Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.05.2012, 10:23:31
delia31's Avatar
delia31 delia31 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
E, aici apare o schisma in intelegerea noastra cu privire la cine este "cel mai", "cea mai"...

Nu cunosc, dar nu pot afirma ca harul ce i s-a facut, acela de nascatoare a Domnului Iisus este cel care ii confera aceasta pozitie.
Nici celor mai apropiati dintre ucenici, Domnul nu le-a dat aceasta certitudine.

Cat o priveste pe maica Domnului, nu faptul ca L-a purtat pe Domnul a garantat-o pentru Cer ci faptul ca a ramas in voia lui Dumnezeu pana la sfarsit.

Greu de spus cine a fost primul.

Nu numai ea, nu numai apostolii ci noi toti cei ce suntem frati in Hristos si copii ai aceluiasi Tata Ceresc suntem chemati la aceasta. Sa devenim partasi firii dumnezeiesti, sa ne asemanam "chipului Fiului Sau":

Nu. Categoric, nu!

Nu.
..dar nu sa ii inchin vreun cantec.

Eu cred in viata dupa moarte insa nu am nici o certitudine ca sus in ceruri, cei ce au murit in Domnul - sfintii, indeplinesc aceasta slujba

Cu privire la mijlocirea maicii Domnului ori a altor sfinti morti "in Domnul" am motive biblice sa nu cred aceasta.

Nu e nici o diferenta intre penticostali si adventisti cu privire la starea post-mortem a sfintilor.

Dupa dvs. cum se numeste o fiinta unicat, asa cum e Maica Domnului, in starea in care se afla dupa ce trece din viata pamanteasca ? Moarta sau vie?

Se poate ca o fiinta in care S-a salasluit Cel ce este Viata si care n-a mai parasit-o in veac, sa fie moarta, adica in afara Celui ce e Viata?
L-a primit Maica Domnului inca din timpul vietii trupesti pe Cel ce este Viata Vesnica?

Cum spuneti asa categoric ca Maica Domnului nu e partasa la viata Sfintei Treimi? De unde stiti asa categoric? Ea inca din viata pamanteasca a participat prin har (nu in fiinta) la viata Sfintei Treimi, prin aceea ca L-a purtat in pantecele Ei pe Unul din Sfanta Treime cea Nedespartita.

Ea inca de atunci a dobandit harul deplin al Duhului Sfant, care evident nu a mai parasit-o vreodata, nici tot restul vietii trupesti, nici dupa ce Hristos a luat-o la El. Ea nu are cum sa fie altfel decat Vie si in comuniune deplina cu Hristos, de vreme ce a devenit locas al Duhului Sfant.

Dupa ce fiinta Maicii Domnului s-a unit deplin cu Dumnezeu, dupa ce a dus o viata de o puritate mai presus decat a ingerilor, cum se poate sa o socotiti adormita, o „sfanta moarta”?

Exista asa ceva? „sfant mort”??? E o nepermisa contradictie in termeni!!! Ori e sfant adica in comuniune cu Cel viu, ori daca e mort, inseamna ca nici macar nu e mantuit pt. ca mantuirea inseamna tocmai izbavirea de moarte, de despartirea de Cel Viu.

Care e motivul pentru care, desi in timpul vietii pamantesti, Dumnezeu i-a dat harul datator de Viata vesnica, dupa adormirea Ei, sa si-l fi retras de la Ea, iar Ea sa fi ramas in afara Vietii?

Ce anume inseamna a avea viata vesnica? Uite ce zice Scriptura: "Viata Vesnica aceasta este - sa Te cunoasca pe Tine singurul Dumnezeu adevarat si pe Hristos".

Exista altcineva in universul asta care L-ar putea cunoaste mai deplin pe Dumnezeu decat ea?
Exista experienta mai uluitoare decat aceea de a-L purta in pantece si de a-L naste ca om pe Dumnezeu, de a vietui cu El, in El si prin El in veac si de a se umple deplin de Duhul Sfant?

