![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Linistea inseamna lipsa de cearta, lipsa vrajbei, etc. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca tot faceti atata caz de respectarea formala a literei legii, unde e intransigenta apostolului Pavel in privinta sambetei atunci cand le scrie colosenior? Crestinii din Colose in ce zi se intalneau pentru a tine ziua Domnului? Ce le scrie apostolul Pavel, crestinilor din Colose, care , subliniez, nu avusesera nici o tangenta cu legea mozaica si cu tinerea sabathului, deci ce le scrie atunci cand afla ca biserica din Colose e tulburata de erezii iudeo-gnostice, care ii derutau pe noii convertiti? „Nimeni să nu vă înșele prin vorbe amăgitoare” (Coloseni 2, 4) si “Asadar, nu lasati pe nimeni sa va judece pentru mâncare sau băutură, sau cu privire la vreo sărbătoare, sau lună nouă, sau la sâmbete." Coloseni 2, 16 ( iar pentru confruntarea cu originalul grecesc - "mē oun tis umas krinetō en brōsei kai en posei ē en merei eortēs ē neomēnias ē sabbatōn" ) Cum vine asta? Cum isi permite apostolul Pavel sa le spuna colosenilor, parafrazez , “sfidati-i , nu-i bagati in seama pe cei ce va judeca cu privire la sambete?” Zilele de sambata nu mai sunt sfintite si binecuvantate? A uitat apostolul Pavel ca e o porunca daltuita in piatra? De unde dar, laxitatea asta la un apostol? E vreo problema daca ne luam si noi dupa indemnul apostolului din epistola catre coloseni si "nu vom lasa pe nimeni sa ne judece cu privire la sambete?" (COLOSENI2, 16) |
|
|||
|
|||
![]()
Ai o inchipuire bogata.
Daca stii definitia, e bine. In acest caz alege din doua, una: 1. Daca ai nevoie de liniste in post, nu mai cauta cearta si vrajba cu "sectarii de sambata". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mersi pentru apreciere, dar nu-i nevoie sa ma periezi, imi face rau peria ta de minciuni. Dragule, bata-n balta stropeste; si, de-obicei, stropeste pe cel care da cu bata.. Iar tu, tu ce cauti pe un forum ortodox? Daca linistea o cauti, m-as bucura. Dar nu prea te arati un cautator de liniste. Ai venit aici sa te certi? Ti-ar place sa vin la adunarea-ospiciul tau de duminica si sa ma apuc sa va ponegresc? Cam asta faci tu, "crestine". |
|
|||
|
|||
![]()
Deci alegi varianta a doua.
E OK, stii ce ai de facut: nu te mai da vulpe ranita! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Gr.κυριακῇ ἡμέρᾳ Denumirea de "Ziua soarelui" se regaseste doar la popoarele migratoare increstinate. La greci si latini "Duminica" inseamna "Ziua Domnului". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Odata, candva cand bajbaiam prin intuneric, am fost la sectarii sambetisti la adunare in Brasov..si tinerii de acolo se aflau intr-o dilema profunda: joaca prin zapada cu copilul vecinului ortodox, inseamna ca propovaduiesti Evanghelia sau nu?
(si astazi cand ma gandesc la episodul acela ma pufneste rasul). Dar concluziile ce se trag de aici sunt dramatice: 1.Simteau ei - tinerii azs - ca "gura" nu le este suficienta cand barfesc la colt de strada despre Dumnezeu, simteau ei ca le lipseste ceva in propovaduire, ceva care-i face pe oameni sa nu-i prea asculte. 2.Erau indoctrinati sa propage evanghelia lor turuind si amenintand. Daca aveau praf pe picioare si le scuturau, fiti siguri. Erau si sunt niste robotei-apostoli, fapt ce confirma ca dogma lor este pur rationalista. Chiar au un concurs pe postul lor tv cu niste intrebari din Biblie puse direct de public, intrebari de genul: Ce culoare avea mantia Sf.Prooroc Ilie: galben, rosu sau mov? Profunde intrebari. 3.Poti sa mai vorbesti unor astfel de tineri de iubire, lor carora cuvantul scris le-a fost turnat sub forma de film s.f.cu promisiuinea ca sunt mantuiti pentru ca nu lucreaza sambata: Oau!va fi data legea duminicala, vom fugi, ne vom ascunde, suntem ramasita ramasitei si faramitura faramiturii, suntem super-eroii lui Dumnezeu (sper ca Dumnezeu ne va rasplati pentru ca noi suntem cei care nu lucram sambata). O! amagire fariseica! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
P. S. Cred ca niste scuze se impun. Nu imi amintesc ca nici macar atat de persistent enervantii adventisti (intr-adevar sunt asa!), cu atat mai putin civilizatii penticostali sa fi numit BO sau BC "ospiciu". Last edited by Theodor_de_Mopsuestia; 29.03.2012 at 23:02:31. |
|
||||
|
||||
![]()
Întrebare: Trebuie să țină creștinii o zi de Sabat?
Răspuns: Adesea se spune că "Dumnezeu a instituit ziua de Sabat în Eden" datorită legăturii care se face între Sabat și creație în Exod 20:11. Deși faptul că Dumnezeu s-a odihnit în cea de-a șaptea zi (Geneza 2:3) a prevestit o viitoare lege cu privire la Sabat pentru Israel, nu există nici o înregistrare biblică referitoare la Sabat înainte ca Israel să părăsească Egiptul. Niciunde în Sfintele Scripturi nu se face vreo referire la ținerea Sabatului de către oameni de la Adam până la Moise. Cuvântul lui Dumnezeu este foarte clar în privința faptului că ținerea Sabatului a reprezentat un semn special între El și poporul Israel: "Moise s-a suit la Dumnezeu. Și Domnul l-a chemat de pe munte, zicând: „Așa să vorbești casei lui Iacov, și să spui copiilor lui Israel: „Ați văzut ce am făcut Egiptului, și cum v-am purtat pe aripi de vultur și v-am adus aici la Mine. Acum, dacă veți asculta glasul meu, și dacă veți păzi legământul Meu, veți fi ai Mei dintre toate popoarele, căci tot pământul este al Meu'" (Exod 19:3–5). “Copiii lui Israel să păzească Sabatul, prăznuindu-l, ei și urmașii lor, ca un legământ necurmat. Aceasta va fi între Mine și copiii lui Israel un semn veșnic; căci în șase zile a făcut Domnul cerurile și pământul, iar în ziua a șaptea S-a odihnit și a răsuflat” (Exod 31:16–17). În Deuteronom 5, Moise readuce cele 10 porunci pentru următoarea generație de israeliți. Aici, după prezentarea poruncii referitoare la ținerea Sabatului în versetele 12–14, Moise prezintă și motivul pentru care Sabatul a fost dat în mod specific poporului Israel: "Adu-ți aminte că și tu ai fost rob în țara Egiptului, și Domnul, Dumnezeul tău, te-a scos din ea cu mână tare și cu braț întins: de aceea ți-a poruncit Domnul, Dumnezeul tău, să ții ziua de odihnă" (Deuteronom 5:15). Observați, vă rog, expresia DE ACEEA. Atunci când a dat poporului Israel Sabatul, intenția lui Dumnezeu nu a fost aceea ca ei să își amintească momentul creațiunii, ci să își amintească de robia din Egipt și de modul cum Dumnezeu i-a eliberat din aceasta. Observați de asemenea cerințele specifice pentru ținerea Sabatului: o persoană aflată sub autoritatea poruncii Sabatului nu își putea părăsi casa sau locul unde se afla în ziua de Sabat (Exod 16:29), nu putea face focul (Exod 35:3), și nu putea pune pe nimeni la lucru în Sabat (Deuteronom 5:14). Dacă o persoană încalcă porunca legată de ținerea Sabatului, acea persoană era pedepsită cu moartea (Exod 31:15; Numeri 15:32–35). |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfinti cu moaste | Seraphim7 | Moaste | 4 | 04.11.2011 19:22:06 |
S-a umplut din nou Casa Domnului de comercianti? | Marius22 | Generalitati | 11 | 12.08.2010 17:06:14 |
sfinti...chinezi? | mariamary | Moaste | 3 | 03.03.2010 13:23:00 |
Bucuria lui Dumnezeu de a ne darui cerul | Ioan_Ciobota | Generalitati | 2 | 20.04.2008 18:14:32 |
Portrete de sfinti/Sfinti si sfintenie | alecsandru | Biserica Romano-Catolica | 18 | 20.04.2007 19:46:05 |
|