![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stii ca [color=green]paradoxal[/color] omul are nevoie si de alte lucruri decat materiale? De dragoste, de iertare. Citat:
Avem un [color=green]paradox[/color]: Deci matematic lumea poate fi [A], dar Dumnezeu nu poate fi [A]. Prietene, undeva rationamentul tau e gresit Citat:
Isaia 45:5. Eu sunt Domnul si nimeni altul! [color=red]Afara de Mine nu este Dumnezeu.[/color] Eu te-am incins fara ca tu sa Ma cunosti. Inca un [color=green]paradox[/color]: Com poti crede ca afara de tine nu este Dumnezeu. dar in acelasi timp (daca tu zici ca presupui ca ar exista Dumnezeu) atunci inafara de Dumnezeu nu poate exista Dumnezeu. Deci matematic pentru tine crezi ca ti se poate aplica [A] dar pentru Dumnezeu nu crezi ca se poate aplica [A]. Nu e asta un paradox? Cum rezolvi aceste 3 paradoxuri? Si cum rezolvi al patrulea paradox ca ai aceste paradoxuri si nici macar nu ai citit Sfanta Scriptura de la un capat la altul fara sa sari peste nici un pasaj? Si al cincilea paradox ca nu esti interesat de iertarea lui Dumnezeu desi ai multe pacate? |
|
|||
|
|||
![]()
Draga cristitodoran, sa fiu mai clar:
Paradox 1. Pretinzi ca oamenii nu au nevoie de alte lucruri decat cele materiale, gen dragoste si iertare? Sau daca e nevoie de dragoste si iertare, nu e nevoie de materie pentru a transmite mesajul dragostei si al iertarii? Paradox 2. Pentru tine matematic lumea poate fi necreata, dar Dumnezeu nu poate fi necreat. Paradox 3. Tie ti se aplica ca inafara de tine nu exita Dumnezeu dar pentru Dumnezeu nu crezi ca El ar putea sa fie in situatia ca pentru El nu mai exista alt Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Primul principiu al termodinamicii a fost o formă precursoare legii conservării energiei la procesele în care intervine mișcarea termică a materiei. Acest principiu a fost enunțat pentru prima dată de către R.J. Mayer în 1842. La baza enunțului său a stat observația experimentală că lucrul mecanic se poate transforma în căldură și invers." Deci a avut la baza un experiment. Ce experiment a avut la baza Aristotel? Nu confunda principiile filosofice cu cele stiintifice, nu au nici o legatura, una cu cealalta. Friedrich Wilhelm Nietzsche "Dumnezeu e mort" e un principiu filosofic, inseamna ca nu e demonstrabil? Nimic nu este neaparat batut in cuie, Mai ales ceva care prin aplicare duce la un paradox. PARADÓX ~uri n. Raționament aparent just care duce la concluzii contradictorii, ce nu pot fi considerate nici adevărate, nici false; antinomie. /<fr. paradoxe |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2. Nu am zis ca lumea nu poate fi necreata. Am zis ca nu exista dovezi ca aceasta ar fi creata oricate citate din biblie mi-ati baga pe gat cu toate culorile din spectru. Voi nu aveti nici o dovada ca dumnezeu a creat lumea 3. Mai demonstrati odata ca exista dumnezeu si nu va mai incalciti in cuvinte si interpretari. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iata doar 2 din milioanele de marturii: Ioan 20 26. Si dupa opt zile, ucenicii Lui erau iarasi inauntru, si Toma, impreuna cu ei. si a venit Iisus, usile fiind incuiate, si a stat in mijloc si a zis: Pace voua! 27. Apoi a zis lui Toma: Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fi necredincios ci credincios. 28. A raspuns Toma si I-a zis: [color=red]Domnul meu si Dumnezeul meu![/color] 29. Iisus I-a zis: Pentru ca M-ai vazut ai crezut. Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut! Fapte 9 3. Dar pe cand calatorea el si se apropia de Damasc, o lumina din cer, ca de fulger, l-a invaluit deodata. 4. Si, cazand la pamant, a auzit un glas, zicandu-i: Saule, Saule, de ce Ma prigonesti? 5. Iar el a zis: [color=red]Cine esti, Doamne? si Domnul a zis: Eu sunt Iisus[/color], pe Care tu il prigonesti. Greu iti este sa izbesti cu piciorul in tepusa. 6. Si el, tremurand si inspaimantat fiind, a zis: Doamne, ce voiesti sa fac? Iar Domnul i-a zis: Ridica-te, intra in cetate si ti se va spune ce trebuie sa faci. Imi vei spune ca aceste marturii sunt din Scriptura si nu is valide, dar exista multe multe alte marturii si in afara Scripturii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
cristitodoran, dumneata vorbeshti despre spitale, shcoli, biblioteci, ... poi pe toate astea le contzine shi biserica doar ca ea itzi vindeca sufletul, duhul, pe cand celelalte s-au departat de adevaratul lor rost pe pamant shi acum slujesc doar trupului shi mandriei-fricii gLumii...
shi ai adus o sumedenie de argumente despre cat se risipeshte, bani shi munca altora, pentru biserica... nu am sa te contrazic, ci am sa spun atat: dar pentru pacat ai socotit? :dontgetit:?????? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1. Crezi ca alceva (de exemplu spitalele si scolile) pot suplini nevoi spirituale (de exemplu iertarea si dragostea) de care are nevoie omul 2. Totusi spitalele, scolile, fetele si masinile tari nu pot da dragostea si iertarea de care are nevoie omul pentru ca daca ar fi asha de acolo te-ai intoarce plin de dragoste si iertare. 3. Pentru spitale si scoli pot exista cladiri cat mai mari unde sa isi desfasoare activitatea, iar pentru biserica nu, pentru ca a avea dragoste si iertare nu e important Is adevarate afirmatiile astea? Daca is adevarate ele sunt paradox, dar in acelasi timp inseamna ca in spatele lor e un rationament gresit. Nu esti curios sa vezi unde e greseala? Citat:
Atunci de ce respingi posibilitatea ca Dumnezeu daca exista sa fie si el necreat? De ce lumea poate fi necreata, iar Dumnezeu daca exista nu? Unde e logica? Citat:
De ce pentru tine functioneaza unicitatea ier pentru Dumnezeu nu? Unde e logica? |
|
|||
|
|||
![]()
Sunteti dusi, ADIO!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |