![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
pardon, ce fac?
voi vreti sa interziceti avortul, adica sa luati deciziile pentru alte persoane, si eu sunt cel care se baga? |
|
|||
|
|||
![]()
Draga macs, dar nimeni nu poate lua o decizie pentru altcineva, nici daca am vrea asta, nu am putea. Fiecare are creier sa ia decizia potrivita pentru el, dar, pentru ca este un DAR, nu putem sa ne acoperim urechile si sa ne inchidem gura cand vine vorba de pacat...iar de un sfat oricine are nevoie. Ca sfatul nu e potrivit pentru fiecare in parte, ca parerile sunt diferite, in functie de religie - in cazul de fata - asta este. Fiecare alege ce este bun si ce vrea...
Dar aici este un forum crestin si sfaturile se dau din punct de vedere religios nu legal!!! |
|
|||
|
|||
![]()
Adica vrei sa spui ca BOR nu ar interzice avorturile daca ar putea din punct de vedere legal?(sau ca nu acesta este scopul?).
|
|
|||
|
|||
![]()
dar interzicerea avortului, propusa pe acest thread, este o problema legala, iar eu la asta m-am referit :)
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deoarece este un forum ortodox cred ca fiecare are dreptul sa-si spuna parerea si in plus nu oblig pe nimeni sa fie de acord cu mine .. NU stiu de ce te-a deranjat pe tine de parca ti-as fi ordonat eu ceva. Cat despre cele 13 postari: *Cunostiinta cea din patanie sau invataturile din durere singura cale care poate invata ceva pe oameni. spune Arsenie Boca Pacat ca noi oamenii pana nu ne lovim cu capul de tocul de sus nu-l vedem pragul de jos??? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
-dinpacate sunt shi lucruri mai rele... :|??? ... de parca te-ai putea amesteca lundu-i cuiva deciziile... poi au fost perioade cand era interzis dar shi cand nu era interzis de legislatzia in vigoare... iar inainte de asta la avort murea shi femeia respectiva ca se dadea pe mana unei babe, ... iar maiinainte uneori mureau cu totzii (barbat, femeie, viitor copil) chiar daca ishi doreau sa aiba un copilash, doar din motive de saracie sau soarta cruda sau neglijentza sau lipsa de carte... sau mai rau, le mureau copilashii de catziva anishori din totfelul de lucruri simple, chiar shi de la raceala uneori cu toata stradania celor din jur...
Asha ma intzeles din Biblie, deci e un fel de citat: Adica i-ai dat un sfat pentru neavort?, atunci ia infiaza copilul respectivei, asumare la propriu (crescut, imbracat, shcoala, bani, mancare...), nu l-ai dat?, nu ai sprijinit moral mamica in acea grea incercare?, atunci ia shi dumneata din anatemizare si din durerea ei, ca mai mult al tau este pacatul, ca i-ai stricat decizia! Dar sa nu ma apuc sa judec fiindca zice bine Lavrentziu acolo la subsol. Deshi ash fi vrut sa reushesc sa aplic sfatul lui Cozia... (daca taceai philosoph ramaneai)... dinpacate sunt shi lucruri mai rele: "ai mult tzi se cere mult, ai putzin? nici Dumnezeu nu-tzi mai cere!" vorba trista a romanului. :dozingoff:??? |
|
|||
|
|||
![]()
Sigur. De ce sa ne mai nastem daca e posibil sa ne cada drobul de sare in cap...
|
|
|||
|
|||
![]()
Am sa povestesc aici ceva incredibil,trist,din pacate,dar adevarat.O ruda de-a mea care avea 77 ani,varsta la care a si decedat,inainte sa moara mi-a povestit ce a visat chiar la cateva zile inainte de deces.Realiza in visul ei ca era intr-o caruta plina de copii,acestia fiind copilasi(prunci)peste tot:pe umerii ei,pe capul ei,in bratele ei,in spatele ei, si ca aceasta caruta era pe marginea unei prapastii(aceasta prapastie fiind,de fapt, iadul)si aceasta ruda a facut f.multe avorturi,din pacate.Ceasul mortii ei i-a sosit exact in locul in care ea i-a avortat,din pacate intr-un loc necurat,in acel loc a si intrat in coma.La spital,la morga,rudele apropiate au gasit-o cu 2 doi prunci decedati in brate,spre bataie de joc,dar si ca o ironie a soartei.Dumnezeu sa o ierte,caci are multe de iertat!
|
|
|||
|
|||
![]()
Sebastiana draga, se poate spune ca a fost vorba intr-un fel de ironie a sortzii, doar ca intrepretarea e greshita, ca la morga, cadavrele zilei se pun separat inainte de cercetarea lor, pe o alta masa shi nu pe cea unde se fac anumite proceduri, shi probabil din lipsa de spatziu au fost puse in bratzele dansei. In schimb visul se prea poate sa fie adevarat, ca are ceva duhovnicesc in el, doar ca visele nu trebuiesc socotite ca foarte rar sunt de la Domnul, asha parca ne invatza acelashi MBatran shi cineva, cred ca tzi-am mai zis. :) shi stiu ca ai tastat greshit ( : p ) ???
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Avortul- canon de pocainta | annajanette | Generalitati | 192 | 11.12.2013 21:45:32 |
Avortul in BC | camy_d | Biserica Romano-Catolica | 108 | 04.07.2012 05:57:38 |
Avortul selectiv | Mihnea Dragomir | Stiri, actualitati, anunturi | 22 | 04.06.2012 23:54:52 |
STOP avortul in Romania | Floare de lotus | Umanitare | 9 | 26.04.2011 21:43:26 |
AVORTUL | roxanica | Generalitati | 170 | 16.02.2008 23:00:39 |
|