Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.09.2009, 13:00:27
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Descoperirea lui Masaru Emoto este o certitudine si nu ai cum explica asa ceva pentru ca ar contraveni opiniilor tale.
Te rog sa specifici ceva peer-reviews facute apropo de descoperirea lui Emoto. Si nu ma refer la reviews de pe Yogaesoteric.net sau alte site-uri de spiritualitate, ci din ceva reviste recunoscute in comunitatatea stiintifica.

Ia uite ce zice pe Wikipedia despre ce zice Emoto despre el insusi:

Citat:
In the day-to-day work of his group, the creativity of the photographers rather than the rigor of the experiment is an explicit policy of Emoto.[6] Emoto freely acknowledges that he is not a scientist,[7] and that photographers are instructed to select the most pleasing photographs.[8]
E nostim ca acceptam ceva ca "stiintific" cu atata usurinta, cu toate ca omul care a facut "descoperirea" nu se declara om de stiinta, si prin urmare, nu se supune rigorilor unui adevarat experiment stiintific.

Din nou, e nostim ca respingem teoria evolutiei, confirmata de mai toate stiintele care au aparut de la Darwin incoace, dar sarim sa acceptam ca "stiintific" mai orice altceva.
Vechi 09.09.2009, 13:24:24
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit feed-back

Daca sistemele lui Dumnezeu ar functiona ca ale oamenilor, cum functioneaza conexiunea mea de mai multe zile, ar fi vai si-amar!
Trebuie sa renunt.
Vechi 09.09.2009, 13:31:45
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de teatru-copii Vezi mesajul
Daca sistemele lui Dumnezeu ar functiona ca ale oamenilor, cum functioneaza conexiunea mea de mai multe zile, ar fi vai si-amar!
Trebuie sa renunt.
Pina cind revii, poate gasesti un perpetuum mobile creat de Dzeu
Vechi 09.09.2009, 15:41:04
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Si unul in romaneste pentru curiosi:

http://www.fizicaparticulelor.ro/ind...=251&Itemid=53

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Vechi 09.09.2009, 17:00:22
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

"Profesorul Masaru Emoto s-a născut în Japonia și a absolvit Yokohama Municipal University și Open International University, obținând doctoratul în medicina alternativă.

Doctorul Masaru Emoto s-a născut la Yokohama, Japonia, în Iulie 1943. Este absolvent al Universității Municipale din Yokohama, secția de studii umanistice și știință cu specializarea în Relații Internaționale. În 1986 a fondat Corporatia IHM din Tokyo. În Octombrie 1992 a obținut de la Open International University diploma de Doctor în Medicina Alternativă. Ulterior, a aflat de noțiunea micro-ciorchinilor de apă, folosită în Statele Unite, și de tehnologia Analizei prin Rezonanță Magnetică. Astfel și-a început căutările pentru dezlegarea misterelor apei.
Profesorul Emoto a întreprins vaste cercetări asupra apei de pe întreaga planetă, nu atât ca cercetător științific ci mai degrabă ca liber-profesionist. Într-un final, și-a dat seama că apa ne relevă adevărata ei fire sub forma cristalelor de gheață. El își continuă experimentele și a scris un număr mare de cărți de succes în limba japoneză, ca și seminarul Mesaje din Apă, publicat bilingv. Pozele cu cristale au apărut prima oară în cărțile sale pe care și le-a publicat singur, Mesaje din Apă 1 și Mesaje din Apă 2. Mesajele Ascunse din Apă a apărut mai întâi în Japonia și s-a vândut în toată lumea în peste o jumătate de milion de exemplare. Este căsătorit cu Kazuko Emoto care îi împărtășește pasiunea, fiind director al Kyoikusha, secția de editare-publicare a companiei sale. Ei au trei copii.
Prin intermediul cercetărilor sale, doctorul Emoto, a descoperit că moleculele de apă sunt influențate de gândurile, cuvintele și sentimentele noastre. Folosind tehnici fotografice de mare viteză, Masaru Emoto a dezvăluit cum cristalele formate în apa înghețată se transformă atunci când le sunt „adresate” gânduri specifice, concentrate. A descoperit că apa, expusă cuvintelor de iubire, formează modele de cristale complexe și strălucitoare. În schimb, apa expusă cuvintelor cu încărcătură energetică negativă formează modele nedesavârșite, asimetrice, în culori lipsite de strălucire. El continuă să facă cercetări în acest domeniu nou. "

