS HRISTOS"(1 Petru 3:21). |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu pot spune ca cunosc Istoria Bisericii In amanunt dar lucrurile importante le cunosc(ca orice ortodox,dealtfel).Nu este adevarat ca Prima Liturghie s-a oficiat in limba romana prin secolul 19.Prima Liturghie s-a rostit OFICIAL(ca neoficial era rostita de mai de mult)in ANUL 1570. Nu este adevarat ca romanii nu intelegeau mare lucru,intelegeau tot ceea ce se intampla acolo.Chiar daca Liturghia era rosrita in greaca,talcuirea era facuta in romana.Chiar si acum,in zilele noastre desi este rostita in limba romana,daca nu ti-o va talcui cineva(EPISCOP,PREOT),nu intelegi simbolistica ei. Cat despre convertirea ta la ortodoxie,nu pot spune decat ca este foarte dificil acest lucru(dar nu imposibil).Este dificil pentru faptul ca pacatuiesti impotriva Duhului Sfant si stai impotriva adevarului invederat. Iar Ovidiu nu minte cu absolut nimic.e vina lui ca s-au desfasurat atat de rusinos evenimentele in lumea neo-protestanta?Ca nu vrei tu sa le accepti,e cu totul altceva,dar este important sa nu faci pe cineva mincinos,pentru ca nu ai dreptate acum. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cam din ce secol au inceput oamenii simpli, chiar din Europa asa zis civilizată să stie sa scrie si sa citească, altii decât călugării si preotii. Timp de 16 veacuri 98% din populatia Europei era analfabetă. Am o intrbare pentru dumneata? Cum putea omul simplu să priceapă dumnezeiasca invătătură fără ajutporul sfintelor icoane? Fără impactul dumnezeiesc al imaginii, al chipului văzut al Celui Nevăzut, imaginea intrupată al Celui Increat. Am o intrebare pentru dumneata. In ce secol a fost stabilit canonul actual al Sfintei Scripturi? Abia in secolul IV. Până atunci crestinii nu aveau parte decât de invătătura transmisă pe cale orală si de frânturi de evanghelie, din epistole si din Vechiul Testament. De ce ii invată sf. Apostol Pavel pe crestini să se supună unei traditii orale? 2.Tes 2.15 Deci, dar, fratilor, stati neclintiti si tineti datinile pe care le-ati invătat, fie prin cuvânt, fie prin epistola noastră. 1 Cor 11.2 Fratilor, vă laud că in toate vă aduceti aminte de mine si tineti datinile cum vi le-am dat. 2.Tes 3.6 Fratilor, vă poruncim in numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriti de orice frate care umblă fără rânduială si nu după predania pe care ati primit-o de la noi. In toate cele 3 versete grecescul “paradosis” care inseamnă traditie, predanie sau datină a fost tradus miseleste in Biblia sectantilor a lui Cornilescu cu “invatatura” in ura odioasă a neoprotestantilor fată de Traditia Bisericeasca si fata de Adevar. Se poate verifica oricand cu variantele biblice grecesti, latine si inclusiv cele protestante nepartinitoare. Cine are dreptul să ii invete pe ceilalti ? Oricine? Ce spune Iacov? Iacov 3.1 Nu vă faceti voi multi invătători, fratii mei, stiind că (noi, invătătorii) mai mare osândă vom lua. Pentru că toti gresim in multe chipuri; dacă nu greseste cineva in cuvânt, acela este bărbat desăvârsit, in stare să infrâneze si tot trupul. Ce spune Pavel? Romani 10.17 Prin urmare, credinta este din auzire, iar auzirea prin cuvântul lui Hristos. 1 Cor 12.27-29 Iar voi sunteti trupul lui Hristos si mădulare (fiecare) in parte Si pe unii i-a pus Dumnezeu, in Biserică: intâi apostoli, al doilea prooroci, al treilea invătători; apoi pe cei ce au darul de a face minuni; apoi darurile vindecărilor, ajutorările, cârmuirile, felurile limbilor.Oare toti sunt apostoli? Oare toti sunt prooroci? Oare toti invătători? Oare toti au putere să săvârsească minuni? Citat:
Domnule Mariann, eu am acasă multe dvd-uri cu mărturii ale unor pastori adventisti care si-au petrecut zeci de ani in sânul acelei secte, care erau a cincea sau a sasea generatie de sectanti adventisti, care erau aproape de pensionare si care si-au părăsit fără ezitare "Biserica" atunci când au inceput să studieze originile adevărate ale "Bisericii adventiste de ziua a saptea", atunci când au avut acces la scrierile integrale ale Ellenei White, la "profetiile" si minciunile ei necenzurate de conducerea "Bisericii adventiste de ziua a saptea". Adevărul nu poate fi fondat pe minciună!!! Epoca informaticii si accesul facil la informatie, au dat la nivel mondial in tările dezvoltate ale lumii lovituri care au bulversat-o si din care nu cred sincer că isi va mai reveni vreodată. De ce tot incerci să te agheti de minciunile acestei secte sortite să se stingă in intunericul care a creat-o. Biserica asta a generat in ultimii ani un separatism si un sectarism incredibil. Mai bine să lăsăm timpul să isi supună cuvântul in privinta ei . Să ne amintim vorbele apostolului: Fapte. 5.38 Si acum zic vouă: Feriti-vă de oamenii acestia si lăsati-i, căci dacă această hotărâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; Iar dacă este de la Dumnezeu, nu veti putea să-i nimiciti, ca nu cumva să vă aflati si luptători impotriva lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
