Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa si Massmedia
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2009, 08:44:48
eduardd
Guest

Smile

Citat:
În prealabil postat de mirelat Vezi mesajul
Jenica, stii ca tin f. mult la tine... dar propunerea de mai sus nici macar nu e comica. o idee stupida, dupa parerea mea.
Multumesc Mirela!
ce sa faci...nu suntem toti la fel.. unii se amuza, altii judeca, altii doar zambesc iar altii chiar o folosesc.
Bucurie!
Vechi 07.05.2009, 08:46:51
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Daca unii useri ar fi ( sau macar ar incerca!!)capabili sa treaca peste [COLOR=Red]URA[/COLOR][COLOR=Red], Prejudecata[/COLOR] pe care o simt vis-a-vis de un coleg/colega de forum, atmosfera ar fi cu adevarat linistitoare. Am fi cu adevarat crestin inseamna sa fii capabil [COLOR=Red]sa recunosti[/COLOR] cand gresesti, sa ai capacitatea de [SIZE=3][COLOR=Red]a discuta civilizat![/COLOR][/SIZE] Fara injurii, fara jigniri gratuite!! Ne ascundem in spatele cuvintelor, in spatele atitudinii de "bun crestin", de om drept, dehh iubim adevarul...suntem detinatori de adevar absolut si atacam [COLOR=Red]OMUL [/COLOR]nu ideea! Daca ar fi cu adevarat dorinta de indreptare...si nu atac la perosoana!! Nu am lua in derandere orice postare a lui/ei, nu l-am jigni incontinuu, nu l-am acuza de sfintenie sau habotnicie sau erezie sau orice altceva!!!! am fi capabili sa spunem deschis , cand este cazul, evident! da frate astazi uite astazi ai gandit bine![SIZE=2][COLOR=Red]Dar ura, mandria, rautatea, dorinta de a spune mereu ultimul cuvant, ne impiedica sa fim UMANI!!![/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
Cred ca ar fi cazul Admin, sa dai "Pauza de scris" celor ce continua sa jigneasca si sa transforme forumul in loc de rafuiala proprie! Nu doresc cenzura, nu doresc sa schimb pe nimeni, nu doresc sa fiu aprobata, inteleasa, [SIZE=3]doresc sa putem discuta civilizat si cu mai multa responsabilitate (ca sa nu-i spun bun simt...)
Cei ce nu va/ma suportati si nici nu doriti sa o faceti folositi facilitatea ignor list!
[/SIZE]
[/COLOR]
Am uitat...ca sa nu par iar "cea care stie tot"...sau vreo habotnica/nebuna coborata din munti dupa ani de post si rugaciune...[COLOR=Red]nu e musai sa imi dati dreptate[/COLOR]..
Vechi 07.05.2009, 08:59:25
antoniap
Guest

Implicit

Azi mi-am adus aminte cum o femeie la biserica l-a intrebat pe parintele G. ce sa faca, deoarece barbatul ei o insela. Vorbea tare, asa ca fara sa vreau am tras cu urechea.

Parintele nu s-a incrancenat, nici nu i-a dat rugaciuni si canoane pentru a iesi din aceasta situatie, ci, pentru inceput, i-a spus: ,,Si ce treaba ai dumneata? E pacatul lui. Vezi-ti de mantuirea dumitale si atat." Atunci m-am aratat oarecum contrariata, dar mai tarziu, mi-am dat seama ca sfatul dat cuprindea si si solutia pentru a iesi din impas.

Daca ne-am concentra pe problemele legate de mantuirea noastra, am gresi mai putin. Greseala este omeneasca si se poate indrepta. Caci asa cum spune sfantul Isaac Sirul, oricate fapte bune am avea si oricate rugaciuni am face, daca nu suntem asemenea pruncilor, tot nu e bine.

Noi sa incercam sa fim uniti in cele de folos sufletelor noastre. Sufletul nostru este cel mai important, nu ispitele care ne vin prin mijlocirea celui rau. Daca n-ar fi incercati de ispite, toti oamenii ar fi minunati. Asa ca ar fi bine sa ne indreptam sagetile spre vrajmasul omenirii, nu unii impotriva altora. Dumnezeu sa ne ajute pe toti.
Vechi 07.05.2009, 09:10:20
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Noi sa incercam sa fim uniti in cele de folos sufletelor noastre. .
Subscriu! Dar macar, incercam sa fim?? Permite-mi sa imi sustin parerea..nu prea cred..iar simpla rasforire prin forum, imi arata ca am dreptate din pacate! Tare as vrea sa nu am, sa fiu eu nebuna si voi toti frati...sincer, tare as vrea..dar sta negru scris pe alb..URA...URA....URA....URA...
Stiu ca imi veti spun iar, noi doar discutam..insa..ciudat mod de ati impune punctul de vedere, nu crezi antonia?
Vechi 07.05.2009, 09:36:05
patinina34's Avatar
patinina34 patinina34 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.11.2008
Locație: peste oceane si peste mari
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru patinina34
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Subscriu! Dar macar, incercam sa fim?? Permite-mi sa imi sustin parerea..nu prea cred..iar simpla rasforire prin forum, imi arata ca am dreptate din pacate! Tare as vrea sa nu am, sa fiu eu nebuna si voi toti frati...sincer, tare as vrea..dar sta negru scris pe alb..URA...URA....URA....URA...
Stiu ca imi veti spun iar, noi doar discutam..insa..ciudat mod de ati impune punctul de vedere, nu crezi antonia?
Subscriu si eu Jenica, la ceea ce zici tu, insa nu stiu daca stii dar este un proverb:"cine se ciupeste, se iubeste" deci paote fiecare dintre noi avem o alta sensibilitate in a percepe ceva.
Vechi 07.05.2009, 09:43:56
antoniap
Guest

