Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.06.2007, 13:58:24
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Sebastiana
Papuselule(o alta forma acceptata de CNCD,o a doua din multe altele),nu sunt luminata sau prea luminata,poate asa cum te crezi "Maria ta" sau"Imparatia ta",dar numai Dumnezeu ne evalueaza,noi ne autoevaluam ca pacatosi,foarte pacatosi sau mult prea pacatosi,atat si nimic mai mult,caci in asta consta adevarata smerenie,sa iti vezi pacatele personale,proprii asadar,si nu pe ale altora,dar poate ca tu nu esti pacatos,sa inteleg?:dozingoff::dontgetit: ???Toti,Papuselule,suntem pacatosi,sa nu uiti acest aspect,dar numai Dumnezeu ne cunoaste inima si sufletul,caci El nu cauta la fata oamenilor dupa cum f.bine stii aceasta,dar eu nu contest,nu am contestat si nu voi contesta vreodata valoarea f.mare a Ierarhilor,nu ma voi opune ascultarii de acestia care au Sfantul Duh si prin care Dumnezeu lucreaza,asta iti spun ca sa nu ma intelegi gresit,dar oricum,nu conteaza prea tare ce crezi tu despre mine,caci nu e problema si treaba ta,ci ceea ce considera Dumnezeu despre mine ma intereseaza direct si personal.:)
Nu ma refeream la tine, ci la problema in discutie - "curatia" si invocarea ei pentru neacceptarea dovezilor.

Referitor la parerea mea despre tine...nu cred ca este relevanta.

Spui ca sculti de ierarhi, dar contesti decizi lor in cazul Tanacu? :) Nu inteleg...

PS. CNCD nu s-a promuntat pe apelativul "papusa/ica" ci numai pe acela de "pasarica", acesta din urma fiind folosit de o persoana inportanta în spatiul public. ;)
Reply With Quote
Vechi 29.06.2007, 14:16:42
Sebastiana Sebastiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Papuselule,la cazul Tanacu,vezi tu,mai sunt si exceptii,exceptiile confirma si intaresc regula.Daca eu nu vreau sa judec pe aproapele meu,vis-a-vis de aceasta,care este treaba ta ca nu vreau sa imi mai fac un pacat in plus la cele pe care le am,cu privire si referire la judecarea semenului?Oricum cazul e incheiat,nu mai are niciun rost sa mai discutam despre aceasta,s-a spus tot ceea ce trebuia spus,nu mai este si nu mai ramane nimic de spus din partea noastra,lasa autoritatile in masura si cu autoritate deplina sa isi faca treaba lor,lasa pe Dumnezeu sa isi faca Voia Sa,si sa nu judecam noi pe aproapele nostru,asta vroiam de la inceput sa iti zic,chiar daca nu am fost pe intelesul tuturor si nu m-am facut inteleasa,eu am vrut decat sa nu continuam in a-l judeca pe aproapele,atat si nimic mai mult.Pricepi acum ce am vrut si ce am urmarit eu de la inceput?Sa nu ne judecam aproapele nostru noi,cei fara nicio imputernicire,autoritate deplina de la Dumnezeu si care nu suntem in masura in a-i judeca pe altii ci sa ne judecam pe noi,mai ales si in primul rand,pt. a noastra mantuire.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2007, 15:19:49
Senior Member

Implicit

:)Papusel,nu te enerva ca faci riduri???.Cat despre faptul ca tin cu Adevarul si,deci cu Dumnezeu,care este treaba ta?Ce te priveste pe tine daca EU NU VREAU SA LOVESC IN APROAPELE CU VORBE DE OCARA SI CU JIGNIRI,SI NU VREAU SA IL JUDEC,SA IL BARFESC SAU SA IL CRITIC?Esti tu mai presus de Dumnezeu?NU CRED ACEASTA SI NU TE CRED.Omul e liberul arbitru in a judeca sau nu pe semen,si eu aleg varianta aceea recomandata de Dumnezeu,si anume in a nu-l judeca pe aproapele meu,ce te framanta pe tine aceasta?,chiar nu pricep acest detaliu.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2007, 16:18:29
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
:)Papusel,nu te enerva ca faci riduri???.Cat despre faptul ca tin cu Adevarul si,deci cu Dumnezeu,care este treaba ta?Ce te priveste pe tine daca EU NU VREAU SA LOVESC IN APROAPELE CU VORBE DE OCARA SI CU JIGNIRI,SI NU VREAU SA IL JUDEC,SA IL BARFESC SAU SA IL CRITIC?Esti tu mai presus de Dumnezeu?NU CRED ACEASTA SI NU TE CRED.Omul e liberul arbitru in a judeca sau nu pe semen,si eu aleg varianta aceea recomandata de Dumnezeu,si anume in a nu-l judeca pe aproapele meu,ce te framanta pe tine aceasta?,chiar nu pricep acest detaliu.
Nu am nici o problema. Dar la celalalt topic nu stiai cum sa ii iei apararea mai bien si nu te sfiai sa acuzi ierarhii ca sunt vinovati ca nu ii iau aprarea, ba chist ai dar link-uri catre site-uri care criticau dur Sf. Sinod si BOR.

Nu e vorba de Corogeanu. Pentru moment, Justitia a luat o decizie. E vorba ca gestul criminal al unui popa criminal aproape destabilizeazã BOR, dand posibilitate unor "diversi" sa se foloseasca de acest scandal pentru a lovi cu mai mare putere in Biserica.