Daca a avea Viata Vesnica, adica a fi Viu in Dumnezeu, inseamna a-L cunoaste pe Hristos, atunci, a nu fi viu inseamna a nu-L (mai)cunoaste pe Hristos.
I s-a intamplat Maicii Domnului ca dincolo sa nu-L mai cunoasca pe Hristos si astfel sa fie in afara Vietii?

Banuiesc ca inca n-ati aflat ca Hristos a luat-o pe Maica Sa cu trupul la cer. Va scriu mai jos despre asta:

„Cand a binevoit Hristos, Dumnezeul nostru, sa ia la Sine pe Maica Sa, atunci cu trei zile mai inainte, a facut-o sa cunoasca, printr-un inger, mutarea ei de pe pamant la viata cea cereasca. Deci, instiintandu-se Nascatoarea de Dumnezeu despre aceasta, s-a bucurat, cu bucurie mare, si s-a suit degraba in Muntele Maslinilor, ca sa se roage.
S-a intors, apoi, acasa si a pregatit toate cele de ingropare, incredintand, pe vecine ca, mutandu-se in ceruri, nu numai pe ele nu le va uita, ci pe toata lumea o va cerceta si o va ocroti. Si a impartit vaduvelor sarace vesmintele sale. Si a luat, apoi, iertaciune de la toti si, culcandu-se pe pat, a facut rugaciune pentru intarirea lumii si pentru vietuirea in pace. Si, binecuvantand pe toti cei de fata, si-a dat sufletul in mainile Fiului si Dumnezeului ei. Si multe vindecari s-au impartit tuturor celor bolnavi, prin binecuvantarea ei.
Si, s-a facut, atunci, tunet mare si au venit de la marginile lumii, ca pe niste nori, toti Apostolii lui Hristos, la casa Maicii Domnului din Ierusalim. Si, incepand Petru cantarea cea de ingropare, Apostolii au ridicat patul si au petrecut, pana la mormant, trupul cel primitor de Dumnezeu. Si, sosind in satul Ghetsimani si asezand in mormant trupul Maicii Domnului, Apostolii au zabovit, acolo, inca trei zile, asteptand pe Apostolul Toma, care din dumnezeiasca randuiala, lipsea.
Si, sosind, Toma Apostolul era intristat, ca nu se invrednicise sa vada, si el, chipul adormit al Maicii Domnului, ca si ceilaiti Apostoli. Deci, s-a deschis, cu hotarare de obste, mormantul, pentru el. Si, daca s-a deschis, s-au minunat, ca au aflat mormantul fara sfantul ei trup si era numai giulgiul lasat, ca mangaiere si marturie nemincinoasa a mutarii Nascatoarei de Dumnezeu, cu trup cu tot, la ceruri.
Pe scurt, dupa credinta Sfintei Biserici, la Adormirea Maicii Domunului, trupul ei n-a cunoscut putrezirea, care vine dupa moarte, nici n-a ramas in mormant. Este ceea ce a zis Hristos prin cuvintele: „Adevărat, adevărat zic vouă: Cel ce ascultă cuvântul Meu și crede în Cel ce M-a trimis are viață veșnică și la judecată nu va veni, ci s-a mutat de la moarte la viață”
Maica Domnului, cu trupul schimbat, viu si proslavit, a fost mutata, cu trup cu tot la ceruri, ca o parga a intregii omeniri. Dar, spre deosebire de Mantuitorul, ea a fost dusa la ceruri de ingeri, nu prin puterea ei, ca Mantuitorul. Si acolo se roaga de-a pururi pentru noi. Sa avem mare incredere in rugaciunea ei, ca ea singura poate vorbi lui Dumnezeu, ca o mama unui fiu al ei. Dumnezeului nostru slava! ”