Implicit

Decat sa-i judecam pe cei care gresesc, mai bine sa-i privim cu mila si sa ne pastram pacea sufletului. Sfintii inchisorilor in ce conditii s-au sfintit? Toti cei din jurul lor erau virtuosi? Nu. Sa ne intarim unii pe altii, caci fiecare ce va semana aceea va culege.

Pe cel ce se inalta singur il va smeri Dumnezeu, iar pe cel care se smereste Dumnezeu il va inalta. Nimeni nu-si adauga prin dispretuirea aproapelui altceva decat pacate.

Ideal ar fi ca in disputele noastre sa fim atenti la pacate, nu la pacatos. Da, impotriva pacatului trebuie sa luam atitudine, mai ales daca ne afecteaza credinta. Insa, daca pe un alt topic intalnim aceeasi persoana, bine ar fi sa uitam ceea ce ne desparte...

Exista multe situatii in care crestinii discuta cu multa dragoste, respectandu-se reciproc. Au mai aparut si cateva ,,accidente". Sa iertam si noi. Sa-i invaluim cu dragoste pana cand inimile lor se vor incalzi. S-ar putea ca la un moment dat sa credem ca detinem adevarul, iar dupa un timp sa ne convingem ca am gresit. Daca ne rugam inainte de a scrie, avem mai putine sanse de a gresi fata de Dumnezeu si fata de aproapele. Caci numai Dumezeu ne poate lumina mintea. Si raspundem pentru ceea ce scriem, caci Dumnezeu stie exact cine suntem.
Vechi 07.05.2009, 09:56:09
Hector's Avatar
Hector Hector is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2009
Locație: Jungla poreclita Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Am si eu o (alta) intebare. Pe acest forum moderatorii sunt aceaia la care scrie (sub numele de utilizator) Senior Member, sau care. Cum stim care sunt moderatorii?
Vechi 07.05.2009, 09:58:24
eduardd
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Decat sa-i judecam pe cei care gresesc, mai bine sa-i privim cu mila si sa ne pastram pacea sufletului.
Daca in acest pasaj, te-ai referit la mine Antonia atunci trebuie cu adevarat sa ma cercetez mai adanc. Esti a doua persoana care intelege mesajul meu "ca pe o judecata", deci exista si la/in o problema. Desi sentimentul cu care am postat nu a fost de "a judeca" ci mai mult o dorinta de a regasi pacea/bucuria de acum 3 ani de pe acest forum (si cei vechi pot confirma) poate ca in interior cu voia sau fara voia am judecat. Si andrei mi-a spus aseara ca judec, desi eu NU am simtit asta. dar firea e slaba..Multumesc ca mi-ai atras atentia.

Spui tu aici:
Insa, daca pe un alt topic intalnim aceeasi persoana, bine ar fi sa uitam ceea ce ne desparte...

Bine ar fi daca am incerca TOTI sa uitam ceea ce ne desparte..daca cu adevarat ne desparte. Mi-a placut cuvatul tau!
Hristos a inviat!
Vechi 07.05.2009, 09:59:18
eduardd
Guest

Implicit

...deci exista ia la/in mine o problema..
Vechi 07.05.2009, 10:19:52
eduardd
Guest

Smile Blandete

Mi-a placut teribil de mult acesta poezie...si o consider f.potrivita cu subiectul dezbatut:

Blandete
Jianu Liviu-Florian

Parintelui Iustin Popovici
La celalalt sa mergi cu pasi de porumbel,
Sa i te-apropii delicat si cu blandete,
Pentru ca frici si suparari are si el,
Si-atatea griji in hamul vietii-i dau binete

La celalalt sa mergi cu pas de porumbel,
Nu-i adauga si greutatea ta, in spate,
Si fiara de-a ajuns, si cel mai crunt misel,
Imparte-i un fior, macar, de bunatate

La celalalt sa mergi cu pas de porumbel,
Sa i te-apropii delicat si cu blandete,
Si-oricate griji si suparari ai, ca si el
Cu ruga, inima si fapta, da-i binete.

preluat de aici:
http://www.sfintiiarhangheli.ro/poezie.php?id=482
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Forumul nostru II (sau de ce se judeca ortodocsii unii pe altii) sophia Biserica Ortodoxa si Massmedia 362 28.04.2010 16:47:40
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? geo.nektarios Generalitati 89 30.12.2009 13:00:19
pe forumul edu.ro(profesorilor) urzicuta Generalitati 0 29.02.2008 20:16:07