Daca pentru voi doar niste etichete puse de oamenii de stiinta conteaza pentru a aprecia studiul unui om si astea sunt singurele barometre de a percepe lumea inconjuratoare,atunci inteleg de ce il numiti sarlatan.
Oricum ar fi,cred ca sunteti constienti ca descoperirea facuta de el,poate fi dovedita sau dezaprobata prin studii similare,deci,nu vad de ce si-ar bate cineva capul cu o astfel de "sarlatanie".Nu este greu sa dovedesti asa ceva.
In ce priveste teoria evolutiei,eu nu cred ca inscrisele biblice neaparat o infirma.Cred ca cele 6 zile ale creatiei sunt numite asa mai mult metaforic,nu neaparat ca ar fi vorba de niste zile asa cum le pricepem noi in ziua de astazi,iar in decursul acelei perioade este posibil sa fi avut loc acest proces evolutiv atat de controversat astazi.
Cel putin asta este parerea mea.
Vechi 09.09.2009, 17:12:14
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Oare,Terra nu ar putea fi asa ceva? :)
Vechi 09.09.2009, 18:04:54
teatru-copii teatru-copii is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2009
Locație: Botosani - Saveni
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru teatru-copii
Implicit este

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Ti-am spus sa nu mai scrii prescurtat sau cu litera mica. E o prafanare si a Limbii romane.

Ec+Ep

Doamne ajuta!
Vechi 09.09.2009, 18:12:45
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Daca pentru voi doar niste etichete puse de oamenii de stiinta conteaza pentru a aprecia studiul unui om si astea sunt singurele barometre de a percepe lumea inconjuratoare,atunci inteleg de ce il numiti sarlatan.
"Doar niste etichete". Sper ca glumesti, dar ceva imi zice ca nu. Daca mergi la farmacie si iei un medicament, nu te intereseaza ca el sa fi fost etichetat ca "safe" de oameni care chiar se pricep la asta? La fel, cand mergi pe un pod, nu mergi sperand ca a fost verificat si declarat OK de un grup de ingineri de drumuri si poduri?

Deci, pe de o parte sustii ca studiul lui Emoto e stiinta, dar nu ti se pare esential ca studiul sa fie validat si de alti oameni... de stiinta.
Si nu, etichetele puse de oamenii de stiinta nu sunt singurele barometre pentru a intelege lumea inconjuratoare, dar cred ca oamenii de stiinta au ceva de spus cand e vorba de... stiinta.

Citat:
Oricum ar fi,cred ca sunteti constienti ca descoperirea facuta de el,poate fi dovedita sau dezaprobata prin studii similare,deci,nu vad de ce si-ar bate cineva capul cu o astfel de "sarlatanie"
Exact. Si nu a fost aprobata de nimeni altcineva. Deci? Cum e cu certitudinea?

Singurul motiv pentru care "descoperirea" lui Emoto se bucura de publicitate este apetitul oamenilor pentru pseudostiinta. Si apetitul oamenilor pentru pseudostiinta vine din faptul ca o gramada de oameni nu stiu ce e aia stiinta.

Ti-am scris mai sus ca Emoto himself nu se considera om de stiinta, tu raspunzi citand biografia lui (care, din nou, nu indica faptul ca ar fi om de stiinta), dupa care scrii ce ti-am citat mai sus. Ce vrei sa zici, de fapt?

Last edited by konijiro; 09.09.2009 at 18:15:05.
Vechi 09.09.2009, 18:55:14
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Si cine a dovedit contrariul?Cine au fost acei oameni de stiinta care au facut studii de specialitate si au dovedit opusul experimentului lui Emoto?
Pentru toti cei care au putin habar de anumite lucruri se stie ca puterea gandului influenteaza absolut tot ceea ne inconjoara.Faptul ca nu exista etichete puse de oamenii de stiinta,nu inseamna ca aceste fenomene nu sunt reale si nu inseamna ca toti oamenii de stiinta impartasesc aceleasi pareri.

