Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.05.2007, 12:02:58
macs macs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.02.2007
Implicit

pardon, ce fac?
voi vreti sa interziceti avortul, adica sa luati deciziile pentru alte persoane, si eu sunt cel care se baga?
Reply With Quote
Vechi 19.05.2007, 19:48:04
IC IC is offline
Member

Data înregistrării: 21.02.2007
Implicit

Draga macs, dar nimeni nu poate lua o decizie pentru altcineva, nici daca am vrea asta, nu am putea. Fiecare are creier sa ia decizia potrivita pentru el, dar, pentru ca este un DAR, nu putem sa ne acoperim urechile si sa ne inchidem gura cand vine vorba de pacat...iar de un sfat oricine are nevoie. Ca sfatul nu e potrivit pentru fiecare in parte, ca parerile sunt diferite, in functie de religie - in cazul de fata - asta este. Fiecare alege ce este bun si ce vrea...
Dar aici este un forum crestin si sfaturile se dau din punct de vedere religios nu legal!!!
Reply With Quote
Vechi 19.05.2007, 20:11:55
erzbet erzbet is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2007
Implicit

Adica vrei sa spui ca BOR nu ar interzice avorturile daca ar putea din punct de vedere legal?(sau ca nu acesta este scopul?).
Reply With Quote
Vechi 19.05.2007, 20:12:03
macs macs is offline
Senior Member

Implicit

dar interzicerea avortului, propusa pe acest thread, este o problema legala, iar eu la asta m-am referit :)

Reply With Quote
Vechi 20.05.2007, 18:26:51
Laurentiu Laurentiu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2005
Implicit

Citat:
În prealabil postat de macs
eu unul nu inteleg care este rostul a 13 posturi consecutive in care spui acelasi lucru, dar in fine...

degeaba incearca unii sa se bata cu pumnul in piept in piept ca e asa sau ca e invers pentru ca pana cand se dezvolta neuronii (adica prin luna a 3-a sau a 4-a), un embrion nu este mai viu decat o ridiche.

mi se pare lipsa de bun simt sa incerci sa te bagi ca musca... intr-o decizie care ar trebui sa fie personala...
In primul rand acesta este o parere personala
Deoarece este un forum ortodox cred ca fiecare are dreptul sa-si spuna parerea si in plus nu oblig pe nimeni sa fie de acord cu mine ..
NU stiu de ce te-a deranjat pe tine de parca ti-as fi ordonat eu ceva.
Cat despre cele 13 postari: *Cunostiinta cea din patanie sau invataturile din durere singura cale care poate invata ceva pe oameni.
spune Arsenie Boca
Pacat ca noi oamenii pana nu ne lovim cu capul de tocul de sus nu-l vedem pragul de jos???
Reply With Quote
Vechi 21.05.2007, 14:39:56
irina77 irina77 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de erzbet
Draga irina, mi se pare ca tu esti cea care iti acoperi singura urechile la argumentele aduse de mine. Pe cine am instigat la crima? Arata-mi tu cuvintele mele, cand am afirmat "da-i in cap vecinului"(pentru ca asta e crima). Dar vai, nici la avort nu am instigat pe nimeni, daca citesti cu atentie. Asa ca invata sa ai bun simt si sa nu ma acuzi de lucruri pe care nu le-am zis. De acord cu tine, este un dialog al surzilor, insa nu este vina mea. Eu citesc, spre deosebire de tine si altceva in afara de Biblie, incerc sa imi largesc orizontul, sa nu fiu limitata. Motivul pentru care am adaugat acest post este ca imi place sa am ultimul cuvant si daca esti o persoana de cuvant, nu vei mai raspunde. Toate cele bune!
:D Erzbet, a avea ultimul cuvant nu inseamna neaparat a avea si dreptate. Este instigare la crima sa spui ca avortul tine de libertatea femeii, pentru ca sunt doua persoane la mijloc, nu una, si asta e argumentul principal pe care il ocolesti in raspunsurile dtale: UNDE E LIBERTATEA FATULUI? Problema lui "personala" nu exista? Inca ceva: desigur ca BOR ar interzice avortul daca ar putea, dar asta nu are nici o legatura cu faptul ca aici discutam din punct de vedere religios, nu legal.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2007, 15:41:24
vsovi vsovi is offline
Banned

Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

-dinpacate sunt shi lucruri mai rele... :|??? ... de parca te-ai putea amesteca lundu-i cuiva deciziile... poi au fost perioade cand era interzis dar shi cand nu era interzis de legislatzia in vigoare... iar inainte de asta la avort murea shi femeia respectiva ca se dadea pe mana unei babe, ... iar maiinainte uneori mureau cu totzii (barbat, femeie, viitor copil) chiar daca ishi doreau sa aiba un copilash, doar din motive de saracie sau soarta cruda sau neglijentza sau lipsa de carte... sau mai rau, le mureau copilashii de catziva anishori din totfelul de lucruri simple, chiar shi de la raceala uneori cu toata stradania celor din jur...

Asha ma intzeles din Biblie, deci e un fel de citat:
Adica i-ai dat un sfat pentru neavort?, atunci ia infiaza copilul respectivei, asumare la propriu (crescut, imbracat, shcoala, bani, mancare...), nu l-ai dat?, nu ai sprijinit moral mamica in acea grea incercare?, atunci ia shi dumneata din anatemizare si din durerea ei, ca mai mult al tau este pacatul, ca i-ai stricat decizia! Dar sa nu ma apuc sa judec fiindca zice bine Lavrentziu acolo la subsol.

Deshi ash fi vrut sa reushesc sa aplic sfatul lui Cozia... (daca taceai philosoph ramaneai)... dinpacate sunt shi lucruri mai rele: "ai mult tzi se cere mult, ai putzin? nici Dumnezeu nu-tzi mai cere!" vorba trista a romanului. :dozingoff:???
Reply With Quote
Vechi 21.05.2007, 16:19:02
irina77 irina77 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.04.2006
Implicit

Sigur. De ce sa ne mai nastem daca e posibil sa ne cada drobul de sare in cap...
Reply With Quote
Vechi 21.05.2007, 16:43:05
Sebastiana Sebastiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.03.2007
Implicit

Am sa povestesc aici ceva incredibil,trist,din pacate,dar adevarat.O ruda de-a mea care avea 77 ani,varsta la care a si decedat,inainte sa moara mi-a povestit ce a visat chiar la cateva zile inainte de deces.Realiza in visul ei ca era intr-o caruta plina de copii,acestia fiind copilasi(prunci)peste tot:pe umerii ei,pe capul ei,in bratele ei,in spatele ei, si ca aceasta caruta era pe marginea unei prapastii(aceasta prapastie fiind,de fapt, iadul)si aceasta ruda a facut f.multe avorturi,din pacate.Ceasul mortii ei i-a sosit exact in locul in care ea i-a avortat,din pacate intr-un loc necurat,in acel loc a si intrat in coma.La spital,la morga,rudele apropiate au gasit-o cu 2 doi prunci decedati in brate,spre bataie de joc,dar si ca o ironie a soartei.Dumnezeu sa o ierte,caci are multe de iertat!
Reply With Quote
Vechi 21.05.2007, 17:10:24
vsovi vsovi is offline
Banned

Locație: har†>>>s'C'e'r
Implicit

Sebastiana draga, se poate spune ca a fost vorba intr-un fel de ironie a sortzii, doar ca intrepretarea e greshita, ca la morga, cadavrele zilei se pun separat inainte de cercetarea lor, pe o alta masa shi nu pe cea unde se fac anumite proceduri, shi probabil din lipsa de spatziu au fost puse in bratzele dansei. In schimb visul se prea poate sa fie adevarat, ca are ceva duhovnicesc in el, doar ca visele nu trebuiesc socotite ca foarte rar sunt de la Domnul, asha parca ne invatza acelashi MBatran shi cineva, cred ca tzi-am mai zis. :) shi stiu ca ai tastat greshit ( : p ) ???
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Avortul- canon de pocainta annajanette Generalitati 192 11.12.2013 21:45:32
Avortul in BC camy_d Biserica Romano-Catolica 108 04.07.2012 05:57:38
Avortul selectiv Mihnea Dragomir Stiri, actualitati, anunturi 22 04.06.2012 23:54:52
STOP avortul in Romania Floare de lotus Umanitare 9 26.04.2011 21:43:26
AVORTUL roxanica Generalitati 170 16.02.2008 23:00:39