![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Religia in schimb nu incearca sa impuna ceva, ci propune ('Dieu propose, l'homme dispose'). Iisus Hristos nu a venit cu razboi, cu legi, cu putere - el a venit lasandu-se El insusi omorat pe cruce ca sa schimbe omul care accepta, insa din interior. Se pot da atatea dovezi pentru asta ca nici nu stiu de unde sa incep. E adevarat ca nu functioneaza la oricine, pentru ca sa cum spune Scrabble, libertatea mea se termina unde incepe libertatea celuilalt, fapt care se aplica si lui Dumnezeu: El nu incalca libertatea omului, il lasa sa aleaga daca se lasa schimbat din interior sau nu. Si sigur, sunt de acord: nu numai ca nu e bine (e chiar aberant) sa impui religia prin forta, dar nici nu va reusi. Dar nu-si propune - cel putin Biserica ortoodoxa oficiala, canonica nu-si propune. Sau in masura in care isi propune, greseste. |
|
|||
|
|||
![]()
Vezi, ce zoceau unii de Dumnezeu ca foloseste si raul ca sa ne intareasca.. ;-)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In Matei 21:12 Hristos ii da afara pe tilhari din templu. Ma gindesc ca nu a fost foarte politicos. Si nu e singurul loc in care foloseste altceva decit propuneri pentru a convinge. Si nu ma refer aici la violenta fizica in mod special. Nu spun ca gestul sau de a se lasa omorit pe cruce nu este unul inaltator, dar nu la un zeu. La un zeu se numeste farsa. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar nu ma asteptam de la el sa faca discriminari |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asta nu inseamna sa incuviintezi orice ticalosie sau ineptie ,dar trebuie sa faci neaparat distinctie intre bine si rau. Doar cu iubire poti indrepta pe cineva. Cand esti bun ,nu te vezi bun in fata celuilalt. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Credinta se formeaza prin educatia in familie in primul rand sau mai tarziu prin revelatie ,adica necazuri ,scarbe care fac pe cel disperat sa recurga la ajutorul lui Dumnezeu. Si nu numai ,eu ma gandeam si la rugaciunile celor apropiati noua vii sau morti sau alte cai. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unii isi zboara creierii impreuna cu alti mii de dusmani din iubire, sa ii izbaveasca (nu zic ca e cazul celor de aici). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Copilul de mic este dus la biserica ,este invatat sa se roage ,este crescut cu blandete . Partea cu iadul si raiul nu e valabila ,mai ales ca cei mici nu au habar de asta. Se vede ca nu ai cunoscut familii care sa isi creasca copiii astfel. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu am inteles ce ai vrut sa spui ,aia nu sunt zdraveni la cap ,daca te sinucizi nu te iubesti pe tine in primul rand. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Crezi în semne? | metafora | Generalitati | 30 | 21.01.2012 13:37:39 |
Este mai tarziu decat crezi... | Rodica50 | Intrebari utilizatori | 3 | 16.10.2010 14:15:46 |
Sa vezi si sa nu crezi | Mara2009 | Nunta | 11 | 15.09.2009 09:34:10 |
De ce crezi in Dumnezeu ? | Tiberiu_Rusu | Generalitati | 145 | 04.05.2009 10:58:31 |
Evolutie sau involutie? | silverstar | Generalitati | 34 | 17.02.2007 22:09:45 |
|