Mai multe date despre mormantul unde a fost pusa si alte detalii despre Adormirea Maicii Domnului aici:

http://www.crestinortodox.ro/biseric...lim-96604.html

Nu e nevoie sa dati reply. Stiu ca nu credeti, ca deh, daca nu scrie in Biblie, inseamna ca nu s-a intamplat. Nu inteleg de ce nu va amintiti niciodata cuvintele lui Hristos „inca multe mai am a va spune dar nu le puteti purta acum pe toate”. Si nici nu va trece prin cap ca dupa ce s-au terminat de scris cartile Scripturii, tot ce s-a intamplat important de-a lungul veacurilor in comunitatea intemeiata de Hristos a fost consemnat in alte documente, pe care le sfidati cu desavarsire.

Last edited by delia31; 25.05.2012 at 11:33:59.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 10:29:08
mihai07
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de delia31 Vezi mesajul

Nu e nici o diferenta intre penticostali si adventisti cu privire la starea post-mortem a sfintilor. ...............
Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi."
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 10:35:04
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Dupa ce fiinta Maicii Domnului s-a unit deplin cu Dumnezeu, dupa ce a dus o viata de o puritate mai presus decat a ingerilor
Delia, vorbești mult și nu se poate să nu greșești! Spune-mi te rog că aceasta e o greșeală din neatenție și nu o dogmă intangibilă.
Puritate "mai presus decât a îngerilor" o are doar Dumnezeu! O ființă umană, chiar sfântă de ar fi, chiar maica Domnului de ar fi, e supusă greșelilor. Sfânta Maria a făcut și ea greșeli (nu-mi permit să spun "păcate", că te inflamezi), a avut și ea îndoieli; unele relatate chiar de sfânta Evanghelie.

Aperi o cauză pierdută și de aceea comiți greșeli peste greșeli până la granița ereziei. Iartă-mă că-ți spun...
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 10:40:53
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ucenic Vezi mesajul
Facem aceasta adesea. Avem nevoie de sprijinul acordat unul altuia, si material si spiritual.

Desi aici am o mentiune. Pentru sfaturi si intrebari as fi recurs mai degraba la cei randuiti de Domnul sa faca asta in biserica - batranul (sau prezbiterul), supraveghetorul (sau episcopul).

Nu numai ea, ci toti suntem chemati la aceasta. Sa devenim partasi firii dumnezeiesti

Nu. Categoric, nu!

Cu privire la mijlocirea maicii Domnului ori a altor sfinti morti "in Domnul" am motive biblice sa nu cred aceasta.
"Caci este un singur Dumnezeu si este un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Omul Isus Hristos." (1Tim.2:5)

...sfintii nu sunt inca pe deplin desavariti

________

Ok, deci in adunarea voastra penticostala va rugati unul pentru altul.
Dvs. puteti fi rugator pentru altul (intermediar, mijlocitor, „sa puneti o pila” ca sa zic asa) la Hristos pt. fratele dvs.?

Cum asa? Nu dvs. ne tot amintiti obsesiv citatul acela cu un singur mijlocitor?
Nu cumva, mijlocirea facuta de Hristos inseamna ceva iar rugaciunea unora pentru altii e altceva, iar voua va scapa?
Daca dvs. puteti fi rugator adica sa intermediati, sa mijlociti pentru altul, atunci Maica Domnului de ce nu poate?

Dvs. preferati sa apelati la sfatul oricui din adunarea dvs. penticostala dar nicidecum la Maica Domnului, nu ? Ca doar stim categoric ca Ea nu se mai afla in comuniune cu Hristos, ci e doar o „sfanta moarta”?

Ce sa intelegem de aici? Ca fratii dvs. penticostali au comuniune deplina cu Duhul lui Hristos, dar Maica Domnului, categoric nu mai e in comuniune cu El?

Nu asta se deduce de aici? Ca in fiinta Maicii Domnului, categoric nu s-au plinit cuvintele din 2Petru 1, 4 iar ea n-ar fi „partasa dumnezeiestii firi”, oricat de sfanta i-a fost viata, in schimb dvs. penticostalii sunteti mai partasi, mai in comuniune cu Hristos decat Cea pe care n-a parasit-o niciodata Duhul Sfant.