Consider ca, daca BOR si Justitia s-au pronuntat, nu ar trebui sa mai apara "eroi de mucava" care sa faca dintr-un criminal un mucenic. Nu e cazul.

Ca om, inzestrat de Dumnezeu cu ratiune, imi asum raspunderea si il numesc pe Corogeanu criminal. Daca gresesc, am sa dau, personal, socoteala la marea Judecata.
Reply With Quote
Vechi 29.06.2007, 23:29:43
Senior Member

Implicit

???Vezi tu,ca atunci s-ar putea sa fie prea tarziu pt.tine.:(:dozingoff:
Tu,dupa ce dai omului in cap,ii spui frumos asa:iarta-ma ca te-am omorat,dar imi pare tare si nespus de rau pt.tine,caci acum eu nu te mai pot invia,trebuie sa chem vreun Sfant,nu o fi cumva:dozingoff:.......:dontgetit:cineva pe care mai demult l-am ocarat si judecat eu,si care acum isi ia rasplata cuvenita pt.nevointele si suferintele sale?:dontgetit::dozingoff:
Reply With Quote
Vechi 03.07.2007, 10:25:57
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Tu,dupa ce dai omului in cap,ii spui frumos asa:iarta-ma ca te-am omorat,dar imi pare tare si nespus de rau pt.tine,caci acum eu nu te mai pot invia,trebuie sa chem vreun Sfant,nu o fi cumva:dozingoff:.......:dontgetit:cineva pe care mai demult l-am ocarat si judecat eu,si care acum isi ia rasplata cuvenita pt.nevointele si suferintele sale?:dontgetit::dozingoff:
Sebastiana, esti mai tare ca Justitia si Biserica. Uau...insinuezi ca Corogeanu (la fix cacofonia) este sfant.... No comment... :D
Reply With Quote
Vechi 03.07.2007, 10:43:18
Senior Member

Implicit

;)Nu,Mirean,:cool:nu ai dreptate aici:angry:,in aceasta afirmatie a ta,Dumnezeu este Cel mai tare:) caci EL este cu adevarat Capul Bisericii Ortodoxe dar si al celei Catolice:D,ai uitat??? si continui sa uiti??? acest detaliu foarte important si destul de semnificativ?:dozingoff:
Reply With Quote
Vechi 03.07.2007, 12:01:57
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
;)Nu,Mirean,:cool:nu ai dreptate aici:angry:,in aceasta afirmatie a ta,Dumnezeu este Cel mai tare:) caci EL este cu adevarat Capul Bisericii Ortodoxe dar si al celei Catolice:D,ai uitat??? si continui sa uiti??? acest detaliu foarte important si destul de semnificativ?:dozingoff:
Inteleg ca tu ai "linie directa cu Dumnezeu", asa ca poti eluda deciziile Bisericii (si instantelor). :D Afirmatia ta este tipica...pentru protestantism. :)
Reply With Quote
Vechi 03.07.2007, 12:26:37
Senior Member

Implicit

:DParerea ta,nu si a mea,da-mi voie sa te contrazic si sa iti spun ca tu te inseli amarnic.???Eu am linie directa cu afirmatia universal si general valabila a Mantuitorului nostru IISUS HRISTOS referitoare la judecarea aproapelui(semenului nostru),citez din Sfanta Scriptura Ortodoxa(care inainte de oricare alta carte ortodoxa trebuie sa fie cartea NOASTRA de CAPATAI si care traseaza linia directa cu ale Mantuitorului Cuvinte,dar si Cuvintele Lui Dumnezeu Tatal si ale Sfantului Duh care a vorbit prin Sfintii Lui):"nu judeca,pt.ca sa nu fii judecat".Asa ca eu am linie directa cu Sfanta Biblie Ortodoxa,........ dar TU? :dontgetit: :dozingoff:
Reply With Quote
Vechi 03.07.2007, 12:50:22
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
Sebastiana, esti mai tare ca Justitia si Biserica. Uau...insinuezi ca Corogeanu (la fix cacofonia) este sfant.... No comment... :D
Nu frate Mirene, parca am fi in filmul Iancu, ce chestie, nu ai intzeles ce zicea Sebastiana, nu se referea in mod categoric la parintele Corogeanu (nu stiu daca este sfant sau nu sau daca v-a ajunge pana la urma...), ci era un sfat pentru domnia ta, ca nu cumva sa ajungi la asha ceva... ce spunea Sebastiana. Shi apoi fiecare are linie directa cu Dumnezeu sau cu vre-un sfant sau cu ingerul pazitor, ca altfel cum shi cui te rogi? E drept ca mai mult asculta Dumnezeu rugaciunea din inima curata decat rugaciunile... cum sa zic sa nu jignesc... sa iau un termen consacrat... rugaciunile fariseilor. :) Sau cine shtie, poate le asculta shi pe ale acelora. :|
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ochiul interior Florin-Ionut Teologie si Stiinta 23 21.05.2018 14:27:49
Adevarul interior sau exterior omului; Realitate sau falsitate interioara a oamenilor Tangun Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 90 05.08.2011 20:33:11
Blasfemia unor adventiști la adresa Bisericii lui Hristos: un cult antropofagic doctor_faustus Secte si culte 5 28.11.2010 23:47:42
Nu mai imi gaseam linistea si echilibrul interior Ioan_Ciobota Generalitati 1 12.05.2007 01:58:05