![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Contra stilistilor:
http://www.crestinortodox.ro/forumactive/index.php?&act=pl&t=2946 |
|
|||
|
|||
![]()
Adri...n-ar strica sa ai ceva respect pentru persoanele care se afla in toiul sarbatorilor,atata timp cat,probabil,tu te-ai bucurat la randu-ti de acestea(si te-au sfintit)...chiar daca au trecut.
Cat despre viziuni si "minuni",care mai de care interpretate pro si contra anumitor confesiuni,raman totusi relative.Hai mai bine sa ne respectam si sa ne iubim,iar polemicile sa le lasam celor vrednici de-a le deslusi...nu cred ca oamenilor ca noi! SA NE FIE RUSINE!!!...MARE RUSINE!!!...NU SUNTEM CRESTINI CI DOAR NISTE PERSOANE PUSE PE HARTA(IN VIRTUTEA SPIRITUALITATII...CICA!) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
este ciudat cum oamenii prefera sa creada niste povesti putin probabile decat niste dovezi clare. de ce spun putin probabile? foarte multe povesti s-au lansat contra noastra (aveti dovada 2-3 pag mai devreme !!!), dar pana la urma s-a demonstrat falsitatea celor mai multe; si pe de alta parte... daca totusi asa s-a intamplat... intamplarea este discutabila. de ce? pai... daca tinea calendarul Iulian, dar frecventa o biserica oficiala, se spovedea la un preot pe nou, ba mai mult, primea impartasanie, femeia nu era pe vechi; aceea era "pe vechi" ca si rusii.. doar cu calendarul. stilul vechi nu inseamna doar sa pastrezi calendarul, ci TOATA Sf Traditie. pe de alta parte ar putea fi o "pedeapsa" ca a incercat s-o retina, n-a lasat-o sa caute adevarul.
n-am stat sa citesc decat primul post; presupun ca restul sunt la fel... oricum, cine are mintea deschisa, intelege ce-am zis. loviti-ne, ortodocsilor, loviti-ne!...."Daca va uraste pe voi lumea, sa stiti ca pe Mine mai inainte decat pe voi M-a urat" |
|
|||
|
|||
![]()
Nu inteleg scandalul "nou" - "vechi". Adica de ce cei "pe vechi" ii ataca pe cei "pe nou"? De ce nu isi vad de treaba?
Si iar nu intelefg de ce ce cei "pe nou" simt nevoia sa-si afirme "superioritatea". Mi se pare ciudat ca cei "pe vechi" sa atace BOR si ierarhii. De ce nu isi vad, oare, de propria structura? |
|
|||
|
|||
![]()
Eu nu sunt din BORSV. Poate am si vorbit contra ei... dar, un singurlucru pot afirma: La ei se pastreaza randuiala Sfintilor Parinti, si nu ma refer la calendarul iulian, ca si eu sunt paralel cu habotnicia dupa calendar.. eu ma refer la Sfintele asezaminte, stii tu, Sf. Canoane, Sf. Traditie... pe care ierarhii nostri pe stil nou le-au abrogat. De ce? Pentru ca toti Sfintii Parinti au vorbit contra celor ce fac ei in zilele acestea... Poate, nu au mai vrut sa fie mustrati de Sfinti ca ne duc la o Catolicizare lenta...
Cred ca, in structura Bor-ului, se ascund mai multi masoni si catolici fariseisti, decat in Biserica Ortodoxa de Stil Vechi... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
dar, un singurlucru pot afirma: La ei se pastreaza randuiala Sfintilor Parinti, si nu ma refer la calendarul iulian, ca si eu sunt paralel cu habotnicia dupa calendar.. eu ma refer la Sfintele asezaminte, stii tu, Sf. Canoane, Sf. Traditie... pe care ierarhii nostri pe stil nou le-au abrogat. De ce? Pentru ca toti Sfintii Parinti au vorbit contra celor ce fac ei in zilele acestea... Poate, nu au mai vrut sa fie mustrati de Sfinti ca ne duc la o Catolicizare lenta... Cred ca, in structura Bor-ului, se ascund mai multi masoni si catolici fariseisti, decat in Biserica Ortodoxa de Stil Vechi... Mai gândeste-te o data si vei vedea ca alegerea trecerii la noul calendar a fost cu adevarat duhovniceasca. A ramâne la vechiul calendar ar fi însemnat o ancorare în timpul pamântesc, o lipire de materia nevesnica. Ca Sf. Munte, Ierusalimul sau Moscova au ramas la vechiul calendar e iarasi din iconomia divina, la ei schimbarea calendarului ar fi fost o complicatie nefolositoare. |
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand domnule Traditie,eu nu sunt "stilista",si in al doilea rand acesti "stilisti" sunt ortodocsi mai puri decat cred cei ca tine,care se considera "ascultatori"....,iar in al treilea rand daca nu stii ce-seamna notiunea respectului,atunci cu siguranta nu stii ce-nseamna nici a fi crestin.
Ps.Se pare ca nu ai pus inceput bun pentru acest an,in ceea ce priveste "raca"asta impotriva oamenilor...din partea oamenilor. |
|
|||
|
|||
![]()
A avea respect fata de eretici si schizmatici e o greseala, poate chiar pacat.
Stilistii nu sunt puri, ei nu sunt recunoscuti de Ierusalim, Sf. Munte. Ierusalimul, BOR, Sf. Munte fac parte din BO, stilistii au alta biserica a lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Daca un asemenea om mi-ar sta in fata si mi-ar predica despre Dumnezeul Lui si credinta proprie,in acest stil defaimator despre semeni si despre nu stiu ce "atitudini" ale altor credinciosi de aceisi tagma,l-as privi in ochi si in sinea mea mi-as spune;"NU VREAU SA-L CUNOSC PE DUMNEZEUL ACESTUI OM,PE UN DUMNEZEU CARE DEFAIMA SI DISPRETUIESTE CU ATATA PATIMA!!!",si m-as indeparta de-acest om.Dar stiu ca acesta "nu are Dumnezeu",fiindca nu are dragoste,acesta are doar "literatura"si multa,multa nepasare fata de semenii sai.
No comment!,si n-are rost sa mai continuam domnule Traditie,caci este in zadar!!!! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
biserica ortodoxa de stil vechi | silviu.pintilie | Secte si culte | 6 | 12.11.2010 14:03:30 |
BISERICA ORTODOXA RUSA DE RIT VECHI | Nosam | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 30 | 27.02.2008 14:30:37 |
Biserica Ortodoxa de Rasarit( Stil vechi) | teogtf | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 43 | 06.11.2006 10:37:07 |
|