Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.09.2010, 04:37:10
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de IOLANDA Vezi mesajul
Incercati sa urmariti macar un episod din filmul "Secretele palatului=doctor Han" si o sa vedeti cum se tratau oamenii in China,Coreea....cu acupunctura si "supe medicinale",decocturi din anumite radacini,si multe altele.Eu personal cred in aceste "leacuri",le folosesc si chiar imi fac bine.Dumnezeu ,ne-a lasat plante tamaduitoare....nu sa le ignoram ...ci din contra....sa le folosim........dar nu dupa ureche,cum se zice...ci dupa carti specifice medicinei naturiste.Doamne Ajuta.
Bucuria mea, te rog spune-mi ce Evanghelist a regizat filmul citat? Matei, Marcu, Luca sau Ioan? Poate că nu ei, oare Sfântul Ioan Gură de Aur sau poate Pr. Ioanichie Bălan?
Dacă citești Sfânta Scriptură și Viețile Sfinților vei vedea cu stupoare că și Satana face vindecări miraculoase spre slava lui și a credințelor - neghină însămânțate de el.
Așadar nu simțirea confortabilă în urma acupuncturii este semn de vindecare ci este semn de "sănătate" drăcească. Duhurile demonice sunt organizate în două cete: depresive (mimează liniștea, odihna, bucuria dar pot da și depresii, imposibilitatea de mișcare în funcție de intensitate) și agresive (dau senzații de putere, tonus, energie vitală dar și agitații sau dureri în funcție de intensitatea de lucru) prin jongleria lor ușor pot mima boli și vindecări.

Acupunctura este un ritual izvorât din credința că bolile sunt aduse de 13 draci, eu am o carte cu icoanele lor, care sunt alungați prin înțepătură... că-i doare!!!.
Dacă și tu crezi în aceasta poți merge la acupuncturist fără mustrare de conștiință, având astfel un bilet asigurat către iad.

Dacă însă ești cu adevărat Ortodoxă și nu doar cu numele îți dai seama că e o minciună gogonată și mergi la un medic ce tratează și cu plante și cu pilule (nu este extremist sau exclusivist în nici un sens) și apelezi cu multă încredere ortodoxă la Sfântul Maslu.
Eu din când în când mai îmi pun întrebări retorice:
De ce oare unii care se numesc ortodocși apelează la tratamente izvorâte din idolatrie ca acupunctura sau izvorâte din panteismul mason ca homeopatia și nu apelează la Sfântul Maslu pe care îl aplicau și Sfinții Apostoli?

Marcu 6:12. Și ieșind, ei propovăduiau să se pocăiască.
Marcu 6:13. Și scoteau mulți demoni și ungeau cu untdelemn pe mulți bolnavi și-i vindecau.

Fiindcă vă plac rețetele (deși duhovnicia este foarte personalizată și ca atare rețetele universale sunt false, trebuie neapărat mers la duhovnic) vă dau și eu una:
Rețetă universală:
1. pentru cei necredincioși se pune Sfântul Maslul în mâncare pentru a veni la Biserică, cu grijă să nu arunce la gunoi mâncarea cu Sfântul Maslu. La aceasta se asociază, pentru smerenie, neapărat și tratamentul medicului de medicină clasică, căci da dragii mei și medicina clasică nu numai cea naturistă se folosește și de plante, adevăratul medic nu se năpustește contra vreunui leac (chimic adică preparat cu osteneală tot din natură sau natural cules cu osteneală și conservat cu multă atenție după cum îmi scria un prieten că trebuie făcut pentru a nu se mucegăi și a căpăta toxine mai rele ca cele din pilule) lăsat de Dumnezeu alături de mintea omului lăsată și ea și binecuvântată a face și pilule.
2. Pentru oamenii bisericii se recomandă ori venirea la slujba Sfântului Maslu (boli ușoare) ori chemarea preoților să facă un Sfânt Maslu acasă la cel bolnav (grav).

Iac.5:14. Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului.
Iac.5:15. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate se vor Ierta lui.

