Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Alte Religii
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2007, 15:20:42
Negroponte's Avatar
Negroponte Negroponte is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2006
Locație: Barlad
Implicit

:)Mirean,eu am tot respectul pentru autoritatile eclesiale.Unde vezi tu altceva?Dupa cum stii exceptiile confirma regula inca incepand de la apostoli.Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 20.12.2007, 15:53:35
calator calator is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.03.2007
Implicit

pai si ai vrea sa ma iau de mana cu unul care crede ca se va alege praful de ortodoxie si considera biserica din care fac parte ca e eretica? Si asa ca idee carezi ca numai mirean & family sunt pro BOR ca sa te intrebi daca suntem frati?
Reply With Quote
Vechi 22.12.2007, 11:29:35
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Negroponte
:)Mirean,eu am tot respectul pentru autoritatile eclesiale.Unde vezi tu altceva?Dupa cum stii exceptiile confirma regula inca incepand de la apostoli.Doamne ajuta!
Sunt multe forme de neascultare! Nu trebuie sa le spui pe fata credinciosilor ca ierarhii ar fi "ecumenisti" sau "masoni". Este suficent sa le indici lecturi care sa le slabeasca increderea in episcopi.

Cum am sustinut si la alt pot, consider ca mai mare decat pericolul exterior este cel interior, al dezbinarii...

Exceptiile confirma regula...tu esti exceptia, sau regula. Apoi, care este exceptia si care este regula?
Regula este sa existe dezbinari, din timp in timp, dezbinari provocate de exceptii?
Reply With Quote
Vechi 02.01.2008, 19:59:19
MARIUS_DANIEL MARIUS_DANIEL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2006
Implicit

Intradevar aici suntem de acord.Pericolul vine din interior...dar de la ierarhi ecumenisti,masoni si apostati,ce vor sa distruga ortodoxia prin functiile ce le detin.Adevarati lupi masoni in blana de oaie ortodoxa!
Reply With Quote
Vechi 03.01.2008, 13:47:05
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de MARIUS_DANIEL
Intradevar aici suntem de acord.Pericolul vine din interior...dar de la ierarhi ecumenisti,masoni si apostati,ce vor sa distruga ortodoxia prin functiile ce le detin.Adevarati lupi masoni in blana de oaie ortodoxa!
Eu cred ca pericolul vine de la simpli credinciosi, uneori popi caterisiti care activeaza cine stie prin ce structura obscura, care contesta, fara argumente, autotitatea ierarhilor. Intelegi la ce ma refer, marius_daniel?
Reply With Quote
Vechi 03.01.2008, 14:14:45
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
Eu cred ca pericolul vine de la simpli credinciosi, uneori popi caterisiti care activeaza cine stie prin ce structura obscura, care contesta, fara argumente, autotitatea ierarhilor. Intelegi la ce ma refer, marius_daniel?
No comment.Nu mai am ce vorbi cu eretici ca tine.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2008, 18:27:51
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Citat:
În prealabil postat de Mirean
Citat:
No comment.Nu mai am ce vorbi cu eretici ca tine.
marius_daniel, de cine trebuie sa facem ascultare?
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 14:58:59
Senior Member

Implicit

De ierarhii ce asculta de invataturile Sf.Parinti si Hristos,nu de cei ce-l vand precum Iuda.Eu personal ascult de parintele Gheorghe din Bucovina,ar fi meritat sa fie mitropolit sau chiar patriarh.Dar nu-i trebuie lui functii,de altfel nici nu avea cum sa ajunga asa sus deoarece nu face compromisuri precum altii.Si el va fi prigonit de "ortodocsii" din fruntea bisericii,cum a fost si parintele Daniel Corogeanu,ce face inchisoare pe nedrept,deoarece l-a acuzat deschis pe patriarhul Daniel de erezie.Dar necunoscute sunt caile Domnului si probabil vor ajunge sfinti pentru ca patimesc pentru dreapta credinta,nu ca actualii ierarhi,care,dupa cum spunea si un Sf.Parinte,au ajuns pricina de sminteala pentru oameni.Dar fiecare va plati corespunzator pentru faptele lui.
Reply With Quote
Vechi 04.01.2008, 17:19:18
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
De ierarhii ce asculta de invataturile Sf.Parinti si Hristos,nu de cei ce-l vand precum Iuda.Eu personal ascult de parintele Gheorghe din Bucovina,ar fi meritat sa fie mitropolit sau chiar patriarh.Dar nu-i trebuie lui functii,de altfel nici nu avea cum sa ajunga asa sus deoarece nu face compromisuri precum altii.Si el va fi prigonit de "ortodocsii" din fruntea bisericii,cum a fost si parintele Daniel Corogeanu,ce face inchisoare pe nedrept,deoarece l-a acuzat deschis pe patriarhul Daniel de erezie.Dar necunoscute sunt caile Domnului si probabil vor ajunge sfinti pentru ca patimesc pentru dreapta credinta,nu ca actualii ierarhi,care,dupa cum spunea si un Sf.Parinte,au ajuns pricina de sminteala pentru oameni.Dar fiecare va plati corespunzator pentru faptele lui.
Inteleg alegerea ta... dar de cine face ascultare pr. Gheorghe?
Reply With Quote
Vechi 17.01.2008, 00:51:15
stirbupetrisor stirbupetrisor is offline
Junior Member

Data înregistrării: 31.12.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vsovi
Domnule, chiar daca nu prea ma intereseaza masoneria, totushi am sa comentez un pic, sper sa nu afecteze pe nimeni.

