Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.03.2015, 13:19:38
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Ți-am spus să-mi spui Igor, mulțumesc pentru bunul simț exagerat.
Nu e nici un bun simț. Dacă TU ai fi avut bun simț și ai fi recunoscut că ești Botoș Remus Emilian, și ai fi cerut frumos să fi numit Igor, ți-aș fi spus Igor.

Dar pentru că ai ales să ne minți pe toți în față și să susții că ești altcineva, îți voi spune doar pe umele tău, Botoș Remus Emilian, ca să vadă toți forumiștii cu cine au de-a face.

Citat:
Iar papuașii din Amazon, sunt băștinașii, populația locală. Le spun papuași, că îmi place numele...
Altă minciună. Le-ai spus papuași, pentru că habar n-aveai că între Noua Guinee și Amazon sunt niște mii de kilometri. Iar acuma încerci să-ți ascunzi rușinea printr-o mincină.

Citat:
Deci cu ce e de vină Hristos, că ei nu se mântuiesc?
Noi te-am întrebat, și văd că refuzi să răspunzi, cum putea un papuaș din sec. II să cunoască pe Cristos, când nici un european nu ajunsese încă în Noua Guinee ?
Vechi 23.03.2015, 13:26:12
Wryetui's Avatar
Wryetui Wryetui is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.12.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Sau chiar si in ziua de azi, in inima Amazonului, sau in muntii Urali, sau, sa zicem, in Coreea de Nord, unde acolo chiar ca nu au sansa sa Il intalneasca macar pe Hristos, aia ce fac? Dar ei ce vina au ca nu au cum sa Il intalneasca pe Hristos? Si, cei din africa, care l-au intalnit datorita misionarilor protestanti sau catolici ce fac? Aaa pai nu e bine daca saracii l-au intalnit pe Hristos asa, trebuie sa fie si ortodocsi, deci soarta... In iad cu voi ca nu au trecut pravoslavnicii pe acolo.
Vechi 23.03.2015, 13:26:31
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Dacă TU ai fi avut bun simț și ai fi recunoscut că ești Botoș Remus Emilian, și ai fi cerut frumos să fi numit Igor, ți-aș fi spus Igor.

Dar pentru că ai ales să ne minți pe toți în față și să susții că ești altcineva, îți voi spune doar pe umele tău, Botoș Remus Emilian, ca să vadă toți forumiștii cu cine au de-a face.
Numele meu real, mă privește personal, franco-latinule.
Nu, nu am mințit pe nimeni, nici în față, nici în spate.

Deci aici pe forum, la mine acasă, te rog frumos, să îmi spui după pseudonimul pe care l-am ales. Mulțumesc anticipat pentru înțelegere.

Citat:
Nu e nici un bun simț.
Bine că măcar ai bunul simț să recunoști că nu ai bun simț.

Citat:
Altă minciună. Le-ai spus papuași, pentru că habar n-aveai că între Noua Guinee și Amazon sunt niște mii de kilometri. Iar acuma încerci să-ți ascunzi rușinea printr-o mincină.
Consideră ce vrei și ce poți, și cât poți. Fie ție după credința ta și după inima ta.

Citat:
Noi te-am întrebat, și văd că refuzi să răspunzi, cum putea un papuaș din sec. II să cunoască pe Cristos, când nici un european nu ajunsese încă în Noua Guinee ?
Papuașul din secolul 2, NU se mântuiește. Ce-i așa greu de înțeles?
Cel puțin, nu mântuirea adevărată, dată creștinilor, dar sunt convins că sufletul lui, se odihnește întrun fel anume, știut numai de Dumnezeu, în tainele Sale, spre deosebire de eretici, care știu bine totul și Îl ucid pe Hristos zilnic, prin ereziile lor.

Să revin on-topic: Augustin, este fericit, niciodată sfânt, și este dovedit: dogmtaic, patristic și biblic, că a fost este și va fi eretic.

Unul din cei mai mari eretici, din câți au existat vreodată ! Mai mare chiar ca și Origen și ca Arie.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 23.03.2015 at 13:29:24.
Vechi 23.03.2015, 13:26:59
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Din acel link, și acel articol, fără autor, fără bibliografie, NU reiese că părintele Ioannis Romanides, a susținut eretici, și nici că a osândit pe vreun Sfânt al Bisericii lui Hristos, din Apusul de dinainte de căderea în ereziile franco-latine.
Cum adică fără autor, când autorul e Ioan Romanides ?!!!