Ce reiese de aici ? Ca rugaciunea fratilor pt. dvs. e incomparabil mai puternica decat a Maicii Domnului, nu? Ca doar Hristos categoric nu mai e in comuniune cu Maica Lui si nici n-o baga in seama pe cea mai presus de heruvimi, in schimb, se grabeste sa-i asculte pe unii care nu vor sa aiba nici o treaba cu Mama Lui.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 10:45:07
zaharia_2009's Avatar
zaharia_2009 zaharia_2009 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 05.07.2009
Locație: Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de floricica Vezi mesajul
Si cum spuneati ca spune sf. Maxim Marturisitorul?
"Credinta dreapta este medicamentul CEL MARE si CEL DINTAI al mantuirii"?
Ma iertati ca sunt asa, mai fraierica, si nu ma sesizez de situatii dar totusi continui sa va intreb :
si care este aceea "credinta dreapta" in gindirea dvs. ? Ca nimeni , indiferent de aiurelile in care cred, nu ar spune vreo data cum ca ei cred intr-o credinta strimba. Toti spun ca intr-o "credinta dreapta" cred.
Si africanii neortodocsi, si islamistii, si toate religiile Indiei, si nebuniile americane si wudu si ... toti spun ca ei cred in ceea ce este drept !

Eu stiu ce sa inteleg prin "credinta dreapta" (si marturie stau cuvintele Sf. M.Marturisitorul cel absolut drept in credinta ortodoxa, aproape unicul , la un moment dat , marturisitor al dreptei credinte !)dar voiesc sa fiu sigur ca si dvs. intelegeti acelasi lucru ca si mine prin aceasta si ca nu vorbim aiurea si nu facem uz de malitiozitate numita fals "iluminare duhovniceasca "
Imi place sa dialogam (in general, dialogul poate fi un lucru folositor), dar cu folos si fara falsa cerebralitate ortodoxa. Altminteri , discutia devine caduca!

Deci spunind ca nu ma sesizez corespunzator de insinuarile dvs. imi permit sa va reintreb : dar care este credinta dreapta ?

NB: eu am vazut , si asta poate vedea pe acest thread oricine, demonstratii de mare finete referitoare la unele dogme ortodoxe (copiate desigur de prin carti , dar traite in suflet ... dupa puteri , si lucrul acesta il voi arata imediat mai jos ), pledoarii de iti vine sa il iei in brate pe emitent si sa fugi cu el , de bucurie, in jurul pamintului deoarece iata sunt oameni profunzd ortodocsi . Dar daca le retii numele si le urmaresti evolutia pe alte threaduri observi ca intreaga lor teorie teologica o concluzioneaza in ecumenism . Si atunci se pune intrebarea : la ce le foloseste atita cunostinta daca ei , in strafundul sufletului lor tot se indoiesc de invatatura ortodoxa, tot cred si altceva decit propovaduiesc .
Si atunci , poti intelege lesne ca aceste f. fine cunostinte de dogmatica ortodoxa nu sunt adevarat intelese si traite ci sunt doar exercitii de "copii-paste" , care au in spate influente straine de ortodoxie , si care stau pe un suflet crezator in orice . Adica "copii-paste" este o pierdere de timp , deoarece in suflet nu ramine nimic !

Istoria Bisericii Crestine/ortodoxe descrie un caz tipic, al Sfintului Teodoret al Cirului , care la un moment dat avea idei nestoriene (de necinstire a MD ca teotocos) si care pt. acest lucru cind a fost apreciat cind denigrat pina la Sinodul de la Calcedon 451 cind a fost pus, in 3 rinduri, sa se lepede de Nestorie , si el de fiecare data spunea : ...da, ma lepad de Nestorie , dar ... Adica el vedea sa fie si cu ortodocsii dreptmaritori dar si cu necinstitorii/hulitorii Maicii Domnului . Si a treia oara i s-a pus in vedere sa-si marturiseasca clar credinta , si atunci, cu chiu cu vai , a devenit clar dreptmaritor, considerat a fi si invatator al bisericii, apoi sfint , s.a.m.d.