Parca masoneria s-a format din bisericile anglicane care fiind o organizatzie de bresla (a arhitectzilor shi constructorilor de biserici) s-au suparat pe fastul parintzilor catolici, probabil nemultzumitzi de relatziile lor de munca, shi pe anumite deviatzii a unor biserici catolice, asha vedeau ei lucrurile la acele vremuri, sau pe diferite ordine calugareshti si fiind astfel suparatzi si-au intemeiat un fel de organizatzie care sa nu mai fie nevoita sa dea socoteala shi care sa-shi poata vedea de afacerile lor personale. Este o concluzie formata din emisiunile pe care le-am vazut pe TV. Deci pana acum nu e nimic foarte grav, ("cine vrea sa se desparta, sa se desparta") spune parca vorba sf Ap Pavel

Acuma ca a devenit ea un fel de organizatzie ocupata de nepomenitul? Asta nu mi-e prea clar cand, cum shi cine a facut-o, dar se shtie din vechime, ca lucrurile cele bune se cam ocupa de catre nepomenitzii shi sunt transformate in fatzetele rautatzii de care trebuie sa ne ferim tot un sf Apostol ne spune, cred ca Ioan Teologul... Asta o stie mai bine ca oricine sf Ciprian.

Ce este de facut?
-sa ne unim contra lor nu se face ca ajungem ca in razboiul inelului shi intoarcerea regelui
-sa nu ne unim cu nimeni de frica lor iar nu se face ca nu este motiv deshi ar trebui sa fie pavaza
-sa incepem sa anatemizam toate obiectele moderne (scanner, numere, nume, robotzi, farfurii zburatoare...) ar fi de prisos
-sa ne aparam libertatea? poi n-o avem demult, ca daca chiar cineva ar dori sa ne faca un rau (glontz, radiatzii, otrava shi altele...) adica daca am intrat in interesul lor, apoi e simplu de tot sa ne termine la propriu, shi pedealta parte chiar un copil daca-shi pune in cap sa-tzi ia viatza te termina cu un arc sau un sarbacan... noroc ca nu-shi pierd timpul cu noi

Deci colors, de ce ar fi mai rai shi periculoshi pentru noi masonii decat mormonii sau sectarii sau calugarii deviatzionishti sau oricare grupare creshtina sau preotzeasca chiar din ortodoxie? De ce ar trebui sa-tzi tot dau apa la moara cu masonii shi iar masonii? Poi simbolurile lor sunt unele tot de la Dumnezeu, doar ca ei ii spun marele arhitect, asha cum daca de exemplu ar fi fost breasla inginerilor i-am fi spus marele inginer, sau daca am fi format breasla bancherilor i-am fi spus marele bancher sau daca am fi format breasla hangiilor i-am fi spus marele Hangiu. Sigur ca e aberant, dar daca ei asha au vrut in breasla lor, de ce ar trebui sa ma deranjeze?

Pe mine ma deranjeaza mai mult ca nu sunt in stare de nimic, iar cand sunt in stare de ceva atunci nu gasesc pe nimeni, dar aproape pe nimeni sa traga la aceiashi carutza, la aceiashi idee, comerciala sau de productzie sau ceva acolo, oricat ar fi de interesanta shi simpatica... nimeni n-ar timp de pierdut inafara propriilor interese shi e firesc sa nu se asocieze la interesele mele... fireshte. ???

Cine este acest Mason shi ce anume a facut el, ca deja prea se umbla cu vrajeala in numele lui... Deci cine a fost shi ce a facut in istoria lui... Sau mai bine sa-i dam pace... ca shi asha primii pashi care te invatza danshii este ca la shedintze sa taci, sa nu deranjezi pe cei din lojile superioare... Eu imi imaginez lojile cam ceva similar cu terasele de la teatru ...:D

Deci ce vrei sa zici Colors cu lincurile respective? :dontgetit:
DOMNUL MEU SA NU TE SUPERI DAR O INTREBARE PE NTRU TINE,DACA PERMITI,ESTI MASON?
SI DACA DA ,DE CE GRAD ?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Franz Bardon despre masonerie ChEoPs Generalitati 1 15.02.2010 18:50:27
citate de Tutea despre revolutii si masonerie camidece Generalitati 5 14.09.2009 11:06:44