Apoi se ia dimineața după anaforă și aghiasmă mică o linguriță de Sfânt Maslu cu următoare rugăciune: "Doamne dăruiește-mi sănătate cât îmi este de folos, iertarea păcatelor ce am uitat să le spun la spovedanie și dragoste duhovnicească" (toate aceste sunt mijlocite de Taina aceasta minunată dar uitată). Cu Sfântul Maslu se ung părțile bolnave indiferent dacă sunt cele ascunse sau secretă puroi. Cunosc nenumărate cazuri de boli, inclusiv grave, inclusiv cancere ieșite la suprafață cu pronostic de viață rămasă de 15 zile, care s-au vindecat așa.
Și în nici un caz nu se uită a se merge la un medic și a lua tratamentul lui cu smerenie și credință că și el ne vindecă rugându-ne în prealabil la Maica Domnului să-l lumineze.
Dar mai ales trebuie cercetată conștiința cu asprime să vedem pentru ce păcat ne-a venit boala (uneori boala nu vine pentru păcat după cum spune Domnul nostru Iisus Hristos
Ioan 9:1. Și trecând Iisus, a văzut un om orb din naștere.
Ioan 9:2. Și ucenicii Lui L-au întrebat, zicând: Învățătorule, cine a păcătuit; acesta sau părinții lui, de s-a născut orb?
Ioan 9:3. Iisus a răspuns: Nici el n-a păcătuit, nici părinții lui, ci ca să se arate în el lucrările lui Dumnezeu.
).
Să nu creadă cineva că dacă boala a venit pentru vreun păcat se poate vindeca prin Sfântul Maslu fără pocăință cu durere pentru el.
Pentru mai multe amănunte, inclusiv istorice, cazuistice, dogmatice etc. vă invit cu drag la topicul Pentru mai multe amănunte vă invit la topicul:
http://www.crestinortodox.ro/forum/s...905#post288905.

Dragii mei, vă rog, fiți ortodocși, români iar nu confucianiști sau chinezi.
Cu durere și dragoste, Alexandru

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote
Vechi 28.09.2010, 09:32:13
IOLANDA IOLANDA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.03.2010
Locație: Romania
Multumesc pentru toate informatiile privind medicina chineza....eu am dat doar un exemplu-in sensul unor tratamente in care lipsesc cu desavarsire pilulele,etc.....stiu ce este un Sfantul Maslu(chiar am apelat la el),stiu ce este o spovedanie si tot ce trebuie facut cind omul este pe patul de suferinta.Toate astea le-am aplicat cind am avut-o pe mama mea in suferinta si nu numai.....Insa repet,daca am dat exemplu acelor oameni cu tratamentele lor nu inseamna ca eu am alergat la acupunctura(chiar mi-ar fi frica ).....dar nu pot spune ca nu am apelat deseori la puterea tamaduitoare a plantelor(chiar daca nu sunt de meserie).Mi-am procurat carti,am studiat,am plecat in cautarea lor,le-am cules singura in special din preajma manastirilor unde mergeam in concediu....apoi le foloseam tot dupa niste recomandari si multumesc Bunului Dumnezeu,ma simt foarte bine.Cred si sper ca am fost inteleasa gresit in postarea pe care am facut-o atunci.O sa incerc sa ma abtin de a mai da "sfaturi "pentru a nu creea discutii "fara rost".....Iertati-ma va rog!!!!!!
Reply With Quote
Vechi 28.09.2010, 09:50:18
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ALEXANDRU ANASTASIU Vezi mesajul
Rețetă universală:
1. pentru cei necredincioși se pune Sfântul Maslul în mâncare pentru a veni la Biserică, cu grijă să nu arunce la gunoi mâncarea cu Sfântul Maslu.
Ce anume se pune in mancare? Ce vrei sa spui mai sus cu venitul la biserica?

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 02:32:55
Senior Member

Implicit Sfântul maslu

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Ce anume se pune in mancare? Ce vrei sa spui mai sus cu venitul la biserica?
Se pune ulei de la Sfântul Maslu.
Cei care nu cred pot fi schimbați prin puterea Sfântului Maslu care are ca una din proprietăți creșterea dragostei după Dumnezeu. Nu este o schimbare "magică" ci de dragul credinței celui care pune Sfântul Maslu în Mâncare Acesta leagă (cu puterea preoțească a rugăciunllor ce se fac asupra uleiului de la Sfântul Maslu) duhurile care îl chinuie pe necredincios. Punerea Sfântului Maslu înseamnă și smerenia celui care îl pune și credința în puterea Sfintelor Taine și un mod delicat, nezgomotos de a ajuta, deoarece cei necredincioși sunt foarte întunecați (nu înțeleg argumentele duhovnicești) și țâfnoși (mândria alimentează mânia).
Sfântul Maslu acționează în taină, fiind o Taină și cel necredincios după o vreme capătă o curiozitate și un dor, inexplicabil pentru el, (dar eficient căci nu e impus dinafară ci vine ca o dorință din el deci pe care o iubește fiind propria lui "capodoperă") care îl trage la Biserică, iar dacă cel credincios ce i-a pus Sfântul Maslu are tact și nu se repede cu nerăbdare să-l înșface ci îi spune puține cuvinte smerite și pline de dragoste se fac minuni.

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.

