Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2009, 00:31:39
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
Nu stiu cum, dar m-a amuzat replica asta. Mi se pare cel putin ciudat sa ceri certarea lui Dumnezeu aspura cuiva, pentru ca nu iti place ce spune acel cineva.

Asa cum spune Andrei, Sf Ioan Gura de Aur nu a fost ortodox. Ortodocsi, ca si catolici, exista doar dupa 1054.

Si apoi, mi se pare eretic sa spui sau sa crezi ca cineva care este uman poate fi infailibil. Adica ii criticam pe catolici ca spun ca papa este infailibil, dar noi ne ofensam grozav cand cineva spune ca sfintii parinti au putut sa greseasca. Cam ipocrit, as spune eu.
Nu ai inteles, Noesis. Asa ne invata biblia sa spunem, ca sa nu judecam noi, ci Dumnezeu.
In rest poti spune ce vrei, cat timp e parerea ta personala.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 00:43:28
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Anca-Miha Vezi mesajul
de ce sa nu putem spune ca erau ortodocsi?!? ...fara ghilimele. Mai ales ca doar la ortodcsii se mai face Sf. Liturghie a Sf. Ioan Gura de Aur si a Sf. Vasile cel Mare... In rest au cam fost dati uitarii...din pacate!
Anca, poate vrei sa spui ca Sf. I.G. de A. ar fi fost un bun ortodox este altceva, Chiar Cu totul altceva... deoarece nu decizi tu autoimat apartenenta lui. Nu ai de unde sa stii ca nu ar fi trecut la catolici.

asa cum eu aud des din partea unora si altora

Domnu' Andrei...sa stiti ca ati fi fost un bun hidus,....... sau sa stiti ca ati fi fost un bun budist sau musulman....

iar un baiat chiar s-a aplecat si mi-a pupat picioarele la incheierea unui curs pe care l-am predat in semn de multumire(asa cum mi-a explicat) si respect profund pentru un invatator
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 00:52:26
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu ai inteles, Noesis. Asa ne invata biblia sa spunem, ca sa nu judecam noi, ci Dumnezeu.
...cand de fapt tot noi judecam. Am inteles perfect ce vroiai sa spui. Dar chiar si a spune " sa te certe Domnul" nu este de fapt o judecata a noastra (ta) ? In ce masura avem noi dreptul chiar sa spunem cuvintele astea? Ii atragem cumva atentia lui Dumnezeu ca uite, chipurile, cineva face aici o greseala grozava, si Doamne, ai grija sa il certi? Sau ce rost are?

Decat sa te ascunzi dupa deget, si sa il dai pe Dumnezeu la inaintare, mai bine spui pur si simplu: " Personal nu sunt de acord cu parerea ta, iata de ce:... . "
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 00:56:08
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Anca, poate vrei sa spui ca Sf. I.G. de A. ar fi fost un bun ortodox este altceva, Chiar Cu totul altceva... deoarece nu decizi tu autoimat apartenenta lui. Nu ai de unde sa stii ca nu ar fi trecut la catolici.

asa cum eu aud des din partea unora si altora

Domnu' Andrei...sa stiti ca ati fi fost un bun hidus,....... sau sa stiti ca ati fi fost un bun budist sau musulman....

iar un baiat chiar s-a aplecat si mi-a pupat picioarele la incheierea unui curs pe care l-am predat in semn de multumire(asa cum mi-a explicat) si respect profund pentru un invatator
Da, cred ca esti pus pe glume, Andrei!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 00:56:44
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Noesisaa Vezi mesajul
...cand de fapt tot noi judecam. Am inteles perfect ce vroiai sa spui. Dar chiar si a spune " sa te certe Domnul" nu este de fapt o judecata a noastra (ta) ? In ce masura avem noi dreptul chiar sa spunem cuvintele astea? Ii atragem cumva atentia lui Dumnezeu ca uite, chipurile, cineva face aici o greseala grozava, si Doamne, ai grija sa il certi? Sau ce rost are?

Decat sa te ascunzi dupa deget, si sa il dai pe Dumnezeu la inaintare, mai bine spui pur si simplu: " Personal nu sunt de acord cu parerea ta, iata de ce:... . "
Nu, Noesis. Este citat din biblie.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 01:00:05
andreicozia andreicozia is offline
Banned

Data înregistrării: 23.02.2009
Locație: Hristos, Budha, Mohamed, Krisna, iubire, pace
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Da, cred ca esti pus pe glume, Andrei!
Nu este nici o gluma, asa a fost!.
Chiar am fost intrebat cu diverse ocazii
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 01:01:16
Anca-Miha
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Nu este nici o gluma, asa a fost!.
Chiar am fost intrebat cu diverse ocazii
In cazul acesta, felicitari!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 01:11:25
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
Nu, Noesis. Este citat din biblie.
Atunci da citatul cu verset si capitol, sa vad contextul. Oricum nu avem noi dreptul sa judecam cine ar trebui si cine nu ar trebui pedepsit de Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 01:14:10
Anca-Miha
Guest

Implicit

Nu e judecata, ci incheiere de discutie!
Reply With Quote
Vechi 03.05.2009, 02:23:01
Anca-Miha
Guest

Implicit

Am mentionat: Epistola Soborniceasca a Sfantului Apostol Iuda
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Destinatia posibila a celor ce parasesc ortodoxia e iadul spre_rasarit Generalitati 70 04.01.2012 16:13:17
Care este cel mai important lucru pe care doriti sa il faceti in viata? alexdu Generalitati 79 23.09.2011 16:55:07
Care este pozitia BOR fata de persoanele care fac doar cununuia civila? elom Nunta 38 16.08.2011 23:45:58