Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Slujbele Bisericii Ortodoxe > Tinuta in Biserica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2009, 16:19:05
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
da, mare grija si cu tinuta asta in biserica, eu una nu reusesc intotdeauna s-o aleg pe cea mai potrivita. dar cine vine la biserica nu doar din An in Paste stie cu cine are de-a face, si ca nu haina face pe om.
Asa e! Nu haina face pe om; si atunci de ce punem atata pret pe haine?!?
Oare putem spune: "Eu sunt o buna crestina, chiar daca ma imbrac nepotrivit petnru biserica"?!? Oare daca am fi buni crestini, ne-am imbraca nepotrivit cand mergem la biserica, stanjenind sau smintind si pe altii?!?
Intrebarile nu ti se adreseaza exclusiv tie, Mirela, ci tuturor. Sa discutam problema tinutei si prin aceasta prisma.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 19:54:33
mirelat
Guest

Implicit

eu una ma imbrac cum ma simt bine (nb nu-mi plac hainele lalai, din materiale proaste si culori stridente), nu ca m-ar prea interesa parerea altora.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 19:58:44
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Oare putem spune: "Eu sunt o buna crestina, chiar daca ma imbrac nepotrivit petnru biserica"?!?
nu cred ca trebuie sa te imbraci si sa arati ca muma padurii ca sa poti spune ca esti buna crestina.
Reply With Quote
Vechi 23.03.2009, 23:02:26
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Ieri la biserica am vazut o fata cu o esarfa pe cap, dar imbracata cu niste pantaloni cu sclipici auriu pe fund Si asta de ce...fiindca nu intelege spiritul imbracamintei. I-o fi spus mama, sau mai stiu eu cine ca tre sa aibe capul acoperit, dar mai bine ii spuneau atat: sa vina cu haine decente, nu urate.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2009, 01:07:00
Anca-Miha
Guest

Implicit

Cand ne imbracam pentru biserica, poate ca ar trebui sa ne gandim ca mergem sa ne intalnim cu Dumnezeu nu cu oamenii. De aceea mai potrivita e o nota de sobrietate, fara decoltee adanci, culori tipatoare, modele extravagante. Si apoi nu trebuie sa SPUI ca esti buna crestina, ci sa FII o buna crestina, realizand propria pacatosenie.
Tinerii, unii dintre ei, care vin la biserica, se gandesc sa se imbrace potrivit cu programul lor de dupa Liturghie. Noi, cei maturi, sa-i privim cu ingaduinta, caci daca ar sti mai bine, ar face mai bine.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2009, 02:02:11
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Cind mergem l un interviu, la o petrecere, la o intalnire, incercm sa aratam cit mai bine. Pui pe tine lucruri mai bune (nu cele cu care stai la curatenie sau bucatarie), iti alegi pntofi mai buni nu cei sport etc etc.
Pantalonii nu sint o tinuta pentru biserica, desi se practica, insa dca o femeie lege sa imbrace pantaloni,atunci aceia nu pot fii mulati, ca si cum ar merge la discoteca samd.
Fiecre loc, are tinuta sa in ceea ce priveste imbracamintea.
Acelasi lucru e valabil cind merge in Casa Domnului.
Sint de parere ca tinuta in biserica trebuie sa fie adecvata, cu locul.
Sigur ceea ce a vazut Noessia, e ridicol, iti acoperi capul, insa nu si ....restul?

Bunul simt, smerenia sint doua pucruri importante in biserica.
La fel cu respectul.
Daca merg in casa cuiva, in vizita, respect acea casa, la fel cum ar trebui respectata casa Domnului.
Unii o fac, altii nu, fiecare cu nivelul lui de intelegere.
Vechi 24.03.2009, 05:49:33
mirelat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
Si apoi nu trebuie sa SPUI ca esti buna crestina, ci sa FII o buna crestina,
pai sa ma scuzi, dar eu am comentat ceea ce ai spus mai sus, te citez:
[COLOR=Navy]
[/COLOR][COLOR=Red]Oare putem spune: "Eu sunt o buna crestina, chiar daca ma imbrac nepotrivit petnru biserica"?!?[/COLOR]

in fine, nu cred ca are rost sa despicam firul in patru. cine a vrut sa inteleaga, a inteles deja.
Reply With Quote
Vechi 24.03.2009, 10:03:42
eea eea is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.11.2007
Locație: Botosani
Implicit

Într-adevar majoritatea celor care fac acest lucru, adica nu se îmbraca tocmai adecvat sunt tineri dar am observat uitandu-ma intr-o zi la Trinitas , cand era Sf Liturghie...niste doamne trecute de 50 de ani care stateau in fata, fara nimic pe capul vopsit destul de strident, rujate si machiate si care mai si mimau ca fac o Sf Cruce..eu nu judec si nici nu vreau, dar vazand o tanara pe cineva destul de in varsta, matur ca merge asa la biserica normal ca si ea face la fel...bineinteles ca nu e o regula si nu toata lumea nu face asa..Duhovnicul meu, fiind monah si staret nu accepta sa miruiasca, de exemplu femeile fara fusta ,fara capul acoperit, fara unghii facute, fara inele si alte podoabe inutile...si nici acatistele nu le primeste ..spunandu-le foarte duios: mata du-te si ia o fustita, sterge unghiile si dupa aceea vii...ma uitam la bunica si strabunica mea, ce frumusete au pe chip, nu cosuri, doar ridurile batranetii, ale suferintei si ale intelepciunii...ce frumoase erau cand erau mirese...in costum poular, cu un baticas pe cap, fara machiaj..intr-o vreme cand fotografiile nu se puteau retusa pe calculator...sper ca nu am jignit pe cineva...dar foarte bine ati spus mai sus ca degeaba are esarfa pe cap cand blugii evidentiaza toate rotunjimile..insa trebuie sa avem rabdare . sa ne rugam ptr ca Dumnezeu sa le lumineze mintea și inima...
Reply With Quote
Vechi 24.03.2009, 21:00:49
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
pai sa ma scuzi, dar eu am comentat ceea ce ai spus mai sus, te citez:
[COLOR=Navy]
[/COLOR][COLOR=Red]Oare putem spune: "Eu sunt o buna crestina, chiar daca ma imbrac nepotrivit petnru biserica"?!?[/COLOR]

in fine, nu cred ca are rost sa despicam firul in patru. cine a vrut sa inteleaga, a inteles deja.
Dar am inteles si eu, draga Mirela: exteriorul reflecta interiorul; altfel omul nu s-ar simti bine in tinuta pe care si-o alege.
Reply With Quote
Vechi 08.04.2009, 11:02:31
windorin's Avatar
windorin windorin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.10.2006
Implicit

De fiecare data cand citesc titlul acestui topic imi vine in minte urmatorul gand:

Cate fete mai vad in batic o cinste, atata timp cat el a ajuns sa fie vazut ca o cruce?

Cinstea baticului (fata) este asemanatoare cinstei barbii (baiatul), ambele avandu-si rostul lor.
Reply With Quote
Răspunde