Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Pocainta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.01.2010, 05:41:42
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Sfântul Ioan Gură de Aur

"Ce ar fi putut exista mai paradoxal decât aceasta ? Cele care sunt adunate se pierd, iar cele care se împrăștie rămân. Și pe bună dreptate , pentru că cele care se împrăștie prin milostenii le primește Dumnezeu și nimeni nu le poate lua din mâna Lui. În timp ce celelalte sunt așezate în vistieriile omenești , unde mulți le poftesc și le invidiează".
Vechi 28.01.2010, 20:51:55
mirelat
Guest

Implicit

Mi-a placut mult maxima aparuta azi pe prima pagina a site-ului.

"Sunt mare pentru cei ce ma asculta, sunt mic pentru cei ce nu ma asculta si sunt de nimic pentru cei ce ma ocolesc“. Parintele Teofil Paraian
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 08:47:32
eduardd
Guest

Implicit

Tot de pe prima pagina

"Este mai bine sa imi plec urechea ascultatoare, decat sa misc limba nestiutoare."
Sfantul Grigorie de Nazianz
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 11:09:14
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eduardd Vezi mesajul
Tot de pe prima pagina

"Este mai bine sa imi plec urechea ascultatoare, decat sa misc limba nestiutoare."
Sfantul Grigorie de Nazianz
Hai să-ți reproduc și eu o înțelepciune a acestui minunat sfânt ce mie mi-a plăcut enorm:
<< SA DEVENIM DUMNEZEI DIN PRICINA LUI HRISTOS , AȘA CUM EL S-A FĂCUT OM DIN PRICINA NOASTRĂ ! >>
Vechi 04.02.2010, 13:02:02
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

"-Gheronda, invidiez o maica.

-Stiu pe care maica o invidiezi... Am aflat ca si ea te invidiaza pe tine. Eu ma voi ruga ca amandoua sa-l invidiati pe Sfantul Ilie, iar acela sa va alunge invidia si sa va dea din ravna cea dumnezeiasca. Amin."

Cuviosul Paisie Aghioritul - Patimi si virtuti
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 13:16:41
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

Tot de la parintele Paisie:

"In cele din urma fiecare se odihneste in ceea ce ii convine, dar odihna nu afla, fiindca adevarta odihna vine din odihna celuilalt"
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 13:21:12
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

-Gheronda, ma mahnesc fiindca am multe probleme de sanatate.

-Pe toate sa le primesti ca pe niste daruri de la Dumnezeu. Dumnezeu nu este nedrept. In Cer te vei desfata de multe; vei avea "pensie" mare daca nu o micsorezi tu singura prin cartire.
Reply With Quote
Vechi 04.02.2010, 13:33:29
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

Parintele Paisie Aghioritul:

"Nu simti Cerul inauntrul tau pentru ca nu-L slavoslovesti pe Dumnezeu. Cand omul se misca in spatiul doxologiei se bucura de toate. Sunt oameni din lume care ne vor judeca pe noi, monahii. Sa vedeti beduinii cat de greu o duc, si totusi Ii multumesc lui Dumnezeu si sunt bucurosi. Graul nu-l curata, ca sa aleaga piatra, ci il macina asa cum este, si painea lor este plina de piatra. Iar alimentele lor se vede ca nu au substantele hranitoare necesare, calciu etc. si de aceea dintii li se strica de tot. Si vezi beduini cu cate un singur dinte, dar bucurandu-se de parca ar fi dintele de margaritar. Iar la noi, ii lipseste unuia un dinte si se simte complexat. Toate acestea pe care le auziti sa va faca sa va miscati mereu in spatiul doxologiei, sa-L slaviti zi si noapte pe Dumnezeu pentru binefacerile Lui.
Un episcop oarecare imi spunea ca intr-o biserica, in ceasul in care diaconul citea Evanghelia tamaduirii demonizatilor din tinutul gadarenilor (Matei 8, 28-34), un om foarte simplu statea in spatele stranii arhieresti si zicea in continuu: "Slava Tie, Dumnezeule!". Diaconul incepe: "In vremea aceea venind Iisus in tinutul gadarenilor", "Slava Tie, Dumnezeule!", zice acela, "L-au intampinat pe El doi demonizati!", "Slava Tie, Dumnezeule!", "foarte cumpliti", "Slava Tie, Dumnezeule!", "Si iata, toata turma s-a aruncat de pe tarm in mare...", "Slava Tie, Dumnezeule!". Atunci am inteles, imi spunea episcopul, ca acel om simplu avea multa dreptate sa spuna "Slava Tie, Dumnezeule!", fiindca "Slava Tie, Dumnezeule!" ii arunca pe demoni in mare. Si voi sa spuneti intotdeauna "Slava Tie, Dumnezeule!" pana ce turma va sari in mare...
Doxologia le sfinteste pe toate. Prin doxologie omul se topeste de recunostinta, innebuneste in sensul cel bun, toate devin sarbatoare pentru el. Iar cand omul Ii multumeste lui Dumnezeu, chiar si pentru cele putine, vine apoi binecuvantarea lui Dumnezeu atat de imbelsugata, incat nu o poate suporta. Atunci nici diavolul nu mai poate sta acolo, ci pleaca.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2010, 16:16:05
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

Tot Parintele Paisie Aghioritul:

Intr-o zi, pe cand rindeluiam la Sihastria Sfintei Epistimia, rostind rugaciunea lui Iisus, am auzit deodata o voce spunandu-mi: "Poti sa te arunci jos peste zid si sa nu patesti nimic!" Ma intorc si vad o umbra neagra cu un cap mare. "Mai, si aghiuta asta!", zic. Dar eu n-am dat importanta, insa el continua sa stea acolo si nu voia sa plece. "Poti sa te arunci jos si sa nu patesti nimic", zicea el. Eu insa ma faceam ca nu aud. Timp de un sfert de ora a repetat acelasi lucru. Mare comedie! La un moment dat ii spun: "Hai, o sa arunc o piatra!". "La aceasta nici Hristos nu S-a gandit!", mi-a spus el. Ei, atunci m-am indignat. "Hristos este Dumnezeu, ii spun, nu un caraghios ca mine, care stau si casc gura la tine. Hai, pleaca de aici!" Atata i-a fost. Si indata a disparut.
Reply With Quote
Vechi 05.02.2010, 16:46:23
andrei_im's Avatar
Senior Member

Implicit

-Gheronda, ma tem ca nu o sa ma mantuiesc.
-Nu te teme! Vom merge impreuna acolo sus! Numai sa-i spui staretei sa ne dea doua sticlute mari pentru drum. Ia aminte insa sa fie din plastic, nu din sticla, ca sa nu se sparga pe drum... Le vom umple cu apa si, pana sa ajungem la Cer, o vom bea din pricina ostenelii. Vom lasa numai trei degete de apa si Il vom ruga pe Hristos sa o binecuvinteze, sa o faca vin, dupa care il vom bea si ne vom imbata duhovniceste langa Hristos.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
CUVIOSUL IOSIF ISIHASTUL: Cuvinte de folos andrei_im Mari Duhovnici si predicile lor 18 19.10.2015 22:30:20
IEROMONAH SAVATIE BASTOVOI- Cuvinte de folos Laura19 Generalitati 12 08.04.2014 19:14:09
Cuvinte de folos aurel1211 Resurse ortodoxe on-line 15 27.07.2012 20:07:11
Cuvant de folos T E O L O G U L Generalitati 83 30.01.2011 17:22:03