Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.05.2010, 18:09:42
almaris
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
Intr-o buna zi vom da socoteala pentru fiecare cuvant pe care il rostim, daca aveti ceva de spus, faceti-o cu tarie si cu credinta, astfel vom sti si noi cu totii de unde veniti si incotro va indreptati, nu trantiti niste cuvinte care numai dumneavoastra stiti de unde izvorasc..
Cum de unde izvorasc, dar ceea ce spui tu de unde izvoraste? Chiar ai impresia ca trebuie sa repetam papagaliceste ce auzim de la altii? Sau macar daac o facem sa fie lucruri bune.
Citat:
În prealabil postat de cuvant Vezi mesajul
..nu mai necinstiti dreapata credinta..
Intai sa o gasim si dupa aceea mai vorbim
Vechi 07.05.2010, 18:09:50
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eclesiastul Vezi mesajul
E impropriu spus ca omul lasa mantuirea din mana, nu tu il tii pe Dumnezeu de mana ci El te tzine pe tine. Mai corect ar fi sa zici ca te lasa Dumnezeu din mana numai ca nu o face.
In Ioan 10 se spune clar ca pe credincios nu-l poate smulge nimeni din mana Tatalui.

"Oile Mele ascultă de glasul Meu și Eu le cunosc pe ele, și ele vin după Mine.
Si Eu le dau viață veșnică și nu vor pieri în veac, și din mâna Mea nimeni nu le va răpi.
Tatăl Meu, Care Mi le-a dat, este mai mare decât toți, și nimeni nu poate să le
răpească din mâna Tatălui Meu. "

Si plus de asta,chiar daca ar putea el insusi sa se smulga, un om care a fost mantuit si a trait aproape de Dumnezeu nu va vrea sa plece de langa El.
Teoria ca teoria, dar practica?
De une au unii certitudinea ca nu sunt genul care nu pleaca de buna voie?

Ma rog, la o adica nu-l impiedica nimeni sa aiba dulcea naivitatea sa se considera asa, cel putin pana la proba contrarie.
Ba dimpotriva, in unele medii (se stie care) e chiar incurajat sa-si faca astfel de iluzii..
Vechi 07.05.2010, 18:09:56
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Frumos spus ca mantuirea este un dar dat de D-zeu. Mantuirea este tot una cu "cununa nevestejita a maririi" de care vb Sf. Pavel, cununa pe care o da D-zeu celor ce Biruiesc pacatul.
A crede in D-zeu ca apoi sa dobandesti mantuirea implica si faptele bune. Pt ca teoria despre D-zeu o stie si betivul si ateul, iar cel care infaptuieste si faptele cele bune (dar care sunt astea?) se arata a fi Omul lui D-zeu...pastrand linia calauzitoare a Evangheliei poate ajunge la desavarsire= la mantuire.
Mantuirea incepe de la apa botezului si se sfarseste la mormant. Nu poate sa spuna nimeni ca este mantuit...doar ca se lupta pt dobandirea mantuirii.
Evident credinta unui om se vede din modul lui de traire. Nu poti zice "cred in Domnul" dar sa nu ai roadele credintei.
Esti mantuit cand te increzi in Dumnezeu, acela e inceputul drumului iar pana in clipa mortii Dumnezeu lucreaza la desavarsirea ta.
E un verset f fain in Sfanta Scriptura care spune asa , e in Filipeni 1:
"Sunt încredințat de aceasta, că cel ce a început în voi lucrul cel bun îl va duce la capăt, până în ziua lui Hristos Iisus".
Vechi 07.05.2010, 18:10:55
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
"Au primit Cuvîntul cu toatã rîvna, si cercetau Scripturile în fiecare zi, ca sã vadã dacã ce li se spunea, este asa."(Faptele Apostolilor 17:11)
Si ce anume au verificat respectivii?
Daca li s-a dat un citat corect sau daca a fost INTERPRETAT corect?
Vechi 07.05.2010, 18:13:07
almaris
Guest

Implicit

Citat:
E impropriu spus ca omul lasa mantuirea din mana, nu tu il tii pe Dumnezeu de mana ci El te tzine pe tine. Mai corect ar fi sa zici ca te lasa Dumnezeu din mana numai ca nu o face.
E impropriu dar stii ce am vrut sa spun. Dumnezeu ii tine pe toti, si buni si rai, si credinciosi si necredinciosi. Nu se razbuna pe cei care nu Il aleg cum cred unii.

Citat:
Si plus de asta,chiar daca ar putea el insusi sa se smulga, un om care a fost mantuit si a trait aproape de Dumnezeu nu va vrea sa plece de langa El.
Asta neinsemnand bineinteles ca imi este anulata vointa, ca nu mai pot sa plec de langa Dumnezeu.
Vechi 07.05.2010, 18:15:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Evident credinta unui om se vede din modul lui de traire. Nu poti zice "cred in Domnul" dar sa nu ai roadele credintei.
Ba multi dovedesc ca se poate.

Citat:
Esti mantuit cand te increzi in Dumnezeu, acela e inceputul drumului iar pana in clipa mortii Dumnezeu lucreaza la desavarsirea ta.
El isi face partea lui, dar daca vointa ta e moarta, ucisa de ideea eretica ca doar Dumnezeu trebuie sa lucreze...

Citat:
E un verset f fain in Sfanta Scriptura care spune asa , e in Filipeni 1:
"Sunt încredințat de aceasta, că cel ce a început în voi lucrul cel bun îl va duce la capăt, până în ziua lui Hristos Iisus".
Pai da, cum ziceam mai sus, Dumnezeu isi face partea lui, dar omul daca e amortit de o invatatura eretica si crede ca nu are ce sa adauge la lucrarea lui Dumnezeu, prea multe Dumnezeu n-are ce face in respectivul.

Dumnezeu nu baga inapoi omul in Rai cu forta sau cu spalarea creerului - cum inteleg unii credinta.
Vechi 07.05.2010, 18:19:19
eclesiastul eclesiastul is offline
Banned

Data înregistrării: 10.03.2010
Locație: Cluj
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Teoria ca teoria, dar practica?
De une au unii certitudinea ca nu sunt genul care nu pleaca de buna voie?

Ma rog, la o adica nu-l impiedica nimeni sa aiba dulcea naivitatea sa se considera asa, cel putin pana la proba contrarie.
Ba dimpotriva, in unele medii (se stie care) e chiar incurajat sa-si faca astfel de iluzii..
Dc pleaca de bunavoie e evident ca nu au fost mantuiti. Dovada faptului ca au fost mantuiti e faptul ca merg pe aceeasi cale.
Pilda semanatorului indica categorii de oameni care la inceput au acceptat cuvantul si pareau ok dar apoi l-au lepadat si Domnul Iisus vorbeste despre ei ca nu au fost mantuiti niciodata, nu ca si-ar fi pierdut mantuirea.
Vechi 07.05.2010, 18:21:03
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalulmantuibil Vezi mesajul
Geony, eu consider ca prin Harul lui Dumnezeu si fara sa am nimic cu care sa ma mandresc, am primit mantuirea.

A fost darul lui Dumnezeu care a venit in viata mea cand m-am pocait de pacatele mele si le-am parasit, am crezut in Crucea Domnului Iisus si am fost botezat.

E de datoria mea desigur sa veghez, sa fac fapte bune, sa ma pocaiesc cand pacatuiesc si sa lucrez pana la capat mantuirea mea. Daca nu voi face asa o voi pierde.
Ce e alba-neagra aici?

Eu cred ca si un ortodox practicant a fost mantuit, este pe calea mantuirii si se lupta pentru a lucra pana la sfarsitul vietii mantuirea lui.

In viata ta nu a intrat mantuirea prin taina Botezului, a Spovedaniei, a Impartasaniei? Hristos nu e in viata ta? Tu te crezi din categoria celor „nemantuiti”?
Pai pune mataluta mana sa citesti putin prin catehismul ortodox cum intelegem noi mantuirea si pe urma discutam.

De altfel ti s-a mai explicat aici, dar ori n-ai citit ori ai memoria scurta.
Vechi 07.05.2010, 18:22:17
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si ce anume au verificat respectivii?
Daca li s-a dat un citat corect sau daca a fost INTERPRETAT corect?
Ce au verificat reiese clar din verset. Dar, se pare ca te folosesti de imbarligaturi ca sa ocolesti esenta: orice invatatura trebuie verificata cu Sfanta Scriptura.
. Au spus-o si Sfintii Apostoli. Numai ca, unora nu le convine acest lucru.
Vechi 07.05.2010, 18:25:08
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Dc pleaca de bunavoie e evident ca nu au fost mantuiti. Dovada faptului ca au fost mantuiti e faptul ca merg pe aceeasi cale.
Pai uite aici e alba/neagra neoprotestanta.
Ei au imprumutat niste concepte de la BigBrother care nu prea le-au tradus cum trebuie in limba romana.

Daca ei inteleg mantuirea ca proces in desfasurare, care nu exclude si un rezultat negativ, ar trebui sa zica: suntem mantuibili.
Adica ne-am incadrat pe drumul cel bun (dupa mintea noastra) e posibil sa ajungem la destinatie.
Dar e posibil si sa nu ajugem.

Asta e un punct de vedere ortodox.
Dar care exclude folosirea expresiei "suntem mantuiti".
Ce sa mai vorbim de garantii impanate cu citate hocus-pocus din Biblie care ignora contextul.

Aici este pacaleala, aici este "vanzarea de indulgente" in varianta neoprotestanta.

Citat:
Pilda semanatorului indica categorii de oameni care la inceput au acceptat cuvantul si pareau ok dar apoi l-au lepadat si Domnul Iisus vorbeste despre ei ca nu au fost mantuiti niciodata, nu ca si-ar fi pierdut mantuirea.
Serios? Arata-mi si mie de unde reiese asta.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Atitudine crestina fata de ceilalti iustin10 Generalitati 35 18.02.2013 20:17:39
Haideti sa luam atitudine! Crestin_Simona Stiri, actualitati, anunturi 256 13.12.2010 21:07:35
Să luam atitudine impotriva reclamei Red Bull ce huleste Nasterea Domnului colaps Generalitati 16 10.12.2010 21:17:27
Sunt foarte deprimat.... BaLLaNcE Intrebari utilizatori 41 09.10.2010 13:22:20
Sunt sectele foarte periculoase?Cum sa luam atitudine fata de ele? tigerAvalo9 Generalitati 5 03.05.2010 14:24:13