Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2017, 22:27:27
suslik suslik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.10.2016
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Corect, eu i-am spus de zeci de ori ca nu-i in regula sa vorbeasca asa si ca e mai rau decat nepomenitorii aia pe care-i critica.

N.D. cred ca e parintele cu nume de fluviu african. :)
Iuliu, asta e reactie feminina, sa te lasi coplesit de estetic. Da, vorbesc porcos, alambicat si otarit anti-monahal. Lasa impresia estetica! Priveste faptele! Nepo lovesc in Biserica, mai ales in vremuri ca acestea, iar eu nu fac asa porcarii. Recunosc, sint si eu subiectiv: imi convine mult mai mult o Biserica condusa de ierarhi nitel mai politizanti si de preoti de mir mai intelectualisti, decit o adunatura de monahi si monahii certati cu disciplina, preoti caterisiti si mireni spalati pe creier de propria evlavie. Linga oameni care relativizeaza dogmele ma sint mai in siguranta.
Vechi 22.04.2017, 22:51:33
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de suslik Vezi mesajul
Iuliu, asta e reactie feminina, sa te lasi coplesit de estetic. Da, vorbesc porcos, alambicat si otarit anti-monahal. Lasa impresia estetica! Priveste faptele! Nepo lovesc in Biserica, mai ales in vremuri ca acestea, iar eu nu fac asa porcarii. Recunosc, sint si eu subiectiv: imi convine mult mai mult o Biserica condusa de ierarhi nitel mai politizanti si de preoti de mir mai intelectualisti, decit o adunatura de monahi si monahii certati cu disciplina, preoti caterisiti si mireni spalati pe creier de propria evlavie. Linga oameni care relativizeaza dogmele ma sint mai in siguranta.
Ba nu-i feminina. Nu e normal sa vorbesti aici ca pe scara blocului, nu are nici o legatura cu faptul ca suntem barbati. Cand iesim din pestera, vorbim civilizat.
Cat despre fapte, tu spui ca pentru ca unii monahi au facut nu stiu ce, atunci toti monahii sunt rai. Pai pe aceeasi logica am putea spune ca toti crestinii sunt rai, toti paganii sunt rai si toti pe care-i cheama Adrian vorbesc porcos.
Faptele sunt astea. Marea majoritate a monahilor din Athos, nu e de acord cu actiunea astora. Si punct. Restul, ca tu preferi relativismul dogmatic samd...sigur ca il preferi. Ca daca nu te poti tine tu de invatatura crestina, atunci ai prefera sa nu se tina nimeni ca sa poti dormi linistit. :)
Reply With Quote
Vechi 22.04.2017, 22:57:35
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

Of!
Nu toti monahii sint rai! Nu gindesc asa aberatii!
Insa, priveste si tu statistic si in ansamblu istoria monahismului ortodox, si recunoaste ca monahismul are/duce la o incrincenare anume, mai ales pe chestiuni de dogme. Si prefer sa platesc pretul unui anume relativism, si sa ramina Biserica unita, fara parosi care agita multimile de prostalai si toante cu prea multa evlevie, tulburind, la propriu in dese cazuri, viata bisericeasca si viata cetatii ingeneral, decit sa avem acesti tipi care, desi dezavuati de Athon, si de practic toata lumea crestina, sint suparator si surprinzator de influenti si se pare, de neatins din pdv al aplicarii legilor canonice.
Vechi 22.04.2017, 23:08:25
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Mai citeste despre rolul monahilor in erezii si schisme. Hint: Siria a ajuns monofizita datorita unor monahi. Tot asa, zeloti ca Sava ala.
Monahii au ținut și vor ține dreapta credință. Ierarhii provin din mediul monahal. Uscătări au fost și vor fi, asta nu înseamnă că trebuie să-i bagi pe toți în aceeași oală. Nu văd ce ai cu monahii athoniți pentru că sunt câțiva dintre ei care au luat-o pe arătură.
Citat:
Oamenii capabili de miracole ma sperie, si ma sperie si amploarea cultului lor. Am intilnit oameni care vorbeau mai des si cu mai multa dragoste de AB si/sau ND (ND = Nil Dorobantu) decit de Hristos Domnul.
Și eu am trecut pintr-o fază asemănătoare. Cunoști un sfânt, un părinte care ți-e drag și vorbești de el ca de Dumnezeu. În acea etapă a vieții, acela este dumnezeul tău, nu e nimic greșit dacă este o chestiune temporară. Atât pricepe omul la început. Este adevărat că unii rămân agățați în acea stare, dar aici ține de ei și de părintele lor duhovnic. Nu văd de ce te procupă mereu acest subiect în loc să-ți vezi de ale tale. Ascultă și tu o conferință a Părintelui Rafail Noica și vezi cât de des îl pomenește pe Părintele Sofronie. Sau citește o carte a Părintelui Sofronie și vezi cât de des vorbește de starețul Siluan. Ce așa greu de înțeles că fiecare are o afinitate pentru un părinte care i-a marcat viața. Eu cunosc oameni bătrâni care l-au cunoscut pe AB și vorbesc mereu de el ca de dumnezeu (se vede clar că acest om le-a marcat pe veșnicie viața), dar nu-l pun mai presus de Dumnezeu și Maica Domnului.

Citat:
Asa ca nu te mai supara: pentru mine, A. B. NU este eretic. Categoric nu. O scriu public. Dar cred sincer ca a fost, foarte probabil, un saman. Ceva Rasputin-like.
Crezi ce vrei, dar nu realizezi câți atei ar fi fost acum dacă nu erau părinții ăștia care ție nu-ți plac. Ia gândește-te în ce perioadă a fost AB și cât de prigonită a fost Biserica. Nu te deosebești cu nimic de cei care au prigonit-o, ci le continui lucrarea.

