![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cel putin cand ma mutasem in buricul targului nu mai colinda nimeni inafara de cersetori sau ori de cate ori aveam noroc sa ne viziteze vreun cor de studenti de la Teologie. Vor fi traditii apuse.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Se mai umbla la colindat, cel putin noi, asa adulti cum suntem umblam la colindat; da, la rude, vecini si prieteni apropiati, dar mai mrgem.
Copiii nu mai prea merg la colindat din cauza ca merg multi dubiosi si s-a intamplat aproape in fiecare an ca, copii mai mici sa fie atacati de astia sa le fure ce au primit; asa ca lumea e mai precauta. Ii vad pe nepotii meu ca vor sa mearga, deja discuta despre asta, dar ii e frica cumnatei sa ii mai lase din cauza a ceea ce ar putea pati; asa ca vor merge doar colo in bloc si peste drum, la ai mei si in blocul acestora; si la noi si, eventual, in bloc la noi. Alta data mergea cu ei si fratele mai mare, cum el merge cu clasa lui, si cei mai micuti u mai au cu cine sa mearga; cand mergeau cu totii, colindau aproximativ tot cartierul (unde li se deschidea usa, normal). Mie imi placea tare la sat sa merg la colindat. Fiecare on, fara exceptie, deschidea usa si te invita inauntru, undeardea focul in soba si mirosea intr-adevar a sarbtoare. Ne serveau oamenii cu prajuturi, cozonaci, covrigi sau mere si unii ne mai dadeau si bani la plecare. Era o incantare sa mergem la colindat, mai ales ca, in fiecare an pe care l-am prins la bunica de Craciun, era zapada, alb imaculat pe drum, pe case, in curtile oamenilor si pe dealuri. Era o atmosfera de vis.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]()
Evident că nu poți avea pretenții de la un copil din moment ce de la părinți nu ai ce cere. În cocluzie nu Moș Crăciun e de vină, ci noi și cum ne obișnuim copiii să se raporteze la acest pesonaj. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Iata in sfarsit un raspuns cat de cat firesc si normal , dupa 11 ore de "odihna" si meditatie ! :)
|
||||
|
||||
![]()
Apropos, eu stiam cand eram mica, ca, Mos Craciun e ajutorul Sfantului Nicolae, care il ajuta pe Sfant pentru a-l lasa sa se odihneasca dupa ce a fost pe la fiecare casa in data de 5 spre 6 sa lase daruri si sa ii ajute pe copiii orfani si saraci si cate o mica atentie pentru fiecare copil din lume. Acesta (mos Craciun) vine acum pe la fiecare casa cu daruri pentru toata familia, de la mic la mare, in semn de bucurie pentru nasterea pruncului Iisus.
Chiar imi placuse povestea si intentionez sa o folosesc si eu pe cand voi avea copii; nu cred ca e o greseala sa stie copiii sa se raporteze in modul asta la mos Craciun.
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Uite aici pagina redeschiderii topicului: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...=14272&page=27 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mosul pentru mine , a fost mama , tata , apoi sotia si baiatul meu ! ![]() Anul acesta mi-a facut o surpriza frumoasa , a venit ceva mai repede cu 4 cauciucuri de iarna , exact ce-mi trebuia ! ![]() E perioada bucuriei ,iar atunci cand poti , sa devi Mos pentru cei multi si nevoiasi , precum campania deschisa de Mirela , Jenica si postata la Umanitare si pe theadul lui Mosneagu ( Culai ) !
|
||||
|
||||
![]()
Mi-ai cerut o concluzie :
Esti un fatarnic si un mare frustrat! Eu vorbesc pe sleau , nu ma ascund dupa teorii si cuvinte mieroase ! De ce spun ca esti un fatarnic si un frustrat ? Pentru ca un crestin adevarat nu poate intoace spatele pentru niste simple polemici , fie ele si aici ! Iti multumesc ca m-ai sters din lista azi noape si ti-ai aratat adevarata identitate ! Hristos cum a reactionat la scuipari , injuraturi si batjocuri ? Pe noi ne deranjeaza un cuvintel , o opinie , si devenim precum dumneata ! In fine , iti doresc Sarbatori fericite : ![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Mos mami si tati meu au venit mai devreme si la noi; ne-au luat un aspirator (si mare nevoie aveam de el ca il tot ceream imprumut pe al lor), iar mos sotul a venit in octombrie cu un telefon nou; cel vechi nu mai functiona, iar aseara mai venit cu un set de ingrijire pentru baie cu un miros superb de craciun (scortisoara, fursecuri si portocale - ala e mirosul care mie mereu imi aminteste de craciun). Putem fi Mos Craciun in fiecare zi pentru cineva, intr-o mai mica sau mai mare masura :) cristi, multumsc pentru radio doxologia; imi prinde foarte bine acum, la birou :) mai trece timpul intr-un mod frumos :)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
cine este aproapele meu? | luminitarodina | Despre Biserica Ortodoxa in general | 30 | 27.07.2016 11:28:12 |
cine din voi este in Bruxelles? | TIBS | Generalitati | 9 | 17.06.2010 00:27:49 |
cine este din iasi? | bogdan_222 | Calugarul | 0 | 14.05.2010 13:22:05 |
Cine este responsabil? | eclat_de_lune | Generalitati | 1 | 07.11.2009 14:57:06 |
Cine este cel mai puternic om? | amatyyy | Teologie si Stiinta | 29 | 16.09.2009 13:49:04 |
|