Tot asa si cu "dreptmaritorii" de pe acest fir, ei o cinstesc pe MD , dar... sunt una, sau ii sustin, sau cred , sau mai cine stie ce nalucire , si cu cei care nu sunt de credinta drept maritoare dar cred ca asa cum nu cinstesc aceia pe MD ei totusi se vor mintui . Si cum se cheama ambivalenta aceasta ? Ortodoxie ? Eu cred ca nu !
Si daca necinstitorii MD nu pot intra in Rai si altceva decit Rai si iad nu mai exista ... unde Dumnezeu se vor duce acestia dupa adormire ? In purgatoriu ? Si daca zicem , sau nu zicem dar credem asa, atunci ne-am mai pus inca o stampila pe frunte de distepti ce suntem si de explicatoristi ai dogmelor dreptmaritoasre !

Toate acestea sunt scrise evident in legatura cu subierctul arzator al acestui thread si cu mintuirea copilului somalez de pe celalalt thread .
Aici avem o fata , arzator demonstrata si sustinuta, de "dreptmaritori" iar acolo avem o a doua lor fata ! Si ei sunt stimati/apreciati si iubiti ca frati bine cititi si documentati si care scriu cu multa ... foc in inima .
Da, da, in cazul acesta ... sa le cintam in struna si sa le zicem cinste lor , nu , dar sa nu le aratam toate parerile/fetele !?
In rest , fluvii de demonstratii cum sa o ... cinstim pe MD.

Last edited by zaharia_2009; 25.05.2012 at 11:24:53.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 11:01:36
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Ea este, pe drept cuvânt, maica omului, dar și maica lui Dumnezeu (...). Este cert că Maria este Mama Dumnezeului cel viu și adevărat

Ea este plină de har, proclamată a fi în întregime fără de păcat (...) Grația lui Dumnezeu o umple cu bunătăți și o face pe ea fără de prihană. Dumnezeu este cu ea, ceea ce înseamnă că orice face și orice lasă nefăcut este dumnezeiesc și acțiune a lui Dumnezeu în ea. Mai mult, Dumnezeu a păzit-o și a protejat-o de orice ar putea fi dăunător pentru ea.

Dacă nu am ști că citatele de mai sus aparțin lui Marin Luther, primul fiind Comentariul la Ave Maria, al doilea fiind din predica la Ioan 14:16, am crede că cele de mai sus au fost scrise de vreun teolog catolic sau ortodox, în orice caz aparținând unei Biserici Apostolice, din zilele noastre. Cum, dacă Luther a avut o asemenea devoțiune la Sf Fecioară, s-a ajuns ca luteranii de azi, precum și cei care au ieșit din matca lor, să o desconsidere, să o numească moartă? Dacă Luther a spus că ea este Maica Domnului, de ce luteranii de azi neagă acest lucru? Mister. Sunt lucruri care nu se pot explica decât prin opera diavolului în lume, iar această alunecare tot mai mare de la credință este unul dintre ele. Mai întâi, nu mai credem în Maica lui Cristos și în locul ei eminent în Cer. Pe urmă, nu mai credem în Cristos ca Răscumpărător. Nu vedeți succesiunea ? Dar că din luterani, care credeau încă însfințenia Maicii Domnului au apărut adventiștii, care îi spun moartă (extinctă), pentru ca din aceștia să apară iehoviștii, care nu mai cred în Cristus Redemptor Mundi, asta se vede ? Am mai spus-o și pe alt topic: protestantismul duce la ateism. Este inexorabil. Rareori durează secole, uneori durează decenii. Poate dura doar cât o viață de om. E normal, părăsind Biserica, părăsești legătura cu sursa ei cea vie, părăsești Grația, fără de care virtutea supranaturală a credinței nu este posibilă.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 11:02:45
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Delia, vorbești mult și nu se poate să nu greșești! Spune-mi te rog că aceasta e o greșeală din neatenție și nu o dogmă intangibilă.
Puritate "mai presus decât a îngerilor" o are doar Dumnezeu! O ființă umană, chiar sfântă de ar fi, chiar maica Domnului de ar fi, e supusă greșelilor. Sfânta Maria a făcut și ea greșeli (nu-mi permit să spun "păcate", că te inflamezi), a avut și ea îndoieli; unele relatate chiar de sfânta Evanghelie.

