Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2011, 08:35:38
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Ortodoxia se identifica cu insasi traditia apostolica , si orice ruptura in continuitatea cu traditia apostolica a fost considerata ca o compozitie sau ambandonare a Ortodoxiei , care poate sa ia fie forma unei erezii , fie forma unei confesiuni separate . In timp ce Ortodoxia isi justifica prin aceasta continuitate apostolica si patristica , celelalte biserici sau confesiuni , sunt , intr un fel sau altul , iesite dintr un act de separare , act in care ele si-au format traditia lor confesionala proprie . Cu adevarat , precum ai aratat in citatul dat mai sus , Biserica Ortodoxa nu s-a dedat la nici un fel de schimbare a Adevarului Relevat si cuprins in Sfanta Scriptura si Sfanta traditie !
As vrea sa va spun o intimplare: am cunoscut un iranian. El mi-a spus: noi sintem un popor harnic, avem cultul muncii, stramosii nostri au inventat cifrele, erau matematicieni etc. Vorbea cu mare patos despre poporul sau. Apoi am mers la atelierul lui auto sa-mi repar masina. Acolo nu avea o priza. A improvizat ceva, in fata mea, cu doua fire... Apoi am mai cunoscut un iranian. El mi-a spus: noi sintem un popor harnic, avem cultul muncii, stramosii nostri au inventat cifrele etc... Apoi am cunoscut un italian care mi-a spus ca a cunoscut un iranian; iar acest iranian era laudaros, ii spunea ca ei sint un popor care au cultul muncii, ca ei au inventat cifrele...

Nu vreau sa va supar, insa ceea ce spuneti dumneavoastra spun majoritatea ortodocsilor, iar un lucru repetat la nesfirsit incepe sa-si piarda valoarea (ca in reclamele difuzate prea des, care devin obositoare). Ca roman catolic nu pot sa nu remarc cu durerea ca trairea noastra spirituala, romaneasca, este probabil mult sub a celorlalte tari din jurul nostru (fie catolice sau ortodoxe); acest lucru se vede in fapte: sintem primii la avorturi, cei care ne conduc nu se gindesc deloc la cei pe care ii reprezinta (nu avem spitale, scoli, strazi, ca sa nu mai vorbesc despre autostrazi); revolutia comunista a fost facuta cu varsare de singe (iar in tarile din jur, inclusiv in Rusia, revolutia s-a facut pasnic, fara varsare de singe). Cred ca pentru starea asta de lucruri sintem responsabili toti, si noi, catolicii, ca nu ne ne rugam mai mult pentru tara noastra, si dumneavoastra, ortodocsii, pentru ca marea majoritate dintre ortodocsi sint ortodocsi cu gura, nu cu faptele. A ramine ortodox pina la capat, in opinia mea nu are valoare daca ortodoxia nu e exprimata in fapte. Vizibile sau tacute; Isus a blestemat smochinul fara roade; Vasile Voiculescu, un poet ortodox, spunea ca Isus a facut acest lucru pentru ca smochinul a fost prea mindru. S-a mindrit cu frumusetea sa si nu a vrut sa se jertfeasca, sa renunte la frumusetea de pom frumos si sa faca roade. Acelasi lucru, cu alte cuvinte, l-a spus si sfintul Anton de Padova. Eu va doresc sa ramineti ortodocsi pina la capat. Insa ortodocsi autentici. Pentru ca si eu, ca si voi, sint o slujitoare in armata domnului nostru Isus Cristos. Iar daca armata e puternica, batalia e cistigata de toti si de soldatii care nu sint atit de buni. Va doresc sa ramineti cresinciosi ortodocsi pina la capat, autentici, pentru slava si gloria Domnului nostru Isus Cristos.
Vechi 27.05.2011, 10:07:42
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
As vrea sa va spun o intimplare: am cunoscut un iranian. El mi-a spus: noi sintem un popor harnic, avem cultul muncii, stramosii nostri au inventat cifrele, erau matematicieni etc. Vorbea cu mare patos despre poporul sau. Apoi am mers la atelierul lui auto sa-mi repar masina. Acolo nu avea o priza. A improvizat ceva, in fata mea, cu doua fire... Apoi am mai cunoscut un iranian. El mi-a spus: noi sintem un popor harnic, avem cultul muncii, stramosii nostri au inventat cifrele etc... Apoi am cunoscut un italian care mi-a spus ca a cunoscut un iranian; iar acest iranian era laudaros, ii spunea ca ei sint un popor care au cultul muncii, ca ei au inventat cifrele...

