![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
insa unii prefera altceva... o logica a gLumii ci orice logica ai avea nu se poate ca o viatza, toata viatza, sa nu-tzi pese de propria mantuire... (ceva citate amestecate, din memorie de la CLD:) e prea mult sa dormi toata noaptea, e prea mult sa munceshti toata ziua shi sa te puna mereu absent Hristos de la sarbatori shi Duminici... de la munca tzi-e frica sa lipseshti ca te pune absent shi taie din salar dar de la nevointza shi Biserica nu tzi-e teama ca te va pune Domnul absent? ca eshti scris in cartea Adevarului ca mereu ai lipsit sau nu crezi ca shtie toate cate le faci? Sa nu crezi ca este pacat pe care l-ai facut shi nu shtie Dumnezeu de el... ma uit la mine shi nu vada ca am devenit decat mancare, somn, lenevire, lacomie, sex, ca asta am facut preponderent de cand eram mic... iar ceea ce faci eshti... dar ma intreb poate shtiu altzii mai bine: cum se scot astea afara din om? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
"În logica clasică – așa cum a fost sugerată de Crissipos și creată de Aristotel – ceva este, sau nu este. Dar acel ceva nu poate fi două lucruri în același timp. Tertium not datur – terțul este exclus." - Prof. Univ. Doru Tsaganea
Iisus este om si dumnezeu in acelasi timp, neconform principiului tert exclus (ceva nu poate fi doua lucruri in acelasi timp). Dumnezeu este fiul(entitate separata, minuni crucificare, etc), tatal(creatie, potop, macelarit sodoma si gomora, omorat copii egipteni, chinuit pe iov impreuna cu satan, omorat propriul fiu, etc) si sfantul duh (porumbel, limbi de foc) in acelasi timp (1+1+1 = 1, wtf!!!!), neconform principiului tertului exclus. Sfantul duh si Iisus sunt "vazuti" in acelasi timp la botez. Prin ce mi-ai trimis tu se demonstreaza ca nu exista dumnezeu conform logicii clasice. Mersi. Principiile nu pot fi demonstrate. (Principiile nu trebuie demonstrate nu este corect). NU POT diferit de NU TREBUIE. PUTEÁ, pot, vb. II. Tranz. 1. A fi în stare, a avea puterea, a se simți capabil de a înfăptui un lucru. TREBUÍ vb. 1. v. cuveni. 2. a se cădea, a se cere, a se cuveni, a se IMPUNE, (înv. și pop.) a căuta. (~ să procedăm astfel ...) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci ce spui tu, este ca indiferent cu ce mijloace as veni sa te combat, tu poti sa inventezi o logica si o axioma, care sa va demonstreze spusele. Pai ce fel de argumentatie mai este asta? Unde ajungem? Atunci ce mi-ai spus tu poate fi tradus in urmatorul exemplu: "Un Dragon care scuipa foc traieste in garajul meu" Sa presupunem ca fac aceasta afirmatie in mod foarte serios. Cu siguranta, vei dori sa o verifici, vrei sa vezi cu ochii tai dragonul. Doar au existat de-a lungul vremii atatea povestiri despre dragoni insa nici o dovada. Ce oportunitate! "Arata-mi-l!" vei spune. Te conduc in garaj. Tu privesti in interior si vezi o scara, o cutie de vopsea, o tricicleta veche dar nici urma de dragon. - Unde e dragonul? intrebi - Ah, e pe aici, raspund eu facand un gest vag . Am uitat sa precizez ca e vorba de un dragon invizibil. Atunci tu propui sa raspandim faina pe jos ca sa putem vedea urmele. -"O idee excelenta insa dragonul asta pluteste in aer" Atunci tu vrei sa utilizezi un detector de infrarosii ca sa localizezi focul invizibil scuipat de dragonul invizibil. -"Buna ideea insa focul invizibil nu degaja caldura" De ce sa nu utilizam atunci o cutie cu vopsea ca sa-l facem vizibil? -"Excelenta idee insa dragonul e imaterial, vopseaua nu adera pe suprafata lui" Si asa mai departe... Pentru fiecare test pe care o sa-l propui eu o sa gasesc o modalitate de a-ti explica de ce nu o sa functioneze. Astfel de dovezi (oricat de importante li s-ar parea avocatilor dragonului) sunt departe de a fi satisfacatoare. Din punct de vedere rational, tentatia merge in sensul de a respinge ipoteza dragonului invizibil ramanand in acelasi timp deschis unor ipotetice noi date fizice si mai ales, intrebandu-ne care ar putea fi cauza ciudatei iluzii de care sufera atatea persoane aparent serioase si sanatoase la cap. Sursa: http://the-lucifer-principle.blogspot.com/2008/07/dumnezeu-e-un-dragon-iar-raiul-e-un.html |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
De exemplu afirmatia: "Intre pamant si marte exista un mutunel de plus invizibil si imaterial care stie tot ce faci!" este o axioma dupa logica ta, nu? Eu nu o pot demonstra rational iar tu nu poti demonstra rational ca e falsa. Ai spus ca asta e mecanismul credintei, deci dupa logica credintei tale, ar trebui sa existe si o religie a MUTUNELULUI DE PLUS. Nu toti fratii se iubesc, unii mai mult ca altii, la fel si parintii cu copiii. Dragostea asta poate fi explicat d.p.d.v. social, instinct de conservare etc. Nu prin existenta lui dumnezeu. Am vorbit arogant, deoarece nici voi nu ma tratati cu respect, adica eu scriu ca nebunu o gramada de informatii iar voi veniti cu citate din biblie si aberatii gen "Dumnezeu e iubirea" mersi mult, discutii inteligente, ce sa-ti spun. Daca vreti citate din biblie vin si eu cu citate si o sa vi se para hitler baiat de treaba in comparatie cu dumnezeul vostru rasist, misogin, procanibalism, prosclavie, aberant, anticunoastere, crud si neiertator. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu este iubire Daca tu nu poti demonstra ceva atunci este axioma fiind baza logicii tale E clar, voi chiar puteti spune orice tampenie ca sa va justificati, sunteti o cauza pierduta. Ai dreptate, nu stiu logica, sunt un ignorant prost, noroc ca te am pe tine sa ma indrumi. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ateii si ateismul | androneo | Secte si culte | 37 | 27.04.2012 17:02:34 |