Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Biserica Ortodoxa Romana
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.06.2010, 18:34:07
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

De multe ori s-a dovedit ca o parte din acesti betivi,necredinciosi,talhari si curvari s-au indreptat mai mult decat cei care se intitulau credinciosi.
Reply With Quote
Vechi 02.06.2010, 18:42:33
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Dumnezeu pe toate le poate implini si poate asculta si rugaciunile unor pacatosi ca noi.

Dumnezeu ne indeamna pe toti sa fim sfinti, nu altceva. Prin rugaciune nu facem altceva decat sa ne curatim noi insine in primul rand. Sfintii Parinti recomanda in aceste vremuri sa intetim postul si rugaciunea, fiecare dupa puterea lui. Iar prin acest grup de rugaciune nu facem altceva decat sa ne incurajam reciproc in aceasta directie. Ne-am luat un angajament, deci sa ne ajute Dumnezeu sa-l mentinem.

Stefan cel Mare nu-i punea numai pe preoti si pe calugari sa se roage, ci pe toti. Asa ca si noi putem urma exemplul lui, chiar si in mica parte. Eu zic ca ar trebui sa se formeze chiar mai multe astfel de grupuri de rugaciune, mai ravnitoare, adica sa ia fiecare mai multe catisme, nu ca noi. Cand iti exprimi dezacordul in legatura cu ceva, vii cu o solutie mai buna, dar tot crestineasca, nu paganeasca.

Dumnezeu sa ne ocroteasca pe toti si sa ne ajute sa facem voia Sa!
Sunt deacord aici cu Antonia !
Vechi 03.06.2010, 02:11:09
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Sunt deacord aici cu Antonia !
Da, si mie imi place propunerea Antoniei: sa se vina cu o solutie mai buna, si ea crestineasca, nu pagana, in cazul in care nu ne place ce s-a propus.

Mai multe grupuri de rugaciune? Bine ar fi, dar abia ne-am strans si cei 18-20. Dar, cine stie, poate, poate...
Reply With Quote
Vechi 04.06.2010, 00:04:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Da, si mie imi place propunerea Antoniei: sa se vina cu o solutie mai buna, si ea crestineasca, nu pagana, in cazul in care nu ne place ce s-a propus.

Mai multe grupuri de rugaciune? Bine ar fi, dar abia ne-am strans si cei 18-20. Dar, cine stie, poate, poate...
Mai este un grup, după câte am înțeles, la topicul "Rugăciunea", inițiatoare nefind altcineva decât prietena noastră Dorina Stoica , apoi pe Comunitate există câteva grupuri asemănătoare celui de aici. Mulți, așa cum și Dorina a scris la topicul Rugăciunea, chiar dacă nu participă direct, sunt cu sufletul alături de voi și cred că asta contează foarte mult !
Vechi 04.06.2010, 00:36:58
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mai este un grup, după câte am înțeles, la topicul "Rugăciunea", inițiatoare nefind altcineva decât prietena noastră Dorina Stoica , apoi pe Comunitate există câteva grupuri asemănătoare celui de aici. Mulți, așa cum și Dorina a scris la topicul Rugăciunea, chiar dacă nu participă direct, sunt cu sufletul alături de voi și cred că asta contează foarte mult !
Este vorba despre acelasi grup pe alt topic. Numele sunt aceleasi.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 11:07:48
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.07.2010
Implicit

Oare cat v-ar "costa" sa incepeti sa-i puneti pe acatiste pe mai marii Romaniei ? Dar sa va rugati de maine pt tot neamul ? Avem nevoie de patriarh ?

Concluzia mea este ca educatia noastra crestina este cu probleme, caci altfel, a te ruga pt toti ceilalti, pt neamul din care faci parte , este ceva implicit !

FACETI ACATISTE SI TRECETI NUMELE MAI-MARILOR ZILEI PE ELE !
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 11:16:44
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Implicit

Eu stiu ca in Biserica se fac rugaciuni pentru mai marii nostri, rugaciuni la care participam si noi.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 12:14:25
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Pe P. Iachint l-am auzit oferind solutia:" faceti acatiste cu mai-marii zilei si trimiteti-le la mai multe monastiri!" Le vorbea unor studenti la teologie, suparati ca mai-marii zilei sunt pe alte carari.
Reply With Quote
Vechi 27.07.2010, 14:55:22
OmuBun
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de IonelS Vezi mesajul
Oare cat v-ar "costa" sa incepeti sa-i puneti pe acatiste pe mai marii Romaniei ? Dar sa va rugati de maine pt tot neamul ? Avem nevoie de patriarh ?

Concluzia mea este ca educatia noastra crestina este cu probleme, caci altfel, a te ruga pt toti ceilalti, pt neamul din care faci parte , este ceva implicit !

FACETI ACATISTE SI TRECETI NUMELE MAI-MARILOR ZILEI PE ELE !
"Costul" rugaciunii depinde de cat de desavarsit este omul in relatia cu Dumnezeu. Pentru unii inseamna un sacrificiu enorm, in timp ce pentru altii e "floare la ureche"! Dar asa cum banutul vaduvei avea valoare mai mare decat a tuturor celor care oferisera din ce le prisosea, asa si sacrificiul nostru va avea valoarea unui "prag" catre cele desavarsite. Din pacate e greu sa renuntam la tabieturile obisnuite, e greu sa tinem un pic de post, e greu sa ne tinem mintea treaza la sf. liturghie, e greu sa zicem ca putem fi si noi parte a unui grup care se implica in ceva important pe lumea asta... Intotdeauna ni se pare ca altii sunt mai buni, altii sunt in stare, altii au rabdare si putere, noi suntem prea... pacatosi... De ce nu va intrebati: "Pana cand?" De ce nu spuneti: "Gata, am decis ca ACUM e momentul sa incep sa fac ceva!"?
Dar... dragoste cu de-a sila, nu se poate!
Reply With Quote
Vechi 30.07.2010, 12:07:13
IonelS IonelS is offline
Senior Member

Implicit

Într-o discuție pe Calea Victoriei cu Petre Țuțea, văzându-l cât de înfocat este ca naționalist, Nae Ionescu i-a cerut învățăcelului său să propună un portret al „bunului român”. Nea Petrache a răspuns prompt și memorabil prin ceea ce Marcel Petrișor a numit pentalogul lui Petre Țuțea:

Să fie creștin, pătruns de taina Mântuirii noastre prin Iisus
Să fie oricând gata să dea totul pentru Neam și Țară
Să respecte femeia, chip al Maicii Domnului pe Pământ
Să fie onest și sincer cu sine însuși și semenii săi
Să fie un bun profesionist, în stare să se bucure când întâlnește un român mai capabil, mai performant.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Salvati Copenhaga! andreicozia Generalitati 7 03.01.2010 04:45:16
salvati o viata andreicosminus Umanitare 0 30.12.2009 17:57:32
SOS!Salvati viata unui copil nou-nascut! heaven Umanitare 8 10.09.2009 21:13:19
Salvati Iconostasul de la Cotroceni simona76 Stiri, actualitati, anunturi 1 26.03.2009 09:56:37
salvati un suflet bm Generalitati 18 02.09.2007 15:10:53