![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
In primul rand vreau sa-ti multumesc pentru timpul cordt de a raspunde la intrebarile mele. Cum am mai specificat, eu voiam sa vad si sa inteleg religia cultului sau a sectei tale. Intentia mea nu este aceea de a aduce jigniri nimanui, ci de a vedea punctul de vedere. In al doilea rand, eu nu consider pagan pe nimeni in primul rand, deci imi pare sincer rau de interpretarea ta. In al treilea rand: Intrebarea #12: Cite capitole din Biblie au fost scoase? Adica: la unele secte/ culte din Biblia totala au fost exculse anumite capitole. Daca tu vei lua Biblia ortodoxa si a ta, vei vedea diferente. Aici era intrebrea mea. Varianta A Nu au fost eliminate nici un fel de capitol, iar in acest caz....[COLOR=#ff0000]iti voi raspunde dupa ce am citit tot.[/COLOR] [COLOR=#ff0000][/COLOR] [COLOR=black]Varianta B[/COLOR] Au fost eliminate capitole, iar in cest caz...[COLOR=red]iti voi raspunde dupa ce am analizat toate raspunsurile tale.[/COLOR] |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
[COLOR=red]Uite aici[/COLOR] [COLOR=red]am o nelamurire: ori crezi in Sfintii Parinti, ori nu crezi.[/COLOR] [COLOR=red]Dupa cum bine stii, Dumnezeu lucreaza prin oameni, adica prin cei alesi, corect? Ei, atunci cum poti crede in unii si in altii nu?[COLOR=red] Deci asta mi se pare ciudat. Inc vreau sa te mai intreb daca asta este religia ta, sau parerea ta personala referitoare la acest raspuns?[/COLOR][/COLOR] [COLOR=#ff0000]Toate invataturile sint in armonie cu Sfanta Scriptura. Doar c unele explica numite aspecte, iar altele explica alte aspecte.[/COLOR] 7. Nu stiu care este rostul intrebarii. Dar o sa raspund. Cred din toata inima in Mantuitorul. Inainte de a-l cunoaste pe Dumnezeu, mi-am pus niste intrebari, pe care multi si le pun. Ce caut eu pe lumea aceasta? Care este rostul meu? De unde vin? Unde ma duc? Am gasit raspunsuri, cat de cat linistitoare, in unele scrieri, in special cele orientale. Dar raspunsul care mi-a umplut inima l-am gasit in Sfanta Scriptura, in persoana Domnului Iisus Hristos. [/quote] [COLOR=red]Rostul intrebarii era intrebarea in sine.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Care sint scrierile orientale in care ai gasit liniste?[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Voi reveni.[/COLOR] |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cultele protestante si neo-protestante din Romania, folosesc in mare masura traducerea Dumitru Cornilescu, care a fost ortodox si nu s-a botezat la alt cult. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Referitor la Sfintii Parinti: chiar si Biserica Ortodoxa respinge unele invataturi ale Sfintilor Parinti, sustinand ca acestia au gresit (ma refer la Sfintii Parinti acceptati de B.O.). Nu stiu pe ce criterii face Biserica Ortodoxa selectia invataturilor Sfintilor Parinti, dar cert este ca o face. Si noi filtram invataturile, cu Sfanta Scriptura. "Cercetau Scripturile in fiecare zi ca sa vada daca, ce li se spune este asa" (Faptele Apostolilor 17:11). Aici se vorbeste despre faptul ca unii crestini il verificau cu Sfanta Scriptura, chiar pe marele Apostol al neamurilor, Pavel. Singurul care este infailibil este Dumnezeu. Chiar si profetii din Sfanta Scriptura au gresit in invataturile lor (ex: profetul Natan). De aceea, orice invatatura trebuie sa fie in armonie cu Cuvantul lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, asa cum v-am spus, Dumnezeu si-a facut mila de mine si mi-a pus in mana Sfanta Scriptura. In aceasta Carte am gasit toate raspunsurile la intrebarile mele, si mai mult de atat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma tot gandesc ce criterii iti trebuie din moment ce stii ca toti sfintii parinti vb. la fel si au aceleasi invataturi despre o anumita DOGMA,...nu invata diferit...si cand spun lucrurile acestea ma refer la Sfintii BO...nu poti baga in aceeasi oala pe toti SCRIITORII secolelor primare...cei care invata in afara Bibliei nu sunt considerati sfinti parinti... Cred Domnule Vasinec ca va roade Biserica Ortodoxa foarte mult si mai ales Sfintii Parinti ca au o invatatura care "te duce la nebunie" si te face sa-ti pierzi mintile;,si ma intreb oare sunteti multumit de locul unde sunteti sau tot mai tanjeste sufletelul dupa ORTODOXIE!!!! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dati exemple si nu aruncati vorbe nefondate...aveti cumva ceva ramas de la CLARVAZATOAREA sau GHICITOREA profetica....???? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Acesti Sfinti si Părinti ai Bisericii au formulat uneori păreri personale care nu au coincis cu învătătura Bisericii, însă nu au făcut din ele dogme si nici nu le-au răspândit ca fiind neapărat adevărate. Există unele învătături gresite formulate de unii Părinti ai Bisericii, însă Biserica le-a trecut cu vederea întrucât autorii lor le-au prezentat doar ca păreri personale." (Fragment copiat dintr-un comentariu al d-lui Bogdan Mateciuc, autor si coautor de lucrari ortodoxe, si initiatorul acestui forum, din cate stiu) Acest comentariu se gaseste pe link-ul de mai jos: http://biserica.org/Publicatii/1992/NoI/24_index.html Iata si doua citate din scrierile Sfantului Iustin Martirul, pe care ori le talmaciti de se intelege altceva ori sustineti ca Sfantul Iustin a gresit si si-a retractat spusele ulterior (lucru nedemonstrat). “Sufletul traieste pentru ca Dumnezeu ii da viata. Caci sufletul nu traieste prin el insusi, cum traieste Dumnezeu. Singur Dumnezeu este nemuritor, iar toate celelelte… sunt nascute si stricacioase. Prin urmare, sefletele nu sunt nemuritoare, ci sufletele vor muri” (Citat de T. Bodogare, in “Apologetii in limba greaca”, 1980, Bucuresti, pag. 98,99.) Iata ce spune si Sfantul Iustin Martirul, in lucrarea "Dialog cu iudeul Tryphon", cap. 80. "DACA INTALNESTI PERSOANE CARE ISI ZIC CRESTINI, DAR CARE NEAGA INVIEREA MORTILOR SI SUSTIN, DIMPOTRIVA, CA SUFLETELE LOR VOR FI LUATE LA CER DE INDATA CE MOR, PE ACESTIA SA NU-I SOCOTESTI CRESTINI". |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cateva intrebari pentru neoprotestanti si protestanti. | Seraphim7 | Secte si culte | 104 | 23.10.2022 00:36:38 |
Profeti adventisti | NeInocentiu | Secte si culte | 592 | 07.05.2012 09:41:27 |
Cateva intrebari pentru sfintii preoti si crestini | RafaelMiticaPitulice | Despre Sfanta Scriptura | 25 | 02.08.2011 09:01:17 |
Despre Penticostali, Baptisti, Adventisti | danyel | Secte si culte | 741 | 11.08.2010 21:37:50 |
|