Aperi o cauză pierdută și de aceea comiți greșeli peste greșeli până la granița ereziei. Iartă-mă că-ți spun...

Despre mine, cu siguranta puteti spune ca gresesc. No news. Despre Maica Domnului, insa, doar din rea credinta puteti afirma ceva ce habar n-aveti.
A avea indoieli si ispite e una, iar asta face parte inerenta din natura umana. Dar tocmai faptul ca nu a fost biruita de ele, ci ca in trup pamentesc fiind, a ajuns prin har „partasa dumnezeiestii firi” (2Petru 1, 4), tocmai asta o face mai presus de heruvimi si serafimi.

Doar omul e creat dupa chipul lui Dumnezeu spre a ajunge la asemanarea cu El si a ajunge astfel prin har sa fie „partas dumnezeiestii firi”.

Nici un inger din toate cetele ceresti nu se afla in comuniune mai profunda si mai intima prin har cu „dumnezeiasca fire” decat Maica Domnului. Iar daca asta nu inseamna puritate si sfintenie mai presus de ingeri, atunci ce inseamna?
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 11:08:31
floricica floricica is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.04.2010
Locație: Intr-o tara binecuvantata de Dumnezeu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de zaharia_2009 Vezi mesajul
Ma iertati ca sunt asa, mai fraierica, si nu ma sesizez de situatii dar totusi continui sa va intreb :
si care este aceea "credinta dreapta" in gindirea dvs. ? Ca nimeni , indiferent de aiurelile in care cred, nu ar spune vreo data cum ca ei cred intr-o credinta strimba. Toti spun ca intr-o "credinta dreapta" cred.
Si africanii neortodocsi, si islamistii, si toate religiile Indiei, si nebuniile americane si wudu si ... toti spun ca ei cred in ceea ce este drept !

Eu stiu ce sa inteleg prin "credinta dreapta" (si marturie stau cuvintele Sf. M.Marturisitorul cel absolut drept in credinta ortodoxa, aproape unicul , la un moment dat , marturisitor al dreptei credinte !)dar voiesc sa fiu sigur ca si dvs. intelegeti acelasi lucru ca si mine prin aceasta si ca nu vorbim aiurea si nu facem uz de malitiozitate numita fals "iluminare duhovniceasca "
Imi place sa dialogam (in general, dialogul poate fi un lucru folositor), dar cu folos si fara falsa cerebralitate ortodoxa. Altminteri , discutia devine caduca!

Deci spunind ca nu ma sesizez corespunzator de insinuarile dvs. imi permit sa va reintreb : dare este credinta dreapta ?

Lasati, nu va turati in zadar! Nu am insinuat nimic si nici nu sunt dispusa sa ma contrez cu absolut nimeni, dar atata timp cat aveati raspunsul in propria dvs semnatura.....
Spuneati chiar dvs ca "cine isi baga in cir cu sectantii de sectanti va avea parte". Vi se pare ca cei despre care vorbeam mai sus au o credinta dreapta?
Si sa nu uitam ca si dracii cred..(oare au o credinta dreapta?) dar cat de mult rau fac......!
Chiar, oare dracii se pot mantui? Ca tot erati nedumerit de ce sa nu se mantuiasca si ei.
Raspunsul la intrebarea pe care mi-o adresati il gasiti citind chiar printre randurile din postul dvs. Tinand cont de faptul ca sunt de religie crestin ortodoxa bineinteles!
Vechi 25.05.2012, 11:10:24
delia31's Avatar
Senior Member