"Fizicianul francez Jean E. Charon a elaborat o teorie a relativității complexe, în continuarea ideilor lui Albert Einstein. Conform acestei teorii, universul are o natură complexă alcătuită dintr-o parte reală și o parte imaginară care se întrepătrund și se completează reciproc. Astfel, în interiorul electronilor, spațiul și timpul sunt diferite de felul în care le cunoaștem.
Aceasta permite ca fiecare electron al corpului nostru să conțină, în imagine holografică, datele noastre complete. Iar, pentru că electronul are, conform datelor fizicii moderne, o durată de viață nelimitată, rezultă că și spiritul nostru este, în mod virtual, nemuritor.
Invizibil în realitatea noastră obișnuită, electronul devine real într-un spațiu interior al universului, unde nu mai este supus timpului. Spiritul nostru ar avea astfel și el posibilitatea de a se pune în rezonanță cu acel loc în care toate fenomenele există simultan și în totalitate. De aici rezultă posibilitatea a ceea ce numim paranormal, precum și ideea că realitatea noastră obișnuită este doar un aspect al Universului. Aceasta amintește de faptul că și tradițiile spirituale consideră lumea vizibilă ca fiind doar o reflexie a realității."

Problema voastra si a anumitor oameni de stiinta este lipsa flexibilitatii deschiderii catre noi orizonturi,fara de care nici stiinta de astazi nu ar fi ajuns la un asemenea stadiu.
Vechi 09.09.2009, 19:16:38
konijiro's Avatar
Senior Member

Implicit

Oamenii de stiinta sunt curiosi de felul lor. Chiar foarte. Asa ca sunt convins ca daca descoperirile lui Emoto era validate, am fi avut destul de multi oameni de stiinta care ar fi preluat si dezvoltat ideea.

Din nou:

Citat:
Commentators have criticized Emoto for insufficient experimental controls,[3] and for not sharing enough details of his approach with the scientific community. [4] In addition, Emoto has been criticized for designing his experiments in ways that leave them open to human error influencing his findings. [5]
Daca modalitatea de a face experimentele nu e stiintifica (pentru ca da, stiinta e riguroasa cand vine vorba de metode de experimentare, tocmai pentru ca e nevoie de standarde binecunoscute in lumea stiintifica), cum vrei sa se ralieze oameni de stiinta la cercetarea lui Emoto?

Citat:
In the day-to-day work of his group, the creativity of the photographers rather than the rigor of the experiment is an explicit policy of Emoto
Acum ai inteles? Omul nu respecta regulile unui experiment stiintific, si nici macar nu considera ca ceea ce face e stiinta. Deci aici nu e vorba de obtuzitatea oamenilor de stiinta, ci de faptul ca Emoto se ocupa de altceva decat ei.

Citat:
Pentru toti cei care au putin habar de anumite lucruri se stie ca puterea gandului influenteaza absolut tot ceea ne inconjoara
Uite exact aici e problema, si de asta cred ca ai o viziune foarte poetica asupra stiintei. Care sunt acele "anumite lucruri", cat de putin "habar" trebuie sa ai si cum adica "se stie"? E o exprimare vaga si lipsita de rigurozitate.

Foarte bine ca Charon a descoperit treaba aia. A fost ea coroborata de alti oameni de stiinta? Reprodusa de altcineva? Daca tu te joci in laborator si descoperi ceva, si acel ceva e reprodus de altcineva, in conditii similare, s-ar putea sa ai ceva in mana. Daca iti iese numai tie, ceva nu e OK.

Un alt exemplu de pseudo stiinta e scientologia. Aceeasi treaba. Hubbard a afirmat ca e stiinta, a afirmat ca are studii si experimente sa o dovedeasca, dar nu le-a facut niciodata publice. Iar o "chestie" devine stiinta numai atunci cand comunitatea stiintifica o valideaza. Nu cand zice un om ca e stiinta.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30