in ceea ce priveste adventistii care erau a 5-a sau a 6-a generatie de adventisti....aia nu exista....pentru ca adventismul a aparut in jurul anului 1900.deci poate a 3-a sau ....cel mult a 4-a generatie......dar nu in romania. si totusi......dece majoritatea ortodoxa nu ii agreaza pe adventisti?doar pt ca aleg sa manince sanatos,sa se inchine intr-o zi sfintita de Dumnezeu,sa fie transparenti dpdv financiar sau din cauza ca ii indeamna pe oameni sa citeasca Sfinta Scriptura? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am nimic impotriva imaginilor care te ajuta sa intelegi mai bine. Dar cand devin obiecte de cult, deja este o problema mare. Apropo: cand au aprut icoanele? din cate stiu, abia prin secolul 4. Ce s-au facut crestinii pana atunci? Ce urat suna ce ati scris: "chipul vazut al Celui Nevazut"! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Iudeii acestia aveau o inimã mai aleasã decît cei din Tesalonic. Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa."(Faptele apostolilor cap 17:11). Apostolul Pavel, cel mai mare apostol al neamurilor, este verificat cu Sfanta Scriptura. "Dar chiar dacã noi însine sau un înger din cer ar veni sã vã propovãduiascã o Evanghelie, deosebitã de cea pe care v-am propovãduit-o noi, sã fie anatema! Cum am mai spus, o spun si acum: dacã vã propovãduieste cineva o Evanghelie, deosebitã de aceea pe care ati primit-o, sã fie anatema!"(Galateni cap.1:8-9). Cum stim noi care invatatura este buna si care este gresita? Avem Cuvantul lui Dumnezeu. Nici ingerii nu trebuie crezuti fara sa fie pusi fata in fata cu Sfanta Scriptura iar noi luam de bun orice spune un lider religios. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata ce-i porunceste Dumnezeu lui Moise sa faca! Oare cei doi heruvimi sunt idoli sau ce? Icoana este chipul unei persoane sfinte (inger, Hristos, proorocii, sfintii Apostoli) Idolul este chipul unei fiinte care nu are existenta reala (idolul Dagon, Astartele, vitelul de aur, animale cu cap de om, sfinxul) E o mare diferenta intre icoana si idol. Voi le confundati. 18. Apoi sa faci doi heruvimi de aur; si sa-i faci ca dintr-o bucata, ca si cum ar rasari din cele doua capete ale capacului; 19. Sa pui un heruvim la un capat si un heruvim la celalalt capat al capacului. 20. si heruvimii sa-i faci ca si cum ar iesi din capac. Heruvimii acestia sa fie cu aripile intinse pe deasupra capacului, acoperind cu aripile lor capacul, iar fetele sa si le aiba unul spre altul; spre capac sa fie fetele heruvimilor. 21. Apoi sa pui acest capac deasupra la chivot, iar in chivot sa pui legea ce iti voi da. 22. Acolo, intre cei doi heruvimi de deasupra chivotului legii, Ma voi descoperi tie si iti voi grai de toate, cate am a porunci prin tine fiilor lui Israel.(Iesire 25, 18-22) Cum statea Moise in fata Chivotului Domnului, cumva in picioare si cu mainile incrucisate? Nu, ci in genuchi cu fata la pamant pentru a nu vedea fata lui Dumnezeu si sa moara. Iar ca sa vezi ca ei (Moise, Iosua si urmasii lor) se inchinau cu fata la pamant inaintea chivotului cu cei doi heruvimi, iata unde scrie: 6. Atunci Iosua si-a sfasiat vesmintele sale, a cazut cu fata la pamant inaintea chivotului Domnului si a stat asa pana seara si el si batranii lui Israel si si-au presarat pulbere pe capetele lor. 7. Atunci a zis Iosua: “O, Doamne Dumnezeule, de ce a trecut robul Tau poporul acesta peste Iordan? Iosua, 7,6-7 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
O generatie e de 30 de ani , deci e vorba de 5-6 generatii de la radacini. Pastorii la care m-am referit erau toti americani Citat:
Pentru că invată la obligativitatea sabatului si pentru celelate puncte de credinta ale ei care au facut din ea o erezie extreme de periculoasă: Inexistenta Iadului ca loc de chin vesnic Disparitia sufletului odata cu moartea trupului Principul "Sola Scriptura"- adică interrpretarea personală a scripturii Obligativitatea anumitor porunci ale legii lui Moise pentru Israel din Vechiul Testament. Respingerea cultului icoanelor al sfintilor si al ierarhiei preotesti Domnia de o mie de ani a lui Hristos pe pământ Si Diavolul a incercat să il ispitească pe Hristos cu citate trunchiate Citat:
Fapte. 5.38 Si acum zic vouã: Feriti-vã de oamenii acestia si lãsati-i, cãci dacã aceastã hotãrâre sau lucrul acesta este de la oameni, se va nimici; Iar dacã este de la Dumnezeu, nu veti putea sã-i nimiciti, ca nu cumva sã vã aflati si luptãtori impotriva lui Dumnezeu. Timpul va spune dacă această e de la Dumnezeu sau de la Diavol. Dar mi-e teamă că timpul si-a spus deja cuvantul. |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Col 1. 13 Acesta (Hristos) este chipul lui Dumnezeu Celui nevăzut, mai intâi născut decât toată făptura. Col. 2.9 Căci întru El locuiește, trupește, toată plinătatea Dumnezeirii |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebari pentru adventisti, baptisti si penticostali | Anca-Miha | Secte si culte | 1268 | 12.07.2016 01:44:25 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Baptisti | elena_si | Secte si culte | 15 | 01.09.2010 21:28:04 |
Despre inmormantare la baptisti | cdiasimi | Secte si culte | 3 | 28.12.2008 19:24:00 |
|