Implicit

[quote=ucenic;447160 Nu. Categoric, nu!
c) - (partea a II-a, parafr.): eu ma rog Aceluia care m-a nascut din Tatal.[/QUOTE]

Parca Altcineva e nascut din Tatal. Si mai e si Unicul nascut din Tatal.
Ce ziceati de substituire in postarea aceea despre blasfemiile ortodoxe din Acatistul Maicii Domnului?

Nu-i nevoie sa veniti cu alte citate. Cititi explicatiile Ioanei la simbolurile din Acatist dupa care eventual sa va cereti scuze.

In concluzie, din tot ce afirmati despre dvs., reiese ca dvs. in starea pamanteasca actuala aveti acces total si direct la Hristos, in schimb, Maica Domnului, categoric nu este in comuniune cu Hristos, cu toate ca in timpul vietii a avut cea mai intima si profunda comuniune pe care o poate avea vreo creatura cu Hristos.

Interesant! Struto-camila penticostalo-adventista! Asta e zeul vostru care va minte ca Dumnezeu are o comuniune cu sfintii doar pe timpul vietii lor pamantesti, iar in momentul trecerii din aceasta viata, rupe brusc relatia in duh cu ei, intra in non-comuniune, oricat de sfanta le-ar fi fost viata.

De parca Dumnezeu trebuie sa astepte pana la Parusie ca sa-si continue comuniunea in duh cu sfintii Lui, in conditiile in care El e exclusiv in afara timpului.

Stiu ca stiti sa dati citate din Scriptura, dar le ce va foloseste ca stiti Biblia PE DINAFARA, daca n-o intelegeti PE DINAUNTRU?
Reply With Quote
Vechi 25.05.2012, 11:16:19
mihai07
Guest

Implicit

Citat:

Interesant! Struto-camila penticostalo-adventista! Asta e zeul vostru care va minte ca Dumnezeu are o comuniune cu sfintii doar pe timpul vietii lor pamantesti, iar in momentul trecerii din aceasta viata, rupe brusc relatia in duh cu ei, intra in non-comuniune, oricat de sfanta le-ar fi fost viata.

De parca Dumnezeu trebuie sa astepte pana la Parusie ca sa-si continue comuniunea in duh cu sfintii Lui, in conditiile in care El e exclusiv in afara timpului.

Stiu ca stiti sa dati citate din Scriptura, dar le ce va foloseste ca stiti Biblia PE DINAFARA, daca n-o intelegeti PE DINAUNTRU?
ei au trecut peste partea asta : Iar cei unsprezece ucenici au mers în Galileea, la muntele unde le poruncise lor Iisus.
Și văzându-L, I s-au închinat, ei care se îndoiseră.
Și apropiindu-Se Iisus, le-a vorbit lor, zicând: Datu-Mi-s-a toată puterea, în cer și pe pământ.
Drept aceea, mergând, învățați toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh,
Învățându-le să păzească toate câte v-am poruncit vouă, și iată Eu cu voi sunt în toate zilele, până la sfârșitul veacului. Amin.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Adormirea Maicii Domnului - despre post si sarbatoarea in sine- Laura19 Diverse Sarbatori 4 15.08.2017 04:15:24
Despre cinstirea Duminicii strajeru Secte si culte 131 07.06.2014 14:19:18
Despre cinstirea Sfintilor strajeru Secte si culte 74 07.12.2012 14:39:56
Despre sabia de a trecut prin sufletul Maicii Domnului mihailt Generalitati 11 16.04.2012 00:10:35
Despre cinstirea icoanelor strajeru Secte si culte 2 14.08.2008 18:06:19