Last edited by simpllu; 23.04.2017 at 07:29:25.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2017, 23:25:43
Senior Member

Implicit

Citat:
Of!
Nu toti monahii sint rai! Nu gindesc asa aberatii!
Insa, priveste si tu statistic si in ansamblu istoria monahismului ortodox, si recunoaste ca monahismul are/duce la o incrincenare anume, mai ales pe chestiuni de dogme. Si prefer sa platesc pretul unui anume relativism, si sa ramina Biserica unita, fara parosi care agita multimile de prostalai si toante cu prea multa evlevie, tulburind, la propriu in dese cazuri, viata bisericeasca si viata cetatii ingeneral, decit sa avem acesti tipi care, desi dezavuati de Athon, si de practic toata lumea crestina, sint suparator si surprinzator de influenti si se pare, de neatins din pdv al aplicarii legilor canonice.
Pai tu poti plati ce vrei dar uite ca-s altii carora le place ortodoxia tocmai din cauza ca nu admite relativismul dogmatic. Inteleg ca te framanta ca ortodoxia nu-i croita dupa chipul si asemanarea ta dar poate daca nu te potrivesti intr-o haina nu-i de vina haina. Daca nu poti sa tii regim ca sa-ti vina haina bine, cauta alta.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2017, 23:27:06
simpllu simpllu is offline
Senior Member

Implicit

Episcop-vicar Patriarhal: Canalele TV, jurnaliștii și ziarele care atacă Biserica și credința comit o crimă:

http://www.activenews.ro/stiri-socia...ufletul-142737
Reply With Quote
Vechi 22.04.2017, 23:58:30
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
O prostie, nu s-a semnat nici o erezie acolo. Singurele erezii s-or fi semnat la sinaxa aia a voastra. Profita aia de voi ca sunteti creduli si va baga in cap ca s-a semnat nu stiu ce. In Grecia s-au semnat niste documente ambigue pentru ca unii au vrut sa arate lumii ( sau au fost pusi sa dovedeasca ), ca Biserica e preocupata de ce se intampla in lume. E trist ca s-a intamplat asa, dar nu e o erezie. Biserica e slabita si voi prin actiunea voastra o slabiti si mai mult, asta e tot ce obtineti, in loc sa strangem randurile si sa le dam curaj ierarhilor, ii lovim si noi ca nu-i lovesc destul secularistii si alte grupari.

Daca nu intelegi nici macar un lucru simplu si anume ca sinodul are intotdeauna ultimul cuvant in materie de credinta, cum te astepti sa ai discernamant in ceea ce priveste ce este si ce nu este erezie ? Nu vezi ca esti cu capul in nori ? Pe de o parte spui ca aperi ortodoxia aia care a rezultat in urma SINOADELOR ecumenice, pe de alta parte spui ca nu SINODUL are ultimul cuvant in materie de credinta. Si ca asta ar fi o inventie catolica.
Nu orice sinod are ultimul cuvânt în materie de credință. Vai de discernământul tău duhovnicesc!
Reply With Quote
Vechi 23.04.2017, 00:14:38
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Nu orice sinod are ultimul cuvânt în materie de credință. Vai de discernământul tău duhovnicesc!
:)
Ba si cele care sunt rejectate, sunt rejectate tot de catre SINOD. Nu de catre popa Sapca, fie el si din Sfantul Munte.
Bulgarii care au respins sinodul, l-au respins tot intr-un sinod al lor. Iar daca invataturile sinodului din Creta vor fi vreodata condamnate, tot un sinod o va face. Nu popa Sava prin sinaxe sau Chirila pe bloguri. Nu acolo se decide cine-i eretic si care sinod e ortodox si care nu.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2017, 00:19:12
suslik suslik is offline
Senior Member

Implicit

Antonia, Iuliu spune ceva perfect ortodox. Ar trebui, daca tii la sufletul tau, sa scrii astea undeva, pe un perete sau ca wallpaper pe telefon sau computer. Sint cit se poate de serios: e ceva de ortodoxie elementara.
Baga la cap, altfel e rau! Te vei scufunda in zelotism, pina la o schisma permanenta.
Vechi 23.04.2017, 08:31:32
antoniap
Guest

Implicit

Dacă vouă vi se pare normal sa fie redefinite dogmele credinței strămoșești și sa fie sfidati Sfinții Părinți, e problema voastră. Dacă, în funcție de aceste dogme redefinite, se va stabili cine e eretic și cine e ortodox, iar e problema voastră. Mergeți la gramada cu dogmele voastre redefinite în Rai pana în al treilea cer, dacă va lăsa Dumnezeu! Eu vreau sa rămân în iad alături de Sfinții Părinți și de dogmele lor!

Exista un bun-simt elementar al celor interesați de mântuire, al celor care îl poarta pe Dumnezeu în inima lor, nu în tastatura. Aceștia simt când ceva nu e în ordine, căci Duhul Sfânt îi călăuzește. Mândria celor care vor ca lumea sa se închine lor și nu lui Dumnezeu întrece orice limita în zilele noastre. Astfel de oameni, fie ei și ierarhi, nu au cum sa redefinească dogmele mai bine decât au facut-o Sfinții Părinți. Scurt.

De aceea e necesar ca ierarhii să-i întreacă pe credincioși în smerenie, în credință, în nădejde și în dragoste fata de mântuirea aproapelui, nu în grade securistice ori masonice! Căci gurile rele spun ca majoritatea ierarhilor nu au parcurs o perioada de smerenie în mănăstiri, de aceea au acumulat atata mândrie în ei, încât îi prigonesc pe cei care sunt cu adevărat credinciosi. Dumnezeu sa-I ajute sa ne călăuzească spre mântuire, nu spre iad!
Reply With Quote
Răspunde