Și, ia spune, cum sună d.p.d.v. ortodox sugestia lui Romanides că ar trebui ridicate anatemele pronunțate de Sinoadele Ecumenice, împotriva necalcedonienilor, pe care-i numește "ortodocși" ?

Pe de altă parte, întreg articolul este un atac nu foarte voalat la adresa Sf. Leo.
Vechi 23.03.2015, 13:28:34
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu, nu am mințit pe nimeni, nici în față, nici în spate.
Păi bine, măi, Emiliane, dar ai spus negru pe alb că nu ești Botoș Remus Emilian. Asta nu e minciună ?
Vechi 23.03.2015, 13:34:13
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
Cum adică fără autor, când autorul e Ioan Romanides ?!!!
Da, autorul este Ioannis Romanides, îmi recunosc greșeala și îmi retrag cuvintele.

Citat:
Și, ia spune, cum sună d.p.d.v. ortodox sugestia lui Romanides că ar trebui ridicate anatemele pronunțate de Sinoadele Ecumenice, împotriva necalcedonienilor, pe care-i numește "ortodocși" ?
Da, perfect adevărat. Susțin și eu ridicarea anatemelor, pentru "ne"-calcedoneni. Și-au recunoscut prostia și erezia și au lepădato. Totul mai ține de formele canonice de reprimire la Adevăr.

Citat:
Pe de altă parte, întreg articolul este un atac nu foarte voalat la adresa Sf. Leo.
Sigur asta-i strict părerea ta personală. Nu înseamnă că ăsta-i și Adevărul :)
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Vechi 23.03.2015, 13:42:16
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Păi bine, măi, Emiliane, dar ai spus negru pe alb că nu ești Botoș Remus Emilian. Asta nu e minciună ?
Păi bine, măi Mihai, nu te-am rugat eu, digital pe digital, să-mi spui Igor?
Nu ți-am spus eu ție că numele real din viața reală, mă privește, de câte ori să ne repetăm, măi Mihai, de câte ori să vorbim același lucru?
De ce nu ești om să înțelegi că NU TE PRIVEȘTE numele meu real ? Ia spune.
Unde am spus eu deci, care-i numele meu real?
Păi vezi că înflorești, faci deducțiile tale (i)logice, duci în eroare, manipulezi, dezinformezi ?

Ai grijă de tine.

Ieși din erezii.
Că altfel, nu te mântuiești.

Biblia
Vechi 23.03.2015, 13:43:22
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Să revin on-topic: Augustin, este fericit, niciodată sfânt, și este dovedit: dogmatic, patristic și biblic, că a fost este și va fi eretic.

Unul din cei mai mari eretici, din câți au existat vreodată ! Mai mare chiar ca și Origen și ca Arie.

Biblia
Vechi 23.03.2015, 13:49:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:

Iar papuașii din Amazon, sunt băștinașii, populația locală. Le spun papuași, că îmi place numele... E singurul loc de pe pământ, în care oamenii încă sunt cu mentalitate necivilizată, canibali, etc.

Deci cu ce e de vină Hristos, că ei nu se mântuiesc?
Ca ii condamna pentru necredinta in ceva ce nu au cunoscut?

Tie ti s-ar parea corect sa te alegi cu proces penal pentru ca nu te-ai spalat de 7 ori pe zi pe maini desi habar nu aveai ca trebuia sa faci asta?

Nu ai spune ca esti persecutat?

Citat:
Nimeni nu vine la Tatăl, decât prin Mine, spune Hristos.
Si uite aici intelegi versetul asta dupa o minte redusa si o logica proasta, ca sectarii.

Asteptam inca lamuriri,
Vechi 23.03.2015, 13:52:52
Igor_Paslusnik's Avatar
Senior Member

Implicit

Oferim lămuriri adâncite:

Rectific:
înainte de creștinism, NIMENI nu se mântuia, vedem, că Hristos S-a pogorât la iad, și a eliberat drepții, chiar și pe David, pe Moise, pe toți.

Dar după creștinism, mai ales după ereziile franco-latine, știm sigur cine se mântuiește și cine nu. Creștinii se mântuiesc, deci ortodocșii, iar ereticii, nu au cum să se mântuiască.

Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 23.03.2015 at 14:03:30.
Subiect închis