Nu vreau sa va supar, insa ceea ce spuneti dumneavoastra spun majoritatea ortodocsilor, iar un lucru repetat la nesfirsit incepe sa-si piarda valoarea (ca in reclamele difuzate prea des, care devin obositoare). Ca roman catolic nu pot sa nu remarc cu durerea ca trairea noastra spirituala, romaneasca, este probabil mult sub a celorlalte tari din jurul nostru (fie catolice sau ortodoxe); acest lucru se vede in fapte: sintem primii la avorturi, cei care ne conduc nu se gindesc deloc la cei pe care ii reprezinta (nu avem spitale, scoli, strazi, ca sa nu mai vorbesc despre autostrazi); revolutia comunista a fost facuta cu varsare de singe (iar in tarile din jur, inclusiv in Rusia, revolutia s-a facut pasnic, fara varsare de singe). Cred ca pentru starea asta de lucruri sintem responsabili toti, si noi, catolicii, ca nu ne ne rugam mai mult pentru tara noastra, si dumneavoastra, ortodocsii, pentru ca marea majoritate dintre ortodocsi sint ortodocsi cu gura, nu cu faptele. A ramine ortodox pina la capat, in opinia mea nu are valoare daca ortodoxia nu e exprimata in fapte. Vizibile sau tacute; Isus a blestemat smochinul fara roade; Vasile Voiculescu, un poet ortodox, spunea ca Isus a facut acest lucru pentru ca smochinul a fost prea mindru. S-a mindrit cu frumusetea sa si nu a vrut sa se jertfeasca, sa renunte la frumusetea de pom frumos si sa faca roade. Acelasi lucru, cu alte cuvinte, l-a spus si sfintul Anton de Padova. Eu va doresc sa ramineti ortodocsi pina la capat. Insa ortodocsi autentici. Pentru ca si eu, ca si voi, sint o slujitoare in armata domnului nostru Isus Cristos. Iar daca armata e puternica, batalia e cistigata de toti si de soldatii care nu sint atit de buni. Va doresc sa ramineti cresinciosi ortodocsi pina la capat, autentici, pentru slava si gloria Domnului nostru Isus Cristos.
Domnule ,sau doamna si eu gandeam ca dumneavoastra ,ca nu suntem destul de profunzi in trairea ortodoxa dar am citit de curand o carte cu interviuri luate parintelui Iustin Parvu.
Dumnealui e vazator cu duhul si isi pune mari sperante in spritualitatea acestui neam ,lauda puterea de jertfa a acestui popor ,incepand cu jertfa martirilor din inchisorile comuniste.
Eu cred ca patimim pentru ca pe langa acesti traitorii ortodocsi sunt foarte multi necredinciosi in aceasta tara care calca poruncile divine.
O dovada sunt milioanele de avorturi ,facute timp de 20 de ani.
O sa vedem ce va mai fi.
Vechi 27.05.2011, 13:00:57
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:

Iata un raspuns spus din inima, din care avem ce invata! Multumim.
Vechi 27.05.2011, 18:03:28
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
Va doresc sa ramineti cresinciosi ortodocsi pina la capat, autentici, pentru slava si gloria Domnului nostru Isus Cristos.
Asa sa ne ajute Dumnezeu !
Vechi 31.05.2011, 19:43:44
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile De ziua lor - la multi ani !

