Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.09.2009, 11:36:28
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Asa este,de la nivelul spiritului se concretizeaza in suferinta trupeasca de multe ori,numai ca nu poti trage o linie si sa negi cea mai importanta componenta a omului,care este sufletul.
De asta spun ca abordarea pe care voi o dati subiectului este din start eronata si daca veti avea curiozitatea sa aflati cu adevarat daca,macar,este si un sambure de adevar in ceea ce afirma oamenii care au pareri opuse cu ale voastre,tot ce puteti incepe sa faceti este sa cercetati si sa incercati sa experimentati anumite trairi de ordin spiritual.
Cred ca asa ar proceda oricine ar avea o minte deschisa si ar dori sa atinga un anumit subiect din toate punctele de vedere pentru a descoperi care este adevarul.
Dar,nu veti gasi raspunsuri abordand problema doar prin intermediul ratiunii.
Ce pot sa va spun,cu siguranta,ca nu veti avea nimic de -pierdut,doar de castigat.
PS:In privinta afirmatiei cu perpetuum mobile,era si un adevar,dar si o glumita.Uneori nu va speriati de cat de rigid si sablonat ati ajuns sa priviti ce este in jurul vostru?
Eu cred ca fanatismul religios si fanatismul stiintific sunt doua extreme ce trebuie evitate.Adevarul se afla undeva la mijloc...
Revin la copilul african: ma intreb, cum poti spune ca la el spiritul se concretizeaza in suferinta trupeasca?

In privinta stilului rigid, am sa te rog sa faci o deosebire intre o discutie serioasa, asa cum cred ca e o discutie filozofica si una de la coada vacii, unde vorbesti ca sa te afli in treaba. Daca doresti, putem discuta si asa dar nu cred ca foloseste nicicui.
p.s. in privinta perpetuum mobile, nu, Pamintul nu e p.m.
Nimic in lumea asta nu e un p.m., stiinta a arata ca asa ceva nu exista :)

Uite, sa-ti fac tie pe plac, da-mi un exemplu de traire spirituala pe care sa o incerc
Vechi 10.09.2009, 11:50:26
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Pai na,atata timp cat tu consideri ca un anumit gen de discutii sunt gen coada vacii,e clar ca nu avem ce vorbi.Apropo,ai observat ca in general ateilor le este caracteristic un orgoliu exacerbat si chiar o anumita doza de aroganta?Acolo unde exista echilibru pe toate planurile,astfel de manifestari nu si-ar mai gasi rostul,corect?
Eu nu sunt vreun guru sa iti spun tie ce sa faci si cu atat mai putin m-as apuca sa dau sfaturi cuiva care ia aceste lucruri din start in deradere,dar,daca te va interesa vreodata,vei cauta si vei gasi.A fost un sfat prietenesc,pe care il poti lua dupa cum doresti.
Vechi 10.09.2009, 12:06:44
topcat
Guest

Implicit

Nu e nici un fel de aroganta, te asigur de asta, daca asta conteaza la ceva.

Dar nu pot accepta ca tu sa spui ceva fara sa argumentezi.
De exemplu, spui ca spiritul se concretizeaza in suferinta trupeasca. Eu ti-am spus ca pot fi de acord cu acest lucru pentru un om matur, constient, care isi hotaraste singur destinul. Dar atita timp cit nu poti aplica acest principiu la toate fiintele care sufera, asertiunea ta, desi foarte frumoasa, nu are nici o valoare.
Vechi 10.09.2009, 16:21:54
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de topcat Vezi mesajul
Dar atita timp cit nu poti aplica acest principiu la toate fiintele care sufera, asertiunea ta, desi foarte frumoasa, nu are nici o valoare.
Draga prietene,dar un medic ar trebui sa puna acelasi diagnostic la toti pacientii sai?
Bolile sufletesti,ca si cele trupesti,au diferite cauze si metode de vindecare potrivite fiecarui pacient si afectiuni in parte.
Vechi 10.09.2009, 16:28:03
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Draga prietene,dar un medic ar trebui sa puna acelasi diagnostic la toti pacientii sai?
Bolile sufletesti,ca si cele trupesti,au diferite cauze si metode de vindecare potrivite fiecarui pacient si afectiuni in parte.
De acord. Spune-mi de ce sufera copilul african.
Vechi 10.09.2009, 16:30:14
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
Uite, sa-ti fac tie pe plac, da-mi un exemplu de traire spirituala pe care sa o incerc
Incepe cu rugaciunea, multa rugaciune, pentru ca cantitatea aduce calitatea!
Vechi 10.09.2009, 16:38:24
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Antoni0 Vezi mesajul
Incepe cu rugaciunea, multa rugaciune, pentru ca cantitatea aduce calitatea!
Am glumit

Am sa iti fac totusi pe plac atunci cind imi vei dovedi ca foloseste si la altceva decit a-mi satisface propriul ego
Vechi 10.09.2009, 16:42:28
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Implicit

Colegul nostru de forum ti-a dat un sfat.
Eu,totusi,nu o voi face.Consider ca pentru fiecare vine momentul in care isi va incepe cautarile spirituale si atunci va gasi raspunsurile de care are nevoie.
Degeaba iti spun eu sau altcineva ce sa faci,importanta va fi clipa cand vei simti sa faci ceva in acest sens.
Rugaciuni poti sa spui cate vrei,dar daca totul e la nivel rational si nu te deschizi sufleteste,nu are valoare mai mare decat "Catelus cu parul cret".
Vechi 10.09.2009, 16:47:50
Antoni0's Avatar
Antoni0 Antoni0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.09.2009
Implicit

Citat:
Am glumit
Defapt ateismul e o gluma, o gluma copilareasca. O criza prin care multi trecem in timpul vietii, care insa ne duce spre ratacire.
Asa am ajuns si eu sa ratacesc in trecut!

Dar Dumnezeu a asteptat. Chiar daca eu il batjocoream nu m'a "omorat" cum era firesc si normal! Te-ai comportat rau, platesti!

Nu, Dumnezeu e milostiv!

Dar, glumim, radem (o viata intreaga) si dupa... murim! 50, 60, 70 de ani pierduti!

Citat:
Am sa iti fac totusi pe plac atunci cind imi vei dovedi ca foloseste si la altceva decit a-mi satisface propriul ego
Ca sa nu zici ca'ti satisfaci propriul ego, roaga-te pentru parinti, pentru prietena.

Rugaciunea e inceputul!
Vechi 10.09.2009, 17:09:51
topcat
Guest

Implicit

Citat:
Colegul nostru de forum ti-a dat un sfat.
Eu,totusi,nu o voi face.Consider ca pentru fiecare vine momentul in care isi va incepe cautarile spirituale si atunci va gasi raspunsurile de care are nevoie.
Degeaba iti spun eu sau altcineva ce sa faci,importanta va fi clipa cand vei simti sa faci ceva in acest sens.
Rugaciuni poti sa spui cate vrei,dar daca totul e la nivel rational si nu te deschizi sufleteste,nu are valoare mai mare decat "Catelus cu parul cret".
Stiu ca te bat la cap cu definitiile, dar ce inseamna pentru tine spiritual?
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Atitudinea fata de atei anisoara Generalitati 7 07.11.2013 10:17:23
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvant pentru atei dobrin7m Generalitati 179 14.03.2011 10:03:30