Last edited by ALEXANDRU ANASTASIU; 08.10.2010 at 02:43:46.
Reply With Quote
Vechi 08.10.2010, 02:50:09
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Referitor la plante de leac,lasate de Dumnezeu zice Sfantul Ioan Damaschinul la Dogmatica:
"Dintre plante si ierburi, pamântul produce unele cu rod, altele pentru mâncare, altele mirositoare; florile sunt dăruite spre desfătarea
noastră, spre exemplu: trandafirul si cele asemenea; altele pentru vindecarea bolilor."
(Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul,cartea a II-a,capitolul X - "Despre pamant si produsele lui"
Se poate vedea si in versiunea electronica aci respectivul capitol:
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ele-80049.html)
Vechi 11.10.2010, 01:09:27
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Referitor la plante de leac,lasate de Dumnezeu zice Sfantul Ioan Damaschinul la Dogmatica:
"Dintre plante si ierburi, pamântul produce unele cu rod, altele pentru mâncare, altele mirositoare; florile sunt dăruite spre desfătarea
noastră, spre exemplu: trandafirul si cele asemenea; altele pentru vindecarea bolilor."
(Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul,cartea a II-a,capitolul X - "Despre pamant si produsele lui"
Se poate vedea si in versiunea electronica aci respectivul capitol:
http://www.crestinortodox.ro/carti-o...ele-80049.html)
De unde se vede că e bună fitoterapia (tratamentul cu plante) și că nu e bună homeopatia care scoate plantele și orice altă substanță din remediu (mai puțin bombonelele sau dizolvantul universale) punând bază doar pe energia indusă de homeopat prin dianamizare și pe ajungerea prin diluții progresive la "esența dumnezeiască" a naturii (panteism grosolan).
Că în Dogmatica Sfântului Ioan Damaschin se spune și că plantele au fost făcute de Dumnezeu și nicidecum nu sunt dumnezei și deci nu au esență dumnezeiască.
În Dogmatică se explică despre Firea lui Dumnezeu că nu poate fi împărtășită nimănui, deci cu atât mai puțin că plantele o ar avea.
Doamne ajută! Mulțumesc pentru postare.

Reply With Quote
Vechi 11.10.2010, 08:31:12
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Se pune ulei de la Sfântul Maslu.
Noi folosim apa de la fantana pentru gatit. Cam o data pe saptamana mergem cu niste recipiente mari si facem plinul. In acel moment, eu inmultesc apa transformand-o in aghiazma mare - cu aprobare de la duhovnic.

Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 01:12:57
Senior Member

Implicit

Citat:
Noi folosim apa de la fantana pentru gatit. Cam o data pe saptamana mergem cu niste recipiente mari si facem plinul. In acel moment, eu inmultesc apa transformand-o in aghiazma mare - cu aprobare de la duhovnic.
Adică înmulțiți aghiasma mare diluându-o cu apă?

Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 09:32:30
Florin-Ionut's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Adică înmulțiți aghiasma mare diluându-o cu apă?
Da, mai exact am o sticla cu aghiazma mare de la Boboteaza si pun cate putin in fiecare recipient cu apa adus de la fantana. Astfel, toata apa devine aghiazma. Dupa o vreme completez si aghiazma consumata cu apa.

Reply With Quote
Vechi 12.10.2010, 23:06:08
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Da, mai exact am o sticla cu aghiazma mare de la Boboteaza si pun cate putin in fiecare recipient cu apa adus de la fantana. Astfel, toata apa devine aghiazma. Dupa o vreme completez si aghiazma consumata cu apa.
Agheasma Mare , adica cea de la Boboteaza numai preotul o poate inmulti. Acea Agheasma se ia in timpul anului numai cu binecuvantarea preotului, cu post si in perioada 6-14 ianuarie. Se poate stropi cu ea prin casa si se pot sterge icoanele.

Agheasma Mica, adica aceea pe care o sfinteste preotul la sfestanii sau la Sfantul Maslu o poate inmulti si mireanul. Pune apa de izvor intr-un vas. Apoi se toarna Agheasma Mica din sticla, desenand semnul Sfintei Cruci de trei ori, zicand: In numele Tatalui si al Fiului si al Sfantului Duh. Amin. Dupa aceea, apa din vas devine Agheasma si are calitati sfinte. Din aceasta se bea dimineata dupa ce se ia Anafura. Si cu aceasta se stropeste prin casa.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
O sectiune de medicina naturista bmd Generalitati 27 08.08.2012 14:10:56
Medicina si Religie alexioana92 Morala Crestina 44 23.05.2012 00:04:11
Medicina holistica - interesant Fetita cu Codite Generalitati 19 05.02.2010 15:48:02
medicina si farmacia pacifistul Generalitati 22 26.07.2009 23:31:21
Medicina Perplexa Laurentiu Generalitati 0 04.04.2007 12:14:29