" Truda educatorului adevarat nu este sa-i faca pe copii asemenea noua , ci sa-i salveze pe toata viata in simplitatea de spirit si in curatenia inimii cu care au venit pe lume .O generatie noua e o primavara noua a omenirii , si ea e menita sigur vestejirii daca voim s-o crestem dupa asemanarea noastra . Exista insa un singur mijloc de a o salva : cand educatia fundamental inoita si increstinata , va creste pe copil dupa chipul si asemanarea lui Dumneze " (Nichifor Crainic ) . Sa crestem copiii in lumina credintei ORTODOXE !
Attached Images
File Type: jpg 666images.jpg (1,5 KB, 1 views)
File Type: jpg 777images.jpg (4,0 KB, 1 views)
Vechi 02.06.2011, 13:25:53
vintage
Guest

Implicit Hristos s-a inaltat!

Urez din toata inima, tuturor, o zi binecuvantata!
Aceasta Sfanta Zi sa ne fie tuturor inceputul inaltarii mintii si simtirilor noastre spre cele ceresti!

Sa ne ajute Dumnezeu!
Vechi 02.06.2011, 19:04:32
Alexandru08 Alexandru08 is offline
Member

Data înregistrării: 24.12.2007
Implicit

Multi confunda sau nu pot sa desparta intoleranta fata de pacat cu omul.
Ortodocsii iubesc Adevarul,pt. ca pana L-au aflat,El era amestecat cu minciuna si nici o babilonie dintr-asta nu le aducea linistea.Dar cand L-i s-a descoperit,nu mai pot renunta la El si ar vrea ca toti oamenii sa-L cunoasca.
Mai intai L-au crezut pe Hristos,apoi pe apostolii si sfintii sai.Iar daca sfintii spun ce este erezia,pacatul,virtutile...este firesc pt. ei sa-i asculte si NUMAI asta si nu vreo mandrie personala de a invata pe altii,le poate aduce darul duhovnicesc de a uri pacatul dar a-l iubi pe om.
Vechi 02.06.2011, 19:48:34
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandru08 Vezi mesajul
Ortodocsii iubesc Adevarul,pt. ca pana L-au aflat,El era amestecat cu minciuna si nici o babilonie dintr-asta nu le aducea linistea.Dar cand L-i s-a descoperit,nu mai pot renunta la El si ar vrea ca toti oamenii sa-L cunoasca.
Mai intai L-au crezut pe Hristos,apoi pe apostolii si sfintii sai.Iar daca sfintii spun ce este erezia,pacatul,virtutile...este firesc pt. ei sa-i asculte si NUMAI asta si nu vreo mandrie personala de a invata pe altii,le poate aduce darul duhovnicesc de a uri pacatul dar a-l iubi pe om.
Asa este, iar iubirea de alti oameni tocmai asta este, sa le spunem adevarul, ca ei sa se poata mantui. Atunci inseamna ca ii si iubim (atat cat ne sta in putinta fiecaruia).
Vechi 02.06.2011, 20:40:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Iata un raspuns spus din inima, din care avem ce invata! Multumim.
Ce e de invatat?

Crezi ca prin acest topic Cristi este promotorul unei ortodoxii de suprafata, formale?

Adica "haideti sa ramanem ortodocsi, fie doar si cu numele"?

Pentru ca doamna catolica asta vrea sa inteleaga, si tu vrei sa intelegi la fel?

Sau poate ideea ar fi alta, nu conteaza ce religie ai, important este sa fii sociabil si un element bun pentru societate?
Vechi 02.06.2011, 20:45:28
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Alexandru08 Vezi mesajul
Exact , asa ne invata si Sfintii Parinti care ne indeamna sa nu ne maniem impotriva bolnavilor , ci sa luptam impotriva bolii .

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11