![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ce sa faci...nu suntem toti la fel.. unii se amuza, altii judeca, altii doar zambesc iar altii chiar o folosesc. Bucurie! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Azi mi-am adus aminte cum o femeie la biserica l-a intrebat pe parintele G. ce sa faca, deoarece barbatul ei o insela. Vorbea tare, asa ca fara sa vreau am tras cu urechea.
Parintele nu s-a incrancenat, nici nu i-a dat rugaciuni si canoane pentru a iesi din aceasta situatie, ci, pentru inceput, i-a spus: ,,Si ce treaba ai dumneata? E pacatul lui. Vezi-ti de mantuirea dumitale si atat." Atunci m-am aratat oarecum contrariata, dar mai tarziu, mi-am dat seama ca sfatul dat cuprindea si si solutia pentru a iesi din impas. Daca ne-am concentra pe problemele legate de mantuirea noastra, am gresi mai putin. Greseala este omeneasca si se poate indrepta. Caci asa cum spune sfantul Isaac Sirul, oricate fapte bune am avea si oricate rugaciuni am face, daca nu suntem asemenea pruncilor, tot nu e bine. Noi sa incercam sa fim uniti in cele de folos sufletelor noastre. Sufletul nostru este cel mai important, nu ispitele care ne vin prin mijlocirea celui rau. Daca n-ar fi incercati de ispite, toti oamenii ar fi minunati. Asa ca ar fi bine sa ne indreptam sagetile spre vrajmasul omenirii, nu unii impotriva altora. Dumnezeu sa ne ajute pe toti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Stiu ca imi veti spun iar, noi doar discutam..insa..ciudat mod de ati impune punctul de vedere, nu crezi antonia? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Decat sa-i judecam pe cei care gresesc, mai bine sa-i privim cu mila si sa ne pastram pacea sufletului. Sfintii inchisorilor in ce conditii s-au sfintit? Toti cei din jurul lor erau virtuosi? Nu. Sa ne intarim unii pe altii, caci fiecare ce va semana aceea va culege.
Pe cel ce se inalta singur il va smeri Dumnezeu, iar pe cel care se smereste Dumnezeu il va inalta. Nimeni nu-si adauga prin dispretuirea aproapelui altceva decat pacate. Ideal ar fi ca in disputele noastre sa fim atenti la pacate, nu la pacatos. Da, impotriva pacatului trebuie sa luam atitudine, mai ales daca ne afecteaza credinta. Insa, daca pe un alt topic intalnim aceeasi persoana, bine ar fi sa uitam ceea ce ne desparte... Exista multe situatii in care crestinii discuta cu multa dragoste, respectandu-se reciproc. Au mai aparut si cateva ,,accidente". Sa iertam si noi. Sa-i invaluim cu dragoste pana cand inimile lor se vor incalzi. S-ar putea ca la un moment dat sa credem ca detinem adevarul, iar dupa un timp sa ne convingem ca am gresit. Daca ne rugam inainte de a scrie, avem mai putine sanse de a gresi fata de Dumnezeu si fata de aproapele. Caci numai Dumezeu ne poate lumina mintea. Si raspundem pentru ceea ce scriem, caci Dumnezeu stie exact cine suntem. |
|
||||
|
||||
![]()
Am si eu o (alta) intebare. Pe acest forum moderatorii sunt aceaia la care scrie (sub numele de utilizator) Senior Member, sau care. Cum stim care sunt moderatorii?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Spui tu aici: Insa, daca pe un alt topic intalnim aceeasi persoana, bine ar fi sa uitam ceea ce ne desparte... Bine ar fi daca am incerca TOTI sa uitam ceea ce ne desparte..daca cu adevarat ne desparte. Mi-a placut cuvatul tau! Hristos a inviat! |
|
|||
|
|||
![]()
...deci exista ia la/in mine o problema..
|
|
|||
|
|||
![]()
Mi-a placut teribil de mult acesta poezie...si o consider f.potrivita cu subiectul dezbatut:
Blandete Jianu Liviu-Florian Parintelui Iustin Popovici La celalalt sa mergi cu pasi de porumbel, Sa i te-apropii delicat si cu blandete, Pentru ca frici si suparari are si el, Si-atatea griji in hamul vietii-i dau binete La celalalt sa mergi cu pas de porumbel, Nu-i adauga si greutatea ta, in spate, Si fiara de-a ajuns, si cel mai crunt misel, Imparte-i un fior, macar, de bunatate La celalalt sa mergi cu pas de porumbel, Sa i te-apropii delicat si cu blandete, Si-oricate griji si suparari ai, ca si el Cu ruga, inima si fapta, da-i binete. preluat de aici: http://www.sfintiiarhangheli.ro/poezie.php?id=482 |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Forumul nostru II (sau de ce se judeca ortodocsii unii pe altii) | sophia | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 362 | 28.04.2010 16:47:40 |
Forumul nostru - forum de educatie crestina??? | geo.nektarios | Generalitati | 89 | 30.12.2009 13:00:19 |
pe forumul edu.ro(profesorilor) | urzicuta | Generalitati | 0 | 29.02.2008 20:16:07 |
|